η απάτη της ηλεκτροκίνησης

Μηχανές, αυτοκίνητα, τραίνα, αεροπλάνα, πλοία. Απόλαυση και αδρεναλίνη στα όρια!
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Re: η απάτη της ηλεκτροκίνησης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 16 Ιαν 2023, 14:22

Gherschaagk έγραψε:
16 Ιαν 2023, 14:05
Ερμής έγραψε:
16 Ιαν 2023, 13:28
.....Που ακόμη και δικό τους να είναι το σπίτι πως θα το φορτίσεις σε πολυκατοικία που δεν έχει πυλωτή; με μπαλαντέζα ΑΝ βρεις να παρκάρεις διπλα απο το σπίτι σου;
Έχω πυλωτή, δεν μπαίνει αυτοκίνητο, απαγορεύεται. Όπως απαγορεύεται και να χρησιμοποιήσω πρίζα του κοινόχρηστου φυσικά. Μπορώ να κατεβάσω μπαλαντέζα από το μπαλκόνι την οποία θα πατάνε διάφοροι για ώρες. Επίσης δεν μου φτάνει μία μπαλαντέζα μέχρι το πάρκινγκ. Σε καθημερινή βάση είναι σκότωμα, εκτός του ότι θα την βγάζω στο μπαλκόνι γιατί θα υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να έρθει κανένας μλκας και να τη μαζέψει όσο εγώ θα είμαι σπίτι νομίζοντας πως φορτίζω.
Θα τραβήξεις γραμμή δική σου και θα φτιάξεις wallbox. ενα διχίλιαρο στο νερό.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"

Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk » 16 Ιαν 2023, 15:06

Ερμής έγραψε:
16 Ιαν 2023, 14:22
Gherschaagk έγραψε:
Ερμής έγραψε:
.....Που ακόμη και δικό τους να είναι το σπίτι πως θα το φορτίσεις σε πολυκατοικία που δεν έχει πυλωτή; με μπαλαντέζα ΑΝ βρεις να παρκάρεις διπλα απο το σπίτι σου;
Έχω πυλωτή, δεν μπαίνει αυτοκίνητο, απαγορεύεται. Όπως απαγορεύεται και να χρησιμοποιήσω πρίζα του κοινόχρηστου φυσικά. Μπορώ να κατεβάσω μπαλαντέζα από το μπαλκόνι την οποία θα πατάνε διάφοροι για ώρες. Επίσης δεν μου φτάνει μία μπαλαντέζα μέχρι το πάρκινγκ. Σε καθημερινή βάση είναι σκότωμα, εκτός του ότι θα την βγάζω στο μπαλκόνι γιατί θα υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να έρθει κανένας μλκας και να τη μαζέψει όσο εγώ θα είμαι σπίτι νομίζοντας πως φορτίζω.
Η καρδιά μου. :a040:

Πολύ δύσκολο να το κάνω πάντως.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 16 Ιαν 2023, 15:17

Μη το κουράζουμε, το πράγμα είναι εύκολο, όποιος θέλει να δοκιμάσει ηλεκτρικό, παίρνει ένα για μια εβδομάδα και βλέπει κατα πόσο βολεύει. Στα λόγια όλα ειναι απλά.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 16 Ιαν 2023, 21:04

Ασέβαστος έγραψε:
16 Ιαν 2023, 11:33
ναι, και στο αυτοκινητο, και στη βαρκα, και στο μαγαζι και στο σπιτι.

σε αυτοκινητο και βαρκα, diy πανω σε βαση, πεταω πανω το ρημαδοτηλεφωνο και φορτιζει, και μαλιστα σε θεση που να το βλεπω, για gps , ανοιχτη ακροαση, κομπλε ολα.
Υπάρχουν και συσκευές που δεν φορτίζουν ασύρματα. Δεν έχουν τον ανάλογο ενσωματωμένο εξοπλισμό. Εκεί πρέπει να βυσματώσεις καλώδιο, θέλεις, δε θέλεις. Και σε αυτές έχω προβληματική εφαρμογή του βύσματος. Και δεν μπορώ να κάνω κάτι εναλλακτικό για την φόρτισή τους.

Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy » 17 Ιαν 2023, 03:28

Ερμής έγραψε:
16 Ιαν 2023, 15:17
Μη το κουράζουμε, το πράγμα είναι εύκολο, όποιος θέλει να δοκιμάσει ηλεκτρικό, παίρνει ένα για μια εβδομάδα και βλέπει κατα πόσο βολεύει. Στα λόγια όλα ειναι απλά.
Tι να βολεύει, πλάκα κάνουμε. Αν είσαι κανας Γάλλος με γκαράζ και δεύτερο αυτοκίνητο και πας μόνο δουλειά κάθε μέρα και σουπερμάρκετ το ΣΚ, και δε σε νοιάζει και πολύ η διαφορά σε λεφτά. Ή κανας Έλληνας σε νησί που λέει κι ο Ασέβαστος και περιμένεις κανα μεταχειρισμένο εικοσαετίας να το πάρεις κοψοχρονιά και να το φορτώνεις πατάτες απ'το χωράφι και μπεκάτσες απ'το κυνήγι.

Για τους υπόλοιπους δεν είναι κάτι που το παίρνεις για τη βόλεψη, αν το πάρεις θα το πάρεις για το νεωτερισμό.

Μέχρι νεωτέρας δηλαδή, εκτός αν αλλάξει κάτι ριζικά στις τιμές και τις τεχνολογίες. Αλλά αυτή τη στιγμή οι τιμές μάλλον δείχνουν κίνδυνο προς τα πάνω, οι τεχνολογίες είναι άβολες και το περιβαλλοντικό ισοζύγιο είναι λίγο ύποπτο γιατί αφαιρείς μεν ρύπους απ'την πόλη σου και γενικότερα απ'το κύκλωμα της βενζίνης με τα διυλιστήρια και τα τάνκερ, αλλά απ'την άλλη προσθέτεις ρύπους στο εργοστάσιο που φτιάχνει τις μπαταρίες, στο άλλο εργοστάσιο που φορτίζει τις μπαταρίες, στο ορυχείο που βγάζει το λίθιο και καταναλώνει 1 τόνο νερό το δευτερόλεπτο, και στη χωματερή που αναπόφευκτα θα καταλήξουν κάποια στιγμή οι μπαταρίες. Μάλλον τελικά θετικό βγαίνει το ισοζύγιο, αλλά μάλλον όχι τόσο θετικό όσο φανταζόμαστε.
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. :blm:

Άβαταρ μέλους
plouf
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από plouf » 17 Ιαν 2023, 08:47

Chilloutbuddy έγραψε:
17 Ιαν 2023, 03:28
Ερμής έγραψε:
16 Ιαν 2023, 15:17
Tι να βολεύει, πλάκα κάνουμε. Αν είσαι κανας Γάλλος με γκαράζ και δεύτερο αυτοκίνητο και πας μόνο δουλειά κάθε μέρα και σουπερμάρκετ το ΣΚ, και δε σε νοιάζει και πολύ η διαφορά σε λεφτά. Ή κανας Έλληνας σε νησί που λέει κι ο Ασέβαστος και περιμένεις κανα μεταχειρισμένο εικοσαετίας να το πάρεις κοψοχρονιά και να το φορτώνεις πατάτες απ'το χωράφι και μπεκάτσες απ'το κυνήγι.

Για τους υπόλοιπους δεν είναι κάτι που το παίρνεις για τη βόλεψη, αν το πάρεις θα το πάρεις για το νεωτερισμό.

Μέχρι νεωτέρας δηλαδή, εκτός αν αλλάξει κάτι ριζικά στις τιμές και τις τεχνολογίες. Αλλά αυτή τη στιγμή οι τιμές μάλλον δείχνουν κίνδυνο προς τα πάνω, οι τεχνολογίες είναι άβολες και το περιβαλλοντικό ισοζύγιο είναι λίγο ύποπτο γιατί αφαιρείς μεν ρύπους απ'την πόλη σου και γενικότερα απ'το κύκλωμα της βενζίνης με τα διυλιστήρια και τα τάνκερ, αλλά απ'την άλλη προσθέτεις ρύπους στο εργοστάσιο που φτιάχνει τις μπαταρίες, στο άλλο εργοστάσιο που φορτίζει τις μπαταρίες, στο ορυχείο που βγάζει το λίθιο και καταναλώνει 1 τόνο νερό το δευτερόλεπτο, και στη χωματερή που αναπόφευκτα θα καταλήξουν κάποια στιγμή οι μπαταρίες. Μάλλον τελικά θετικό βγαίνει το ισοζύγιο, αλλά μάλλον όχι τόσο θετικό όσο φανταζόμαστε.
No offense my dear αλλα πισω απο ολα αυτα υπαρχει τεραστια μπιζνα.
Απο την αλλη βεβαια δεν ξερω πως θα υπαρχουν στο μελλον υπερηχητικα μαχητικα τζετ που δεν θα καινε κηροζινη η υπερωκεανια που δεν θα
καινε μαζουτ.

Προφανως ομως αργα αλλα σταθερα προετιμαζεται το μελλον οπου τα αυτοκινητα και τα φορτηγα
-ναι υπαρχει και σκεψη για ηλεκτροκινητα φορτηγα και μαλιστα εχουν δοκιμαστει και τετοια προτζεκτ-θα ειναι ολα ηλεκτροκινητα.
Αυτο ειναι κατι που προοωθειται απο τις βιομηχανιες οχηματων στις ΗΠΑ την Κινα την Ιαπωνια και την Δυτικη Ευρωπη που μεσω του lobbying
πιεζουν τις κυβερνησεις για να σε αναγκαζουν να αλλαξεις αυτοκινητο η αν το διατηρεις να πληρωνεις της
μυριαλης σε φορους ειναι τοσο απλο. :102:

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 17 Ιαν 2023, 08:53

Ερμής έγραψε:
Gherschaagk έγραψε:
Ερμής έγραψε:
εκτος αν δε σε νοιαζει η ταχυτητα φορτισης, αφου θα το αφηνεις ολη νυχτα, οποτε απλα τραβας μια σουκο. 50 ευρω.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 17 Ιαν 2023, 08:55

ST48410 έγραψε:
16 Ιαν 2023, 21:04
Ασέβαστος έγραψε:
16 Ιαν 2023, 11:33
ναι, και στο αυτοκινητο, και στη βαρκα, και στο μαγαζι και στο σπιτι.

σε αυτοκινητο και βαρκα, diy πανω σε βαση, πεταω πανω το ρημαδοτηλεφωνο και φορτιζει, και μαλιστα σε θεση που να το βλεπω, για gps , ανοιχτη ακροαση, κομπλε ολα.
Υπάρχουν και συσκευές που δεν φορτίζουν ασύρματα. Δεν έχουν τον ανάλογο ενσωματωμένο εξοπλισμό. Εκεί πρέπει να βυσματώσεις καλώδιο, θέλεις, δε θέλεις. Και σε αυτές έχω προβληματική εφαρμογή του βύσματος. Και δεν μπορώ να κάνω κάτι εναλλακτικό για την φόρτισή τους.
ναι ρε συ, απλα σου λεω κατα που φαινεται να πηγαινει το μελλον. μαλλον προς το καθολου βυσμα. δεν υπαρχει κατι που να μη γινεται ασυρματα.

Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk » 17 Ιαν 2023, 08:57

Ασέβαστος έγραψε:
17 Ιαν 2023, 08:53
Ερμής έγραψε:
Gherschaagk έγραψε:

εκτος αν δε σε νοιαζει η ταχυτητα φορτισης, αφου θα το αφηνεις ολη νυχτα, οποτε απλα τραβας μια σουκο. 50 ευρω.
Και κάθε πρωί θα ανακαλύπτω πως μέσα στη νύχτα κάποιοι μλκες έβγαλαν τη σούκο από την υποδοχή με το που έσβησαν τα φώτα στο σπίτι.

Εκτός κι αν νομίζεις πως δεν υπάρχουν μλκες.

Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy » 17 Ιαν 2023, 09:10

plouf έγραψε:
17 Ιαν 2023, 08:47
πιεζουν τις κυβερνησεις για να σε αναγκαζουν να αλλαξεις αυτοκινητο η αν το διατηρεις να πληρωνεις της
Δεν πα να πιέζουν όσο θέλουν, αν δεν υπάρχουν λεφτά δεν υπάρχουν λεφτά. Αν παραπιέσουν το πολύ να μειωθούν τα αυτοκίνητα γενικά (το οποίο δε με χαλάει)
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. :blm:

Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk » 17 Ιαν 2023, 09:17

Chilloutbuddy έγραψε:
17 Ιαν 2023, 09:10
plouf έγραψε:
Δεν πα να πιέζουν όσο θέλουν, αν δεν υπάρχουν λεφτά δεν υπάρχουν λεφτά. Αν παραπιέσουν το πολύ να μειωθούν τα αυτοκίνητα γενικά (το οποίο δε με χαλάει)
Ούτε εμένα αλλά χλωμό το κόβω.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 17 Ιαν 2023, 09:22

λοιπον σας βρηκα και λυση για τα "μπαταριαδικα".

powerbank. δε θα αλλαζουν την κυρια μπαταρια του αυτοκινητου. θα προσφερουν εξτρα μπαταριες, που θα τις μπριζωνεις (η καλυτερα θα τις κουμπωνεις οπως στα ηλεκτρικα εργαλεια) στο αυτοκινητο. καποιος θα φτιαξει το industry standard σε σχημα και μεγεθος, και ολοι θα ακολουθησουν.

με τα σημερινα δεδομενα, μιλαμε περιπου για kg και χιλιομετρο. εστω 10κιλα "βαλιτσακια", θα τα παιρνεις απο τη shell ας πουμε, θα τα κουμπωνεις, οσα χρειαζεσαι για εξτρα αυτονομια η για ωρα αναγκης, και θα τα επιστρεφεις αδεια σε αλλη shell.
η θα τα αγοραζεις εξ αρχης, δικα σου, και θα τα βαζεις πανω αν και οταν χρειαζεσαι παραπανω αυτονομια.

φυσικα θα εχουν και αλλες 1000 χρησεις. θα μπορεις να τα δωσεις σε καποιον που ξεμεινε, θα μπορεις να τα κουμπωσεις σε οτι αλλο χρησιμοποιει ηλεκτρισμο, πατινια, ποδηλατα,παιχνιδια, εργαλεια...ατελειωτη λιστα.

που ειναι ο σεισμικ να μου βγαλει διεθνη πατεντα επιστημονα ερευνητη, και κανα δυο νομπελ αν εχει προχειρα. :003:

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 17 Ιαν 2023, 09:28

Chilloutbuddy έγραψε:
plouf έγραψε:
δεν βλεπω καποιον να "πιεζει". δεν βλεπω θεωρια συνομωσιας.

αν ειναι να εχει δυναμη πιεσης καποιος, ειναι οι πετρελαιαδες και οι αυτοκινητοβιομηχανιες μεκ. οχι οι ηλεκτρικοι, που φυτρωσαν χθες.

ειναι απλως η εξελιξη. η τεχνολογια προχωρα μπροστα.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 17 Ιαν 2023, 09:30

Gherschaagk έγραψε:
17 Ιαν 2023, 09:17
Chilloutbuddy έγραψε:
plouf έγραψε:
Ούτε εμένα αλλά χλωμό το κόβω.
δεν παιζει να μειωθουν. παιζει να μεινουμε με οτι εχουμε, κι ας ειναι 50 χρονων, αλλα δυσκολο ως αδυνατον να παψουμε να εχουμε δυνατοτητα αυτονομης μετακινησης.

Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk » 17 Ιαν 2023, 09:36

Ασέβαστος έγραψε:
17 Ιαν 2023, 09:28
Chilloutbuddy έγραψε:
plouf έγραψε:
δεν βλεπω καποιον να "πιεζει". δεν βλεπω θεωρια συνομωσιας.

αν ειναι να εχει δυναμη πιεσης καποιος, ειναι οι πετρελαιαδες και οι αυτοκινητοβιομηχανιες μεκ. οχι οι ηλεκτρικοι, που φυτρωσαν χθες.

ειναι απλως η εξελιξη. η τεχνολογια προχωρα μπροστα.
Πώς θα πιεστούν οι πετρελαιάδες τη στιγμή που για να φορτιστούν οι μπαταρίες καίγεται ντίζελ; Και τα ηλεκτροκίνητα οι αυτοκινητοβιομηχανίες τα παράγουν, όλες εξελίσσονται βγάζοντας τα δικά τους ηλεκτροκίνητα μοντέλα.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Μηχανοκίνηση”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών