Μακεδονία

Συζητήσεις για τα εθνικά θέματα της Ελλάδας, τα στρατιωτικά ζητήματα και τις ένοπλες δυνάμεις.
Άβαταρ μέλους
Βινόσαυρος

Re: Μακεδονία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Βινόσαυρος » 08 Ιουν 2018, 10:46

Isomnia έγραψε:
08 Ιουν 2018, 10:33
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε:
08 Ιουν 2018, 10:20
Εικόνα
Ποιος πήζει; :smt005::smt005::smt005:
Όταν δεν μπορείτε να πείτε κάτι για το λινκ,
όταν οι αποδείξεις βάζουν τάπες στα στοματάκια,
τότε αρχίζει το τρολάρισμα...
Έχουμε κι εμείς google translate :003:
Γελάνε και τα πληκτρολόγια. Εδώ και αρκετές σελίδες έχω φέρει τα στοιχεία που αποδεικνύουν την μακεδόνικη εθνική συνείδηση από το 1903.
Το σύνθημα «η μακεδονία στους μακεδόνες»
η σφαγή των βούλγάρων πρακτόρων που ήθελαν να οικοιοποιηθούν το μακεδονικό κίνημα
και λίγο αργότερα τους μετανάστες σε χώρες του εξωτερικού όπου τα έγγραφα τους στη θέση της εθνικότητας έγγραφαν «μακεδονική»

Ο γάμος σχόλασε αλλά βλέπω δεν ιδρώνει το αυτάκι σας, συνεχίζετε να φυσσάτε έναν γιγανιαίο βράχο που δεν κουνιέται από την θέση ούτε χιλιοστό με επιχειρήματα του αέρα. Το τί έκανε η κομιτέρν δεν αλλάζουν την συνείδηση των ανθρώπων που ακόμα παλιότερα δήλωναν εθνικά μακεδόνες.
Αλληλεγγύη στην κα. Σταυράκη-Πατούλη.
Αλληλεγγύη στην αδελφότητα Κυρίλλου και Μεθοδίου.
Αλληλεγγύη στον κ. Καιρίδη.
Αλληλεγγύη στην κα. Συγγενιώτου.

Άβαταρ μέλους
Lugozzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lugozzi » 08 Ιουν 2018, 10:53

08 Ιουν 2018, 10:45
Lugozzi έγραψε:
08 Ιουν 2018, 10:21
ωπ καλώς τον ψευταράκο!

:wave:
Γειά σου μακεδονοέλ :003:
α τώρα υπάρχει μακεδονοσλαβική εθνότητα?
ή μόνο γλώσσα? :)

τι λέει ο καρίπογλας επ' αυτού?
FIGHT! FIGHT! FIGHT!

Άβαταρ μέλους
Chainis
Phorum.gr user: Chainis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chainis » 08 Ιουν 2018, 10:54

Βινόσαυρος έγραψε:
08 Ιουν 2018, 10:46
Isomnia έγραψε:
08 Ιουν 2018, 10:20
Εικόνα
Γελάνε και τα πληκτρολόγια. Εδώ και αρκετές σελίδες έχω φέρει τα στοιχεία που αποδεικνύουν την μακεδόνικη εθνική συνείδηση από το 1903.
η σφαγή των βούλγάρων πρακτόρων που ήθελαν να οικοιοποιηθούν το μακεδονικό κίνημα
και λίγο αργότερα τους μετανάστες σε χώρες του εξωτερικού όπου τα έγγραφα τους στη θέση της εθνικότητας έγγραφαν «μακεδονική»

Ο γάμος σχόλασε αλλά βλέπω δεν ιδρώνει το αυτάκι σας, συνεχίζετε να φυσσάτε έναν γιγανιαίο βράχο που δεν κουνιέται από την θέση ούτε χιλιοστό με επιχειρήματα του αέρα. Το τί έκανε η κομιτέρν δεν αλλάζουν την συνείδηση των ανθρώπων που ακόμα παλιότερα δήλωναν εθνικά μακεδόνες.
Τίποτα δεν έφερες.

Θα υπήρχε έδαφος για συζήτηση αν έβαζες κατάλογο πόσοι και ποιοι Μακεδόνες αγωνίστηκαν μέχρι το 1912 για ανεξάρτητη Μακεδονία, πόσοι και ποιοι για να γίνει Ελληνική και πόσοι και ποιοι για να γίνει Βουλγάρικη.

Το επιχείρημα ότι ήταν φιλειρηνικοί είναι για τους μαϊμουδόνες όχι για εδώ.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας

Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων

Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ » 08 Ιουν 2018, 10:55

Παίδες απ' όλα υπάρχουν, θα τα βρούμε, μην μου αγχώνεστε μόνο
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό

Άβαταρ μέλους
Βινόσαυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Βινόσαυρος » 08 Ιουν 2018, 10:59

Chainis έγραψε:
08 Ιουν 2018, 10:54
Βινόσαυρος έγραψε:
Isomnia έγραψε:

Τίποτα δεν έφερες.

Θα υπήρχε έδαφος για συζήτηση αν έβαζες κατάλογο πόσοι και ποιοι Μακεδόνες αγωνίστηκαν μέχρι το 1912 για ανεξάρτητη Μακεδονία, πόσοι και ποιοι για να γίνει Ελληνική και πόσοι και ποιοι για να γίνει Βουλγάρικη.

είπαμε δεν έχει σημασία αυτό, τον λόγο τον εξήγησα και έχουν μαλλιάσει τα δάχτυλα μου να τον γράφω.

Άβαταρ μέλους
Chainis
Phorum.gr user: Chainis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chainis » 08 Ιουν 2018, 11:30

Βινόσαυρος έγραψε:
08 Ιουν 2018, 10:59
Chainis έγραψε:
08 Ιουν 2018, 10:54
Βινόσαυρος έγραψε:

Τίποτα δεν έφερες.

είπαμε δεν έχει σημασία αυτό, τον λόγο τον εξήγησα και έχουν μαλλιάσει τα δάχτυλα μου να τον γράφω.
Το ίδιο έχω πάθει κι εγώ με τα δάχτυλα μου.

Μόνο αυτό έχει σημασία, γιατί θα ήταν Η απόδειξη ότι κάποιοι έστω σαν μειοψηφία από τότε θεωρούσαν τον εαυτό τους Μακεδόνες μόνο και τίποτα άλλο και πολέμησαν γι' αυτό, και ρίσκαραν την ζωή τους για να μην γίνει η Μακεδονία ούτε Βουλγάρικη ούτε Ελληνική.

Πες μας λοιπόν 2-3 τέτοιους οπλαρχηγούς Μακεδόνες κι εγώ μετά θα σου πω πόσοι ντόπιοι πολέμησαν για την Ελλάδα.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας

Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων

Άβαταρ μέλους
Νταρνάκας
Phorum.gr user: Νταρνάκας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νταρνάκας » 08 Ιουν 2018, 12:03

Βινόσαυρος έγραψε:
08 Ιουν 2018, 01:27
Chainis έγραψε:
07 Ιουν 2018, 22:15
Βινόσαυρος έγραψε:
07 Ιουν 2018, 21:41

Δεν έχει σημασία, τα είπαμε αυτά μην τα ξαναλέμε.
Αυτό ακριβώς έχει σημασία, γιατί δείχνει ότι οι Βούλγαροι του 1905 μεταλλάχτηκαν σε Μακεδόνες το 1945.
Έτσι συμβαίνει με τα έθνη γιεννιούνται και πεθαίνουν. Βέβαια το μακεδονικό είναι παλιότερο από το 45. Το ξέρουν και οι πέτρες αυτό ακτός από κάτι κατσιβελοβαλκάνιους.
Πόσο πιο παλιό; Βρες μου έναν Σλάβο από περιοχή της σημερινής ΦΥΡΟΜ που να μιλούσε για ξεχωριστή σλαβομακεδονική εθνότητα πριν από το 1860-70. Ο Μισιρκοφ ομολογούσε το 1903 ότι "οι πατέρες, οι παππούδες μας κι όλοι οι προγονοί μας πριν από αυτούς αυτοπροσδιορίζονταν ως Βούλγαροι" κι ο Κωνσταντίνος Μιλαντίνοφ έγραφε το 1861 "αποκαλώ τη Μακεδονία Δυτική Βουλγαρία, όπως πρέπει" επειδή φοβόταν πως η χρήση της ονομασίας Μακεδονία θα δημιουργούσε σύγχυση και θα φαινόταν σαν να σημαίνει ταύτιση με την ελληνική εθνική ιδέα.
SpoilerShow
Εικόνα
SpoilerShow
Εικόνα
Το 1842 ο κορυφαίος σλαβιστής, ο Τσέχος Σάφαρικ στον χάρτη που εξέδωσε υπό τον τίτλο "Slovansky zemevid" (σλαβικές χώρες) δεν αναφέρει καμία σλαβομακεδονική εθνότητα ενώ κάνει διαχωρισμό μεταξύ Σέρβων, Κροατών και Σλοβένων καθώς και μεταξύ Τσέχων, Σλοβάκων, Μοραβών, Ανωλουσατών και Κατωλουσατών(!!!). Στην περιοχή της Μακεδονίας δείχνει μόνο Έλληνες (Rekove) Βούλγαρους(Bulharove), Τούρκους, Αλβανούς και Βλάχους.

http://spinnet.humanities.uva.nl/archive/2016-m01

http://spinnet.humanities.uva.nl/images ... kmap_1.jpg
Μοιρίδιοι κλωστῆρες, πανάφυκτον ἀνάγκῃ ζεῦγμ’ ἐπὶ δυστήνοις παισὶ βροτῶν θέμενοι, ἠγάγετο με ποτέ ἱμερτοῦ πρὸς φάος ἠελίου.

Άβαταρ μέλους
vagabondo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vagabondo » 08 Ιουν 2018, 14:08

Βινόσαυρος έγραψε:
Ωραία. Να βρουν και όνομα αντίστοιχης ηλικίας.
Η Μακεδονία προϋπήρχε 2+ χιλιετίες, από το 1903.
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.

Άβαταρ μέλους
NikosVy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από NikosVy » 08 Ιουν 2018, 17:09

Εικόνα
Συζητάμε ελεύθερα την Ιστορία μας.Εθνικιστικά ψέματα (που βοηθούν μόνο σε εμφάνιση φιλόδοξων δικτατόρων μαθητών της Σ. Ευελπίδων & ανεμπόδιστες αποβάσεις Τούρκων στην Κύπρο) θα τα απορρίψουμε!

Άβαταρ μέλους
Βινόσαυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Βινόσαυρος » 08 Ιουν 2018, 17:39

Νταρνάκας έγραψε:
08 Ιουν 2018, 12:03
Βινόσαυρος έγραψε:
08 Ιουν 2018, 01:27
Chainis έγραψε:
07 Ιουν 2018, 22:15

Αυτό ακριβώς έχει σημασία, γιατί δείχνει ότι οι Βούλγαροι του 1905 μεταλλάχτηκαν σε Μακεδόνες το 1945.
Έτσι συμβαίνει με τα έθνη γιεννιούνται και πεθαίνουν. Βέβαια το μακεδονικό είναι παλιότερο από το 45. Το ξέρουν και οι πέτρες αυτό ακτός από κάτι κατσιβελοβαλκάνιους.
Πόσο πιο παλιό; Βρες μου έναν Σλάβο από περιοχή της σημερινής ΦΥΡΟΜ που να μιλούσε για ξεχωριστή σλαβομακεδονική εθνότητα πριν από το 1860-70. Ο Μισιρκοφ ομολογούσε το 1903 ότι "οι πατέρες, οι παππούδες μας κι όλοι οι προγονοί μας πριν από αυτούς αυτοπροσδιορίζονταν ως Βούλγαροι" κι ο Κωνσταντίνος Μιλαντίνοφ έγραφε το 1861 "αποκαλώ τη Μακεδονία Δυτική Βουλγαρία, όπως πρέπει" επειδή φοβόταν πως η χρήση της ονομασίας Μακεδονία θα δημιουργούσε σύγχυση και θα φαινόταν σαν να σημαίνει ταύτιση με την ελληνική εθνική ιδέα.
SpoilerShow
Εικόνα
SpoilerShow
Εικόνα
Το 1842 ο κορυφαίος σλαβιστής, ο Τσέχος Σάφαρικ στον χάρτη που εξέδωσε υπό τον τίτλο "Slovansky zemevid" (σλαβικές χώρες) δεν αναφέρει καμία σλαβομακεδονική εθνότητα ενώ κάνει διαχωρισμό μεταξύ Σέρβων, Κροατών και Σλοβένων καθώς και μεταξύ Τσέχων, Σλοβάκων, Μοραβών, Ανωλουσατών και Κατωλουσατών(!!!). Στην περιοχή της Μακεδονίας δείχνει μόνο Έλληνες (Rekove) Βούλγαρους(Bulharove), Τούρκους, Αλβανούς και Βλάχους.

http://spinnet.humanities.uva.nl/archive/2016-m01

http://spinnet.humanities.uva.nl/images ... kmap_1.jpg
τον 19ο αιώνα δεν είχαν εθνική συνείδηση οι μακεδόνες, στις αυγές του 20ου ωρίμασε. Όσο νάναι διαφέρει από τα μέσα που ψάλλει το αντικομμουνιστικό τροπάρι.

Άβαταρ μέλους
Βινόσαυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Βινόσαυρος » 08 Ιουν 2018, 17:44

vagabondo έγραψε:
08 Ιουν 2018, 14:08
Βινόσαυρος έγραψε:
Αυτό δε σημαίνει ότι η μακεδονία θα περάσει στη λήθη. Και οι συγχρονοί μας αιγύπτιοι ανήκουν στους άραβες αλλά εθνικά δηλώνουν ένα πανάρχαιο όνομα.

Άβαταρ μέλους
Προπαγάνδας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Προπαγάνδας » 08 Ιουν 2018, 17:55

Ηθελε να τσεκαρει η ΝΔουλα τι σταση κραταει ο κοσμος στις πολεις της επαρχιας που ειχε δικο της δημαρχο. Τωρα που ειδε οτι ο κοσμος την εγραψε παρα τη βοηθεια δημαρχων και μητροπολιtων ενδεχομενως θα αλλαξει και η σταση του Κουλη στη Βουλη.

Άβαταρ μέλους
vagabondo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vagabondo » 08 Ιουν 2018, 17:59

Βινόσαυρος έγραψε:
08 Ιουν 2018, 17:44
vagabondo έγραψε:
Βινόσαυρος έγραψε:
Αυτό δε σημαίνει ότι η μακεδονία θα περάσει στη λήθη. Και οι συγχρονοί μας αιγύπτιοι ανήκουν στους άραβες αλλά εθνικά δηλώνουν ένα πανάρχαιο όνομα.
Γιατί να περάσει στη λήθη; Υπάρχουμε εμείς.
Αν είχαμε εξαφανιστεί, ας το έπαιρναν οι σκοπιανοί το όνομα και δεν θα υπήρχε κανείς να αντιδράσει.
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.

Άβαταρ μέλους
Νταρνάκας
Phorum.gr user: Νταρνάκας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νταρνάκας » 08 Ιουν 2018, 18:17

Βινόσαυρος έγραψε:

Κι όμως, η Αίγυπτος στα αραβικά είναι γνωστή ως "Μισρ" (το "Μισίρι" που έλεγαν οι παλιοί) και το επίσημο όνομα της Αιγύπτου στα αραβικά είναι "Τζουμχουριέτ Αλ Μισρ Αλ Αράμπια", δηλαδή "Αραβική Δημοκρατία του Μισρ", το οποίο στα αγγλικά αποδίδεται ως "Τhe Arab republic of Egypt". Το "Αίγυπτος" είναι στην ουσία ένα εξώνυμο γι' αυτούς που το χρησιμοποιούν διάφοροι Δυτικοευρωπαίοι κυρίως και αναγκαστικά το αποδέχτηκαν κι οι ίδιοι επειδή μ' αυτό είναι γνωστοί στη Δύση.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Egypt
Μοιρίδιοι κλωστῆρες, πανάφυκτον ἀνάγκῃ ζεῦγμ’ ἐπὶ δυστήνοις παισὶ βροτῶν θέμενοι, ἠγάγετο με ποτέ ἱμερτοῦ πρὸς φάος ἠελίου.

Άβαταρ μέλους
Βινόσαυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Βινόσαυρος » 08 Ιουν 2018, 18:18

vagabondo έγραψε:
08 Ιουν 2018, 17:59
Βινόσαυρος έγραψε:
vagabondo έγραψε:

Γιατί να περάσει στη λήθη; Υπάρχουμε εμείς.
Αν είχαμε εξαφανιστεί, ας το έπαιρναν οι σκοπιανοί το όνομα και δεν θα υπήρχε κανείς να αντιδράσει.
Εσείς θελετε να την υποταξετε σε ενα γενικοτερο συνολο.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εθνικά Θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών