...
Όλως περιέργως, όλοι "γκώνουν" όταν παίζει φάση να αμφισβητηθούν τα σόγια τους.
Και δεν εννοώ μόνον τα αμιγώς οικογενειακά, έτσι;
Φιλάκια.
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
...
Γι 'αυτό πιστεύω πως δεν έχουν νόημα οι θρησκευτικές συζητήσεις.
Δεν ξέρω και δεν έχω κανέναν καημό να μάθω.
Ακριβώς για αυτο και ο Χριστος ειπε στην μοιχαλιδα " πορεύου καὶ ἀπὸ τοῦ νῦν μηκέτι ἁμάρτανε." (Ιω. 8,11)Σέλευκας έγραψε: ↑23 Αύγ 2023, 10:16Αν μετανοήσεις σβήνεται η αμαρτία. Μπορείς να μετανοήσεις όσες φορές θέλεις αλλά όχι πριν κάνεις κατι να σκεφτείς ότι μετά θα μετανοήσεις, ο θεός δεν είναι κορόιδο.Εκτωρ έγραψε: ↑22 Αύγ 2023, 00:38-Παύλος προς Κορινθίους: Όλοι έχουμε αμαρτήσει, και ο μισθός της αμαρτίας είναι ο θάνατος. Αλλά τόσο πολύ μας αγάπησε ο Θεός, που έστειλε το γιο του να σταυρωθεί κτλ., κτλ.
Συμπεράσματα...
1. Αν αμαρτήσεις τουλάχιστον μια φορά στη ζωή σου, η ποινή είναι θάνατος.
2. Είναι αδύνατον να μην αμαρτήσεις ούτε μια φορά στη ζωή σου, επειδή όλοι έχουμε κληρονομήσει την αμαρτωλή φύση των πρωτοπλάστων.
3. Ήταν απόφαση του Θεού να κληρονομήσουμε την αμαρτωλή φύση των πρωτοπλάστων. Με άλλα λόγια, ήταν απόφαση του Θεού να γεννιόμαστε ανήμποροι να μην αμαρτήσουμε ούτε μια φορά στη ζωή μας.
4. Κοντολογής, ο Θεός μας επέβαλλε την τιμωρία του θανάτου επειδή δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι που ο ίδιος κατέστησε αδύνατο να κάνουμε.
5. Παρόλα αυτά, κόντρα στη "δικαιοσύνη" του (μη μου πείτε ότι δεν είναι πολύ δίκαια τα παραπάνω), αποφάσισε να μας κάνει τη χάρη και να θυσιάσει το γιο του (που ήταν και ο εαυτός του), για να πείσει τον εαυτό του να μας συγχωρήσει για την αμαρτωλή φύση που ο ίδιος μας είχε φυτέψει.
Αν αυτός ο Θεός δεν είναι σχιζοφρενής, τότε τι είναι;
τα ιδια ειναι ..pylothess έγραψε: ↑23 Αύγ 2023, 11:14Γι 'αυτό πιστεύω πως δεν έχουν νόημα οι θρησκευτικές συζητήσεις.
Όποιος θέλει πιστεύει πάει στην Εκκλησία ,στο Τζαμί κ.τ.λ.
Ούτε ο διαθρησκειακός διάλογος έχει κατ'εμέ τουλάχιστον κάποιο νόημα.
Περισσότερο νόημα έχει η συζήτηση για την πολιτική παρά για την θρησκεία.
Δεν σχολιάζω πάντα, καλό μου. Κι έχω δεχτεί περισσότερους σχολιασμούς από ντρόουν-πορδές χωρίς αντίδραση, από όσους έχω αποδώσει.
διοτι... καποια ζωα δεν τον πιστευανε....Αλιόσα έγραψε: ↑23 Αύγ 2023, 09:12Εστειλε το μονογενή του Υιό που οντας αναμάρτητος πλήρωσε οριστικά με το αίμα του για ολες τις αμαρτιες του κόσμου, προηγουμένως έπρεπε να θυσιάζονται ζώα για να συγχωρούνται οι αμαρτίες και αυτο προσωρινά καθώς κάθε χρόνο απαιτούνταν νέες θυσίες ζώων.kongrosian έγραψε: ↑23 Αύγ 2023, 07:30αν υπάρχει θεος που μπορει να συναισθανθει το ανθρωπινο δραμα, τοτε ειναι σαδιστης.
Οχι, διότι τα ζώα ειναι αναμάρτητα.
Θα παραβώ τον λόγο μου και θα γράψω.
Αν θέλεις απαντάς. Αλλά στο επειχείρημα...Η λέξη "αρχή" μόνη της, ναι, έχει διττή σημασία.
Η φράση "εν αρχή" όμως, όχι!
Είναι αρχαιοπρεπές χρονικό επίρρημα της ελληνιστικής και σημαίνει: Στην αρχή, κατ' αρχάς, πρώτα πρώτα.
