Εttore Botrini

Συνταγές, φαγητά, γλυκίσματα, ποτά και cocktails (μόνο για χορτάτους).
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Re: Εttore Botrini

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 20 Δεκ 2019, 14:41

hellegennes έγραψε:
20 Δεκ 2019, 14:33
Δεν μιλάω για την εμφάνιση, προφανώς, αλλά για τα υλικά και την εκτέλεση. Εμένα δεν μου μοιάζει για μπακλαβάς το συγκεκριμένο πράγμα από την συνταγή του. Το έχεις φάει και μοιάζει;
Προφανώς μιλάς για τον μπακλαβά στο βαρούλκο. Ναι μοιάζει.
Δε ξέρω τι υλικά χρησιμοποιούν στη μοριακή. Μη σκέφτεσαι τη μοριακή με συμβατικούς όρους μαγειρικής.
Για να το φέρω σε άλλο παράδειγμα. Όταν μιλάμε για ηλεκτροκίνηση, μη σκέφτεσαι πιστόνια.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"

Άβαταρ μέλους
klg
Phorum.gr user: klg

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από klg » 20 Δεκ 2019, 14:43

Ερμής έγραψε:
20 Δεκ 2019, 14:22
κακώς δεν έχεις μοιραστεί αυτη την εμπειρία σου μαζί μας. Θέλω πολύ να πάω αλλά όπως είπαμε θελει κράτηση πολύ πριν και δυστυχώς(ειδικά τώρα) δε μπορώ να κάνω τοσο μακροχρόνιους προγραμματισμούς. Φαντάζομαι πως θα αξιζε και την κάθε δεκάρα. Προσωπικα το καλύτερο που έχω πάει ειναι το louis xv, παρ όλη τη βαριά διακόσμηση.
Όχι δε μπορει να φτάσει το επίπεδο του φάνκι, είναι όμως πάρα πολύ καλός συν οτι είναι χαμαιλέοντας στην κουζίνα. Επίσης να προσθέσω οτι το φάνκι ειναι πολύ καλό ακόμη και για ευρωπαϊκά δεδομένα.
Επίσης πολύ καλό και όχι αστεράτο(ακόμη) είναι το CTC.
Ειλικρινα δεν μπορώ να το περιγράψω. Ειδικά το πιάτο με τα τυριά (παρμεζάνες αν θυμάμαι) ήταν beyond words. Γενικά το Οστέρια είναι σαν να προσπαθείς να περιγράψεις σε κάποιον που δεν έχει δοκιμάσει LSD, trip με pure acid. Υπήρχε κόσμος που έκλαιγε από το πόσο καλό ήταν το φαγητό και όταν βγήκε ο Μποτ, ένιωθες ότι ήσουν σε gathering κάποιου lovecraftian cult. Κάποια πράγματα πρέπει να δοκιμάσεις για να καταλάβεις, γιατί απάντηση του μέσου Έλληνα φίλου μου ήταν ΄σιγά μην δώσω ένα μισθό για να τρώω τυριά ρε μαλάκα'.

Το CTC είναι εξαιρετικό, έφαγα μέσα στη χρονιά, αλλά ακόμα θέλει ένα μικρό τσικ για να πιάσουν το ένα αστέρι. Ας πούμε στη Χύτρα το cocktail pairing που κάνουν είναι πάρα πολύ καλό. Γενικά αυτό που έχω παρατηρήσει ότι απέχουν πολύ τα 2+ αστεριά είναι τα γλυκά. Μιλάμε για πολύ καλύτερα γλυκά. Το γλυκό στο CTC πχ ήταν αρκετά πιο κάτω από αυτό που περίμενα. Δεν ήταν κακό, αλλά το 'οκ δεν είναι κακό' δεν μου αρκεί από ένα τέτοιο fine dining εστιατόριο. Και στη Χύτρα τα γλυκά ήταν πολύ κατώτερα από Σπονδή και FG. Αλλά εγώ δίνω plus για το εμπνευσμένο γλυκό από αρακά, μου φάνηκε πολύ καλή δουλειά.
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.

Thank you Google Translate.

Άβαταρ μέλους
klg

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από klg » 20 Δεκ 2019, 14:50

Επίσης ποιος σκατά είναι ο #akis;
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 20 Δεκ 2019, 14:58

Ερμής έγραψε:
20 Δεκ 2019, 14:41
hellegennes έγραψε:
20 Δεκ 2019, 14:33
Δεν μιλάω για την εμφάνιση, προφανώς, αλλά για τα υλικά και την εκτέλεση. Εμένα δεν μου μοιάζει για μπακλαβάς το συγκεκριμένο πράγμα από την συνταγή του. Το έχεις φάει και μοιάζει;
Προφανώς μιλάς για τον μπακλαβά στο βαρούλκο. Ναι μοιάζει.
Δε ξέρω τι υλικά χρησιμοποιούν στη μοριακή. Μη σκέφτεσαι τη μοριακή με συμβατικούς όρους μαγειρικής.
Για να το φέρω σε άλλο παράδειγμα. Όταν μιλάμε για ηλεκτροκίνηση, μη σκέφτεσαι πιστόνια.
Ναι, καταλαβαίνω τι λες.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 20 Δεκ 2019, 15:09

klg έγραψε:
20 Δεκ 2019, 14:43
Ερμής έγραψε:
κακώς δεν έχεις μοιραστεί αυτη την εμπειρία σου μαζί μας. Θέλω πολύ να πάω αλλά όπως είπαμε θελει κράτηση πολύ πριν και δυστυχώς(ειδικά τώρα) δε μπορώ να κάνω τοσο μακροχρόνιους προγραμματισμούς. Φαντάζομαι πως θα αξιζε και την κάθε δεκάρα. Προσωπικα το καλύτερο που έχω πάει ειναι το louis xv, παρ όλη τη βαριά διακόσμηση.
Όχι δε μπορει να φτάσει το επίπεδο του φάνκι, είναι όμως πάρα πολύ καλός συν οτι είναι χαμαιλέοντας στην κουζίνα. Επίσης να προσθέσω οτι το φάνκι ειναι πολύ καλό ακόμη και για ευρωπαϊκά δεδομένα.
Ειλικρινα δεν μπορώ να το περιγράψω. Ειδικά το πιάτο με τα τυριά (παρμεζάνες αν θυμάμαι) ήταν beyond words. Γενικά το Οστέρια είναι σαν να προσπαθείς να περιγράψεις σε κάποιον που δεν έχει δοκιμάσει LSD, trip με pure acid. Υπήρχε κόσμος που έκλαιγε από το πόσο καλό ήταν το φαγητό και όταν βγήκε ο Μποτ, ένιωθες ότι ήσουν σε gathering κάποιου lovecraftian cult. Κάποια πράγματα πρέπει να δοκιμάσεις για να καταλάβεις, γιατί απάντηση του μέσου Έλληνα φίλου μου ήταν ΄σιγά μην δώσω ένα μισθό για να τρώω τυριά ρε μαλάκα'.

Το CTC είναι εξαιρετικό, έφαγα μέσα στη χρονιά, αλλά ακόμα θέλει ένα μικρό τσικ για να πιάσουν το ένα αστέρι. Ας πούμε στη Χύτρα το cocktail pairing που κάνουν είναι πάρα πολύ καλό. Γενικά αυτό που έχω παρατηρήσει ότι απέχουν πολύ τα 2+ αστεριά είναι τα γλυκά. Μιλάμε για πολύ καλύτερα γλυκά. Το γλυκό στο CTC πχ ήταν αρκετά πιο κάτω από αυτό που περίμενα. Δεν ήταν κακό, αλλά το 'οκ δεν είναι κακό' δεν μου αρκεί από ένα τέτοιο fine dining εστιατόριο. Και στη Χύτρα τα γλυκά ήταν πολύ κατώτερα από Σπονδή και FG. Αλλά εγώ δίνω plus για το εμπνευσμένο γλυκό από αρακά, μου φάνηκε πολύ καλή δουλειά.
Συμφωνώ απόλυτα σε αυτά που γράφεις.
Στο γλυκό και στο amuse bouche να προσθέσω.
Στη Χύτρα ειχα πάει τελευταία φορά επι Καραθάνου ακόμη.
Η διαφορά στα εστιατόρια του ενός αστεριού με αυτά των δύο είναι αισθητή. Αυτό που δε βλέπω ως διαφορά είναι στα δύο με τα τρία αστέρια.
Ας πουμε το Mugaritz έχει δύο αστέρια και είναι πραγματικά διαστημικό. Δεν έχω πάει αλλά είναι γνώμη του κουμπάρου μου, που είναι της δουλειάς.

το #akis ειναι ο πετρετζίκης. Φυσικά δεν έχει καμία σχέση με οτι συζητάμε.

Άβαταρ μέλους
hades
Phorum.gr user: hades

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hades » 20 Δεκ 2019, 15:30

Ερμής έγραψε:
20 Δεκ 2019, 15:09
klg έγραψε:
20 Δεκ 2019, 14:43
Ερμής έγραψε:

Συμφωνώ απόλυτα σε αυτά που γράφεις.
Στο γλυκό και στο amuse bouche να προσθέσω.
Στη Χύτρα ειχα πάει τελευταία φορά επι Καραθάνου ακόμη.
Η διαφορά στα εστιατόρια του ενός αστεριού με αυτά των δύο είναι αισθητή. Αυτό που δε βλέπω ως διαφορά είναι στα δύο με τα τρία αστέρια.
Ας πουμε το Mugaritz έχει δύο αστέρια και είναι πραγματικά διαστημικό. Δεν έχω πάει αλλά είναι γνώμη του κουμπάρου μου, που είναι της δουλειάς.

το #akis ειναι ο πετρετζίκης. Φυσικά δεν έχει καμία σχέση με οτι συζητάμε.
o Πετρεζίκης δεν πλασάρει ότι είναι κανένας μεγάλος σεφ. Άλλη η δουλειά του και το σκοπός του και εκεί τα πάει καλά. Έκανε δύο μαγαζιά έχει πετυχημένη εκπομπή είναι πολύ δυνατός στα social. Του αρκεί .Αλλη πορεία επέλεξε άρα τζάμπα τον ειρωνεύεστε
"Υπάρχουν στιγμές στις οποίες ένας λαός οφείλει ,αν θέλει να μείνει μεγάλος ,να είναι ικανός να πολεμήσει ...Έστω και χωρίς ελπίδα νίκης. Μόνο διότι πρέπει "

Άβαταρ μέλους
Πορφύριος Εξαρχίδης
Phorum.gr user: Πορφύριος Εξαρχίδης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πορφύριος Εξαρχίδης » 20 Δεκ 2019, 15:36

Δεν έχω φάει ποτέ στην Κέρκυρα που υποτίθεται πως είναι το καλύτερο του εστιατόριο. Παλιά είχε εστιατόριο Θεσσαλονίκη πανεπιστήμια. Οξυγόνο 2 νομίζω λεγόταν. Το φαί ήταν φανταστικό και κλάσεις ανώτερο απ' ότι είχα φάει πριν σε Θεσσαλονίκη. Είχε κάτι γαρίδες σε κρούστα πατάτας που σε συγκλόνιζαν στο είναι σου. Για καλοσώρισμα μια κουταλιά λάδι μέσα σε μια φούσκα που λειώνει στη γλώσσα. Σταδιακά μα σταθερά η ποιότητα πήγε περίπατο για να αντικατασταθεί από οικονομικά μενού και άλλα τέτοια μέχρι που έκλεισε.

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 20 Δεκ 2019, 16:01

hades έγραψε:
20 Δεκ 2019, 15:30

o Πετρεζίκης δεν πλασάρει ότι είναι κανένας μεγάλος σεφ. Άλλη η δουλειά του και το σκοπός του και εκεί τα πάει καλά. Έκανε δύο μαγαζιά έχει πετυχημένη εκπομπή είναι πολύ δυνατός στα social. Του αρκεί .Αλλη πορεία επέλεξε άρα τζάμπα τον ειρωνεύεστε
Ακριβώς ώς αυτό πήγε να πλασαριστεί αλλά τον πήραν χαμπάρι νωρίς και επέλεξε καριέρα αυτή του τηλεσαντουιτσά ο οποίος φυσικά θεωρεί εαυτόν κάτι σαν δασκαλο του Ducasse, κοινώς δε δέχεται οτι κάνει λάθη.
Σε αυτούς που απευθύνεται, μια χαρά το δουλεύει το πράγμα. Και εννοείται κονομάει και αυτός αλλά και αυτός που τον προμοτάρει. Διότι δε νομίζω να πιστεύει κανείς πως ένα παιδάκι του μαστερσεφ που κατέβηκε απο το πουθενά για να διαγωνιστεί, έχει τη δυνατότητα τόσο άμεσα να ανοίξει τα καταστήματα στα σημεία που τα έχει. Μη γελιόμαστε. Άλλος είναι απο πίσω με τις πλάτες στα σοσιαλ μιδια και με τα φράγκα.

Antigeist

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antigeist » 20 Δεκ 2019, 17:09

klg έγραψε:
20 Δεκ 2019, 13:39
hellegennes έγραψε:
18 Δεκ 2019, 23:35
Ο καλύτερος ποιος είναι;
Massimo Bottura

Στο Ελλαδιστάν προφανώς η Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και ο Νίκος something του Funky Gourmet.

PS:

Επίσης ΕΛ ΟΟΥ ΕΛ για Μποτρίνι.
Tι ελοελ ρε; Για κάνα μάγειρα της πούτσας νομίζεις ότι μιλάς; Ακόμα και να μην τον θεωρείς τον τεχνικά καλύτερο σεφ στην Ελλάδα (σίγουρα είναι ο πιο παθιασμένος) δεν μπορείς να παραβλέψεις το γέλιο που χάρισε στο ελληνικό κοινό με τις εκπομπές του ακόμα και χωρίς να τα χώνει. Έχει μπρίο, σπιρτάδα και πολύ καλύτερη ατάκα από τον Ράμσεϊ.

Άβαταρ μέλους
Philip Mortimer

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Philip Mortimer » 20 Δεκ 2019, 17:14

Antigeist έγραψε:
19 Δεκ 2019, 15:40
Philip Mortimer έγραψε:
18 Δεκ 2019, 23:41
Antigeist έγραψε:
18 Δεκ 2019, 21:45
μας χάρισε τόσο γέλιο ξεφτιλίζοντας τόσο ερασιτέχνες μάγειρες και ιδιοκτήτες στον Εφιάλτη στην Κουζίνα
Πιο στημένα δεν γινόταν να είναι :lol:
Καθόλου.
Ναι, ναι κατάφερε να βρει τις πιο ακραίες περιπτώσεις και αυτές έκαναν αυθόρμητο σόου με γνήσιους τσακωμούς και απίθανες παλαβομαρες μπροστά στην κάμερα τις ωρες των γυρισμάτων :lol:

Άβαταρ μέλους
klg

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από klg » 20 Δεκ 2019, 17:53

Antigeist έγραψε:
20 Δεκ 2019, 17:09
klg έγραψε:
hellegennes έγραψε:
18 Δεκ 2019, 23:35
Ο καλύτερος ποιος είναι;
Massimo Bottura

Στο Ελλαδιστάν προφανώς η Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και ο Νίκος something του Funky Gourmet.

PS:

Tι ελοελ ρε; Για κάνα μάγειρα της πούτσας νομίζεις ότι μιλάς; Ακόμα και να μην τον θεωρείς τον τεχνικά καλύτερο σεφ στην Ελλάδα (σίγουρα είναι ο πιο παθιασμένος) δεν μπορείς να παραβλέψεις το γέλιο που χάρισε στο ελληνικό κοινό με τις εκπομπές του ακόμα και χωρίς να τα χώνει. Έχει μπρίο, σπιρτάδα και πολύ καλύτερη ατάκα από τον Ράμσεϊ.
Βασικά ναι έτσι νομίζω, αν και το Ελ Οου Ελ πηγαίνει στο να τον θεωρείς τον καλύτερο σεφ στη χώρα.

Antigeist

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antigeist » 20 Δεκ 2019, 17:55

Philip Mortimer έγραψε:
20 Δεκ 2019, 17:14
Antigeist έγραψε:
19 Δεκ 2019, 15:40
Philip Mortimer έγραψε:
18 Δεκ 2019, 23:41

Πιο στημένα δεν γινόταν να είναι :lol:
Καθόλου.
Ναι, ναι κατάφερε να βρει τις πιο ακραίες περιπτώσεις και αυτές έκαναν αυθόρμητο σόου με γνήσιους τσακωμούς και απίθανες παλαβομαρες μπροστά στην κάμερα τις ωρες των γυρισμάτων :lol:
Αυτές ήταν περιπτώσεις εστιατορίων που δεν είχαν δουλειά γιατί το φαγητό ήταν χάλια, τις περισσότερες φταίγανε άσχετοι "μάγειρες" και κάποιες φορές ταγάρια ιδιοκτήτες. Οπότε λογικό με τόσους σκάρτους να βγει πολλή αθλιότητα χαρακτήρων στη φόρα. Δεν ήταν στημένο, το καταλαβαίνεις κιόλας από τον αυθορμητισμό των διαλόγων. Επίσης Κανένας επιχειρηματίας δεν δέχεται να ξεφτιλιστεί σκόπιμα on camera. Οι περισσότεροι μπήκαν στην διαδικασία να βγουν στη τηλεόραση επειδή ξέρανε ότι θα ερχόταν συνεργείο και θα σουλούπωνε τσάμπα τα τσαντίρια "εστιατόρια" τους. Όμως ήταν θύματα γιατί στις περισσότερες περιπτώσεις λειτούργησε ως δυσφήμιση και το μεγαλύτερο ποσοστό έκλεισε όπως και τους άξιζε.

Antigeist

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antigeist » 20 Δεκ 2019, 18:42

klg έγραψε:
20 Δεκ 2019, 17:53
Antigeist έγραψε:
20 Δεκ 2019, 17:09
klg έγραψε:

Massimo Bottura

PS:

Βασικά ναι έτσι νομίζω, αν και το Ελ Οου Ελ πηγαίνει στο να τον θεωρείς τον καλύτερο σεφ στη χώρα.
Δεν πιστεύω στους περίλαμπρους "σεφ", που είναι ένα τηλεοπτικό φαινόμενο, μια μόδα. Πιστεύω στους μάγειρες, σεφ με την παλιά έννοια είναι αυτός που συντονίζει την κουζίνα, τίποτε άλλο. Η μαγειρική, και ακόμα περισσότερο η υψηλή γαστρονομία, είναι αντικειμενικά μια ταπεινή δουλειά γιατί πρώτον πρέπει να ιδρώσει πάρα πολύ ο κώλος σου στη δουλειά για να αποκτήσεις την απαιτούμενη εμπειρία και να γίνεις εξαιρετικός μάγειρας, δεύτερον δεν πρόκειται να πλουτίσεις μέσα από αυτό αν δεν κάνεις τηλεόραση και τρίτον προσφέρεις ποιότητα ζωής στους άλλους στερούμενός την ο ίδιος.

Quote τον Μποτρίνι:

“Οι σεφ που γίνονται σταρ δεν είναι σεφ. Η δουλειά του μάγειρα είναι μια ταπεινή δουλειά, πρέπει να καταλάβουμε τη θέση μας. Έχουμε επαφή με τον κόσμο λόγω της φύσης της δουλειάς μας αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρέπει να είμαστε ταπεινοί. Βλέπω εδώ τους γιατρούς. Ένας γιατρός έσωσε τη ζωή ενός παιδιού στο παρά πέντε. Του άνοιξε την καρδιά και τον έσωσε και το παιδάκι αυτό τώρα θα ζήσει, έχει μπροστά του όλα του τα χρόνια. Αυτός ο γιατρός δηλαδή τι πρέπει να κάνει, να περπατάει με χιτώνα στο Σύνταγμα και να λέει “είμαι ο Θεός;” Άρα εμείς οι μάγειρες πρέπει να χαμηλώσουμε λίγο τους τόνους, να κάνουμε τη δουλειά μας, να μας κρίνει ο κόσμος μέσα από τη δουλειά μας και ως εκεί. Το σταριλίκι πρέπει να μείνει έξω από τις κουζίνες. Οι σταρ είναι άλλοι. Ηθοποιοί με ταλέντο, καλλιτέχνες. Οι μάγειρες είναι μάγειρες, δίνουν χαρά στον κόσμο. Δεν πιστεύω στον μάγειρα - σταρ, είναι υπερεκτιμημένο αυτό το πράγμα. Να είσαι καλός, να έρχεται ο κόσμος στο εστιατόριό σου, να κάνεις τηλεόραση αλλά λίγο να χαμηλώσουμε τους τόνους, μάγειρες είμαστε όχι Θεοί.”

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 20 Δεκ 2019, 19:09

Ο Antigeist τρολαρεο τον εττορε. Καλός είναι. Απλά το παρακανε με την τηλεόραση και φάνηκε κωμικός.

Και επειδή ειπώθηκε καπουβπαραπανω μήπως το μελωνει το μελομακάρονο. Ούτε καν. Το αντίθετο. Δεν αφήνει φουστάνι για φουστάνι.

Άβαταρ μέλους
Papa John

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Papa John » 20 Δεκ 2019, 19:40

Λεγεών έγραψε:
20 Δεκ 2019, 13:19
Τώρα θα τον βγάλει έξω να τον παίξει ο παπατζον και μετά θα έχει τύψεις και ενοχές.
Και άντε λέμε να τον παίξεις για την Άζια,τουλάχιστον έχει νόημα.Υπάρχει λόγος δηλαδή.
Να τον παίζεις όμως με την εικόνα του Μαρινάκη όπως κάνεις εσύ,μαλάκα μου,θα είχα αυτοκτονήσει :-?

Απάντηση

Επιστροφή στο “Μαγειρική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών