NikosVy έγραψε: ↑10 Ιουν 2018, 09:59
Αρνούμαι να συνεισφέρω σε ουσιαστική συζήτηση, εφόσον έρχονται αμέσως μετά και αμολάνε τις κουτσουλιές τους (χυδαιολογίες) ορισμένοι που δίνουν και την τελική εικόνα στη συζήτηση.
Εγώ πάλι, με αυτό δεν είχα ποτέ ιδιαίτερο πρόβλημα. Ακόμα και έναν "κρετίνο" (που λέει ο λόγος), μου άρεσε να τον αντιμετωπίζω διαλογικώς. Αυτή εξάλλου είναι η λογική ενός φόρουμ. Εμένα το πρόβλημά μου είναι ότι, ύστερα από το στραπάτσο με το κλείσιμο τού πχόρουμ.γρ και την απώλεια τόσου υλικού, νοιώθω πολύ μουδιασμένος για να αποφασίσω -τουλάχιστον για την ώρα- να γράψω κάτι πιο σοβαρό. Βασικά, αν αρχικώς δεν ήλπιζα ότι κάτι θα καταφέρναμε για να το ξανανοίξουμε, ομολογώ ότι δεν ξέρω αν θα είχα καν μπει στην διαδικασία να ξαναγραφτώ σε ένα νέο πχόρουμ ή γενικώς φόρουμ, παρά μάλλον θα αποφάσιζα να τερματίσω αδόξως την διαδικτυακή μου "καριέρα". Βεβαίως, αφ' ότου γράφτηκα, ε, ξανακόλλησα. Αλλά για σοβαρά... Ίσως κάποτε στο μέλλον, και αν και εφ' όσον, και αφ' ού συστηματοποιηθώ στην διάσωση νημάτων (διότι ποτέ πια δεν θα είμαστε σίγουροι ότι θα κρατήσει και δεν θα κλείσει κάτι ξανά...).

ST48410 έγραψε: ↑10 Ιουν 2018, 09:40
[…]Δεν συμφωνώ επίσης με την άποψη "και τι έγινε; έτσι είναι η ζωή, ξεχάστε το". Απλώς αποθαρρύνει κάποιους που θα ήθελαν να αφιερώσουν χρόνο προκειμένου να γράψουν κάποιες ουσιαστικές αναρτήσεις. Υπάρχουν αντικείμενα που δεν μπορείς να τα διαπραγματευθείς με 2 αράδες. Θέλει συγκέντρωση υλικού, προσοχή και όρεξη για να τεκμηριώσεις σωστά την άποψή σου. Για κάποια τέτοια κυρίως θέματα και τις πληροφορίες που δίνονταν εκεί η απώλεια του αρχείου είναι σημαντική και ο εκνευρισμός των μελών απόλυτα δικαιολογημένος.
Έτσι ακριβώς... Θυμάμαι να έχω ρίξει πολυήμερα ξενύχτια μόνο για μία ανάρτηση/απάντηση σε κάτι ατελείωτες "σεντονάτες" ιστορικές συζητήσεις, με στοίβα τα βιβλία δίπλα μου...

NikosVy έγραψε: ↑10 Ιουν 2018, 09:59
Αυτοί που θα πάθουν μεγάλη πλάκα αν συμβεί κάποιο ανάλογο κλεισίματος φόρουμ είναι στο Φόρουμ
Analogion.com στο οποίο οι Βυζαντινολόγοι και οι Ψάλτες έχουν γράψει τόσα πολλά που θυμίζει Βιβλιοθήκη της Αλεξανδρείας. Θα τους αξίζει να τους συμβεί κάτι τέτοιο γιατί είναι και αλαζόνες. Εκτός των άλλων έχουν δώσει και πραγματικά ονόματα και θέσεις (π.χ. εφημέριος του Αγίου Παντελεήμονα Πατησίων, ο τάδε καθηγητής Ωδείου, ο τάδε παπάς του Αγίου Σπυρίδωνα, οι τάδε και τάδε ψάλτες κλπ) και τώρα υπάρχει απαγόρευση ταυτοποίησης.
Αυτήν την ηλιθιότητα (όπως τουλάχιστον την βλέπω εγώ) με τον νέο νόμο, ποτέ δεν την κατάλαβα. Αν ο άλλος θέλει να φαίνεται ποιος είναι, ποιο το πρόβλημα; Το θέμα είναι να προστατεύονται τα στοιχεία μας, όταν δεν θέλουμε να είναι γνωστά· όχι το αντίθετο!