O I έγραψε: ↑06 Σεπ 2019, 02:24
Από τι να την φυλάγανε τότε τη δημιουργία βρε Νατάσα από τη στιγμή που σου λέει ότι ο Θεός πριν την πτώση τα εποίησε όλα λίαν καλώς στη δημιουργία; Ο μόνος που εμφανίστηκε και μάλιστα διαστρέφοντας την αλήθεια τού Θεού εκεί ήταν ο Διάβολος. Απ' αυτόν έπρεπε να φυλάγεται.
Προσεξε: στην αρχη αρχη ηταν όλα λίαν καλως και τελεια, όταν υπηρχε ΜΟΝΟ η αρχικη μοναδα. Όταν εγινε ο διαχωρισμός σε φως και σκότος, ΤΟΤΕ υπηρξε αναγκη να φυλασσει καποιος την Δημιουργία, ώστε να μην κινδυνευει απο την ενεργεια, ή την δυναμη του σκότους. Πεστο εσυ κατασταση αν σε ενοχλεί αλλιώς. Είπαμε, ΔΕΝ προκειται για προσωπο, αλλά για κατασταση που ωστόσο εχει δικη της σκεψη και βουληση.
Και το "μηλο" της βιβλικης ιστορίας ήταν ότι θελησαμε να πολεμησουμε την Σκιά, το Σκότος, ΧΩΡΙΣ την αδεια του Θεου και ετσι τα καναμε μανταρα!
Καταλαβαίνεις πως εχει η όλη ιστορία;
O I έγραψε: ↑06 Σεπ 2019, 02:24
Natasha έγραψε: ↑05 Σεπ 2019, 15:28
Μια τελευταία ερωτηση γιατί δεν βλεπω κανείς αλλος/η να μου την απανταει.
ΤΙ είναι αυτο που θα αλλαξει στην δική σου ζωή (και δη την πνευματική) ή στην ζωή των υπολοιπων ανθρωπων και δη των πιστων, εαν ποτε παραδεχτείτε όλα αυτα περί του Μη Οντος για παραδειγμα;
Εγώ θα σου φέρω άλλο παράδειγμα πιο επουσιώδες γι' αυτό το ερώτημα.
Τι λες να σημαίνει όταν κάποιος σεμνύνεται ότι είναι Ορθόδοξος Χριστιανός και παρ' όλ' αυτά να λέει:
"Ο Πατέρας πρώτα δημιούργησε τον Υιό και αποφεύγουμε μεν να χρησιμοποιήσουμε τον όρο δημιούργησε λόγω των κόμπλεξ που μας φύτεψε η Εβραιοχριστιανική θρησκεία, αλλά ο Υιός προήλθε από την επιθυμία τού Πατέρα"
...και πέραν τού αθεολόγητου περιεχομένου
που χλευάζει δογματικές θέσεις όπως τη γέννηση τού Υιού εκ τού Πατρός, ως "Εβραιοχριστιανική θρησκεία" να εννοεί τον Χριστιανισμό με τούς κομπλεξικούς Αγίους πατέρες θεολόγους που τον ερμήνευσαν και θεμελίωσαν την θεολογία του;;
Για μένα κάποιος που απ' τη μια λέει ότι είναι Ορθόδοξος κι από την άλλη χλευάζει δογματικές θέσεις τής Ορθοδοξίας και τους Αγίους της ως κομπλεξικούς Εβραιοχριστιανούς, όχι μόνο δεν είναι Ορθόδοξος Χριστιανός αλλά κοινός απατεώνας
Λες να μην αλλάξει τίποτα αν δεχθώ κάτι τέτοιο; και άσε εγώ που είμαι κάπως καταρτισμένος στην Ορθοδοξία που πιστεύω. Ένας/μία που δεν είναι καταρτισμένος και θεωρεί ότι Χριστιανισμός είναι ότι λέει ο Λιακό και ας πα να γαμηθούν οι κομπλεξικάρες Ορθόδοξοι Χριστιανοί Πατέρες θεολόγοι και Άγιοι, που κατά τον Λιακό είναι "Εβραιοχριστιανοί", ούτε τότε δεν τρέχει τίποτα ε..;

Αυτό που μου λες τωρα θελει αλλο θεμα να ανοιχτεί, είναι ολοκληρη ιστορία, τα εξηγεί ολα στο Μαυρο Βυζαντιο. Το νοημα είναι ότι ΔΕΝ δεχεται ο Δημος ότι παντα φωτιζε το αγιο Πνευμα καποιους φτασμένους θεολόγους και ιεραρχες για να οριοθετησουν καποια δογματα και αληθειες και ότι στην ουσία ηταν βαλτοί απο καποια αδελφότητα του σκότους για να περασουν ετσι μεσα στον Χριστιανισμό την εβραΪκή νοοτροπία και να τον νοθευσουν.
Και μαλιστα πιστευει ότι αυτη η ολη πονηρη αλλαγη εγινε περίπου τον 4 αιώνα μ.Χ. και απο τότε ο χριστιανισμός που εχουμε δεν είναι και τόσο γνησιος και κυρίως δεν είναι συνδεδεμένος με τον ελληνισμό, είναι σαν κατι ξενο.
Κατ εμε, κατι ξερει παραπανω και τα λεει αυτα. Πρεπει και γω να ξαναδιαβασω το Μαυρο Βυζαντιο για να εχω μια πιο ολοκληρωμενη εικόνα. Δεν μου αρεσει να απορρίπτω και να αφορίζω χωρίς να γνωρίζω τί ακριβως λεει ο αλλος.