Ας μην κοροϊδευόμαστε: Κανείς δεν πιστεύει πραγματικά στη μεταθανάτια ζωή
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
Re: Ας μην κοροϊδευόμαστε: Κανείς δεν πιστεύει πραγματικά στη μεταθανάτια ζωή
υπάρχουν ένα σωρό φρικτοί + αργοί θάνατοι και ζωές βασανισμένες που ο θάνατος μπορεί να είναι και ευλογία.
το πως θα πεθάνεις είναι το ζητούμενο. αν είναι στον ύπνο σου, έχει καλώς, αν είναι από φωτιά, πνιγμό ή καμιά φρικαλέα ασθένεια, λογικό είναι να υπάρχει φόβος.
άντε τώρα να πας στον παράδεισο και να δεις καναν χιτλερ με χιτώνα, σανδαλάκι με άσπρη καλτσούλα, να παίζει άρπα στο συννεφάκι, γιατί μετανόησε τελευταία στιγμή και να κοπανάς το κεφάλι σου στο πρώτο δέντρο που θα βρεις γιατί δεν τα κανες τανα ολα όσο ζούσες.
το πως θα πεθάνεις είναι το ζητούμενο. αν είναι στον ύπνο σου, έχει καλώς, αν είναι από φωτιά, πνιγμό ή καμιά φρικαλέα ασθένεια, λογικό είναι να υπάρχει φόβος.
άντε τώρα να πας στον παράδεισο και να δεις καναν χιτλερ με χιτώνα, σανδαλάκι με άσπρη καλτσούλα, να παίζει άρπα στο συννεφάκι, γιατί μετανόησε τελευταία στιγμή και να κοπανάς το κεφάλι σου στο πρώτο δέντρο που θα βρεις γιατί δεν τα κανες τανα ολα όσο ζούσες.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ....
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.....
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ....
ΕΙΝΑΙ: ΠΡΟΔΟΤΕΣ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.....
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ....
ΕΙΝΑΙ: ΠΡΟΔΟΤΕΣ
- ksk
- Phorum.gr user: ksk
Blackdog έγραψε: ↑30 Αύγ 2023, 12:18Δεν ειμαι μακρια απο αυτο.Space_Passenger έγραψε: ↑30 Αύγ 2023, 12:03Δεν ειμαι αθεος - πιστευω στο Θεο, ΑΛΛΑ δεν τα δεχομαι ολα τα της Θρησκειας. Δεν πιστευω στη μετα Θανατον ζωη. Δεν εχει καμια λογικη η θεωρια αυτη. Πιστευω ο θανατος ειναι το ΤΕΛΟΣ.
Πιστευω ομως οτι ο θανατος ειναι το τελος του "εγω".
Παραδοξως μου φαινεται το πιο λογικο. Οπως δηλαδη το σωμα μετα τον θανατο ξαναενωνεται με την γη ετσι και το "πνευμα" ενωνεται με κατι μεγαλυτερο. Οπως παυει να υπαρχει αυτονομο στην πρωτη περιπτωση, ετσι παυει και στην δευτερη. Στην θεση μου αυτη περιλαμβανονται ολα τα ζωα. Και τα τετραποδα και τα διποδα.
Αλλωστε ο θανατος του "εγω" νομιζω οτι ειναι και ο στοχος ολων των θρησκειων.
Να διευκρινησω εδω οτι λεω "πιστευω" γιατι φυσικα δεν ειμαι σιγουρος

Ξανά ενώνεται με προϋποθέσεις αλλά ναι παύεις να υπάρχεις , να έχεις γνώση εαυτού.
Το σώμα είναι της φύσης συντίθεται αποσυντίθεται και κοκ ενώ η Ψυχή προσπαθεί να έρθει στο στάδιο της Ενωσις.
Παρατηρητής...
