"Ο βιαστής είσαι εσύ" ΚΑΙ στο Σύνταγμα

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Χουργιατς

Re: "Ο βιαστής είσαι εσύ" ΚΑΙ στο Σύνταγμα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χουργιατς » 25 Δεκ 2019, 00:17

Namrail έγραψε:
24 Δεκ 2019, 20:47
Η εναλλακτική δεν είναι καθόλου τρομακτική. Εφαρμόστηκε και πέτυχε παπάδες σε εντελώς απτό επίπεδο και μάλιστα σε μια τεχνολογικά πρωτόγονη σε σύγκριση με σήμερα εποχη.

Σε ότι αφορά τη θέση της γυναίκας στο σοσιαλισμό, όχι απλώς βελτιώθηκε σε σύγκριση με την εποχή προ της επανάστασης αλλά κατοχυρώθηκαν και μια σειρά δικαιώματα που δεν είχε καν φανταστεί ότι θα μπορουσε να απολαύσει το γυναικείο φύλο πριν το 1917.

Καταρχάς μια από τις πρώτες πρωτοβουλίες του προλεταριακου κράτους ήταν να αναγνωρίσει πολιτικά δικαιώματα στις γυναίκες, πριν καν γίνει αυτό στις ΗΠΑ.

Στη συνέχεια με μπαραζ παρεμβάσεων άρθηκε η ανισοτιμια μεταξύ αντρών και γυναικών στη δουλειά, στις απολαβές, στην καθημερινότητα αλλά και σε ότι είχε να κάνει με τα οικογενειακά θέματα.

Μειώθηκε ο αναλφαβητισμός των γυναικών που επί τσάρου έμεναν σπίτι και αγράμματες για όλη τους τη ζωή, διευκολύνθηκε η πρόσβαση τους στην περίθαλψη, έγινε βατή και πριμοδοτηθηκε η ανέλιξη τους στα εργατικά συμβούλια, ώστε μαζί με τους άντρες από κοινού να αποφασίζουν για το μέλλον τους και να συνεισφέρουν ουσιαστικά και όχι από θέση κομπάρσου στην οικοδόμηση των νέων παραγωγικών σχέσεων.

Αυτά σήμερα φαίνονται ίσως κοινοτυπα, τότε όμως ήταν αδιανόητες τομές, ειδικά αν υπολογίσει κανείς τι συνέβαινε στις γυναίκες της Ρωσίας προ της επανάστασης.

Η γυναίκα που ζούσε στη ρωσική ύπαιθρο επί τσάρου ήταν όχι απλά υποδυεστερη του άντρα, αλλά ένα αντικείμενο για να ικανοποιεί τις σεξουαλικές και όχι μόνο ορμές του συζύγου. Οι κατσαπλιαδες ρωσοι χωριάτες αντιμετώπιζαν περιφρονητικά τις γυναίκες ασκούσαν τυραννία επάνω τους.

Αυτά άλλαξαν με το σοσιαλισμό σε εντυπωσιακό για τα δεδομένα της εποχής βαθμό . Δηλαδή το επιχείρημα ότι η γυναίκα στον σοσιαλισμό είχε την ίδια αντιμετώπιση με αυτή που είχε στην εποχή του τσάρου δεν είναι απλά εωλη αλλά και αστεία.

Δεν ήθελα να ανοίξω τέτοια συζήτηση αλλά φαίνεται καλύτερη από την τρέχουσα.

Έχεις κάποιες πηγές απ' όπου λαμβάνεις αυτές τις πληροφορίες; Μου φαίνονται κάπως εξιδανικευμένες.

Είμαι σίγουρος πως στην ΕΣΣΔ περισσότερες γυναίκες σφουγγάριζαν πατώματα απ' όσες μελετούσαν την Μαρξιστική Γενετική :102:

Πες μου σε παρακαλώ που μπορώ να μάθω περισσότερα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Χουργιατς την 25 Δεκ 2019, 00:34, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
MasterofDope

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από MasterofDope » 25 Δεκ 2019, 00:27

Naida τρολλάρει ο τυπος δεν αξιζει καν να ασχοληθούμε
Have you seen the writing on the wall?
Have you seen that writing?
Can you see the riders on the storm?

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 25 Δεκ 2019, 00:29

MasterofDope έγραψε:
25 Δεκ 2019, 00:27
Naida τρολλάρει ο τυπος δεν αξιζει καν να ασχοληθούμε
Το ξέρω πως τρολάρει για αυτό του απάντησα έτσι :lol:
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...

Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria » 25 Δεκ 2019, 00:32

ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
24 Δεκ 2019, 23:03
Πάντως εάν μου έλεγε μια γυναίκα στο Σύνταγμα ότι ο βιαστής είσαι εσύ ; Θα είχα το δικαίωμα να της κάνω μυνηση για συκοφαντική δυσφήμιση ;
Ρε AINEIAN, εσένα θα σου έλεγαν "Ο ΠΑΣΟΚτζής είσαι εσύ"
gassim έγραψε:
07 Σεπ 2021, 14:12
Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.

Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ » 25 Δεκ 2019, 00:47

Beria έγραψε:
25 Δεκ 2019, 00:32
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
Πάντως εάν μου έλεγε μια γυναίκα στο Σύνταγμα ότι ο βιαστής είσαι εσύ ; Θα είχα το δικαίωμα να της κάνω μυνηση για συκοφαντική δυσφήμιση ;
:smt005:
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης

ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 25 Δεκ 2019, 07:53

Beria έγραψε:
25 Δεκ 2019, 00:32
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
Εκεί θα συμφωνούσα μαζί τους :smt005::003:

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 25 Δεκ 2019, 10:30

MasterofDope έγραψε:
24 Δεκ 2019, 23:14
EKPLIKTIKOS το ξαναλέω οι βιαστές ειναι ανωμαλα άτομα και πρεπει να μπαινουν ΙΣΟΒΙΑ και μην σου πω για χημικό ευνουχισμό οπως κανουν στην ΚΙΝΑ αλλά αδερφέ εδώ τσακώνονται για πατριαρχίες και για μητριαρχίες και το πάνε αλλού το ζήτημα.
Καλές γιορτές να έχεις
Ναι πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι η διαμαρτυρία δεν αφορά αληθινό βιασμό αλλά βιασμό κατά τη ντεκονστρουβιστικη έννοια που βασικά είναι να την κάνεις να νιώσει άσχημα συναισθήματα πχ λέγοντας ότι δεν πας με χοντρές.

Για τον ίδιο λόγο έχουν άδικο όσοι φίλοι νομίζουν ότι οι διαμαρτυρόμενες με το σύνθημα τους δεν εννοούν ΚΑΘΕ άντρα, indeed κάθε άντρα, γυναίκα, παιδί και ζώο που συναποτελούν την κοινωνια με την εξαίρεση των woke συνοδοιπόρων, των μουσουλμάνων που είναι επίσης θυματα και δε βιάζουν από κακία αλλά επειδή έτσι είναι η μουσουλμανική ταυτότητα και των πελατών σεξουαλικής εργασίας που επίσης δε βιάζουν γιατί το να είσαι πρεζόνι που πουλάει τον εαυτό του σαν σπερματοκουβα για γέρους είναι θηλυκη ταυτότητα και μάλιστα από τις πιο empowered.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 25 Δεκ 2019, 11:38

EKPLIKTIKOS έγραψε:
24 Δεκ 2019, 23:21
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:

Ασφαλώς και δικαιούμαι να το πάρω προσωπικά το ζήτημα εάν μια γυναίκα με δείχνει με το δάχτυλο και με αποκαλεί ως βιαστή ..
Δε νομίζω οτι πραγματικά δείχνουν κάποιον συγκεκριμένα. Απλα κάνουν ένα θεατρικό κ εσυ τυχαίνει να περνάς απο μπροστά την ωρα που έχουν απλωμένο το δάχτυλο μαν μου, τσιλ
Ούτε κι εγώ νομίζω ότι κάποιος περαστικός θα πάθει ψυχικό τραύμα. Οι περισσότεροι το βλέπουν κάπως έτσι.

Εικόνα
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Παρταλι

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Παρταλι » 25 Δεκ 2019, 13:16

Juno έγραψε:
24 Δεκ 2019, 21:04
Παρταλι έγραψε:
24 Δεκ 2019, 18:24
(Κάτι βλακείες που λέει συνήθως το Παρτάλι)
Fixed! :smt023

Παρταλι έγραψε:
24 Δεκ 2019, 18:24
βρε ημιΣκορδελη, που πας βρε....που?
Ημισκορδελη να πεις την μανούλα σου!
Αφού ο σεβαστός συντονισμός έκρινε πως δεν είναι εξύβριση, δεν βρίζω. Σωστά; :angelic-blueglow:
η μαμακα μου ειναι νεκρη
ειπιαμε, ειμαι Σατανιστης αλλα οχι κι ετσι, να ομιλαω με πεθαμενιδες

το ημιΣκορδελη γιατι σε πειραξε? σκετο Σκορδελη το ηθελες?

ξέχασα ποιος ήμουν στο παλιό

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ξέχασα ποιος ήμουν στο παλιό » 25 Δεκ 2019, 13:47

Επειδή βλέπω ότι στην πλειοψηφία σας έχετε πέσει θύματα της ευρωαμερικάνικης (αλλά και τουρκικής και γενικά ισλαμικής) παραπληροφόρησης σορίτικων, τριβαδικών, ισλαμικών κ.ά. λόμπι, σας συνιστώ την μελέτη των έργων της επαΐουσας του θηλυκού ψυχισμού Έλεν Ντόιτς, ειδικά "Η ψυχανάλυση των σεξουαλικών λειτουργιών της γυναίκας" (Psychoanalysis of the Sexual Functions of Women).

Άβαταρ μέλους
wooded glade

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από wooded glade » 25 Δεκ 2019, 14:26

Ο βιασμός είναι βιασμός, δεν νομίζω ότι υπήρξε ποτέ εποχή που ετύγχανε της κοινωνικής αποδοχής.
Μόνο ο Στάλιν ήταν ένας που είχε ψελλίσει κάτι υπέρ.
Στην περίπτωση μας νομίζω το έχουν αναγάγει σε ένα είδος mind crime.
Είναι ας πούμε μία πολύ photogenic συντονίστρια του πχόρουμ και έχει αποφασίσει το πχόρουμ οι φωτογραφίες των συντονιστών να εμφανίζονται σε ένα είδος "μάθετε ότι" tab δίπλα στο radio και πάνε μετά μερικοί και λένε "άει ισύ μανάρ" μου", για την εν λόγω συντονίστιρα. Αυτό απαγορεύεται και επεμβαίνει και το κόμμα.
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα

Άβαταρ μέλους
Χουργιατς

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χουργιατς » 25 Δεκ 2019, 14:35

ξέχασα ποιος ήμουν στο παλιό έγραψε:
25 Δεκ 2019, 13:47
ε δώσε δυο πληροφορίες :102:

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 25 Δεκ 2019, 15:25

foscilis έγραψε:
25 Δεκ 2019, 10:30
MasterofDope έγραψε:
EKPLIKTIKOS το ξαναλέω οι βιαστές ειναι ανωμαλα άτομα και πρεπει να μπαινουν ΙΣΟΒΙΑ και μην σου πω για χημικό ευνουχισμό οπως κανουν στην ΚΙΝΑ αλλά αδερφέ εδώ τσακώνονται για πατριαρχίες και για μητριαρχίες και το πάνε αλλού το ζήτημα.
Καλές γιορτές να έχεις
Ναι πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι η διαμαρτυρία δεν αφορά αληθινό βιασμό αλλά βιασμό κατά τη ντεκονστρουβιστικη έννοια που βασικά είναι να την κάνεις να νιώσει άσχημα συναισθήματα πχ λέγοντας ότι δεν πας με χοντρές.

Για τον ίδιο λόγο έχουν άδικο όσοι φίλοι νομίζουν ότι οι διαμαρτυρόμενες με το σύνθημα τους δεν εννοούν ΚΑΘΕ άντρα, indeed κάθε άντρα, γυναίκα, παιδί και ζώο που συναποτελούν την κοινωνια με την εξαίρεση των woke συνοδοιπόρων, των μουσουλμάνων που είναι επίσης θυματα και δε βιάζουν από κακία αλλά επειδή έτσι είναι η μουσουλμανική ταυτότητα και των πελατών σεξουαλικής εργασίας που επίσης δε βιάζουν γιατί το να είσαι πρεζόνι που πουλάει τον εαυτό του σαν σπερματοκουβα για γέρους είναι θηλυκη ταυτότητα και μάλιστα από τις πιο empowered.
Αυτός εδώ ακριβώς είναι ο λόγος που δεν συμμετέχω σε αυτήν την συζήτηση, σας έχει αναλάβει ο φος, ναφ σεντ, καλές γιορτές σε όλους/ες/α.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Phorum.gr user: Wild Rebel

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 25 Δεκ 2019, 18:20

Kauldron έγραψε:
24 Δεκ 2019, 21:16
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
24 Δεκ 2019, 20:59
foscilis έγραψε:
24 Δεκ 2019, 20:56
Πράγματι.

Που αποδεικνύει ότι η πραγματική ισότητα δεν έχει.σχεση με το νάρκισσμο και τις ντεκονστρουβιστικες αηδιες των μιλενιαλς
Δεν έχω καταλάβει το κίνημα αυτό τι ζητάει
Αυστηρότερες ποινές για τους βιαστές ;
Να καταδικάζεται ένας άνδρας για βιασμό με απλά και μόνο την μαρτυρία μιας γυναίκας χωρίς δίκη ;

Κανένας δεν υποστηρίζει τον πραγματικό βιασμό και τους αληθινά ενόχους βιαστές
Να βγάλει όλους τους άνδρες βιαστές.
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Kauldron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kauldron » 25 Δεκ 2019, 18:30

The Rebel έγραψε:
25 Δεκ 2019, 18:20
Kauldron έγραψε:
24 Δεκ 2019, 21:16
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
24 Δεκ 2019, 20:59

Δεν έχω καταλάβει το κίνημα αυτό τι ζητάει
Αυστηρότερες ποινές για τους βιαστές ;
Να καταδικάζεται ένας άνδρας για βιασμό με απλά και μόνο την μαρτυρία μιας γυναίκας χωρίς δίκη ;

Κανένας δεν υποστηρίζει τον πραγματικό βιασμό και τους αληθινά ενόχους βιαστές
Να βγάλει όλους τους άνδρες βιαστές.
Εικόνα
Ακριβως αυτές οι αντιφάσεις του φεμιναζιστικού κινήματος είναι που κάνουν αδύνατο τον οποιονδήποτε διάλογο.
Απ' τη μια μεριά δεν πρέπει να γενικεύουμε, απ' την άλλη "όλοι οι άνδρες είναι γουρούνια".
Απ' τη μια μεριά είναι σεξιστικοί οι χαρακτηρισμοί, απ' την άλλη "όλοι οι άνδρες είναι γουρούνια".
Απ' τη μια μεριά "ρεφιουτζιζ γουέλκαμ" από τις πιο πατριαρχικές και μισογυνιστικές κοινωνίες, απ' την άλλη είναι "βιασμός το "μανσπρέντινγκ" (άλλη μαλακία όρος)".
SeaHawk έγραψε:
01 Φεβ 2025, 14:04
Βασικα δεν υπαρχει εκρηξη
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών