"Ο βιαστής είσαι εσύ" ΚΑΙ στο Σύνταγμα

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Namrail

Re: "Ο βιαστής είσαι εσύ" ΚΑΙ στο Σύνταγμα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Namrail » 31 Δεκ 2019, 12:42

Naida έγραψε:
31 Δεκ 2019, 12:39
Namrail έγραψε:
31 Δεκ 2019, 12:37
Naida έγραψε:
31 Δεκ 2019, 12:10

Άρα εσύ δεν θα το θεωρουσες βιασμό. Ας πάμε στο άλλο ενδεχόμενο. Κάνει κάποια σεξ με έναν άντρα. Συνεναιτικά.. Και παρά τη θέληση του με στραπον τον ξεκωλιαζει. Είναι βιασμός;
Νταξ για να συμβεί αυτό θα πρέπει η γυναίκα να είναι δυνατότερη σωματικά από τον άντρα και να τον αναγκάσει, κάτι που είναι ανέφικτο 9 στις 10 περιπτώσεις.
Μπορεί να έχει πιει η όπως εύστοχα είπε η ΓΑΛΗ να είναι δεμένος. Τρόποι υπάρχουν.
Και δεμένος να είναι, η γυναίκα θα το σκεφτεί δέκα φορές πριν τον στραποναρει χωρίς να το θέλει, διότι όταν λυθεί είναι πιθανό εκείνη να καταλήξει στην εντατική από τα μπουνιδια.

Ο άντρας όμως, βασιζόμενος και στη σωματική του δύναμη, θα το σκεφτεί λιγότερο πριν υποβάλλει τη γυναίκα σε κάτι που δε θελει.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Namrail την 31 Δεκ 2019, 12:43, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Χουργιατς

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χουργιατς » 31 Δεκ 2019, 12:43

nowhere έγραψε:
31 Δεκ 2019, 12:33
το τραγουδάκι πάντως λέει "ο βιαστής είσαι εσύ" όχι "κάποιος από εσάς"

ναι αλλά και ο εσύ δεν είναι κάποιος :102:

Άβαταρ μέλους
Feindflug

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Feindflug » 31 Δεκ 2019, 12:43

Νήμα - 50 αποχρώσεις του γκρι.

Ότι πρέπει για κυρίες που είναι μόνες τους την εορταστική περίοδο.
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir

Άβαταρ μέλους
stargazer

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stargazer » 31 Δεκ 2019, 12:45

Naida έγραψε:

Μπορεί να έχει πιει η όπως εύστοχα είπε η ΓΑΛΗ να είναι δεμένος. Τρόποι υπάρχουν.
Δηλαδή να πάει σε ένα δωμάτιο με μιαν άγνωστη τύπισσα, μεθυσμένος, και να αφήσει να τον δέσουν μπρούμυτα.

Αν ήταν φίλος μου και μου το έλεγε θα απαντούσα "Όποιος νύχτα περπατεί, λάσπες και σκατά πατεί"

Ακτσουαλυ είναι τόσο μλκια που θα σκεφτόμουν ότι γουστάρει κατά βάθος και βρήκε δικαιολογία.

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 31 Δεκ 2019, 12:46

Alien666 έγραψε:
31 Δεκ 2019, 12:41
Naida έγραψε:
Alien666 έγραψε:

Να σου κάνω μια ερώτηση σε ένα υποθετικό σενάριο που έχω εγώ.

Υποθέτουμε ότι ένας άντρας γνωρίζει μια γυναίκα σε ένα μπαρ.

Μεταξύ των άλλων, της λέει ότι εργάζεται ως μεγαλοστέλεχος πολυεθνικής στο υποκατάστημα με το οποίο η εταιρία εκπροσωπείται στην χώρα μας.

Αυτή του λέει ας πούμε ότι είναι fashion blogger.

Πίνουνε τρία ποτά ο καθένας. Στο τέλος αυτός την πάει ως το σπίτι της.

Αυτή του λέει "έλα πάνω για να δεις τη συλλογή μου με τα γραμματόσημα". Αυτός το πιάνει το υπονοούμενο και πάει.

Καταλήγουν να κάνουν σεξ. Συναινετικότατο.

Την άλλη μέρα ξυπνάνε κάπως αργά -λόγω των ποτών και του σεξ. Ο άντρας λέει "αμάν, με πλάκωσε το πάπλωμα και ξεχάστηκα. Έπρεπε ήδη να ήμουν στη δουλειά για να πουλήσω σαλέπι".

Τον ρωτάει η γυναίκα. "Δηλαδή μου λες ότι η δουλειά σου είναι να πουλάς σαλέπι; Σαλεπιτζής είσαι;"

Της λέει ο άλλος "ναι".

Η γυναίκα του λέει. "Ναι αλλά χθες μου είπες ότι είσαι μεγαλοστέλεχος πολυεθνικής".

Αυτός απαντά: "Ηταν γιατί κόμπλαρα να πω ότι είμαι σαλεπιτζής".

Το παραπάνω υποθετικό σενάριο είναι βιασμός ή όχι;
Πλάκα μας κάνεις;
Το αν κάνω πλάκα ή όχι, θα στο εξηγήσω μετά. Προς το παρόν, θέλω να μου πεις αν το θεωρείς βιασμό ή όχι.
Αφού υπάρχει συναίνεση καρδιά μου ,που τον βλέπεις τον βιασμό; Επειδή ήταν σαλεπιτζης αντί για φασιον μπλογκερ; Πόσο πιο ξανθοπουλιστικη προσέγγιση.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...

Άβαταρ μέλους
Belisarius
Phorum.gr user: Belisarius

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Belisarius » 31 Δεκ 2019, 12:46

Namrail έγραψε:
31 Δεκ 2019, 12:42
Ο άντρας όμως, βασιζόμενος και στη σωματική του δύναμη, θα το σκεφτεί λιγότερο πριν υποβάλλει τη γυναίκα σε κάτι που δε θελει.
Άρα καταλήγουμε ότι οι γυναίκες βιάζουν σε λιγότερα ποσοστά από τους άνδρες γιατί απλά δεν τις παίρνει. Ή τουλάχιστον αυτό είναι ενας παράγοντας. :p2:

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 31 Δεκ 2019, 12:49

stargazer έγραψε:
31 Δεκ 2019, 12:45
Naida έγραψε:

Δηλαδή να πάει σε ένα δωμάτιο με μιαν άγνωστη τύπισσα, μεθυσμένος, και να αφήσει να τον δέσουν μπρούμυτα.

Αν ήταν φίλος μου και μου το έλεγε θα απαντούσα "Όποιος νύχτα περπατεί, λάσπες και σκατά πατεί"

Ακτσουαλυ είναι τόσο μλκια που θα σκεφτόμουν ότι γουστάρει κατά βάθος και βρήκε δικαιολογία.
Δεν είπα για άγνωστη. Είναι μια γυναίκα που βγαίνεις μαζί της, έχετε ξανακάνει σεξ ,έχεις πιει και λίγο και σου λέει άσε με να σε δέσω. Και πάνω στο παιχνιδι το κάνει.. Τώρα το μπρούμυτα είναι σχετικό.

Que Sera, Sera...

the comet the course the tail

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από the comet the course the tail » 31 Δεκ 2019, 12:49

Χουργιατς έγραψε:
31 Δεκ 2019, 12:04
the comet the course the tail έγραψε:
31 Δεκ 2019, 11:54

Καλύτερα από τα κάλαντα με mp3 που μου είπαν σήμερα φαμ μου :smt023

Χρόνια Πολλά να έχεις! Ευτυχισμένο το 2020 για εσένα και όσους αγαπάς
Χρόνια πολλά Χουργιάτ και καλά μυαλά :102:

Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ » 31 Δεκ 2019, 12:51

nowhere έγραψε:
το τραγουδάκι πάντως λέει "ο βιαστής είσαι εσύ" όχι "κάποιος από εσάς"
προσπαθούν να κάνουν τον κάθε άντρα να νιώσει ένοχος για πράγματα που δεν έχει κάνει και ούτε πρόκειται
ταυτόχρονα προβάλλουν τον εαυτό τους ως το θύμα απλά και μόνο επειδή είνα γυναίκες
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης

Άβαταρ μέλους
Χουργιατς

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χουργιατς » 31 Δεκ 2019, 12:56

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:
31 Δεκ 2019, 12:51
απλά και μόνο επειδή είνα γυναίκες
τύπε μου, είναι συριζαίες :102: δεν είναι γυναίκες :102:
και όποιος τις αντιμετωπίσει διαφορετικά, κακό του κεφαλιού του :102:

Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay » 31 Δεκ 2019, 12:57

Naida έγραψε:
31 Δεκ 2019, 12:46
Alien666 έγραψε:
31 Δεκ 2019, 12:41
Naida έγραψε:

Πλάκα μας κάνεις;
Το αν κάνω πλάκα ή όχι, θα στο εξηγήσω μετά. Προς το παρόν, θέλω να μου πεις αν το θεωρείς βιασμό ή όχι.
Αφού υπάρχει συναίνεση καρδιά μου ,που τον βλέπεις τον βιασμό; Επειδή ήταν σαλεπιτζης αντί για φασιον μπλογκερ; Πόσο πιο ξανθοπουλιστικη προσέγγιση.
Οχι, δεν κατάλαβες. ΑΥΤΗ ήταν fashion blogger. Ο ίδιος της είπε ότι ήταν μεγαλοστέλεχος.

Θα κρατήσω όμως την απάντησή σου, ότι εφόσον υπήρχε συναίνεση, δεν ήταν βιασμός. Το ίδιο θεωρώ κι εγώ.

Ελα όμως που σύμφωνα με τον φεμινισμό του νεότερου κύματος το παραπάνω ονομάζεται "βιασμός δια εξαπατησης" (rape by deception).

https://en.wikipedia.org/wiki/Rape_by_deception

Rape by deception is a situation in which the perpetrator obtains the victim's agreement to engage in sexual intercourse or other sex acts, but gains it by deception or false statements or actions. Judicial treatment of such situations varies greatly by country and even by case.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΕΣ ΧΩΡΩΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ. ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΩΣ ΒΙΑΣΤΕΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΑΥΤΗ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ.

Ενδιαφέρον έχουν οι καταδίκες στο Ισραήλ.

A legal precedent in Israel classifying sex by deception as rape was set by the Supreme Court in a 2008 conviction of a man who posed as a government official and persuaded women to have sex with him by promising them state benefits.[15][16] Another man, Eran Ben-Avraham, was convicted of fraud after having told a woman he was a neurosurgeon before she had sex with him.[16]

In 2010, a conviction of rape by deception drew international attention when it was first reported that a man deceived a woman into consensual sex within ten minutes of their first meeting by, according to the amended indictment, lying about being Jewish, unmarried, and interested in a long-term relationship.[17] (In later interviews, the man later denied the allegations that he lied, but such denials were not mentioned in his plea bargain.[18][19]) However, it was later reported that the charge had actually been the result of a plea bargain with the defendant in what had originally been a rape-by-force case where the records were sealed by the judge to protect the identity of the victim and avoid the cross-examination of her. (The sex was consensual according to one of the judges.[20][21]) The man was represented by the public defender's office, and the woman by the prosecution. Sabbar Kashur, an Israeli Arab Muslim resident of Jerusalem who was married with two children, accepted a plea bargain and an 18-month sentence on the reduced charge of rape by deception in 2010 after a period of incarceration and house arrest. Details later declassified showed that the initial charge was of violent rape, but the prosecution agreed to the reduced charge of rape by deception because of the victim's confused account and concern at facing another court appearance. They also indicated that the woman was emotionally disturbed and had a history of sexual abuse.[18][21] The court sent the victim to a mental hospital for treatment and convicted Kashur on the lesser charge.[20] Prosecutors agreed to the plea bargain in order to spare the woman a long cross-examination that might undermine her evidence.[21] The public defender appealed the sentence to the Supreme Court, which postponed the sentence pending the appeal and freed Kashur from house arrest.[18] In 2012, the sentence was cut to 9 months by the Supreme Court.[19]

Αρα όπως κατάλαβες, σοβαρολογώ.
Ζούμε σε ένα σύστημα.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 31 Δεκ 2019, 12:58

Naida έγραψε:
31 Δεκ 2019, 12:49
stargazer έγραψε:
Naida έγραψε:

Δεν είπα για άγνωστη. Είναι μια γυναίκα που βγαίνεις μαζί της, έχετε ξανακάνει σεξ ,έχεις πιει και λίγο και σου λέει άσε με να σε δέσω. Και πάνω στο παιχνιδι το κάνει.. Τώρα το μπρούμυτα είναι σχετικό.
Σε οποιαδήποτε εκδοχή, δεν είναι το ίδιο με τον αντρικό βιασμό για έναν πολύ βασικό λόγο, που ηθελημένα ή μη δεν βάζεις στο τραπέζι.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
blackpaint

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από blackpaint » 31 Δεκ 2019, 13:00

Alien666 έγραψε:
31 Δεκ 2019, 12:19
Για τις φεμινίστριες του νεότερου κύματος, όλοι οι άντρες είναι εν δυνάμει βιαστές σεξιστες.
Και δεν εχουν αδικο. Αυτο το νημα το αποδεικνυει.

Άβαταρ μέλους
stargazer

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stargazer » 31 Δεκ 2019, 13:00

Naida έγραψε:

Αν δεν σε δεσει μπρουμυτα δεν γινεται, γιατι μενουν ελευθερα τα ποδια και θα φαει κλωτσια στα μουτρα που θα πρεπει να επισκεφτει γναθοχειρουργο αμεσα. Το ιδιο ισχυει και για τις γυναικες.

Βασικα αυτο που προσεχω στην συζητηση ειναι οτι δεν υπαρχει καμμια ρεαλιστικη προσεγγιση του βιασμου, λογικο ομως γιατι αλλο η φαντασια και αλλο η πραγματικοτητα

Η αληθεια ειναι οτι για ενα θυμα βιασμου δεν μπορεις να αμφιβαλλεις γιατι -οπως ειναι φυσικο- εχει προηγηθει παλη και υπαρχουν εμφανη σημαδια στο σωμα του θυματος αλλα και του θυτη.

Αν δεν υπαρχουν σημαδια παλης και ολες οι αντιστασεις μενουν στο "οχι μη Δημητρη σταματα, κλεισε το βιντεο" προσωπικα δεν πειθομαι.

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 31 Δεκ 2019, 13:04

ΓΑΛΗ έγραψε:
31 Δεκ 2019, 12:58
Naida έγραψε:
stargazer έγραψε:

Σε οποιαδήποτε εκδοχή, δεν είναι το ίδιο με τον αντρικό βιασμό για έναν πολύ βασικό λόγο, που ηθελημένα ή μη δεν βάζεις στο τραπέζι.
Δεν κατάλαβα τι ακριβώς θες να πεις.

Que Sera, Sera...

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών