Μια χαρα ανδρας σημαινεΓΑΛΗ έγραψε: ↑19 Ιαν 2020, 12:44Στην αρχαιότητα, η λέξη "ανήρ" είχε άφυλο νόημα.Gouerino 4 έγραψε: ↑19 Ιαν 2020, 12:38Παντως η επικρατεστερη αποψη για την λεξη ανθρωπος ειναι απο το ανδρας στην οψη.Επομένως απευθύνονται στον homo sapiens σαν ενιαίο είδος και δεν θεωρούν τον άντρα διαφορετικό βιολογικό είδος από τη γυναίκα.
Κατι ξεραν οι αρχαιοι
Δοκίμιο περι γυναικών
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
-
Re: Δοκίμιο περι γυναικών
Πιο σωστα δεν γινεται.Ίφιδα έγραψε: ↑19 Ιαν 2020, 12:21Περισσότερο κι απ τους μισογυνιδες αντιπαθώ τις μισογυνισες, εκείνες τις σελφ χέιτιντ κουκλιτσες, τις μπιμπο, τις δεσποσυνες σε κίνδυνο, που αποδέχονται την ανωτερότητα των ανδρών έναντι της δικης τους κατωτερότητας. Εκθειάζουν τους άνδρες και υποτιμούν τις γυναίκες.
Τις γυναίκες που αντιμάχονται τον φεμινισμό που έκανε τη ζωή τους καλύτερη , αποδεχομενες τον ορισμό που δίνουν ορισμένοι. Ο φεμινισμός δεν είναι μισανδρια, αντιθέτως, σκοπός δεν είναι η δύναμη κατά των ανδρών αλλά η δύναμη στις ίδιες, είναι ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις, είναι απαίτηση να σταθείς ΔΙΠΛΑ ισότιμα και ισάξια, όχι να ανέβεις από πάνω.
Δηλαδή καημό το χω να βρω έναν χώρο όπου θα εκφράζεται αγάπη και σεβασμός και για τα δύο φύλα. Το μπλογκ της Υψιπυλης καλή ώρα που ανέβασε το κείμενο του Σοπενχάουερ(δε το διάβασα όλο) συνδυάζει ή τουλάχιστον νομίζει, το σωστό με το λάθος. Δηλαδή υπέρ των ανδρών και της οικογενείας, κατά του φεμινισμού λέει και των απαιτητικών γυναικών!
Άσε μας κουκλίτσα μου γλυκιά, αν δεν ήταν αυτές οι απαιτητικές γυναίκες που μαζί με κάποιους αντρες, πολέμησαν για να χεις δικαίωμα στην εκπαίδευση, την εργασία, περιουσία, ψήφο κλπ δε θα ήξερες καν τον Σοπενχάουερ, δε θ είχες καν μπλογκ, ή μπορεί και να ειχες μιας που σκοπός σου είναι να καλύψεις με σάλιο ότι έχει αρχιδια. Και μου χεις από δίπλα και τη Θέα Άρτεμις που αν υπήρχε θα σου κάρφωνε ένα βέλος στο δόξα πατρί και θα σε τάιζε στα αγαπημένα της σκυλιά. Ίδια φάση το Ladyism στο φμπ, για γέλια μαι για κλάματα.

Οκ, μια και το λες εσύ, δεκτόν.Gouerino 4 έγραψε: ↑19 Ιαν 2020, 12:50Μια χαρα ανδρας σημαινεΓΑΛΗ έγραψε: ↑19 Ιαν 2020, 12:44Στην αρχαιότητα, η λέξη "ανήρ" είχε άφυλο νόημα.Gouerino 4 έγραψε: ↑19 Ιαν 2020, 12:38
Παντως η επικρατεστερη αποψη για την λεξη ανθρωπος ειναι απο το ανδρας στην οψη.
Κατι ξεραν οι αρχαιοι
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Την γλωσσα,τις γλωσσες γενικοτερα ποιος τις εφευρε;Υπηρχαν μεσα στο συμπαν;Πχ τα ελληνικα τα μιλαγαν οι γαλαξιες και οι μαυρες τρυπες;Τα κογκολεζικα τα μιλαγαν οι κομητες;Τα αγγλικα τα μιλαγαν οι μετεωριτες και τα κβαζαρ;Gouerino 4 έγραψε: ↑19 Ιαν 2020, 12:38Παντως η επικρατεστερη αποψη για την λεξη ανθρωπος ειναι απο το ανδρας στην οψη.Επομένως απευθύνονται στον homo sapiens σαν ενιαίο είδος και δεν θεωρούν τον άντρα διαφορετικό βιολογικό είδος από τη γυναίκα.
Κατι ξεραν οι αρχαιοι
Νομιζω,αν εχεις στοιχειωδες μυαλο,καταλαβες τι μαλακια ειπες.

Μπορείτε να μου φέρετε κάποιο παράδειγμα "εκθειασμού των ανδρών" των εν λόγω δηλώσεων; Που τα γράφουν αυτά;Εσθήρ έγραψε: ↑19 Ιαν 2020, 12:58Πιο σωστα δεν γινεται.Ίφιδα έγραψε: ↑19 Ιαν 2020, 12:21Περισσότερο κι απ τους μισογυνιδες αντιπαθώ τις μισογυνισες, εκείνες τις σελφ χέιτιντ κουκλιτσες, τις μπιμπο, τις δεσποσυνες σε κίνδυνο, που αποδέχονται την ανωτερότητα των ανδρών έναντι της δικης τους κατωτερότητας. Εκθειάζουν τους άνδρες και υποτιμούν τις γυναίκες.
Τις γυναίκες που αντιμάχονται τον φεμινισμό που έκανε τη ζωή τους καλύτερη , αποδεχομενες τον ορισμό που δίνουν ορισμένοι. Ο φεμινισμός δεν είναι μισανδρια, αντιθέτως, σκοπός δεν είναι η δύναμη κατά των ανδρών αλλά η δύναμη στις ίδιες, είναι ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις, είναι απαίτηση να σταθείς ΔΙΠΛΑ ισότιμα και ισάξια, όχι να ανέβεις από πάνω.
Δηλαδή καημό το χω να βρω έναν χώρο όπου θα εκφράζεται αγάπη και σεβασμός και για τα δύο φύλα. Το μπλογκ της Υψιπυλης καλή ώρα που ανέβασε το κείμενο του Σοπενχάουερ(δε το διάβασα όλο) συνδυάζει ή τουλάχιστον νομίζει, το σωστό με το λάθος. Δηλαδή υπέρ των ανδρών και της οικογενείας, κατά του φεμινισμού λέει και των απαιτητικών γυναικών!
Άσε μας κουκλίτσα μου γλυκιά, αν δεν ήταν αυτές οι απαιτητικές γυναίκες που μαζί με κάποιους αντρες, πολέμησαν για να χεις δικαίωμα στην εκπαίδευση, την εργασία, περιουσία, ψήφο κλπ δε θα ήξερες καν τον Σοπενχάουερ, δε θ είχες καν μπλογκ, ή μπορεί και να ειχες μιας που σκοπός σου είναι να καλύψεις με σάλιο ότι έχει αρχιδια. Και μου χεις από δίπλα και τη Θέα Άρτεμις που αν υπήρχε θα σου κάρφωνε ένα βέλος στο δόξα πατρί και θα σε τάιζε στα αγαπημένα της σκυλιά. Ίδια φάση το Ladyism στο φμπ, για γέλια μαι για κλάματα.
Είμαι περίεργη, που είναι μαζεμένες όλες αυτές οι τυχερές.

Η ελπίδα είναι παγίδα.
Ναι αλλά εμείς βγαίνουμε χαμένοι απ αυτή την ίντριγκα όσο άλλοι βγάζουν λεφτά τροφοδοτώντας τηνAlien666 έγραψε: ↑19 Ιαν 2020, 12:40
Η ίντριγκα πουλάει όμως και είναι αυτή που εξασφαλίζει επισκεψιμότητα, κλικς, λάικς, κλπ. Απευθύνεται στο ίδιο κατώτερο ένστικτο που εκδηλώνεται όταν πλακώνονται δυο άνθρωποι και αντί να πάνε οι γύρω τους να τους χωρίσουν, αναφωνούν "ωωωω, ξύλο!" και πάνε να παρακολουθήσουν.
Ρε μαναρι, σ έχω πει εκατό φορές, φτιάξε έναν λογαριασμό σε σοσιαλ μίντια, έτσι απλά για να πάρεις γεύση.

Ζουν ανάμεσά μας σου λεω, θα τις βρεις κάτω από διαφορά θέματα να σχολιάζουν αρνητικά το φύλο τους, όχι ρεαλιστικά, αρνητικά, δίνοντας ταυτοχρόνως ελευθέρας στο αντρικό. Είναι αυτές που πάντα θα κατηγορήσουν την γυναίκα με την οποία γαμηθηκε ο σύζυγος και ποτέ τον σύζυγο, αυτές που βλέπουν κάθε γυναίκα ανταγωνιστικά και εν δυνάμει κλέφτρα του λατρευτου τους ακόμα κι αν εσύ ούτε να τον φτυσεις, αυτές που δικαιολογούν σχεδόν τα πάντα στο αγαπημένο τους φύλο. Συγκεκριμένα τώρα δεν εχω εύκαιρο να σου φέρω αλλά πάρε παράδειγμα την τύπισσα που έβριζε την Τοπαλουδη με ανδρικό νικ.
Έχω γνωστή εδώ και 20 χρόνια, διαβασμένη, με την επιχείρησή της, τζανκι του γυμναστηρίου, το σπίτι της, το αμάξι της, τα πάντα όλα της και τσακωνόμαστε τις προάλλες (βρισκόμαστε κατά καιρούς και συζητάμε πολιτικοκοινωνικοφιλοσοφικά) γιατί μου πετάει το "Ή γυναίκα είναι εξ ορισμού κατωτερη"....ώπα, εδώ τα χαλάμε
Βαλε και τις γυναίκες πεθερές που έχουν τον καημό της νύφηςΊφιδα έγραψε: ↑19 Ιαν 2020, 13:58Ναι αλλά εμείς βγαίνουμε χαμένοι απ αυτή την ίντριγκα όσο άλλοι βγάζουν λεφτά τροφοδοτώντας τηνAlien666 έγραψε: ↑19 Ιαν 2020, 12:40
Η ίντριγκα πουλάει όμως και είναι αυτή που εξασφαλίζει επισκεψιμότητα, κλικς, λάικς, κλπ. Απευθύνεται στο ίδιο κατώτερο ένστικτο που εκδηλώνεται όταν πλακώνονται δυο άνθρωποι και αντί να πάνε οι γύρω τους να τους χωρίσουν, αναφωνούν "ωωωω, ξύλο!" και πάνε να παρακολουθήσουν.Ρε μαναρι, σ έχω πει εκατό φορές, φτιάξε έναν λογαριασμό σε σοσιαλ μίντια, έτσι απλά για να πάρεις γεύση.
Ζουν ανάμεσά μας σου λεω, θα τις βρεις κάτω από διαφορά θέματα να σχολιάζουν αρνητικά το φύλο τους, όχι ρεαλιστικά, αρνητικά, δίνοντας ταυτοχρόνως ελευθέρας στο αντρικό. Είναι αυτές που πάντα θα κατηγορήσουν την γυναίκα με την οποία γαμηθηκε ο σύζυγος και ποτέ τον σύζυγο, αυτές που βλέπουν κάθε γυναίκα ανταγωνιστικά και εν δυνάμει κλέφτρα του λατρευτου τους ακόμα κι αν εσύ ούτε να τον φτυσεις, αυτές που δικαιολογούν σχεδόν τα πάντα στο αγαπημένο τους φύλο. Συγκεκριμένα τώρα δεν εχω εύκαιρο να σου φέρω αλλά πάρε παράδειγμα την τύπισσα που έβριζε την Τοπαλουδη με ανδρικό νικ.
Έχω γνωστή εδώ και 20 χρόνια, διαβασμένη, με την επιχείρησή της, τζανκι του γυμναστηρίου, το σπίτι της, το αμάξι της, τα πάντα όλα της και τσακωνόμαστε τις προάλλες (βρισκόμαστε κατά καιρούς και συζητάμε πολιτικοκοινωνικοφιλοσοφικά) γιατί μου πετάει το "Ή γυναίκα είναι εξ ορισμού κατωτερη"....ώπα, εδώ τα χαλάμε

Περίπτωση γνωστής μου που είχε περάσει τα ελέη από τον σύζυγό, οι γείτονες καλούσαν την αστυνομία και είχε την πεθερά να βγαίνει να λέει αυτή ευθύνεται γιατί του αντιμιλάει.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
Έ, άντρας είναι, θα δώσει και καμία, δεν εγινε τίποτα, αφού βράζει το αίμα τους, εσύ δείξε κατανόηση και μην αντιμιλάς
ωραίος αντρας, δίνει στο τζιφακι ανώτερο χιουμορ.

καταλήξαμε νομίζω οτι οι γυναίκες φταίνε που οι γυναίκες νιώθουν κατώτερες, εμείς αθώοι.

- ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
- Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Έτσι ακριβώς, ε άντρας είναι

Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
Υπάρχει όμως και το άλλο φαινόμενο στα σόσιαλ μίντια.
Lifestyle δηλώσεις της Jennifer Lopez ότι "οι άντρες είναι άχρηστοι μέχρι τα 33" και από κάτω να βγαίνουν πολλές και να λένε "μπράβο της, δίκιο έχει".
Υπάρχουν και μερικές που λένε "αυτό είναι μαλακία" και το τεκμηριώνουν με επιχειρήματα υπέρ των αντρών.
Αυτη η δεύτερη κατηγορία έχει "εσωτερικευμένο μισογυνισμό" ή κάτι άλλο;
Ζούμε σε ένα σύστημα.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Δοκίμιο ιστορίας ΚΚΕ: Ελληνικό και όχι αμερικανοκίνητο το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου
από Golden Age » 02 Μαρ 2024, 21:43 » σε Ιστορία - 0 Απαντήσεις
- 218 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Golden Age
02 Μαρ 2024, 21:43
-
-
-
Νέα δημοσίευση Τα φαύλα ή τα κρείττονα; Τι πηγάζει εκ των γυναικών;
από Έκτωρ Φοίνιξ » 24 Μαρ 2025, 22:40 » σε Σχέσεις, Έρωτας & Σεξουαλικότητα - 1 Απαντήσεις
- 159 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης
24 Μαρ 2025, 22:51
-
-
-
Νέα δημοσίευση Μήπως η στάση της Αχτσιόγλου βλάπτει την ισότητα των γυναικών;
από Maspoli » 27 Σεπ 2023, 11:53 » σε Εσωτερική Πολιτική - 61 Απαντήσεις
- 1925 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Χαοτικός