Δοκίμιο περι γυναικών

Ανθρώπινες σχέσεις
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Gouerino 4

Re: Δοκίμιο περι γυναικών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gouerino 4 » 19 Ιαν 2020, 12:50

ΓΑΛΗ έγραψε:
19 Ιαν 2020, 12:44
Gouerino 4 έγραψε:
19 Ιαν 2020, 12:38
Επομένως απευθύνονται στον homo sapiens σαν ενιαίο είδος και δεν θεωρούν τον άντρα διαφορετικό βιολογικό είδος από τη γυναίκα.
Παντως η επικρατεστερη αποψη για την λεξη ανθρωπος ειναι απο το ανδρας στην οψη.
Κατι ξεραν οι αρχαιοι
Στην αρχαιότητα, η λέξη "ανήρ" είχε άφυλο νόημα.
Μια χαρα ανδρας σημαινε

User_601

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από User_601 » 19 Ιαν 2020, 12:58

Ίφιδα έγραψε:
19 Ιαν 2020, 12:21
Περισσότερο κι απ τους μισογυνιδες αντιπαθώ τις μισογυνισες, εκείνες τις σελφ χέιτιντ κουκλιτσες, τις μπιμπο, τις δεσποσυνες σε κίνδυνο, που αποδέχονται την ανωτερότητα των ανδρών έναντι της δικης τους κατωτερότητας. Εκθειάζουν τους άνδρες και υποτιμούν τις γυναίκες.

Τις γυναίκες που αντιμάχονται τον φεμινισμό που έκανε τη ζωή τους καλύτερη , αποδεχομενες τον ορισμό που δίνουν ορισμένοι. Ο φεμινισμός δεν είναι μισανδρια, αντιθέτως, σκοπός δεν είναι η δύναμη κατά των ανδρών αλλά η δύναμη στις ίδιες, είναι ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις, είναι απαίτηση να σταθείς ΔΙΠΛΑ ισότιμα και ισάξια, όχι να ανέβεις από πάνω.

Δηλαδή καημό το χω να βρω έναν χώρο όπου θα εκφράζεται αγάπη και σεβασμός και για τα δύο φύλα. Το μπλογκ της Υψιπυλης καλή ώρα που ανέβασε το κείμενο του Σοπενχάουερ(δε το διάβασα όλο) συνδυάζει ή τουλάχιστον νομίζει, το σωστό με το λάθος. Δηλαδή υπέρ των ανδρών και της οικογενείας, κατά του φεμινισμού λέει και των απαιτητικών γυναικών!

Άσε μας κουκλίτσα μου γλυκιά, αν δεν ήταν αυτές οι απαιτητικές γυναίκες που μαζί με κάποιους αντρες, πολέμησαν για να χεις δικαίωμα στην εκπαίδευση, την εργασία, περιουσία, ψήφο κλπ δε θα ήξερες καν τον Σοπενχάουερ, δε θ είχες καν μπλογκ, ή μπορεί και να ειχες μιας που σκοπός σου είναι να καλύψεις με σάλιο ότι έχει αρχιδια. Και μου χεις από δίπλα και τη Θέα Άρτεμις που αν υπήρχε θα σου κάρφωνε ένα βέλος στο δόξα πατρί και θα σε τάιζε στα αγαπημένα της σκυλιά. Ίδια φάση το Ladyism στο φμπ, για γέλια μαι για κλάματα.
Πιο σωστα δεν γινεται. :bravo::goodpost::g094::g094::g094:

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 19 Ιαν 2020, 13:00

Gouerino 4 έγραψε:
19 Ιαν 2020, 12:50
ΓΑΛΗ έγραψε:
19 Ιαν 2020, 12:44
Gouerino 4 έγραψε:

Παντως η επικρατεστερη αποψη για την λεξη ανθρωπος ειναι απο το ανδρας στην οψη.
Κατι ξεραν οι αρχαιοι
Στην αρχαιότητα, η λέξη "ανήρ" είχε άφυλο νόημα.
Μια χαρα ανδρας σημαινε
Οκ, μια και το λες εσύ, δεκτόν.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

User_601

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από User_601 » 19 Ιαν 2020, 13:01

Gouerino 4 έγραψε:
Επομένως απευθύνονται στον homo sapiens σαν ενιαίο είδος και δεν θεωρούν τον άντρα διαφορετικό βιολογικό είδος από τη γυναίκα.
Κατι ξεραν οι αρχαιοι
Την γλωσσα,τις γλωσσες γενικοτερα ποιος τις εφευρε;Υπηρχαν μεσα στο συμπαν;Πχ τα ελληνικα τα μιλαγαν οι γαλαξιες και οι μαυρες τρυπες;Τα κογκολεζικα τα μιλαγαν οι κομητες;Τα αγγλικα τα μιλαγαν οι μετεωριτες και τα κβαζαρ;
Νομιζω,αν εχεις στοιχειωδες μυαλο,καταλαβες τι μαλακια ειπες. :smt023

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 19 Ιαν 2020, 13:03

Εσθήρ έγραψε:
19 Ιαν 2020, 12:58
Ίφιδα έγραψε:
19 Ιαν 2020, 12:21
Περισσότερο κι απ τους μισογυνιδες αντιπαθώ τις μισογυνισες, εκείνες τις σελφ χέιτιντ κουκλιτσες, τις μπιμπο, τις δεσποσυνες σε κίνδυνο, που αποδέχονται την ανωτερότητα των ανδρών έναντι της δικης τους κατωτερότητας. Εκθειάζουν τους άνδρες και υποτιμούν τις γυναίκες.

Τις γυναίκες που αντιμάχονται τον φεμινισμό που έκανε τη ζωή τους καλύτερη , αποδεχομενες τον ορισμό που δίνουν ορισμένοι. Ο φεμινισμός δεν είναι μισανδρια, αντιθέτως, σκοπός δεν είναι η δύναμη κατά των ανδρών αλλά η δύναμη στις ίδιες, είναι ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις, είναι απαίτηση να σταθείς ΔΙΠΛΑ ισότιμα και ισάξια, όχι να ανέβεις από πάνω.

Δηλαδή καημό το χω να βρω έναν χώρο όπου θα εκφράζεται αγάπη και σεβασμός και για τα δύο φύλα. Το μπλογκ της Υψιπυλης καλή ώρα που ανέβασε το κείμενο του Σοπενχάουερ(δε το διάβασα όλο) συνδυάζει ή τουλάχιστον νομίζει, το σωστό με το λάθος. Δηλαδή υπέρ των ανδρών και της οικογενείας, κατά του φεμινισμού λέει και των απαιτητικών γυναικών!

Άσε μας κουκλίτσα μου γλυκιά, αν δεν ήταν αυτές οι απαιτητικές γυναίκες που μαζί με κάποιους αντρες, πολέμησαν για να χεις δικαίωμα στην εκπαίδευση, την εργασία, περιουσία, ψήφο κλπ δε θα ήξερες καν τον Σοπενχάουερ, δε θ είχες καν μπλογκ, ή μπορεί και να ειχες μιας που σκοπός σου είναι να καλύψεις με σάλιο ότι έχει αρχιδια. Και μου χεις από δίπλα και τη Θέα Άρτεμις που αν υπήρχε θα σου κάρφωνε ένα βέλος στο δόξα πατρί και θα σε τάιζε στα αγαπημένα της σκυλιά. Ίδια φάση το Ladyism στο φμπ, για γέλια μαι για κλάματα.
Πιο σωστα δεν γινεται. :bravo::goodpost::g094::g094::g094:
Μπορείτε να μου φέρετε κάποιο παράδειγμα "εκθειασμού των ανδρών" των εν λόγω δηλώσεων; Που τα γράφουν αυτά;

Είμαι περίεργη, που είναι μαζεμένες όλες αυτές οι τυχερές. :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 19 Ιαν 2020, 13:17

Περιμένω απάντηση σ' αυτό.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Ίφιδα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ίφιδα » 19 Ιαν 2020, 13:58

Alien666 έγραψε:
19 Ιαν 2020, 12:40

Η ίντριγκα πουλάει όμως και είναι αυτή που εξασφαλίζει επισκεψιμότητα, κλικς, λάικς, κλπ. Απευθύνεται στο ίδιο κατώτερο ένστικτο που εκδηλώνεται όταν πλακώνονται δυο άνθρωποι και αντί να πάνε οι γύρω τους να τους χωρίσουν, αναφωνούν "ωωωω, ξύλο!" και πάνε να παρακολουθήσουν.
Ναι αλλά εμείς βγαίνουμε χαμένοι απ αυτή την ίντριγκα όσο άλλοι βγάζουν λεφτά τροφοδοτώντας την

ΓΑΛΗ έγραψε:
19 Ιαν 2020, 13:03

Μπορείτε να μου φέρετε κάποιο παράδειγμα "εκθειασμού των ανδρών" των εν λόγω δηλώσεων; Που τα γράφουν αυτά;

Ρε μαναρι, σ έχω πει εκατό φορές, φτιάξε έναν λογαριασμό σε σοσιαλ μίντια, έτσι απλά για να πάρεις γεύση. :lol:
Ζουν ανάμεσά μας σου λεω, θα τις βρεις κάτω από διαφορά θέματα να σχολιάζουν αρνητικά το φύλο τους, όχι ρεαλιστικά, αρνητικά, δίνοντας ταυτοχρόνως ελευθέρας στο αντρικό. Είναι αυτές που πάντα θα κατηγορήσουν την γυναίκα με την οποία γαμηθηκε ο σύζυγος και ποτέ τον σύζυγο, αυτές που βλέπουν κάθε γυναίκα ανταγωνιστικά και εν δυνάμει κλέφτρα του λατρευτου τους ακόμα κι αν εσύ ούτε να τον φτυσεις, αυτές που δικαιολογούν σχεδόν τα πάντα στο αγαπημένο τους φύλο. Συγκεκριμένα τώρα δεν εχω εύκαιρο να σου φέρω αλλά πάρε παράδειγμα την τύπισσα που έβριζε την Τοπαλουδη με ανδρικό νικ.
Έχω γνωστή εδώ και 20 χρόνια, διαβασμένη, με την επιχείρησή της, τζανκι του γυμναστηρίου, το σπίτι της, το αμάξι της, τα πάντα όλα της και τσακωνόμαστε τις προάλλες (βρισκόμαστε κατά καιρούς και συζητάμε πολιτικοκοινωνικοφιλοσοφικά) γιατί μου πετάει το "Ή γυναίκα είναι εξ ορισμού κατωτερη"....ώπα, εδώ τα χαλάμε

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 19 Ιαν 2020, 14:08

Ίφιδα έγραψε:
19 Ιαν 2020, 13:58
Ρε μαναρι, σ έχω πει εκατό φορές, φτιάξε έναν λογαριασμό σε σοσιαλ μίντια, έτσι απλά για να πάρεις γεύση. :lol:
βρε Ίφιδα, μήπως να κλείσεις τον λογαριασμό στα σοσιαλ μιντια;

δες το σαν φιλική συμβουλή, σαν ανώτερος προς κατώτερη. :lol:

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 19 Ιαν 2020, 14:17

Ίφιδα έγραψε:
19 Ιαν 2020, 13:58
Alien666 έγραψε:
19 Ιαν 2020, 12:40

Η ίντριγκα πουλάει όμως και είναι αυτή που εξασφαλίζει επισκεψιμότητα, κλικς, λάικς, κλπ. Απευθύνεται στο ίδιο κατώτερο ένστικτο που εκδηλώνεται όταν πλακώνονται δυο άνθρωποι και αντί να πάνε οι γύρω τους να τους χωρίσουν, αναφωνούν "ωωωω, ξύλο!" και πάνε να παρακολουθήσουν.
Ναι αλλά εμείς βγαίνουμε χαμένοι απ αυτή την ίντριγκα όσο άλλοι βγάζουν λεφτά τροφοδοτώντας την

ΓΑΛΗ έγραψε:
19 Ιαν 2020, 13:03

Ζουν ανάμεσά μας σου λεω, θα τις βρεις κάτω από διαφορά θέματα να σχολιάζουν αρνητικά το φύλο τους, όχι ρεαλιστικά, αρνητικά, δίνοντας ταυτοχρόνως ελευθέρας στο αντρικό. Είναι αυτές που πάντα θα κατηγορήσουν την γυναίκα με την οποία γαμηθηκε ο σύζυγος και ποτέ τον σύζυγο, αυτές που βλέπουν κάθε γυναίκα ανταγωνιστικά και εν δυνάμει κλέφτρα του λατρευτου τους ακόμα κι αν εσύ ούτε να τον φτυσεις, αυτές που δικαιολογούν σχεδόν τα πάντα στο αγαπημένο τους φύλο. Συγκεκριμένα τώρα δεν εχω εύκαιρο να σου φέρω αλλά πάρε παράδειγμα την τύπισσα που έβριζε την Τοπαλουδη με ανδρικό νικ.
Έχω γνωστή εδώ και 20 χρόνια, διαβασμένη, με την επιχείρησή της, τζανκι του γυμναστηρίου, το σπίτι της, το αμάξι της, τα πάντα όλα της και τσακωνόμαστε τις προάλλες (βρισκόμαστε κατά καιρούς και συζητάμε πολιτικοκοινωνικοφιλοσοφικά) γιατί μου πετάει το "Ή γυναίκα είναι εξ ορισμού κατωτερη"....ώπα, εδώ τα χαλάμε
Βαλε και τις γυναίκες πεθερές που έχουν τον καημό της νύφης :lol:

Περίπτωση γνωστής μου που είχε περάσει τα ελέη από τον σύζυγό, οι γείτονες καλούσαν την αστυνομία και είχε την πεθερά να βγαίνει να λέει αυτή ευθύνεται γιατί του αντιμιλάει.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...

Άβαταρ μέλους
Ίφιδα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ίφιδα » 19 Ιαν 2020, 14:25

Naida έγραψε:
19 Ιαν 2020, 14:17

Περίπτωση γνωστής μου που είχε περάσει τα ελέη από τον σύζυγό, οι γείτονες καλούσαν την αστυνομία και είχε την πεθερά να βγαίνει να λέει αυτή ευθύνεται γιατί του αντιμιλάει.

Έ, άντρας είναι, θα δώσει και καμία, δεν εγινε τίποτα, αφού βράζει το αίμα τους, εσύ δείξε κατανόηση και μην αντιμιλάς

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 19 Ιαν 2020, 14:26

Ίφιδα έγραψε:
19 Ιαν 2020, 14:15
Εικόνα
ωραίος αντρας, δίνει στο τζιφακι ανώτερο χιουμορ. :lol:

Naida έγραψε:

καταλήξαμε νομίζω οτι οι γυναίκες φταίνε που οι γυναίκες νιώθουν κατώτερες, εμείς αθώοι. :smt005:

Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ » 19 Ιαν 2020, 14:27

ΓΑΛΗ έγραψε:
19 Ιαν 2020, 11:41
Βρίσκω το δοκίμιο του Λεμπέση, που θυμήθηκα όλως τυχαίως, περισσότερο δηλητηριώδες και χιουμοριστικό.

Εικόνα
:lol:
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 19 Ιαν 2020, 14:29

Ίφιδα έγραψε:
19 Ιαν 2020, 14:25
Naida έγραψε:

Έ, άντρας είναι, θα δώσει και καμία, δεν εγινε τίποτα, αφού βράζει το αίμα τους, εσύ δείξε κατανόηση και μην αντιμιλάς
Έτσι ακριβώς, ε άντρας είναι :wink
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...

Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay » 19 Ιαν 2020, 14:31

Ίφιδα έγραψε:
19 Ιαν 2020, 14:25
Naida έγραψε:

Υπάρχει όμως και το άλλο φαινόμενο στα σόσιαλ μίντια.

Lifestyle δηλώσεις της Jennifer Lopez ότι "οι άντρες είναι άχρηστοι μέχρι τα 33" και από κάτω να βγαίνουν πολλές και να λένε "μπράβο της, δίκιο έχει".

Υπάρχουν και μερικές που λένε "αυτό είναι μαλακία" και το τεκμηριώνουν με επιχειρήματα υπέρ των αντρών.

Αυτη η δεύτερη κατηγορία έχει "εσωτερικευμένο μισογυνισμό" ή κάτι άλλο;
Ζούμε σε ένα σύστημα.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Σχέσεις, Έρωτας & Σεξουαλικότητα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών