Μισό. Έγραψα ότι μπορεί να το διαπιστώσει όποιος κάνει τον κόπο να μελετήσει.EKPLIKTIKOS έγραψε: ↑28 Ιαν 2020, 20:47Ο μέσος άνθρωπος δε νομίζω να έχει το χρόνο ή την όρεξη να διαβάσει το δίκαιο της θάλασσας, ενα καρο ιστορικά κειμενα, συνθήκες που αναφερονται στους ορισμούς των νησιών, νησίδων, βραχων και τις μεταφρασεις κ τα δικαιωματα που σχετιζονται με την κατοχή τους, τι αναφερεται ονομαστικά και τι όχι και σε ποιες συνθήκες και δεν ξερω κ γω τι αλλο. Για να το πω αλλιώς, δεν εχω κανενα λογο να αμφιβάλλω ότι έχουμε δίκιο στη διαμάχη με την Τουρκία, αλλα θα ήμουν αφελής αν πίστευα οτι ξέρω ΓΙΑΤΙ έχουμε δικιο. Κ νομίζω οτι αυτό ισχύει για το 98% των συμπατριωτών μουBelisarius έγραψε: ↑28 Ιαν 2020, 20:20
Το τι δικαιούται κάθε χώρα και τι μπορεί να εφαρμοστεί στο Καστελόριζο μπορεί να το διαπιστώσει οποιοσδήποτε κάνει το κόπο να διαβάσει το δίκαιο της θαλάσσης και να ψάξει τι έχει αποφασιστεί σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν.
Ή θα εμπιστευτείς την κυβέρνηση και τους ειδικούς που μιλάνε ή θα κάνεις τον κόπο να μελετήσεις (δεν χρειάζεται να βγάλεις τη νομική και να ολοκληρώσεις 15 μεταπτυχιακά για να διαμορφώσεις μια σφαιρική αντίληψη).