Αμβερ Χερντ: ο χτυπητής είσαι εσύ

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Μαυροβασίλης

Re: Αμβερ Χερντ: ο χτυπητής είσαι εσύ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μαυροβασίλης » 03 Φεβ 2020, 16:45

Λεγεών έγραψε:
03 Φεβ 2020, 16:40
Λέτζι, σίγουρα για κυνήγι μπαίνεις στο νήμα; :lol:
Χάρε, μην ψάχνεις να με βρεις στα πέρατα του κόσμου
μα σαν περάσω τα εκατό θαν έρθω αμοναχός μου

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 03 Φεβ 2020, 16:46

Namrail έγραψε:
03 Φεβ 2020, 16:42
Φαίνεται πραγματι περίπτωση πουτανιδιου που έστησε το όλο σκηνικό. Πάντως με ένα πρόχειρο ψάξιμο βλέπω πως ο τυπάς είχε εξωσυζυγική σχέση μαζί της ενώ παραδέχτηκε πως ανταλλαζε αμφιλεγόμενα μηνύματα με διάφορες γκρουπις και ζήτησε συγνώμη για αυτό.
Μα είχε σχέση μαζί της και κεράτωνε την γυναίκα του. Σε καμμιά δυτική χώρα δεν νοείται πια αδίκημα το κεράτωμα. Υπό συζήτηση είναι ακόμα και από ηθική σκοπιά.
Namrail έγραψε:
Σε κάτι σχολια στο βίντεο που κράζει την τύπισσα που τον κατηγόρησε, βλέπω διάφορους να ξιφουλκουν για τη γνησιότητα των mails που παρουσιασε και ενσωματωσε στην υπερασπιστική του γραμμή.
Η τύπισσα δεν διέψευσε κανένα από τα στοιχεία. Δεν πήγανε σε δίκη γιατί μάλλον θα κατέληγε αυτή στην φυλακή.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay » 03 Φεβ 2020, 16:50

hellegennes έγραψε:
03 Φεβ 2020, 16:43
Naida έγραψε:
hellegennes έγραψε:
03 Φεβ 2020, 16:39

Ναι και ναι. Για την ακρίβεια, οι φεμινίστριες φίλες σου ζητάνε να μην τιμωρούνται καθόλου οι γυναίκες. Να μην πηγαίνουν ποτέ φυλακή, ακόμα και για φόνου ανηλίκου.
Ενταξει.
Ωραία, ελπίζω να πάψεις στο μέλλον να εκφράζεις λοιπόν τέτοιες απόψεις.
Μάταιος ο κόπος, αδερφέ, ακόμη και να αλλάξει απόψεις η Νάιδα, το πρόβλημα είναι παγκόσμιο και παρασύρει ακόμη και τις νομοθεσίες.

Εγώ ΘΕΛΩ να υπάρχουν στο πχώρουμ φέμεν του 4ου κύματος, ώστε να έχουμε γόνιμο διάλογο.

Η Νάιδα -δυστυχώς- όσο και αν τις δικαιολογεί, τόσο χαμηλά, δεν πρόκειται να πέσει.
Ζούμε σε ένα σύστημα.

Άβαταρ μέλους
Λεγεών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λεγεών » 03 Φεβ 2020, 16:50

hellegennes έγραψε:
Λεγεών έγραψε:
03 Φεβ 2020, 16:37
Για κάθε ακραία περίπτωση του #metoo όπου κάποιος/κάποια κατηγορήθηκε (δικαίως ή αδίκως) και καταδικάστηκε ή ξεπλύθηκε (επιτυχώς ή ανεπιτυχώς) στην συνείδηση του κόσμου, υπάρχουν χιλιάδες, εκατοντάδες χιλιάδες άλλες περιπτώσεις που δεν βγήκαν στο φως. Για κάθε έναν Signore που την έπαθε επειδή "φλέρταρε αθώα αλλά δεν γάμησε βίαια ποτέ" (ο ίδιος εν τω μεταξύ λέει ότι ήταν πολύ ψωνισμένος την εποχή εκείνη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται πως μπορεί να έκανε), υπάρχουν εκατοντάδες και χιλιάδες περιπτώσεις που υπάρξαν βιασμοί ή συναινετικά κέρατα που διέλυσαν οικογένειες. Η κοροϊδία, η εξαπάτηση και η εκδίκηση του εξαπατημένου πάντα υπήρχε και πάντα θα υπάρχει. Έχει γίνει ταινίες, βιβλία, είναι μέσα στην φύση των ανθρωπίνων σχέσεων.
Δεν ξέρω πού κολλάνε όλα αυτά με το ότι έχει γίνει αποδεκτό -και με τις δικές σου ευλογίες- να καταστρέφονται καριέρες και η ζωή ανθρώπων μέσα από τέτοια κινήματα.
Πολύ απλά: οι μαλακίες πληρώνονται. Δεν φταίνε πάντα μόνο οι άλλοι για τις αποκλειστικά δικές σου πράξεις.

Πόσο ωραία θα ήταν για τον Signore αν μπορούσε να απαντήσει "δεν την ξέρω την κυρία, δεν την έχω συναντήσει, και θα μιλήσει με τους δικηγόρους μου". Αν πήγαινε τον χρόνο πίσω με τη στερνή του γνώση, θα έκανε τις επιλογές που θα οδηγούσαν σε αυτή του την ατάκα.

Τέλος πάντων, αν δεν είσαι αρκετά ώριμος να διαχειριστείς καταστάσεις, ίσως δεν θα έπρεπε να έβαζες ποτέ τον κώλο σου μέσα σε αυτές τις καταστάσεις. Αν είσαι λίγο ρατσιστής, λίγο σεξιστής, λίγο ανήθικος, λίγο γαμιάς, λίγο κλέφτης, λίγο αλήτης, λίγο έτσι και αλλιώς, αλλά θέλεις να μπορείς να συνεχίσεις να βγάζεις χιλιάρικα και εκατομμύρια ακόμα και όταν μαθευτεί ότι είσαι λίγο απ' όλα, ε μάλλον πρέπει να τα χάσεις όλα για να βάλεις λίγο μυαλό αντί να καταστρέφεις ζωές άλλων χωρίς να έχεις consequences ο ίδιος.
Χαῖρε, τὸ τῶν Δαιμόνων πολυθρύλητον θαῦμα·
χαῖρε, τὸ τῶν αγγέλων πολυθρήνητον τραῦμα.

GoBack έγραψε:
30 Μάιος 2024, 00:31
Tι αμαρτιες πληρωνω ρε πουστη
FUCK DONALD TRUMP

Άβαταρ μέλους
Namrail

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Namrail » 03 Φεβ 2020, 16:53

Εγώ συμφωνώ με τον λεγεωνη ότι για κάθε ψευδή κατηγορία παρενόχλησης ή βιασμου υπάρχουν χιλιάδες αληθινες, που δεν θα δουν ποτέ το φως της δημοσιότητας και οι ευθύνες δεν θα αποδοθουν εκεί που πρέπει.

Και αυτό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα. Το ζήτημα είναι όμως ότι κάθε στημένη κατηγορία που αποδεικνύεται ως τέτοια, και ενώ προηγουμένως έχει μεγεθυνθεί υπερβολικά μεσα από το metoo, προκαλεί μεγάλη ζημιά και πισωγυρισμα στον αντικειμενικό σκοπό του κινήματος, δλδ να αναδειχθούν όσο το δυνατόν περισσότερες περιπτώσεις παρενόχλησης, αφού διασπείρει αμφιβολίες για τη συνολική γνησιότητα των ισχυρισμών.

Αυτό θα μπορούσε να λυθεί εφόσον το metoo αντιμετώπιζε εξίσου σκληρά κάθε ψευδή καταγγελία. Σκληρά όμως, όπως διαπόμπευση και κοινωνικός αφανισμός όσων γυναικών πιάνονταν να έχουν πει ψέματα και να έχουν κατηγορήσει άδικα ανθρώπους για προσωπικό τους όφελος.

Αλλά δυστυχώς δεν συμβαίνει αυτό.

Άβαταρ μέλους
Namrail

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Namrail » 03 Φεβ 2020, 16:55

hellegennes έγραψε:
03 Φεβ 2020, 16:46
Namrail έγραψε:

Σε κάτι σχολια στο βίντεο που κράζει την τύπισσα που τον κατηγόρησε, βλέπω διάφορους να ξιφουλκουν για τη γνησιότητα των mails που παρουσιασε και ενσωματωσε στην υπερασπιστική του γραμμή.
Η τύπισσα δεν διέψευσε κανένα από τα στοιχεία. Δεν πήγανε σε δίκη γιατί μάλλον θα κατέληγε αυτή στην φυλακή.
Ισχύει, για αυτό είπα ότι μάλλον συμφωνώ μαζί σου.

Άβαταρ μέλους
Λεγεών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λεγεών » 03 Φεβ 2020, 16:55

Μαυροβασίλης έγραψε:
03 Φεβ 2020, 16:45
Λεγεών έγραψε:
Λέτζι, σίγουρα για κυνήγι μπαίνεις στο νήμα; :lol:
τι κατάντημα είναι αυτό ρε μαύρε πητ, έχετε καταντήσει μάνμπεημπις όλοι σας ρε γαμώτο, λες και δεν μπορείτε να όουν απ του γιορ μιστέηκς

έχουμε τώρα τον κάθε πικραμένο νεοέλλην αβέντζερ του ίντερνετ να υπερασπίζεται τον κάθε κατά φαντασίαν γαμήκουλα που ψόφαγε να κερατώνει στα κρυφά αλλά έγινε άουτιντ και για να τον συμπαθήσει το μπρέηντεντ κοινό του φτιάχνει χωρίς αιδώ θαμπνεηλς τεθλιμμένου πούσι μπίερντ γιατί δεν μπορεί να βγάλει άλλα εκατομμύρια από διαφημίσεις και να ρεμπελεύει όλη μέρα

να λέει καλά που δεν τον άφησε (;) η γυναίκα για να της πληρώνει και διατροφή, θα είχαμε αυτανάφλεξη του τύπου ον κάμερα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Λεγεών την 03 Φεβ 2020, 17:00, έχει επεξεργασθεί 4 φορές συνολικά.

GoBack έγραψε:
FUCK DONALD TRUMP

Άβαταρ μέλους
Βλήμα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Βλήμα » 03 Φεβ 2020, 16:56

Namrail έγραψε:
03 Φεβ 2020, 16:53
Εγώ συμφωνώ με τον λεγεωνη ότι για κάθε ψευδή κατηγορία παρενόχλησης ή βιασμου υπάρχουν χιλιάδες αληθινες, που δεν θα δουν ποτέ το φως της δημοσιότητας και οι ευθύνες δεν θα αποδοθουν εκεί που πρέπει.

Και αυτό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα. Το ζήτημα είναι όμως ότι κάθε στημένη κατηγορία που αποδεικνύεται ως τέτοια, και ενώ προηγουμένως έχει μεγεθυνθεί υπερβολικά μεσα από το metoo, προκαλεί μεγάλη ζημιά και πισωγυρισμα στον αντικειμενικό σκοπό του κινήματος, δλδ να αναδειχθούν όσο το δυνατόν περισσότερες περιπτώσεις παρενόχλησης, αφού διασπείρει αμφιβολίες για τη συνολική γνησιότητα των ισχυρισμών.

Αυτό θα μπορούσε να λυθεί εφόσον το metoo αντιμετώπιζε εξίσου σκληρά κάθε ψευδή καταγγελία. Σκληρά όμως, όπως διαπόμπευση και κοινωνικός αφανισμός όσων γυναικών πιάνονταν να έχουν πει ψέματα και να έχουν κατηγορήσει άδικα ανθρώπους για προσωπικό τους όφελος.