Συνεπώς η πρόταση "Εν αρχή ήν ο λόγος...", μεταφράζεται σε: "στην αρχή (κατ' αρχάς, πρώτα πρώτα) υπήρξεν ο Λόγος"
Το θέμα έχει τελεσιδικήσει ερμηνευτικά.
Δεν μπορείς να μεταφράσεις το χρονικό επίρρημα "εν αρχή" ως: "στην εξουσία"
Αμφισημία σε όλη τη πρόταση δεν υπάρχει, τουλάχιστον γραμματικώς. Θεολογικώς ίσως.
Εξ άλλου η διττή σημασία/αμφισημία, είναι προνόμιο όλων των ιερών βιβλιών των θρησκειών.
Ειλικρινά απολαμβάνω τις αναλύσεις και εστιάσεις στην "ουσία" του θέματος.Λοξίας έγραψε: ↑23 Αύγ 2023, 13:00Θα παραβώ τον λόγο μου και θα γράψω.
Ποια σόγια μου Γαλή; Τόσα χρόνια, σου έχω δώσει την εντύπωση ότι έχω σόγια; Με έχεις κατατάξει σε κάποιο "σόι" και δεν το ξέρω;
Δεν ξέρω όμως αν κατάλαβες πως για το θέμα και τη ουσία του, δεν έγραψες κάτι...
Επαναλαμβάνω λοιπόν:Αν θέλεις απαντάς. Αλλά στο επειχείρημα...Η λέξη "αρχή" μόνη της, ναι, έχει διττή σημασία.
Είναι αρχαιοπρεπές χρονικό επίρρημα της ελληνιστικής και σημαίνει: Στην αρχή, κατ' αρχάς, πρώτα πρώτα.
Συνεπώς η πρόταση "Εν αρχή ήν ο λόγος...", μεταφράζεται σε: "στην αρχή (κατ' αρχάς, πρώτα πρώτα) υπήρξεν ο Λόγος"
Αμφισημία σε όλη τη πρόταση δεν υπάρχει, τουλάχιστον γραμματικώς. Θεολογικώς ίσως.
Εξ άλλου η διττή σημασία/αμφισημία, είναι προνόμιο όλων των ιερών βιβλιών των θρησκειών.
Εαν ΕΓΩ Ο ΑΙΝΕΙΑΝ έρθω σε εσένα ή σε κάποιους άλλους εδώ μέσα και σας αποκαλυψω ότι .. είμαι Ο ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ , θα με πιστέψετε;kongrosian έγραψε: ↑23 Αύγ 2023, 11:40διοτι... καποια ζωα δεν τον πιστευανε....Αλιόσα έγραψε: ↑23 Αύγ 2023, 09:12Εστειλε το μονογενή του Υιό που οντας αναμάρτητος πλήρωσε οριστικά με το αίμα του για ολες τις αμαρτιες του κόσμου, προηγουμένως έπρεπε να θυσιάζονται ζώα για να συγχωρούνται οι αμαρτίες και αυτο προσωρινά καθώς κάθε χρόνο απαιτούνταν νέες θυσίες ζώων.kongrosian έγραψε: ↑23 Αύγ 2023, 07:30αν υπάρχει θεος που μπορει να συναισθανθει το ανθρωπινο δραμα, τοτε ειναι σαδιστης.
Κατάλαβα Γαλή...ειρωνεία στην ειρωνεία.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑23 Αύγ 2023, 13:22Ειλικρινά απολαμβάνω τις αναλύσεις και εστιάσεις στην "ουσία" του θέματος.Λοξίας έγραψε: ↑23 Αύγ 2023, 13:00Θα παραβώ τον λόγο μου και θα γράψω.
Ποια σόγια μου Γαλή; Τόσα χρόνια, σου έχω δώσει την εντύπωση ότι έχω σόγια; Με έχεις κατατάξει σε κάποιο "σόι" και δεν το ξέρω;
Δεν ξέρω όμως αν κατάλαβες πως για το θέμα και τη ουσία του, δεν έγραψες κάτι...
Επαναλαμβάνω λοιπόν:Αν θέλεις απαντάς. Αλλά στο επειχείρημα...Η λέξη "αρχή" μόνη της, ναι, έχει διττή σημασία.
Συνεχίστε.
Και προσοχή στα καυτά πατατάκια.
για κάνε μια προσπάθεια, να δούμε πως θα πάει.ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: ↑23 Αύγ 2023, 13:33Εαν ΕΓΩ Ο ΑΙΝΕΙΑΝ έρθω σε εσένα ή σε κάποιους άλλους εδώ μέσα και σας αποκαλυψω ότι .. είμαι Ο ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ , θα με πιστέψετε;
Και μάλιστα εάν σας ζήτησω να με ακολουθήσετε πουλώντας τα υπάρχοντα σας ;