Κορονοϊός από την κινα

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Re: Κορονοϊός από την κινα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 30 Ιαν 2020, 16:34

Cavaliere έγραψε:
30 Ιαν 2020, 16:14
Σε μία ώρα και 2΄έχω meeting σε έναν κινέζικο οργανισμό. Ελπίζω να μην είναι κανείς εκεί φρέσκος από Κίνα ερχόμενος.
εκεί που δουλεύει η γυναίκα μου, η διευθύντρια έδιωξε κακήν κακώς μια κινέζα πελάτισσα από το γραφείο της που είχε πάει να της συζητήσει κάτι διοικητικό. Η "κινέζα" στο μεταξύ είναι τρίτης γενιάς Αμερικάνα από την Κορέα.

Από αυτό συμπεραίνω ότι στην τηλεόραση δείχνουν απίστευτες μαλακίες.

Άβαταρ μέλους
nostromos
Phorum.gr user: nostromos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nostromos » 30 Ιαν 2020, 16:34

OANNHSEA έγραψε:
30 Ιαν 2020, 16:17
nostromos έγραψε:
30 Ιαν 2020, 16:13
nick έγραψε:
30 Ιαν 2020, 16:11

https://www.bbc.co.uk/news/health-51214864
αυτο προσεξα και εγω ... το ποσοστο θνησιμοτητας βγαινει σε σχεση με οσους εχει αναρρωσει ως τωρα ...
Όσους έχουν πάει στα νοσοκομεία - δηλαδή οι βαριές περιπτώσεις...
Χώρια από αυτό, ποτέ δεν ξέρεις πως θα εξελιχτεί μία ίωση σε έναν ασθενή - είναι πολύ περίπλοκο το θέμα και θέλει ξεχωριστή συζήτηση...

.
οκ ... μπορεις να βγαλεις ενα πινακα με επιδημιολογικες προβλεψεις βασισμενες στα επισημα στοιχεια ...? για 15 ημερες οχι παραπανω
η προσοχη μας στο Καστελοριζο

Άβαταρ μέλους
Nostalgia
Phorum.gr user: Nostalgia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nostalgia » 30 Ιαν 2020, 16:36

OANNHSEA έγραψε:
30 Ιαν 2020, 16:07
hellegennes έγραψε:
30 Ιαν 2020, 15:52
Το πρόβλημα είναι ότι μεταδίδει παραπληροφόρηση. Έχει γράψει ένα κάρο μαλακίες σ' αυτό το νήμα. 2% είναι εξαιρετικά υψηλή θνησιμότητα για έναν ιό που μεταδίδεται όπως όλοι οι ιοί του αναπνευστικού συστήματος.

Φέτος αρρώστησαν από γρίπη σχεδόν όλοι μου οι γνωστοί (και ξέρω πάρα πολύ κόσμο, λόγω δουλειάς). Σχεδόν κανένας φυσικά δεν ήταν εμβολιασμένος. Με 2% θνησιμότητα θα είχε πεθάνει διψήφιος αριθμός γνωστών μου φέτος.
Για μια ακόμα φορά, λόγω ασχετοσύνης;, λόγω βλακείας;, διαστρευλώνεις την πραγματικότητα...

Α) Οι δικοί σου έχουν δεν ξέρεις εάν έχουν αρρωστήσει από ίωση ή από γρίπη!!! Είσαι εντελώς ανίκανος - λόγω αμορφωσιάς - να καταλάβεις την διαφορά ίωσης και γρίπης ή ακόμα και ιό πνευμονίας!!!
Β) Όσοι πραγματικά έχουν αρρωστήσει από γρίπη, έχουν αρρωστήσει από στελέχη τα οποία έχουν έρθει πολλάκις σε επαφή με τον ανθρώπινο οργανισμό και έχουν εξελιχτεί!!!

Για να θέσουμε πιο απλά για να μαθαίνετε από βασική ιολογία: κανένας ιός δεν θέλει να σας σκοτώσει, γιατί αλλιώς δεν θα μπορεί να αναπαραχθεί!!! Σας σκοτώνει η αλληλεπίδραση του με τα στοιχεία του σώματος σας. Όσο όμως ο ιός είναι στο σώμα σας, συμβαίνουν δύο τινά: πρώτον, ο οργανισμός προσπαθεί να αντισταθεί και όσοι επιζούν αποκτούν αντισώματα και δεύτερον, ο ίδιος ο ιός λόγω μεταλλάξεων γίνεται λιγότερο θανατηφόρος!!!
Για παράδειγμα τα στελέχη του έμπολα στη δυτική και στην ανατολική Αφρική - στην ανατολική δεν θα βρεις στέλεχος θανατηφόρο πάνω από 20% - στην δυτική μπορεί να βρεις στελέχη που φτάνουν και το 80%!!!

Ο συγκεκριμένος ιός, στον οποίο αναφερόμαστε δεν είχε καμία επαφή με τους ανθρώπους μέχρι στιγμής - είναι νέα μετάλλαξη!!!
Για αυτό είναι θανατηφόρος - σε ποσοστό που σε εσάς, σας φαίνεται μεγάλο...

Πιάστε κάνα βιβλίο ρε αμόρφωτοι παρλαπίπιδες και αφήστε τις κατινιές!!!

.
Νεοεισαγωμενος ιος δηλαδη. Σε καθε περιπτωση πιο επικινδυνος (το εγραψες και μονος σου). Οποτε ποιο το προβλημα;

βεβαια το κορυφαιο ειναι οτι οι ιοι δεν θελουν να σας σκοτωσουν αλλα ο Εμπολα σκοτωνει το 80%. μας εκανες την καρδια περιβολι! :c040:
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."

Άβαταρ μέλους
nostromos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nostromos » 30 Ιαν 2020, 16:38

Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere » 30 Ιαν 2020, 16:39

foscilis έγραψε:
30 Ιαν 2020, 16:34
Cavaliere έγραψε:
30 Ιαν 2020, 16:14
Σε μία ώρα και 2΄έχω meeting σε έναν κινέζικο οργανισμό. Ελπίζω να μην είναι κανείς εκεί φρέσκος από Κίνα ερχόμενος.
εκεί που δουλεύει η γυναίκα μου, η διευθύντρια έδιωξε κακήν κακώς μια κινέζα πελάτισσα από το γραφείο της που είχε πάει να της συζητήσει κάτι διοικητικό. Η "κινέζα" στο μεταξύ είναι τρίτης γενιάς Αμερικάνα από την Κορέα.

Από αυτό συμπεραίνω ότι στην τηλεόραση δείχνουν απίστευτες μαλακίες.
:lol:
κι εγώ χτες είχα πάει σε μια εκκλησία ευαγγελικών το παιδί, όπου ως τις έξι το βράδυ έχουν δωρεάν παιδότοπο. Μια κινέζα με το παιδάκι της έπαιζε, και όλων το μυαλό πήγε εκεί, ώσπου να θυμηθούν ότι η εκκλησία αποτελεί και έδρα της κορεάτικης χριστιανικής κοινότητας.
Ordem e Progresso.

Άβαταρ μέλους
Nostalgia
Phorum.gr user: Nostalgia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nostalgia » 30 Ιαν 2020, 16:42

nostromos έγραψε:
30 Ιαν 2020, 16:38
https://ibb.co/crvbcxr
:o
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."

Άβαταρ μέλους
OANNHSEA

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από OANNHSEA » 30 Ιαν 2020, 17:09

nostromos έγραψε:
OANNHSEA έγραψε:
nostromos έγραψε:
30 Ιαν 2020, 16:13

αυτο προσεξα και εγω ... το ποσοστο θνησιμοτητας βγαινει σε σχεση με οσους εχει αναρρωσει ως τωρα ...
Χώρια από αυτό, ποτέ δεν ξέρεις πως θα εξελιχτεί μία ίωση σε έναν ασθενή - είναι πολύ περίπλοκο το θέμα και θέλει ξεχωριστή συζήτηση...

.
οκ ... μπορεις να βγαλεις ενα πινακα με επιδημιολογικες προβλεψεις βασισμενες στα επισημα στοιχεια ...? για 15 ημερες οχι παραπανω
Αυτό δεν έγραψα πιο πάνω; Ότι δεν γίνεται δηλαδή!!!
Δεν ξέρεις πως θα εξελιχτεί ένα μικρόβιο, όταν παρεμβαίνεις στην εξάπλωση του!!!
Το ίδιο συμβαίνει όταν δίνεις στους ανθρώπους φάρμακα για τον καταπολεμήσουν!!!
Αυτά που βλέπεις είναι υποθέσεις σύμφωνα με όσα ξέρουμε για τους υπόλοιπους συγγενείς ιούς...

Θα μου πεις θα αφήσεις να πεθάνουν χωρίς να κάνεις το οτιδήποτε; Ε όχι βέβαια!!!
Αλλά άλλο η ζωή των ανθρώπων και άλλο ο ιός...

Το πρόβλημα αυτό το ανέλυσαν πολύ βαθιά κατά την δεκαετία του 60 όταν προσπαθούσαν να φτιάξουν βιολογικά όπλα - δεν μπορείς να ξέρεις την εξέλιξη ενός ιού ή ενός βακτηριδίου (τουλάχιστον με τα σημερινά δεδομένα)!!! Για αυτό έχουν προχωρήσει σε εξέλιξη βιολογικών όπλων με πολύ μικρή διάρκεια ζωής - ίσως και μερικών ωρών!!! Και αυτό γιατί λόγω της εξέλιξης, τα εμβόλια καταντούν άχρηστα και μπορεί το βιολογικό όπλο να αφανίσει και εσένα.

.

.
Bellum omnium contra omnes
Ου παντός πλειν εις Κόρινθον...

Άβαταρ μέλους
nostromos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nostromos » 30 Ιαν 2020, 17:17

OANNHSEA έγραψε:
30 Ιαν 2020, 17:09
nostromos έγραψε:
OANNHSEA έγραψε:

.
Αυτό δεν έγραψα πιο πάνω; Ότι δεν γίνεται δηλαδή!!!
Δεν ξέρεις πως θα εξελιχτεί η εξάπλωση ενός ιού, όταν παρεμβαίνεις στην εξάπλωση του!!!
Το ίδιο συμβαίνει όταν δίνεις στους ανθρώπους φάρμακα για τον καταπολεμήσουν!!!
Θα μου πεις θα τους αφήσεις να πεθάνουν; Ε όχι βέβαια!!!
Αλλά άλλο η ζωή των ανθρώπων και άλλο ο ιός...

Το πρόβλημα αυτό το ανέλυσαν πολύ βαθιά κατά την δεκαετία του 60 όταν προσπαθούσαν να φτιάξουν βιολογικά όπλα - δεν μπορείς να ξέρεις την εξέλιξη ενός ιού ή ενός βακτηριδίου!!! Για αυτό έχουν προχωρήσει σε εξέλιξη βιολογικών όπλων με πολύ μικρή διάρκεια ζωής - ίσως και μερικών ωρών!!!

.

.
δεν αμφισβητω αυτα που γραφεις ... εγω απλα με βαση τα επισημα στοιχεια και απλα μαθηματικα και εχοντας επιγνωση οσων γραφω πιστευω οτι σε 1 εβδομαδα το πολυ ΑΝ ΔΕΝ ΚΛΕΙΣΟΥΝΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ θα υπαρξει τεραστιο προβλημα ... δεν θελω να βαλω εδω μεσα μοντελα προβλεψης επιδημιολογικης γιατι θα τρομαξει πολυς κοσμος

Άβαταρ μέλους
OANNHSEA

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από OANNHSEA » 30 Ιαν 2020, 17:46

Nostalgia έγραψε:
30 Ιαν 2020, 16:36
Νεοεισαγωμενος ιος δηλαδη. Σε καθε περιπτωση πιο επικινδυνος (το εγραψες και μονος σου). Οποτε ποιο το προβλημα;
Νεοεξελιγμένος για την ακρίβεια...
Το πρόβλημα είναι ότι σας δουλεύουν οι δημοσιογράφοι και τα κωλοκάναλα για να έχουν την προσοχή σας - αυτό σημαίνει χρήματα...
Για να κάνω μία σούμα:
Α) Το ποσοστό θανάτου από τον ιό είναι πολύ μικρό (συγκριτικά) για να σκούζουν έτσι...
Β) Οι κύριες πηγές παίρνουν όλα τα αναγκαία μέτρα για την απομόνωση του - ίσως πιο πολλά από όσα πρέπει.
Γ) Δεν έχει βρεθεί ακόμα το εμβόλιο και άρα τα στοιχεία είναι εν μέρη πλασματικά ως προς τους θανάτους. Όπως είναι και πλασματικά ως προς τους θανάτους αφού ξεκίνησε η επιδημία.
Δ) Οι θάνατοι είναι κυρίως στις ασθενείς ομάδες του κύριου πληθυσμού.

Με λίγα λόγια δεν έχουμε φόβο στην Ελλάδα - όχι περισσότερο από απλή γρίπη ή από αυτοκινητιστικό...

Οπότε μην πανικοβάλεστε, φτύστε κατάμουτρα τα καθίκια των καναλιών και περιμένετε να δείτε τις εξελίξεις...

.

bolek

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bolek » 30 Ιαν 2020, 17:49

εγω διαβασα οτι καθε 5 μερες διπλασιαζετε ο αριθμος των μολυσμενων
αρα;
πιπα κωλο για τους υπολοιπους

Άβαταρ μέλους
OANNHSEA

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από OANNHSEA » 30 Ιαν 2020, 17:56

bolek έγραψε:
30 Ιαν 2020, 17:49
εγω διαβασα οτι καθε 5 μερες διπλασιαζετε ο αριθμος των μολυσμενων
αρα;
πιπα κωλο για τους υπολοιπους
ΟΚ...
Που θα συναντηθούμε; Θα φέρεις εσύ τα φτυάρια και τους γκασμάδες;
Να ξέρεις όμως ότι θέλει πολύ δουλειά να σκάψουμε τάφους για τις τοοοοσες εκατοντάδες χιλιάδες που θα πεθάνουν στην Αττική μόνο...

.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 30 Ιαν 2020, 17:59

OANNHSEA έγραψε:
30 Ιαν 2020, 17:46
Για να κάνω μία σούμα:
Α) Το ποσοστό θανάτου από τον ιό είναι πολύ μικρό (συγκριτικά) για να σκούζουν έτσι...
Β) Οι κύριες πηγές παίρνουν όλα τα αναγκαία μέτρα για την απομόνωση του - ίσως πιο πολλά από όσα πρέπει.
Γ) Δεν έχει βρεθεί ακόμα το εμβόλιο και άρα τα στοιχεία είναι εν μέρη πλασματικά ως προς τους θανάτους. Όπως είναι και πλασματικά ως προς τους θανάτους αφού ξεκίνησε η επιδημία.
Δ) Οι θάνατοι είναι κυρίως στις ασθενείς ομάδες του κύριου πληθυσμού.
Τώρα αληθινή σούμα.

1. Το μέχρι τώρα ποσοστό θνησιμότητας είναι πολύ μεγάλο.
2. Το εμβόλιο της κοινής γρίπης περιορίζει την θνησιμότητα κατά 40% στον ελλαδικό χώρο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΕΟΔΥ. Αυτό πάλι αφήνει υψηλή την θνησιμότητα.
3. Εντάξει, ποιος τα χέζει τα γερόντια και τα κωλόμωρα; Μπορούμε να κοιμηθούμε ήσυχα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
vantono
Phorum.gr user: vantono

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono » 30 Ιαν 2020, 19:15

Άνδρας μέσης ηλικίας στη Θεσσαλονίκη έχει τα συμπτώματα του νέου κοροναϊού και βρίσκεται σε καραντίνα στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ!
Περισσότερα σε λίγο...

Να δεις που εκείνο το "θα κοπεί η Ελλάδα στα δύο" που έλεγαν τα παόκια μέχρι πριν λίγες μερες, καλό θα ήταν τελικά να τους αφήναμε να το κάνουν πράξη. :oops:

Άβαταρ μέλους
Awesomatic
Phorum.gr user: Awesomatic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Awesomatic » 30 Ιαν 2020, 19:54

Do you feel lucky... boomers :8)

Άντε να αδειάζουν και τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ :smt023
"Taxation is theft, purely and simply even though it is theft on a grand and colossal scale which no acknowledged criminals could hope to match. It is a compulsory seizure of the property of the State’s inhabitants, or subjects."

Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός » 30 Ιαν 2020, 20:15

Εγώ κάθε μέρα παραλαμβάνω δέματα από Κίνα.
Τώρα σκέφτηκα να αρχίζω να παίρνω μέτρα.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών