Την πάτησα με το εμβόλιο... Προσοχή!

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Re: Την πάτησα με το εμβόλιο... Προσοχή!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS » 19 Μάιος 2021, 13:43

hellegennes έγραψε:
18 Μάιος 2021, 23:28

Όλων; Οτιδήποτε είναι πάνω από την μονάδα είναι σημαντικό. Αλλά δεν εξαρτάται μόνο απ' αυτό. Εξαρτάται από πολλά πράγματα. Π.χ. ο έμπολα έχει θνητότητα πολύ πάνω από την μονάδα αλλά δεν εμβολιαζόμαστε γιατί έχουν υπάρξει ελάχιστα κρούσματα στην Ευρώπη.

Αλλά αν υποθέσουμε ότι το ερώτημα αφορά έναν ιό με τα χαρακτηριστικά του κορωνοϊού, 1% θα έλεγα ότι είναι αρκετά υψηλό ώστε να αξίζει ο έκτακτος εμβολιασμός όσο το δυνατόν περισσοτέρων. Γιατί δεν υπάρχει. Κάπου τραβάς εσύ γραμμή, κάπου τραβάω εγώ. Εγώ τραβάω γραμμή εκεί. Αν θες ντε και καλά απάντηση στο γιατί, θα πρέπει πρώτα να μου πεις πού τραβάς εσύ την γραμμή και γιατί.
Εγώ δε θα τράβαγα τη γραμμή βάσει ενός ξερου ποσοστού θνησιμότητας. Αν το έκανα, δε θα εμβολιαζα το παιδι μου για τον rotavirus, που η θνησιμότητά του στον δυτικό κόσμο είναι εξαιρετικά μικρή. Πριν τον εμβολιασμό κατέληγαν περίπου 30 παιδιά στις ΗΠΑ από τον συγκεκριμένο ιό κάθε χρόνο, ενώ όλα τα παιδιά πρακτικά μέχρι την ηλικία των 5 είχαν κολλήσει τον ιό. Μιλαμε δηλαδή για one in a million καταστάσεις. Κ όμως ο μικρός εκανε κανονικά το εμβόλιο όπως τα περισσότερα παιδιά σήμερα στον δυτικό κόσμο.

Αλλά επειδή ρωτας και το γιατί, η απάντηση έχει πολλά επίπεδα. Πχ αν έχεις μια ιδέα απο στατιστική μπορώ να σου πω ότι ένα ξερό ποσοστό πολλες φορες δε λέει τίποτα, πχ αν έφτιαχνα έναν αλγόριθμο για fraud detection με 90% accuracy ακούγεται wow, αλλά αν σου έλεγα οτι εχω 80 legit συναλλαγές και 20 fraud κ ταξινομησα σωστά τις 80 legit αλλα λάθος τις 10 από τις 20 fraud, ευκολα καταλαβαίνει κανείς ότι ο αλγόριθμος μου έχει προβληματακια στο recall κ δε σπέρνει ακριβώς όπως μπορεί να παρουσιάζει το 90% accuracy. Αν λοιπόν ένας ιός έχει 0.5% death rate αλλα για τον πατέρα μου έχει 17%; Αν έχει 0.5% αλλα λόγω διασποράς (μεταλλάξεις, γονατισμα υποδομών υγειας) έχει τη δυνατότητα να γίνει πολύ πιο θανατηφόρος; Αν σε μένα η πιθανότητα είναι 0.002% αλλα η πιθανότητα σοβαρής κακουχιας (νοσηλεία 2 ή 3 εβδομάδων, σημαντική απώλεια βάρους κλπ) είναι 15%; Θέλω να πω ότι το ξερό ποσοστό (έστω death rate 0.5) δεν ειναι παντα αντιπροσωπευτικο της πολυπλοκότητας στα δεδομένα του πραγματικού κόσμου. Είναι ένα εξαιρετικά απλοϊκό μοντέλο για την πορεία της πανδημιας.

Αν ήσουν κάποιος που δεν έχει ιδέα από τίποτα ούτε κ όρεξη να καταλάβει, θα έλεγα οτι ακόμη και αν έχω όλα τα δεδομένα να κρίνω ένα εμβόλιο, που πράγματι στο 2021 τα έχουμε σε κάποιον βαθμό, η αλήθεια είναι οτι δεν έχω τις γνώσεις να το κάνω, όπως δεν έχω τις γνώσεις να κρίνω αν ένα αεροπλάνο που πετάω είναι οκ, ακόμη κ αν είχα τη δυνατότητα για inspection. Οι ειδικοί γενικά κάνουν κ λάθη, ολοι το ξέρουμε. Αλλα συνήθως το safest bet είναι να ακολουθούμε τις συστάσεις και τις οδηγίες τους. Όταν λοιπόν οι ειδικοί (ο παιδίατρος) είχαν τη γνώμη οτι πρέπει να κανω το εμβόλιο ροτα στον μικρό, δεν έκατσα να μελετήσω τη σχετική βιβλιογραφία. Τον πήγα να κάνει το εμβόλιο.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 19 Μάιος 2021, 13:52

taliban έγραψε:
19 Μάιος 2021, 13:38
Οι εποχικες ιώσεις δεν σου γεμίζουν συχνα τα νοσοκομεία ασφυκτικά ολο το χειμώνα.
Πας παίρνεις αντιβιωση και ξεμπερδεύεις.
Αν παίρνεις αντιβίωση κάνεις βλακεία, γιατί δεν κάνει απολύτως τίποτα σε ιώσεις. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να περιμένεις να περάσει. Και ναι, σού γεμίζουν ασφυκτικά τα νοσοκομεία όλον τον χειμώνα.
taliban έγραψε:
Ένα μικρό ποσοστό θα καταλήξει στο νοσοκομείο.
Άνευ σημασίας για το σύστημα υγείας.
Καθόλου άνευ σημασίας. Υπήρχαν χρονιές που είχε κόσμο σε λίστες αναμονής για ΜΕΘ και εγώ μια ζωή γεμάτα τα θυμάμαι τα νοσοκομεία τον χειμώνα και μια ζωή θυμάμαι να συζητάνε γι' αυτό στις ειδήσεις. Απλά με τον κορωνοϊό άνοιξαν περισσότερες ΜΕΘ. Είναι μεγαλύτερο το ποσοστό που χρειάζεται νοσηλεία, αλλά υποβαθμίζεις βάναυσα την ετήσια κατάσταση.
taliban έγραψε:
Περιγράφεις κάποιες από τις συνέπειες των λοκνταουνς μαζί με λογκ κοβιντ.
Η αυθυποβολη παιζει στο ψυχωσωματικο .

Εδώ περάσανε αρκετοί κορονοιο , 3 εβδομάδες μετά συνεχίζουν να έχουν κομμαρες, ο οργανισμός τους εχει αποδυναμωθει και έχουν έλλειψη βιταμινών στον οργανισμό τους.
Ο κορωνοϊός δεν προκαλεί έλλειψη βιταμινών, αν έχουν έλλειψη βιταμινών είναι κακή διατροφή. Η λίστα που παράθεσα είναι η λίστα του CDC για τα συμπτώματα της μακράς covid. Είναι όλα συμπτώματα που εξετάζεται αν οφείλονται στην πραγματικότητα στον κορωνοϊό, σε αυθυποβολή ή στην καραντίνα. Ένα σημαντικό στοιχείο είναι ότι τα εμφανίζουν και άτομα που ήταν ασυμπτωματικοί όσο ήταν φορείς, που δεν βγάζει κανένα νόημα.
taliban έγραψε:
Οι εικόνες της Ιταλίας πέρσι και της Ινδιας φέτος, δεν σε πείθουν ή θεωρείς ότι είναι υπερβολές επειδή τα έχουν κάνει σκ...τα στην διαχείριση εδω η κυβερνηση ;
Δεν είναι υπερβολές, αλλά πρέπει να βάλεις σε context τον πληθυσμό τους και τους θανάτους που έχουν από άλλες ιώσεις. Αν το κάνεις θα διαπιστώσεις ότι η μια είναι στο ένα άκρο του «0-5 φορές περισσότερους θανάτους από γρίπη» που προανέφερα και η άλλη στο άλλο άκρο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ » 19 Μάιος 2021, 13:55

Το βάρεσα σήμερα το πρωί, ακαδημίας πενήντα επτά. Άψογη έως υποδειγματική η διαδικασία, έδωσα συγχαρητήρια σε όλο το προσωπικό.
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 19 Μάιος 2021, 14:01

EKPLIKTIKOS έγραψε:
19 Μάιος 2021, 13:43
hellegennes έγραψε:
18 Μάιος 2021, 23:28

Όλων; Οτιδήποτε είναι πάνω από την μονάδα είναι σημαντικό. Αλλά δεν εξαρτάται μόνο απ' αυτό. Εξαρτάται από πολλά πράγματα. Π.χ. ο έμπολα έχει θνητότητα πολύ πάνω από την μονάδα αλλά δεν εμβολιαζόμαστε γιατί έχουν υπάρξει ελάχιστα κρούσματα στην Ευρώπη.

Αλλά αν υποθέσουμε ότι το ερώτημα αφορά έναν ιό με τα χαρακτηριστικά του κορωνοϊού, 1% θα έλεγα ότι είναι αρκετά υψηλό ώστε να αξίζει ο έκτακτος εμβολιασμός όσο το δυνατόν περισσοτέρων. Γιατί δεν υπάρχει. Κάπου τραβάς εσύ γραμμή, κάπου τραβάω εγώ. Εγώ τραβάω γραμμή εκεί. Αν θες ντε και καλά απάντηση στο γιατί, θα πρέπει πρώτα να μου πεις πού τραβάς εσύ την γραμμή και γιατί.
Εγώ δε θα τράβαγα τη γραμμή βάσει ενός ξερου ποσοστού θνησιμότητας.
Ούτε κι εγώ και αυτό ακριβώς είπα στο παραπάνω ποστ, αλλά απάντησα στην ερώτηση που μου έκανες εσύ.
EKPLIKTIKOS έγραψε:
19 Μάιος 2021, 13:43
Αν το έκανα, δε θα εμβολιαζα το παιδι μου για τον rotavirus, που η θνησιμότητά του στον δυτικό κόσμο είναι εξαιρετικά μικρή. Πριν τον εμβολιασμό κατέληγαν περίπου 30 παιδιά στις ΗΠΑ από τον συγκεκριμένο ιό κάθε χρόνο, ενώ όλα τα παιδιά πρακτικά μέχρι την ηλικία των 5 είχαν κολλήσει τον ιό. Μιλαμε δηλαδή για one in a million καταστάσεις. Κ όμως ο μικρός εκανε κανονικά το εμβόλιο όπως τα περισσότερα παιδιά σήμερα στον δυτικό κόσμο.
Δεν είναι το ίδιο ο εμβολιασμός παιδιών. Δεν υπάρχει κανείς εδώ μέσα που δεν κάνει ή δεν θα έκανε υποχρεωτικά εμβόλια στα παιδιά του. Και είναι σύνθετο θέμα και το έχουμε ξανασυζητήσει.

Η ερώτηση που σου γύρισα όμως είναι άλλη και δεν με ικανοποιεί ιδιαίτερα η απάντησή σου, γιατί π.χ. και στην γρίπη η θνητότητα είναι σημαντικά υψηλότερη στις μεγάλες ηλικίες. Ο γενικός αριθμός θνητότητας είναι μέσος όρος. Εγώ σε ρώτησα πού τραβάς την γραμμή για έναν ιό με τα χαρακτηριστικά ίωσης όπως η γρίπη και ο κορωνοϊός.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη » 19 Μάιος 2021, 14:01

hellegennes έγραψε:
19 Μάιος 2021, 13:13

Δεν μπορείς να σταματήσεις μια πανδημία. Τέλος. Ό,τι μπορείς να κάνεις στην γρίπη κάνεις και στον κορωνοϊό. Εσένα μπορεί να σε προβληματίζει ο ρυθμός μετάδοσης, αλλά δεν είναι κάτι ιδιαίτερο. Δεν εξαναγκάστηκες σε καραντίνα, επέλεξε το κράτος αυτήν την στρατηγική, που όπως αποδείχθηκε -και ήταν αναμενόμενο- ήταν μάταιη. Αποδίδεις στον ιό την λανθασμένη αντίδραση της κυβέρνησης.

Ό,τι φοβάσαι στην γρίπη φοβάσαι και στον κορωνοϊό. Δεν υπάρχει κάποια διαφορά.
Κάθε χρονο οι άνω των 60, κάνουν το εμβόλιο της γρίπης. Δεν είδα, ούτε άκουσα ΠΟΤΕ,περί πανδημίας για την συγκεκριμένη περίπτωση.
Επιπροσθετως όταν τα κράτη ανά την υφήλιο παίρνουν σαφείς οδηγιες από τον ΠΟΥ, πως ομιλούμε περί πανδημικής νόσου με ενδεχόμενες μεταλλάξεις, ποια νομιζεις πως θα πρέπει να είναι η αντίδραση των κυβερνήσεων και των πληθυσμών; Να την γράψουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους; Τόσα θύματα υπάρχουν Και το βλέπεις να συμβαίνει καθημερινά γύρω σου, τους τελευταίους 14 μήνες. Τί διάολο; Δεν σου χτύπησε κανένα καμπανάκι στο κεφάλι σου;
Εντελώς άστοχη τοποθέτησις, για να μην πω κάτι άλλο. Έλεος δλδ.
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 19 Μάιος 2021, 14:04

Δεν άκουσες ποτέ πανδημία γρίπης; Μα η γρίπη επανέρχεται συστηματικά κάθε χρόνο σε όλην την υφήλιο. Πρακτικά είναι μια πανδημία που διαρκεί χιλιάδες χρόνια τώρα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

dotcom
Phorum.gr user: dotcom

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dotcom » 19 Μάιος 2021, 14:08

ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε:
19 Μάιος 2021, 13:55
Το βάρεσα σήμερα το πρωί, ακαδημίας πενήντα επτά. Άψογη έως υποδειγματική η διαδικασία, έδωσα συγχαρητήρια σε όλο το προσωπικό.
πολυ αντεργουελμινγκ για το ντόρο που είχες κάνει,πιο κάτω και από ποστ μπακογιαννη

Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη » 19 Μάιος 2021, 14:10

hellegennes έγραψε:
19 Μάιος 2021, 14:04
Δεν άκουσες ποτέ πανδημία γρίπης; Μα η γρίπη επανέρχεται συστηματικά κάθε χρόνο σε όλην την υφήλιο. Πρακτικά είναι μια πανδημία που διαρκεί χιλιάδες χρόνια τώρα.
Έχει περισσότερο την έννοια της προστασίας του πληθυσμού το εμβόλιο, σε μεγάλη ηλικία, όχι ένεκα πανδημικής μορφής, όπως ισχυρίζεσαι. Και τα πιτσιρίκια κάνουν εμβόλια. Τί σημαίνει; Πως έχουμε πανδημία στις ασθένειες για τις οποίες εμβολιάζονται;
Διάβασε τι γράφεις.
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison

Στύγιος
Phorum.gr user: C'est fini

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύγιος » 19 Μάιος 2021, 14:14

Σε λίγο θα κάνεις ρημπούτ. Μην ανησυχήσεις ,δεν είναι τίποτα.

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria » 19 Μάιος 2021, 14:22

Στύγιος έγραψε:
19 Μάιος 2021, 14:14

Εικόνα
Γι αυτό σφυρίζω κάθε πρωί που ξυπνάω τα Καρμινα Μπουράνα;

ρετουσπουστηδες
gassim έγραψε:
07 Σεπ 2021, 14:12
Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.

nowhere

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nowhere » 19 Μάιος 2021, 14:44

μεγάλη τιμή.τα συγχαρητήρια αξίζουν σε σένα που καταφέρνεις να διατηρείς την απλότητα σου

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 19 Μάιος 2021, 14:44

Τελευταία και καταιδρωμένη.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 19 Μάιος 2021, 14:45

Beria έγραψε:
19 Μάιος 2021, 14:22
Στύγιος έγραψε:
19 Μάιος 2021, 14:14

Εικόνα
Γι αυτό σφυρίζω κάθε πρωί που ξυπνάω τα Καρμινα Μπουράνα;

ρετουσπουστηδες
Τι θες να πεις;
Ότι πριν το κάνεις δεν τα σφύριζες;
:o
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.

Άβαταρ μέλους
gassim

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από gassim » 19 Μάιος 2021, 16:23

hellegennes έγραψε:
18 Μάιος 2021, 16:56
gassim έγραψε:
18 Μάιος 2021, 16:19
Τις χρονιές που (νομίζεις ότι) ειχαμε 4000 νεκρούς απο γρίπη πόσα τέστ γίνονταν;
Δεν νομίζω, είναι η εκτίμηση του ΕΟΔΥ και αντικατοπτρίζεται άμεσα στους συνολικούς θανάτους της χώρας.

Αυτός ο πίνακας είναι στην τελευταία έκθεση του ΕΟΔΥ:

Εικόνα

Θάνατοι 2014-2018:

2014: 113.740
2015: 121.183 (+7443 από το 2014)
2016: 118.788
2017: 124.495 (+5707 από το 2016)
2018: 120.296

Επιμένω σ' αυτό γιατί μετά από τόσες φορές που έχει ειπωθεί αυτό εδώ μέσα, κάποιοι κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε πως αυτή δεν είναι μια αμφίβολη εκτίμηση. Αυτοί οι αριθμοί του ΕΟΔΥ προκύπτουν από τον εντοπισμό της υπερβάλλουσας θνησιμότητας κυρίως κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου, που είναι η περίοδος που κορυφώνεται η γρίπη και ειδικά στις ηλικίες που παρουσιάζουν μεγαλύτερο κίνδυνο θανάτου από γρίπη. Όπως βλέπεις, δεν αποδίδεται όλη η υπερβάλλουσα θνησιμότητα στην γρίπη. Μέρος της οφείλεται στις θερμοκρασίες (υψηλές και χαμηλές) ή σε άλλους τυχαίους παράγοντες.

Όσον αφορά την ερώτησή σου, η απάντηση είναι 3000-3500, που είναι και η αιτία που οι περισσότεροι θάνατοι της γρίπης εκτιμώνται και δεν καταγράφονται άμεσα. Δεν γίνονται αρκετά τεστ. Φέτος, όμως, υπάρχει η επιπρόσθετη επιβάρυνση της κατάστασης από κορωνοϊό. Όσοι είχαν μεγαλύτερη πιθανότητα να έχουν γρίπη δεν ελέγχθηκαν, γιατί οι οδηγίες του ΕΟΔΥ ήταν να μείνουν σπίτι τους εκτός αν παρουσιάσουν δυσφορία, και γενικά η αναζήτηση ιατρικής βοήθειας είναι ελαχιστοποιημένη γιατί ο κόσμος δεν ήθελε να πάει στα νοσοκομεία. Κάτι που αναφέρεται ρητά σε όλες τις εκθέσεις του ΕΟΔΥ, παρεμπιπτόντως.

Το πόσοι πέθαναν σ' αυτήν την σεζόν από γρίπη θα είναι μάλλον αδύνατον να εκτιμηθεί. Σίγουρα δεν είναι χρονιά με μεγάλη δραστηριότητα η φετινή, αλλά αυτό δεν λέει τίποτα γι' αυτό που συζητάμε, δηλαδή πόσο συγκρίσιμος είναι ο εμβολιασμός για την γρίπη σε σχέση με την επικινδυνότητά της, με τον εμβολιασμό για τον κορωνοϊό σε σχέση με την επικινδυνότητά του. Και η απάντηση σ' αυτό είναι: απολύτως συγκρίσιμος.

Και αν δεν σου φτάνει ο ΕΟΔΥ, ορίστε και μια μελέτη των Τσιόδρα και Σία, του 2019:

Across all ages, influenza was associated with an annual mean of 2,559 excess deaths, or 23.6 per 100,000 population (95% CI: 17.8 to 29.2).

Mortality attributable to seasonal influenza in Greece, 2013 to 2017: variation by type/subtype and age, and a possible harvesting effect

Καλά εσυ μας τρολλάρεις, δεν εξηγείται αλλιώς, αυτα που σου έλεγα στην στάση μου τα λες στο λεωφορείο.
Όταν συζητάμε για την γρίπη μας λες οτι το κρυολόγημα είναι πιο επικίνδυνο και οτι η γρίπη είναι μια ασθένεια με πολύ μικρή εξάπλωση και ελάχιστη θνησιμότητα.
Όταν όμως συζητάμε για τον κορονοϊό μας λες οτι η γρίπη ειναι μια πανδημία χιλιετιών με εκατομμύρια νεκρούς ετησίως.

Ομοίως για τα εμβόλια όταν λέμε οτι πρέπει να εμβολιαζόμαστε για την γρίπη τα βγάζεις αναποτελεσματικά, όταν λέμε για τα εμβόλια του κορονοϊού μας εγκαλείς που δεν κάνουμε το εμβόλιο της γρίπης.

Στα δε νούμερα ανάλογα με την περίπτωση χρησιμοποιείς όποια σε βολεύουν καλύτερα, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αν θες να παρουσιάσεις την γρίπη ελαφρύτερη απο κρυολόγημα και τους αποδιδόμενους στην γρίπη θανάτους αν θέλεις να παρουσιάσεις τον κορονοϊό ελαφρύτερο απο την γρίπη.

Στο μεταξύ εσυ δεν κάνεις ούτε το ένα ούτε το άλλο, παρόλο που κατά δήλωση σου ο γιατρός σου έχει συστήσει να εμβολιάζεσαι ετησίως για γρίπη.

Δηλαδή πας να μας τρελάνεις κανονικά, πες δεν γουστάρω να κάνω εμβόλια γιατί φοβάμαι οτι μπορεί να πάθω κάτι. Πολύ θεμιτό είναι.
Δεν γίνεται να είσαι και υπερ και κατά ταυτόχρονα.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 19 Μάιος 2021, 16:51

Πασιφάη έγραψε:
19 Μάιος 2021, 14:10
hellegennes έγραψε:
19 Μάιος 2021, 14:04
Έχει περισσότερο την έννοια της προστασίας του πληθυσμού το εμβόλιο, σε μεγάλη ηλικία, όχι ένεκα πανδημικής μορφής, όπως ισχυρίζεσαι. Και τα πιτσιρίκια κάνουν εμβόλια. Τί σημαίνει; Πως έχουμε πανδημία στις ασθένειες για τις οποίες εμβολιάζονται;
Διάβασε τι γράφεις.
Δεν καταλαβαίνω καν τι λες. Ίσως εσύ χρειάζεται να τα ξαναδιαβάσεις γιατί δεν ξέρεις τι απαντάς και σε τι;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών