"Ο βιαστής είσαι εσύ" ΚΑΙ στο Σύνταγμα

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Ίφιδα

Re: "Ο βιαστής είσαι εσύ" ΚΑΙ στο Σύνταγμα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ίφιδα » 25 Δεκ 2019, 18:40

Alien666 έγραψε:
22 Δεκ 2019, 22:14
Έλεος, απλά έλεος

Άβαταρ μέλους
Namrail

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Namrail » 25 Δεκ 2019, 19:43

Χουργιατς έγραψε:
25 Δεκ 2019, 00:17

Δεν ήθελα να ανοίξω τέτοια συζήτηση αλλά φαίνεται καλύτερη από την τρέχουσα.

Έχεις κάποιες πηγές απ' όπου λαμβάνεις αυτές τις πληροφορίες; Μου φαίνονται κάπως εξιδανικευμένες.

Είμαι σίγουρος πως στην ΕΣΣΔ περισσότερες γυναίκες σφουγγάριζαν πατώματα απ' όσες μελετούσαν την Μαρξιστική Γενετική :102:

Πες μου σε παρακαλώ που μπορώ να μάθω περισσότερα
Υπάρχει ένα βιβλίο υπό την αιγίδα του πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ αν θυμάμαι καλά. Είμαι.απο κινητό τώρα και βαριέμαι να το γκουγκλισ αλλά είναι συνέργεια πολλών μαζί. To αναφέρω γιατί είναι προσβάσιμο από το νετ.

Στέκεται απέναντι από τη μαρξιστική πλευρά εννοείται αλλά παρουσιάζει συνοπτικά τα στοιχεια. Τα οποία φυσικά μπορεί να βρεθούνε και με απλο γκουγκλισμα.

Πχ με ένα ψάξιμο βλέπεις αμέσως ποια ήταν η επαγγελματική κατάρτιση των γυναικών επί τσάρου και πως αυτή εξελίχθηκε τα πρώτα λίγα χρόνια μετά την επανάσταση.

Διαβάζεις για τις γνωστές αποφάσεις περί νομιμοποίησης της έκτρωσης, κάτι αδιανόητο επί τσάρου. Διαβάζεις επίσης για την ίση αντιμετώπιση των εξωγαμων με εκείνα τα παιδιά που προέρχονταν μεσα από το γάμο, ώστε να μην αυξάνονται οι διακρίσεις σε βάρος των γυναικών που γεννούσαν εκτός του συμβατικού θεσμού.

Φυσικά αυτή η πορεία προς τη γυναικεία χειραφέτηση δεν ήταν ευθείαν πχ η έκτρωση απαγορεύτηκε ξανά, κάτω από ειδικές συνθήκες που χρειάζονται ανάλυση κλπ.

Τα πιο σημαντικά στοιχεία περιέχονται στα περιοδικά που εκδόθηκαν υπό την αιγίδα των γυναικείων ενώσεων εντός της ΕΣΣΔ, τα οποία παρακολουθούσαν την πορεία του γυναικείου ζητήματος και κατέγραφαν τις εξελίξεις του. Κάποια έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά και εγώ τα έχω σίγουρα σε κάποιο στικάκι, αλλά δεν ξέρω αν βρίσκονται και στο νετ. Με ένα πρόχειρο ψάξιμο δεν βρήκα κάτι.

Άβαταρ μέλους
vagabondo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vagabondo » 25 Δεκ 2019, 19:50

Χουργιατς έγραψε:
25 Δεκ 2019, 00:17
Είμαι σίγουρος πως στην ΕΣΣΔ περισσότερες γυναίκες σφουγγάριζαν πατώματα απ' όσες μελετούσαν την Μαρξιστική Γενετική :102:
Από που πηγάζει αυτή η σιγουριά;
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.

Άβαταρ μέλους
Juno

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Juno » 25 Δεκ 2019, 19:54

Παρταλι έγραψε:
25 Δεκ 2019, 13:16
Juno έγραψε:
24 Δεκ 2019, 21:04
Παρταλι έγραψε:
24 Δεκ 2019, 18:24
(Κάτι βλακείες που λέει συνήθως το Παρτάλι)
Fixed! :smt023

Παρταλι έγραψε:
24 Δεκ 2019, 18:24
βρε ημιΣκορδελη, που πας βρε....που?
Ημισκορδελη να πεις την μανούλα σου!
Αφού ο σεβαστός συντονισμός έκρινε πως δεν είναι εξύβριση, δεν βρίζω. Σωστά; :angelic-blueglow:
η μαμακα μου ειναι νεκρη
ειπιαμε, ειμαι Σατανιστης αλλα οχι κι ετσι, να ομιλαω με πεθαμενιδες

το ημιΣκορδελη γιατι σε πειραξε? σκετο Σκορδελη το ηθελες?
Να μην το πεις καθόλου παρτάλι, ε παρτάλι!
How are Albanians distorting history
Leporello έγραψε:
24 Ιαν 2019, 18:07
Nέα τζουνιά! Ο Αβέρωφ με αυτά που δήλωνε το ... 1962 θα διαψεύσει ΕΜΕΝΑ που μιλάω την γλώσσα.
Leporello: γιατί ο Αβέρωφ δεν ήξερε τι έλεγε!

Άβαταρ μέλους
Bipsco

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bipsco » 25 Δεκ 2019, 20:00

The Rebel έγραψε:
25 Δεκ 2019, 18:20
Kauldron έγραψε:
24 Δεκ 2019, 21:16
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
24 Δεκ 2019, 20:59

Δεν έχω καταλάβει το κίνημα αυτό τι ζητάει
Αυστηρότερες ποινές για τους βιαστές ;
Να καταδικάζεται ένας άνδρας για βιασμό με απλά και μόνο την μαρτυρία μιας γυναίκας χωρίς δίκη ;

Κανένας δεν υποστηρίζει τον πραγματικό βιασμό και τους αληθινά ενόχους βιαστές
Να βγάλει όλους τους άνδρες βιαστές.
Εικόνα
:lol:

Άβαταρ μέλους
Χουργιατς

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χουργιατς » 26 Δεκ 2019, 02:06

vagabondo έγραψε:
25 Δεκ 2019, 19:50

Από που πηγάζει αυτή η σιγουριά;

τυπε μου φαγαπότο και εσύ απόμαχος της ΚΝΕ :102:
τι έχει γίνει :102:

Άβαταρ μέλους
Χουργιατς

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χουργιατς » 26 Δεκ 2019, 02:16

Namrail έγραψε:
25 Δεκ 2019, 19:43

Υπάρχει ένα βιβλίο υπό την αιγίδα του πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ αν θυμάμαι καλά. Είμαι.απο κινητό τώρα και βαριέμαι να το γκουγκλισ αλλά είναι συνέργεια πολλών μαζί. To αναφέρω γιατί είναι προσβάσιμο από το νετ.

Στέκεται απέναντι από τη μαρξιστική πλευρά εννοείται αλλά παρουσιάζει συνοπτικά τα στοιχεια. Τα οποία φυσικά μπορεί να βρεθούνε και με απλο γκουγκλισμα.

Πχ με ένα ψάξιμο βλέπεις αμέσως ποια ήταν η επαγγελματική κατάρτιση των γυναικών επί τσάρου και πως αυτή εξελίχθηκε τα πρώτα λίγα χρόνια μετά την επανάσταση.

Διαβάζεις για τις γνωστές αποφάσεις περί νομιμοποίησης της έκτρωσης, κάτι αδιανόητο επί τσάρου. Διαβάζεις επίσης για την ίση αντιμετώπιση των εξωγαμων με εκείνα τα παιδιά που προέρχονταν μεσα από το γάμο, ώστε να μην αυξάνονται οι διακρίσεις σε βάρος των γυναικών που γεννούσαν εκτός του συμβατικού θεσμού.

Φυσικά αυτή η πορεία προς τη γυναικεία χειραφέτηση δεν ήταν ευθείαν πχ η έκτρωση απαγορεύτηκε ξανά, κάτω από ειδικές συνθήκες που χρειάζονται ανάλυση κλπ.

Τα πιο σημαντικά στοιχεία περιέχονται στα περιοδικά που εκδόθηκαν υπό την αιγίδα των γυναικείων ενώσεων εντός της ΕΣΣΔ, τα οποία παρακολουθούσαν την πορεία του γυναικείου ζητήματος και κατέγραφαν τις εξελίξεις του. Κάποια έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά και εγώ τα έχω σίγουρα σε κάποιο στικάκι, αλλά δεν ξέρω αν βρίσκονται και στο νετ. Με ένα πρόχειρο ψάξιμο δεν βρήκα κάτι.

Θα θελα να μου πείς πιο είναι όταν μπορέσεις. Σ' ευχαριστώ

Κατά τα άλλα, η πορεία της ΕΣΣΔ μου αφήνει μια γεύση στο πως το δικαίωμα στην έκτρωση δεν ήταν χρήσιμο σε μια γυναίκα που ήταν υποχρεωμένη να εργάζεται από το πρωί μέχρι το βράδυ και να παντρευτεί για να έχει δικαίωμα στην (πλουσιότερη) μερίδα και του συζύγου.

Με μια γρήγορη αναζήτηση βρήκα εδώ κάτι πειραγμένους απο το Boston University
https://blogs.bu.edu/guidedhistory/mode ... -wolanski/

Το διαβάζω και δεν βλέπω κάπου τη γυναίκα σε καμμία πλεονεκτική θέση - με τα Τσαρικά ίσως. Αλλά και αυτό δεν είναι ξεκάθαρο.
Σίγουρα, οι γυναίκες απέκτησαν πχ το δικαίωμα στην Εκπαίδευση, αλλά το επάγγελμά τους δεν το επέλεγαν οι ίδιες, πόσο μάλλον το δικαίωμα να παραιτηθούν. Ταντίθετα, επειδή μοιραία το Καθεστώς απαιτούσε και από εκείνες να κάνουν παιδιά (*ελπίζω να μη θυμώσει καμμία φεμινίστρια με αυτή την ωμή επίθεση της ΕΣΣΔ στον Κομμουνισμό) περισσότερο δύσκολο μου φαίνεται για εκείνες :102:

Δεν ξέρω, θα το ψάξω.
Προς το παρόν, Χαρούμενα Χριστούγεννα σου εύχομαι. Να ευτυχήσεις το 2020.

ouranio toxo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ouranio toxo » 26 Δεκ 2019, 10:56

ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
24 Δεκ 2019, 23:01

Τι ακριβώς ζητάνε αυτά τα κινήματα πέρα από αερολογιες ;

τσο και λο
για να ξελαμπυκαρουν

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 27 Δεκ 2019, 10:06

Naida έγραψε:
24 Δεκ 2019, 15:54
Τι λες; Για ποιο λόγο τους κάνει κακό; Εγώ πιστεύω το αντίθετο. Αφυπνίζει τις γυναίκες να μη μασάνε.
γιατι ο παρατηρητης αυριο θα ακουσει για εναν βιασμο, και το μυαλο του δε θα παει σε μια κακομοιρα με 7 σπασμενα πλευρα και ματωμενη κωλοτρυπιδα, αλλα σε κατι ζαβες που σκουζουν χωρις να τις εχει πειραξει κανεις.

μπορεις να φανταστεις μια γυναικα που "μασαει", να δει αυτη την επίδειξη ηλιθιοτητας, και μετα να σταματησει να "μασαει";

οταν δειχνεις με το δαχτυλο τους περαστικους, και ονοματιζεις τους μπατσους, δικαστες κλπ βιαστες, αν αυριο μιλησεςι για εναν πραγματικο βιαστη, δε θα σε πιστευει κανεις, θα νομιζει οτι παλι τρομπαρεις και πετας λεξεις στο βροντο.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Ασέβαστος την 27 Δεκ 2019, 11:11, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 27 Δεκ 2019, 10:27

Ακούμε προσεκτικά γιατί πρόκειται για survivor:

Ήμουν 24, νομίζω, σ’ ένα πάρτι στο Ακρωτήρι, δεν θυμάμαι πώς και τι, έπρεπε να φοράμε τιρκουάζ, και όλο το βράδυ, τα ποτά ήταν δωρεάν. Γνώρισα κάποιον, γνωστός γνωστών, είχα πιει, φιλιόμασταν, θυμάμαι την Αδερφή μου στο τέλος να με τραβάει να φύγουμε, ανταλλάξαμε τηλέφωνα, μιλήσαμε μες στην εβδομάδα, ήθελε να κανονίσουμε για Σάββατο βράδυ. Ήμουν μικρή. Είπε ότι το σπίτι φίλου του είναι άδειο κι έχει τα κλειδιά, είπε ότι ο ίδιος δεν θέλει να πιει πάλι, λέω προτιμώ να βγω, λέει αλήθεια είναι κομμάτια, να πάω ν’ αράξουμε, λέω ότι δεν θέλω καθόλου, επιμένει, επιμένω, λέει τότε ΟΚ, άλλη φορά, λέω εντάξει, δεν ήταν μακριά, θα πάω. Μένει κι αυτός κοντά, είπαμε, γνωστός γνωστών, έρχεται να με πάρει και πάμε. Και καθόμαστε στο ξένο σπίτι. Και δεν έχουμε τίποτα να πούμε. Και αρχίζει να με πιέζει να πηδηχτούμε. Προσπαθούσε να με πείσει για ώρες. Παρακαλούσα να μ’ αφήσει να φύγω, αλλά δεν ούρλιαζα. Δεν ήθελα να φανώ μη-πολιτισμένη. Κι ας με απείλησε ότι ή θα κάνω κάτι εγώ με τη θέλησή μου, ή θα μου το κάνει εκείνος. Κι έκανα. Με γύρισε σπίτι, είπε ότι θα με πάρει τηλέφωνο, κλείστηκα στο δωμάτιό μου κι έκλαιγα. –Και με πήρε τηλέφωνο λίγες μέρες μετά, να ξαναβγούμε. Δεν το πίστευα.

ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 27 Δεκ 2019, 10:34

foscilis έγραψε:
27 Δεκ 2019, 10:19
Καλλιέργεια ενόχων σε συλλογικό επίπεδο για πράξεις που ΔΕΝ κάναμε !!

the comet the course the tail

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από the comet the course the tail » 27 Δεκ 2019, 10:37

foscilis έγραψε:
27 Δεκ 2019, 10:27
πρώτα απ' όλα μια προσωπική ιστορία είναι μια προσωπική ιστορία και τίποτα παραπάνω. δεν μπορεί να στηριχτεί ή να μην στηριχτεί κάτι σε αυτήν. υποκειμενικό βίωμα.
δεύτερον αυτό που κάνεις, αισθητικά, μοιάζει με διαδικτυακό κουτσομπολιό.
τέλος, τι κάθεσαι και διαβάζεις; ήμαρτον. :smt005:

υ.γ. καλά τα λένε πάντως οι τύπισσες. :102:

ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 27 Δεκ 2019, 10:37

Και αλήθεια
Πόσες ενοχές έχουν όλες οι γυναίκες σαν σύνολο γιατί υπάρχουν γυναίκες πουτανες στην ψυχή και στο σώμα οι οποίες έχουν καταστρέψει αμέτρητους άντρες ;

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 27 Δεκ 2019, 10:40

ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
27 Δεκ 2019, 10:37
Και αλήθεια
Πόσες ενοχές έχουν όλες οι γυναίκες σαν σύνολο γιατί υπάρχουν γυναίκες πουτανες στην ψυχή και στο σώμα οι οποίες έχουν καταστρέψει αμέτρητους άντρες ;
Ξανθοπουλιστικη λογική mode on :lol:
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών