Ας σημειωθεί άλλη μια φορά ότι το προκλητικό ντύσιμο και το ελαφρύ ντύσιμο δεν είναι το ίδιο πράγμα. Φυσικά το καλοκαίρι θα φορέσεις πιο ελαφριά ρούχα, όπου και όποτε είναι αποδεκτό από το εκάστοτε dress code.
Ας πούμε, ελαφρύ ντύσιμο για τον άντρα είναι να φορέσει σορτσάκι και κοντομάνικο. Προκλητικό είναι να κυκλοφορεί ημίγυμνος (και επιπροσθέτως αηδιαστικό αν είναι παχύσαρκος ή υπερβολικά αδύνατος) ή με τέτοιο παντελόνι:

Και δηλώνω ένοχος σ' αυτό το κομμάτι γιατί μού την έχουν πει στο παρελθόν για το ντύσιμο στην δουλειά (το αφεντικό ήταν γυναίκα και μου είπε να μην φοράω φόρμες στην δουλειά, αφενός γιατί είναι γραφείο και φαίνεται αντιεπαγγελματικό, αφετέρου γιατί φαίνονται διάφορα πράγματα πολύ καθαρά*). Στην δική μου δουλειά εννοείται ότι φοράω και φόρμες τον χειμώνα, αλλά με προσεκτικά επιλεγμένα εσώρουχα για να αποφεύγεται το έντονο περίγραμμα και όχι χωρίς καθόλου τύψεις. Αλλά στην τελική στον πούτσο μου, βέβαια.
* όπου ήμουν 23 χρονών και ήθελα να ανοίξει η γη να με καταπιεί όταν το είπε· ευτυχώς ιδιαιτέρως.