Εκβιαστικό ηταν κι αυτό, αλλα στην περιπτωση σου ισως και να λειτούργησε θετικά από σπόντα, και λιγο αργότερα να εγινες τόσο αυτόνομο και οικονομικά ανεξαρτητο άτομο που μόλις λιγα χρόνια μετά θα μπορουσες να πας και Ταμπερε και όπου αλλού ηθελες.Ερμής έγραψε: ↑05 Οκτ 2023, 10:59Εμένα μολις το είχα σκεφτεί τότε (αν θυμάμαι σωστά ήταν στο Τάμπερε της Φινλανδίας) δε μου το απέκλεισε, αλλα μου είπε δε θα δω δραχμή για ένα εξάμηνο. Αν έχω τα χρήματα να ανταπεξέλθω, ας κάνω οτι θέλω. Βέβαια δεν ειχα τα χρήματα για έξι μήνες τότε οπότε προτίμησα να δουλέψω και να αλλάξω το αυτοκίνητο μου
Αν ηταν μαέστρος της ψυχολογίας και στο εφερνε και με στυλ "δε βαριέσαι να τρέχεις εκει πάνω στους πάγους τωρα μωρε? Γινεται χαμος απο δουλεια εδω αυτη την περιοδο, τα 'χω χασει, κάτσε λίγο να με βοηθησεις και εμενα και σε λίγα χρόνια που θα είμαστε ακόμα πιο μεγάλοι και τρανοί και άνετοι, θα στο κάνω εγω δωρο το ταξιδι".
Δεν εχω ομως την ίδια άποψη για τον κλειδαρά απο την Τιθορέα ή τον ψυκτικό απο τους Γαργαλιάνους, που εκβίασαν παρομοίως το γιο τους. Κάποιες ευκαιρίες, για κάποια συγκεκριμένα άτομα, επιβάλλεται να τις πιασουν απο τα μαλλια με το που τους παρουσιαστούν, αλλιώς δεν υπάρχει επιστροφή.
Εσύ απ'οτι καταλαβαίνω, και ευτυχως για σένα, δεν ανηκεις σε αυτα τα συγκεκριμένα άτομα.