- ksk
Ο χειρότερος θάνατος είναι στον ύπνο... Δεν υπάρχει χειρότερος ( κατ εμε).Naranjita έγραψε: ↑30 Αύγ 2023, 15:58υπάρχουν ένα σωρό φρικτοί + αργοί θάνατοι και ζωές βασανισμένες που ο θάνατος μπορεί να είναι και ευλογία.
Δεν υπάρχει ο όρος αμαρτία, οι ηθικοί κανόνες είναι ανθρώπινο δημιούργημα.
Υπάρχει όμως ο λόγος της Πτώσης.
Παρατηρητής...
- ksk
Οι ζωντανοί με τους ζωντανούςΠασιφάη έγραψε: ↑30 Αύγ 2023, 14:34'Εχω την αίσθηση πως το θέμα δεν είναι οι άθεοι στην προκειμένη, αλλά όσοι ένθεοι αντιλαμβάνονται στο τέλος της ζωής τους, πως δεν υπάρχει κάτι πέρα απο την παρούσα κατάσταση. Πάει. Ένα κανονάκι έχουμε. Όχι δεύτερο. Ας το διαχειριστούμε το λοιπόν όπως μπορούμε καλλίτερα, δίχως δακρύβρεχτες ή φοβιστικές παρόλες, που μας εμποδίζουν να χαρούμε τη ζωή μας.
Ούτε ιδανικές τοποθεσίες παραδεισένιες, ή καζάνια που βράζουν ρούμι ανάκατο με πσυχές και ανθρώπινα κόκκαλα ξερωγω, ανάλογα με τις πράξεις μας. Και που στο φινάλε, ουδείς γύρισε πίσω για να τις επιβεβαιώσει.

Παρατηρητής...
- ksk
Κακώς δόθηκε αυτή η ορολογία...runner έγραψε: ↑30 Αύγ 2023, 13:53Επιστημονικά ο όρος ψυχή είναι το σύνολο των ανώτερων εγκεφαλικών λειτουργιών. Εξού και ψυχολόγος, ψυχίατρος κλπ.
Η θρησκευτική έννοια της ψυχής ποια είναι ακριβώς; Κάτι άυλο που βγαίνει μέσα από το σώμα μας όταν τελειώνει η ζωή; Ένα φάντασμα δηλαδή; Το οποίο πάει πού ακριβώς; Σε άλλη διάσταση; Σε άλλον κόσμο;
Αφορά παθήσεις του εγκεφάλου και μπερδεύεται με τον όρο Ψυχή που χρησιμοποιούν οι θρησκειες.
Φάντασμα; Ενδιαφέρον, οι προπάτορες μου πίστευαν στις Ψυχές που κυκλοφορούν στον άνεμο , ψυχές που έφυγαν βίαια χωρίς να έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο τους.
Αυτές λένε χρήσιμοποιουν τα διαμεσα...τέλος παντων.
Παρατηρητής...
Άραγε δεν θα μπορούσε και αυτό που λέμε πραγματικότητα , η επίγεια ζωή μας, να μην είναι τίποτ'άλλο από ένα όνειρο,
ώσπου να "ξυπνήσουμε" στα όνειρά μας;
ᓚᕠᗢ ᗢᕡᓗ
Ποιητής ρε πούστη.

Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
Αυτό λειτουργεί υπέρ της θεωρίας μου. Είναι σα να λένε, "Θεέ μου, μη με πάρεις/μην πάρεις τους δικούς μου κοντά σου σ'ένα καλύτερο κόσμο. Προτιμούμε να μέινουμε σ'αυτό το μπουρδέλο." Αυτό δε βγάζει νόημα, εκτός αν δεν πιστεύουν ότι υπάρχει κάτι μετά το θάνατο, και οι προσευχές τους είναι ένας υποσυνείδητος αμυντικός μηχανισμός.
Μαζί σου. Αν ήταν στο χέρι μου, Παράδεισος για όλα τα ζωντανά πλάσματα.Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: ↑30 Αύγ 2023, 11:11Και γιατι να έχει ζωή μετά θάνατον ο άνθρωπος και όχι τα μυρμήγκια ξέρω γω. Επειδή δηλαδή έχεις ανώτερη νοημοσύνη, θέλει να εξουσιασεις και την ανυπαρξία; πσοο θρασυς και ψωνισμενος πρέπει να είσαι;
Οι καλόγεροι δεν πιάνονται. Αν κάποιος τα'χει παρατήσει όλα και έχει πάει να ζει στα κατσάβραχα, αυτός ναι, το χει χαμένο, και ότι και να πιστεύει δε θα με εκπλήξει.student έγραψε: ↑30 Αύγ 2023, 14:25Νομίζω ο ίδιος προσπαθείς να δουλεύσεις τον εαυτό σου με αυτήν την πεποίθηση.
Εύκολα μπορεί να παρατεθεί μια λίστα με απολύτως εξακριβωμένα ιστορικά πρόσωπα τα οποία όταν έφτασαν να αντικρίσουν τον επερχόμενο θάνατο κατάματα όχι μόνο δεν "υστερίασαν", αλλά η στάση τους προκάλεσε και ανεξίτηλο θαυμασμό σε πολλούς από όσους τη βίωσαν. Σε βαθμό να γράψουνε και κάποιοι από αυτούς ολόκληρα βιβλία για αυτήν.
Αν θες πέσμου να ξεκινήσω να την παραθέτω αν και πρακτικά θα αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος του Συναξαριστή της Ορθοδόξου Εκκλησίας.
Κοσμικοί που αντιμετωπίζουν έτσι το θάνατο υπάρχουν;
Θα μπορούσε να προστεθεί και τέταρτος: ο φόβος της απώλειας της αίσθησης του "εαυτού" , του "εγώ"- με όλα τα συμπαρομαρτούντα (όπως λ.χ. οι αναμνήσεις).Αρίστος έγραψε: ↑30 Αύγ 2023, 15:51Εκτωρ έγραψε: ↑30 Αύγ 2023, 11:00Όσοι ισχυρίζονται ότι πιστεύουν σε κάποια θρησκεία είναι κατά βάθος άθεοι σαν εμένα, και κοροϊδεύουν τους εαυτούς τους.
Όσοι θρήσκοι διαφωνείτε, αναρρωτηθείτε, πως θ'αντιδράσετε αν σας πει ο γιατρός ότι έχετε μια βδομάδα ζωής; Θα πηδάτε απ'τη χαρά σας που θα πάτε κοντά στο Θεό σας να ζήσετε υπό ιδανικές συνθήκες; Αν πιστεύετε αυτά που λέτε, έτσι θα'πρεπε λογικά ν'αντιδράσετε.
Θ'αντιδράσετε έτσι; Όχι. Θα υστεριάσετε. Γιατί θα υστεριάσετε; Επειδή δεν πιστεύετε πραγματικά ότι σας περιμένει κάτι μετά το θάνατο.
Και ποια θα είναι η αντίδρασή σας αν χάσετε δικό σας πρόσωπο; Σίγουρα όχι η αντίδραση κάποιου που περιμένει να το ξαναδεί κάποτε το εν λόγω πρόσωπο.
Γιατί χρησιμοποιείτε εκφράσεις όπως "αδικοχαμένος"; Αν πραγματικά πιστεύετε ότι ο θάνατος είναι πέρασμα σε ένα ανώτερο επίπεδο ύπαρξης, γιατί το αποκαλείτε άδικο όταν συμβαίνει αυτό σε κάποιον;
Ας μη δουλευόμαστε. Ότι και να ισχυρίζεται κάποιος ότι πιστεύει, ότι και να έχει πείσει τον εαυτό του ότι πιστεύει, όταν βρεθεί μπροστά στο θάνατο, τον βλέπει όπως πραγματικά είναι: το αιώνιο τέλος της ύπαρξης.
Για τρεις λογους ενας πιστος μπορει να φοβαται το θανατο..
α) Γιατι φοβαται το σωματικο πονο η την απωλεια του σωματος.
β) Γιατι υποφερει στο να χασει τα αγαπητα του προσωπα.
γ) Γιατι φοβαται μηπως δεν προλαβε να ολοκληρωσει καποια πραγματα πριν φυγει.
.
ᓚᕠᗢ ᗢᕡᓗ
Κάτι δεν έχεις καταλάβει σωστά.Εκτωρ έγραψε: ↑30 Αύγ 2023, 17:16Οι καλόγεροι δεν πιάνονται. Αν κάποιος τα'χει παρατήσει όλα και έχει πάει να ζει στα κατσάβραχα, αυτός ναι, το χει χαμένο, και ότι και να πιστεύει δε θα με εκπλήξει.student έγραψε: ↑30 Αύγ 2023, 14:25Νομίζω ο ίδιος προσπαθείς να δουλεύσεις τον εαυτό σου με αυτήν την πεποίθηση.
Εύκολα μπορεί να παρατεθεί μια λίστα με απολύτως εξακριβωμένα ιστορικά πρόσωπα τα οποία όταν έφτασαν να αντικρίσουν τον επερχόμενο θάνατο κατάματα όχι μόνο δεν "υστερίασαν", αλλά η στάση τους προκάλεσε και ανεξίτηλο θαυμασμό σε πολλούς από όσους τη βίωσαν. Σε βαθμό να γράψουνε και κάποιοι από αυτούς ολόκληρα βιβλία για αυτήν.
Αν θες πέσμου να ξεκινήσω να την παραθέτω αν και πρακτικά θα αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος του Συναξαριστή της Ορθοδόξου Εκκλησίας.
Κοσμικοί που αντιμετωπίζουν έτσι το θάνατο υπάρχουν;
Ελάχιστοι από τους αγίους που αναφέρονται στον συναξαριστή ήταν εκτός εγκοσμίων. Η συντριπτική πλειοψηφία ήταν κοσμικοί. Οπότε ναι, υπήρξαν σίγουρα πάρα πολλοί κοσμικοί που δεν υστερίασαν (και αντιθέτως καλωσόρισαν ακόμα και μαρτυρικό θάνατο με ανείπωτα βασανιστήρια), υπάρχουν ακόμα σε διάφορα μέρη του κόσμου όπου οι χριστιανοί διώκονται εως θανάτου και σήμερα, και θα υπάρχουν μέχρι του τέλους. Και όσο και αν λιγοστεύουν θα είναι και πάλι αρκετοί ώστε κανείς να μην μπορεί να αυτοαναπαύσει/αυτοδουλεύσει τους όποιους δαίμονές του με το επιχείρημα "δεν υπάρχει κανείς κοσμικός χριστιανός που δεν υστεριάζει αντικρίζοντας το θάνατο". Πόσο δε μάλλον όταν κάποιοι αποδέχονται ευχαρίστως ακόμα και μαρτυρικό θάνατο.
aLiCat έγραψε: ↑30 Αύγ 2023, 17:21Θα μπορούσε να προστεθεί και τέταρτος: ο φόβος της απώλειας της αίσθησης του "εαυτού" , του "εγώ"- με όλα τα συμπαρομαρτούντα (όπως λ.χ. οι αναμνήσεις).Αρίστος έγραψε: ↑30 Αύγ 2023, 15:51Εκτωρ έγραψε: ↑30 Αύγ 2023, 11:00Όσοι ισχυρίζονται ότι πιστεύουν σε κάποια θρησκεία είναι κατά βάθος άθεοι σαν εμένα, και κοροϊδεύουν τους εαυτούς τους.
Όσοι θρήσκοι διαφωνείτε, αναρρωτηθείτε, πως θ'αντιδράσετε αν σας πει ο γιατρός ότι έχετε μια βδομάδα ζωής; Θα πηδάτε απ'τη χαρά σας που θα πάτε κοντά στο Θεό σας να ζήσετε υπό ιδανικές συνθήκες; Αν πιστεύετε αυτά που λέτε, έτσι θα'πρεπε λογικά ν'αντιδράσετε.
Θ'αντιδράσετε έτσι; Όχι. Θα υστεριάσετε. Γιατί θα υστεριάσετε; Επειδή δεν πιστεύετε πραγματικά ότι σας περιμένει κάτι μετά το θάνατο.
Και ποια θα είναι η αντίδρασή σας αν χάσετε δικό σας πρόσωπο; Σίγουρα όχι η αντίδραση κάποιου που περιμένει να το ξαναδεί κάποτε το εν λόγω πρόσωπο.
Γιατί χρησιμοποιείτε εκφράσεις όπως "αδικοχαμένος"; Αν πραγματικά πιστεύετε ότι ο θάνατος είναι πέρασμα σε ένα ανώτερο επίπεδο ύπαρξης, γιατί το αποκαλείτε άδικο όταν συμβαίνει αυτό σε κάποιον;
Ας μη δουλευόμαστε. Ότι και να ισχυρίζεται κάποιος ότι πιστεύει, ότι και να έχει πείσει τον εαυτό του ότι πιστεύει, όταν βρεθεί μπροστά στο θάνατο, τον βλέπει όπως πραγματικά είναι: το αιώνιο τέλος της ύπαρξης.
Για τρεις λογους ενας πιστος μπορει να φοβαται το θανατο..
α) Γιατι φοβαται το σωματικο πονο η την απωλεια του σωματος.
β) Γιατι υποφερει στο να χασει τα αγαπητα του προσωπα.
γ) Γιατι φοβαται μηπως δεν προλαβε να ολοκληρωσει καποια πραγματα πριν φυγει.
.
Συμφωνα με τον ινδουισμο το εγω δεν χανεται, αλλα διαρκως μετενσαρκωνεται, ουτε καν οι αναμνησεις χανονται αλλα λησμονουνται απο ζωη σε ζωη μεχρι να επανερθουν σε διαφορους μεταβιους.
.
Την ίδια ζωή όμως, ως το συγκεκριμένο άτομο, δεν πρόκειται να ξαναζήσεις. Από αυτή την οπτική πλευρά, δεν αποτελεί έναν θάνατο;Αρίστος έγραψε: ↑30 Αύγ 2023, 18:00
Συμφωνα με τον ινδουισμο το εγω δεν χανεται, αλλα διαρκως μετενσαρκωνεται, ουτε καν οι αναμνησεις χανονται αλλα λησμονουνται απο ζωη σε ζωη μεχρι να επανερθουν σε διαφορους μεταβιους.
.
Άσε που στο τέλος, η ψυχές ενώνονται, στην καλύτερη περίπτωση ("απορροφούνται" τρόπον τινά) με το Νιρβάνα ...
ᓚᕠᗢ ᗢᕡᓗ
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Ντόρα Μπακογιάννη: «Μην κοροϊδευόμαστε, ΘΕΛΑΜΕ το όνομα Βόρεια Μακεδονία
από Μαδουραίος » 16 Μάιος 2024, 05:08 » σε Εθνικά Θέματα - 4 Απαντήσεις
- 375 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Γάταρος
16 Μάιος 2024, 06:45
-
-
-
Νέα δημοσίευση Αν υπάρχει μεταθανάτια ζωή, θα θέλατε να κρατήσετε τις αναμνήσεις σας απ'αυτόν τον κόσμο;
από Εκτωρ » 04 Αύγ 2023, 19:01 » σε Θρησκειολογία - 1 Απαντήσεις
- 429 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Antares
04 Αύγ 2023, 20:02
-
-
-
Νέα δημοσίευση Υπάρχει κάποιος να πιστεύει στα αλήθεια ότι
από έργο_μακέτο » 05 Ιουν 2023, 01:09 » σε Διεθνής πολιτική - 20 Απαντήσεις
- 724 Προβολές
-