Δεν τις νοιάζει, δεν θέλουν ισότητα. Θέλουν εκδίκηση. Για τον κάθε τύπο που χέζεται χωρίς λόγο σκέφτονται "χα, δεν θα φοβόμαστε μόνο εμείς μη μας βιάσουν, καιρός να αντιληφθούν κι οι άνδρες πώς είναι να μην ξέρεις πώς να κινηθείς για να είσαι ασφαλής". Είναι αρρωστημένα συμπλέγματα με επικάλυψη πολιτικής.

Άβαταρ μέλους
AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay » 03 Φεβ 2020, 16:59

Namrail έγραψε:

Τουλάχιστον ασόβαρο είναι, γιατί εκδικάζει σοβαρές υποθέσεις στα σόσιαλ μίντια (πολλές φορές δίχως τη μεσολάβηση της δικαιοσύνης).

Το επικίνδυνο δεν είναι ότι στις 10 καταγγελίες η μία είναι ψευδής (αυτό καλό είναι για την ανθρωπότητα εφόσον οι 9 είναι όντως αληθείς).

Το επικίνδυνο είναι ότι αγιοποιήθηκε ως ενέργεια χωρίς να ψέγεται η ψευδής καταγγελία, από τα ίδια τα ΜΜΕ και τους επωνύμους.

Αυτα τα περί "θετικής επίδρασης" θα υπήρχαν αν ΟΛΕΣ οι καταγγελίες έπαιρναν τον δρόμο της δικαιοσύνης. Εχουμε όμως καταστροφή καριερων μέσω δημιουργίας εντυπώσεων.
Ζούμε σε ένα σύστημα.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 03 Φεβ 2020, 17:02

Λεγεών έγραψε:
03 Φεβ 2020, 16:50
Πολύ απλά: οι μαλακίες πληρώνονται. Δεν φταίνε πάντα μόνο οι άλλοι για τις αποκλειστικά δικές σου πράξεις.

Πόσο ωραία θα ήταν για τον Signore αν μπορούσε να απαντήσει "δεν την ξέρω την κυρία, δεν την έχω συναντήσει, και θα μιλήσει με τους δικηγόρους μου". Αν πήγαινε τον χρόνο πίσω με τη στερνή του γνώση, θα έκανε τις επιλογές που θα οδηγούσαν σε αυτή του την ατάκα.
Οπότε είναι μαλακία να κάνεις σεξ και πρέπει να είσαι έτοιμος να την πληρώσεις με δημόσια διαπόμπευση και να μείνεις στον δρόμο.

Είναι μια ενδιαφέρουσα άποψη, αν μη τι άλλο.

Βέβαια προσκρούει σε ένα μικροσκοπικό εμπόδιο: ακόμα κι αν δεν την είχε συναντήσει ποτέ στην ζωή του, θα είχε την ίδια σημασία και το ίδιο αποτέλεσμα. Αφού δεν χρειάστηκε αυτή να καταθέσει το παραμικρό στοιχείο για να συμβούν όλα αυτά.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
Λεγεών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λεγεών » 03 Φεβ 2020, 17:05

hellegennes έγραψε:
03 Φεβ 2020, 17:02
Λεγεών έγραψε:

Οπότε είναι μαλακία να κάνεις σεξ και πρέπει να είσαι έτοιμος να την πληρώσεις με δημόσια διαπόμπευση και να μείνεις στον δρόμο.

Ναι ρε γαμώτο, δεν βλέπεις, όλος ο κόσμος που γαμάει και γαμιέται σαν κανονικός κόσμος έχει μείνει άστεγος, έχει διαπομπευτεί δημόσια, και τρώει από τους κάδους των σούπερ μάρκετ. Που βαδίζει η κενωνία άραγε...

GoBack έγραψε:
FUCK DONALD TRUMP

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger » 03 Φεβ 2020, 17:08

Θυμήθηκα και την περίπτωση του Κέβιν Σπέισι τώρα.
Αξίζει ξεχωριστό νήμα για τους διάσημους που καταστράφηκαν ή κόντεψαν από αυτή την αδιανόητη μόδα που έγινε μάστιγα.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 03 Φεβ 2020, 17:09

Namrail έγραψε:

Σου διαφεύγει κάτι. Ουδέποτε ήταν αντικειμενικός στόχος του κινήματος το τέλος της βίας, η απελευθέρωση του οποιουδήποτε και η εξάλειψη των βιασμών και παρενοχλήσεων.

Γι' αυτόν τον λόγο πολλές από τις κατηγορίες βγαίνουν ψεύτικες, σε εξωφρενικά μεγαλύτερο βαθμό από ό,τι συμβαίνει δικαστικά. Στην εξωϊντερνετική ζωή, η πιθανότητα ψευδούς μήνυσης είναι πολύ μικρή.

Το πρόβλημα είναι ότι το κίνημα #metoo έχει κάνει τρομερή ζημιά στην αντιμετώπιση της σεξουαλικής παρενόχλησης. Έχει σηκώσει τείχη αμφισβήτησης και καχυποψίας απέναντι σε κάθε καταγγελία και κάνει μαρτύριο την ζωή αυτών που έχουν όντως αδικηθεί και θα πρέπει να αντιμετωπίσουν το αρνητικό κλίμα, πέρα από τις δυσκολίες νομικής απόδειξης των αδικημάτων που υπέστησαν.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
Λεγεών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λεγεών » 03 Φεβ 2020, 17:10

hellegennes έγραψε:
Βέβαια προσκρούει σε ένα μικροσκοπικό εμπόδιο: ακόμα κι αν δεν την είχε συναντήσει ποτέ στην ζωή του, θα είχε την ίδια σημασία και το ίδιο αποτέλεσμα. Αφού δεν χρειάστηκε αυτή να καταθέσει το παραμικρό στοιχείο για να συμβούν όλα αυτά.
Βέβαια. Ζούμε όλοι με τον φόβο ότι μία μέρα θα εμφανιστεί μία γυναίκα που δεν θα έχουμε γνωρίσει ποτέ και συναντήσει ποτέ, και που θα μας καταστρέψει με τα ψέματα της. Και μέσα σε όλα, δεν θα μπορούμε να αποδείξουμε την αθωότητα μας.

Έχει συμβεί πολλές φορές. Κάτσε να δεις σε ποιον συνέβη, όλο και κάποιον θα θυμηθώ...

Α ναι, σε κανέναν. Διότι για να κατηγορηθείς για το οτιδήποτε, πρέπει να υπάρξει αληθινή γνωριμία και επαφή, όχι φανταστικές συζητήσεις στη φορουμάρα ένα αργό δευτεριάτικο απόγευμα.

GoBack έγραψε:
FUCK DONALD TRUMP

Άβαταρ μέλους
AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay » 03 Φεβ 2020, 17:11

Λεγεών έγραψε:
03 Φεβ 2020, 17:05
hellegennes έγραψε:
Λεγεών έγραψε:

Ναι ρε γαμώτο, δεν βλέπεις, όλος ο κόσμος που γαμάει και γαμιέται σαν κανονικός κόσμος έχει μείνει άστεγος, έχει διαπομπευτεί δημόσια, και τρώει από τους κάδους των σούπερ μάρκετ. Που βαδίζει η κενωνία άραγε...
Θέλω να συζητήσουμε την παράμετρο "ας πρόσεχε", όμως χωρίς να προβούμε σε προσωπικούς χαρακτηρισμούς εκατέρωθεν περί του αν έχουμε ή όχι ζωή. Μπορούμε;

Αν ναι, θα ήθελα να γνωρίζω αναφορικά με το τσοντοβίντεο της Χεαρντ που ανέβασε ο Nero αν θεωρείς ότι τη συγκεκριμένη, θα την δούμε σε άλλες ταινίες και στο μέλλον. Σε μία τέτοια περίπτωση γιατί να μην ισχύει και για την ίδια το "ας πρόσεχε;" Γιατί έχουμε μια διαφορετική μεταχείριση;
Ζούμε σε ένα σύστημα.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών