Λαστ γήαρ. Και "ενεργοποίηση του μεταβολισμού" κτλ κτλ...Isildur έγραψε: ↑20 Ιούλ 2023, 17:00Ποιος σου είπε ότι αν τρως μόνο μαρούλια είναι όλα καλά; Μη μπερδεύεσαι, το θέμα δεν είναι να τρως πολλές φορές κι από λίγο αλλά ό,τι να 'ναι που απλά το θεωρείς φτωχό σε θερμίδες, δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.vantono έγραψε: ↑20 Ιούλ 2023, 16:08Εγώ με τέτοια "δίαιτα" μόνο έπαιρνα κιλά, ακόμη και μαρούλια να έτρωγα. Δεν είναι φυσιολογικό να τρως 5 φορές την ημέρα, διαταράσσεις εντελώς την καμπύλη ινσουλίνης σου, δεν είναι καλό για το σώμα. Εμένα μου δημιούργησε υπερφαγία και στρες, έτρωγα μέχρι και τα πετσακια γύρω από τα νύχια μου.Isildur έγραψε: ↑20 Ιούλ 2023, 15:49
Όχι, για διατροφή "νορμάλ ατόμων" λέω. Η πιο στάνταρ δοσολόγηση είναι 5 γεύματα τη μέρα.
Εγώ πάντως που την έκανα (δεν τη δοκίμασα) και με πολύ σοβαρό διατροφολόγο (άτομο που εκτός των άλλων βγάζει δίαιτες και μενού σε νοσοκομεία για άτομα διαφόρων ειδών παθήσεων που υπάρχει ανάγκη για σωστή διατροφή), έχασα 18 κιλά σε 13-14 μήνες περίπου.
Αλλά και με γνωστή μου διατροφολόγο, αδελφή κολλητού μου (που δεν την προτίμησα όμως επαγγελματικά) που το έχω συζητήσει, πάνω - κάτω τα ίδια μού είπε κι εκείνη.
Και σχετικά λίγα έχασες, μη σου πω. Δεν ξέρω πως λειτουργεί το κάθε σώμα, εγώ πάντως με διαλειμματική νηστεία (την οποία εσπαγα και κατά μικρά διαστήματα, δεν την τηρούσα κατά γράμμα) έχασα 9 κιλά σε λιγότερο από 5 μήνες. Επίτηδες την σταμάτησα γιατί δεν ήθελα να χάσω άλλο, είχα γίνει στα όρια του σκελετού για τα δικά μου δεδομένα. Αν τη συνέχιζα θα έχανα κι άλλο.
Τα δε πολλαπλά γεύματα, αν δεν κάνω λάθος δηλαδή, έχουν να κάνουν με την "εκπαίδευση" του οργανισμού σου να μην αποθηκεύει.
Ο καθε διατροφολόγος ΙΕΚτζής το λεει με διαφορετική φράση αλλά η ουσία παραμένει ως έχει.