Λέτζι, σίγουρα για κυνήγι μπαίνεις στο νήμα;

Μα είχε σχέση μαζί της και κεράτωνε την γυναίκα του. Σε καμμιά δυτική χώρα δεν νοείται πια αδίκημα το κεράτωμα. Υπό συζήτηση είναι ακόμα και από ηθική σκοπιά.
Η τύπισσα δεν διέψευσε κανένα από τα στοιχεία. Δεν πήγανε σε δίκη γιατί μάλλον θα κατέληγε αυτή στην φυλακή.
Μάταιος ο κόπος, αδερφέ, ακόμη και να αλλάξει απόψεις η Νάιδα, το πρόβλημα είναι παγκόσμιο και παρασύρει ακόμη και τις νομοθεσίες.hellegennes έγραψε: ↑03 Φεβ 2020, 16:43Ωραία, ελπίζω να πάψεις στο μέλλον να εκφράζεις λοιπόν τέτοιες απόψεις.Naida έγραψε: ↑03 Φεβ 2020, 16:40Ενταξει.hellegennes έγραψε: ↑03 Φεβ 2020, 16:39
Ναι και ναι. Για την ακρίβεια, οι φεμινίστριες φίλες σου ζητάνε να μην τιμωρούνται καθόλου οι γυναίκες. Να μην πηγαίνουν ποτέ φυλακή, ακόμα και για φόνου ανηλίκου.
Πολύ απλά: οι μαλακίες πληρώνονται. Δεν φταίνε πάντα μόνο οι άλλοι για τις αποκλειστικά δικές σου πράξεις.hellegennes έγραψε: ↑03 Φεβ 2020, 16:42Δεν ξέρω πού κολλάνε όλα αυτά με το ότι έχει γίνει αποδεκτό -και με τις δικές σου ευλογίες- να καταστρέφονται καριέρες και η ζωή ανθρώπων μέσα από τέτοια κινήματα.Λεγεών έγραψε: ↑03 Φεβ 2020, 16:37Για κάθε ακραία περίπτωση του #metoo όπου κάποιος/κάποια κατηγορήθηκε (δικαίως ή αδίκως) και καταδικάστηκε ή ξεπλύθηκε (επιτυχώς ή ανεπιτυχώς) στην συνείδηση του κόσμου, υπάρχουν χιλιάδες, εκατοντάδες χιλιάδες άλλες περιπτώσεις που δεν βγήκαν στο φως. Για κάθε έναν Signore που την έπαθε επειδή "φλέρταρε αθώα αλλά δεν γάμησε βίαια ποτέ" (ο ίδιος εν τω μεταξύ λέει ότι ήταν πολύ ψωνισμένος την εποχή εκείνη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται πως μπορεί να έκανε), υπάρχουν εκατοντάδες και χιλιάδες περιπτώσεις που υπάρξαν βιασμοί ή συναινετικά κέρατα που διέλυσαν οικογένειες. Η κοροϊδία, η εξαπάτηση και η εκδίκηση του εξαπατημένου πάντα υπήρχε και πάντα θα υπάρχει. Έχει γίνει ταινίες, βιβλία, είναι μέσα στην φύση των ανθρωπίνων σχέσεων.
Ισχύει, για αυτό είπα ότι μάλλον συμφωνώ μαζί σου.hellegennes έγραψε: ↑03 Φεβ 2020, 16:46Η τύπισσα δεν διέψευσε κανένα από τα στοιχεία. Δεν πήγανε σε δίκη γιατί μάλλον θα κατέληγε αυτή στην φυλακή.
τι κατάντημα είναι αυτό ρε μαύρε πητ, έχετε καταντήσει μάνμπεημπις όλοι σας ρε γαμώτο, λες και δεν μπορείτε να όουν απ του γιορ μιστέηκς
Δεν τις νοιάζει, δεν θέλουν ισότητα. Θέλουν εκδίκηση. Για τον κάθε τύπο που χέζεται χωρίς λόγο σκέφτονται "χα, δεν θα φοβόμαστε μόνο εμείς μη μας βιάσουν, καιρός να αντιληφθούν κι οι άνδρες πώς είναι να μην ξέρεις πώς να κινηθείς για να είσαι ασφαλής". Είναι αρρωστημένα συμπλέγματα με επικάλυψη πολιτικής.Namrail έγραψε: ↑03 Φεβ 2020, 16:53Εγώ συμφωνώ με τον λεγεωνη ότι για κάθε ψευδή κατηγορία παρενόχλησης ή βιασμου υπάρχουν χιλιάδες αληθινες, που δεν θα δουν ποτέ το φως της δημοσιότητας και οι ευθύνες δεν θα αποδοθουν εκεί που πρέπει.
Και αυτό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα. Το ζήτημα είναι όμως ότι κάθε στημένη κατηγορία που αποδεικνύεται ως τέτοια, και ενώ προηγουμένως έχει μεγεθυνθεί υπερβολικά μεσα από το metoo, προκαλεί μεγάλη ζημιά και πισωγυρισμα στον αντικειμενικό σκοπό του κινήματος, δλδ να αναδειχθούν όσο το δυνατόν περισσότερες περιπτώσεις παρενόχλησης, αφού διασπείρει αμφιβολίες για τη συνολική γνησιότητα των ισχυρισμών.
Αυτό θα μπορούσε να λυθεί εφόσον το metoo αντιμετώπιζε εξίσου σκληρά κάθε ψευδή καταγγελία. Σκληρά όμως, όπως διαπόμπευση και κοινωνικός αφανισμός όσων γυναικών πιάνονταν να έχουν πει ψέματα και να έχουν κατηγορήσει άδικα ανθρώπους για προσωπικό τους όφελος.
Αλλά δυστυχώς δεν συμβαίνει αυτό.
Τουλάχιστον ασόβαρο είναι, γιατί εκδικάζει σοβαρές υποθέσεις στα σόσιαλ μίντια (πολλές φορές δίχως τη μεσολάβηση της δικαιοσύνης).Namrail έγραψε: ↑03 Φεβ 2020, 16:53
Αυτό θα μπορούσε να λυθεί εφόσον το metoo αντιμετώπιζε εξίσου σκληρά κάθε ψευδή καταγγελία. Σκληρά όμως, όπως διαπόμπευση και κοινωνικός αφανισμός όσων γυναικών πιάνονταν να έχουν πει ψέματα και να έχουν κατηγορήσει άδικα ανθρώπους για προσωπικό τους όφελος.
Οπότε είναι μαλακία να κάνεις σεξ και πρέπει να είσαι έτοιμος να την πληρώσεις με δημόσια διαπόμπευση και να μείνεις στον δρόμο.Λεγεών έγραψε: ↑03 Φεβ 2020, 16:50Πολύ απλά: οι μαλακίες πληρώνονται. Δεν φταίνε πάντα μόνο οι άλλοι για τις αποκλειστικά δικές σου πράξεις.
Πόσο ωραία θα ήταν για τον Signore αν μπορούσε να απαντήσει "δεν την ξέρω την κυρία, δεν την έχω συναντήσει, και θα μιλήσει με τους δικηγόρους μου". Αν πήγαινε τον χρόνο πίσω με τη στερνή του γνώση, θα έκανε τις επιλογές που θα οδηγούσαν σε αυτή του την ατάκα.
Ναι ρε γαμώτο, δεν βλέπεις, όλος ο κόσμος που γαμάει και γαμιέται σαν κανονικός κόσμος έχει μείνει άστεγος, έχει διαπομπευτεί δημόσια, και τρώει από τους κάδους των σούπερ μάρκετ. Που βαδίζει η κενωνία άραγε...hellegennes έγραψε: ↑03 Φεβ 2020, 17:02Οπότε είναι μαλακία να κάνεις σεξ και πρέπει να είσαι έτοιμος να την πληρώσεις με δημόσια διαπόμπευση και να μείνεις στον δρόμο.Λεγεών έγραψε: ↑03 Φεβ 2020, 16:50Πολύ απλά: οι μαλακίες πληρώνονται. Δεν φταίνε πάντα μόνο οι άλλοι για τις αποκλειστικά δικές σου πράξεις.
Πόσο ωραία θα ήταν για τον Signore αν μπορούσε να απαντήσει "δεν την ξέρω την κυρία, δεν την έχω συναντήσει, και θα μιλήσει με τους δικηγόρους μου". Αν πήγαινε τον χρόνο πίσω με τη στερνή του γνώση, θα έκανε τις επιλογές που θα οδηγούσαν σε αυτή του την ατάκα.
Είναι μια ενδιαφέρουσα άποψη, αν μη τι άλλο.
Σου διαφεύγει κάτι. Ουδέποτε ήταν αντικειμενικός στόχος του κινήματος το τέλος της βίας, η απελευθέρωση του οποιουδήποτε και η εξάλειψη των βιασμών και παρενοχλήσεων.Namrail έγραψε: ↑03 Φεβ 2020, 16:53Εγώ συμφωνώ με τον λεγεωνη ότι για κάθε ψευδή κατηγορία παρενόχλησης ή βιασμου υπάρχουν χιλιάδες αληθινες, που δεν θα δουν ποτέ το φως της δημοσιότητας και οι ευθύνες δεν θα αποδοθουν εκεί που πρέπει.
Και αυτό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα. Το ζήτημα είναι όμως ότι κάθε στημένη κατηγορία που αποδεικνύεται ως τέτοια, και ενώ προηγουμένως έχει μεγεθυνθεί υπερβολικά μεσα από το metoo, προκαλεί μεγάλη ζημιά και πισωγυρισμα στον αντικειμενικό σκοπό του κινήματος, δλδ να αναδειχθούν όσο το δυνατόν περισσότερες περιπτώσεις παρενόχλησης, αφού διασπείρει αμφιβολίες για τη συνολική γνησιότητα των ισχυρισμών.
Βέβαια. Ζούμε όλοι με τον φόβο ότι μία μέρα θα εμφανιστεί μία γυναίκα που δεν θα έχουμε γνωρίσει ποτέ και συναντήσει ποτέ, και που θα μας καταστρέψει με τα ψέματα της. Και μέσα σε όλα, δεν θα μπορούμε να αποδείξουμε την αθωότητα μας.hellegennes έγραψε: ↑03 Φεβ 2020, 17:02Βέβαια προσκρούει σε ένα μικροσκοπικό εμπόδιο: ακόμα κι αν δεν την είχε συναντήσει ποτέ στην ζωή του, θα είχε την ίδια σημασία και το ίδιο αποτέλεσμα. Αφού δεν χρειάστηκε αυτή να καταθέσει το παραμικρό στοιχείο για να συμβούν όλα αυτά.
Θέλω να συζητήσουμε την παράμετρο "ας πρόσεχε", όμως χωρίς να προβούμε σε προσωπικούς χαρακτηρισμούς εκατέρωθεν περί του αν έχουμε ή όχι ζωή. Μπορούμε;Λεγεών έγραψε: ↑03 Φεβ 2020, 17:05Ναι ρε γαμώτο, δεν βλέπεις, όλος ο κόσμος που γαμάει και γαμιέται σαν κανονικός κόσμος έχει μείνει άστεγος, έχει διαπομπευτεί δημόσια, και τρώει από τους κάδους των σούπερ μάρκετ. Που βαδίζει η κενωνία άραγε...hellegennes έγραψε: ↑03 Φεβ 2020, 17:02Οπότε είναι μαλακία να κάνεις σεξ και πρέπει να είσαι έτοιμος να την πληρώσεις με δημόσια διαπόμπευση και να μείνεις στον δρόμο.Λεγεών έγραψε: ↑03 Φεβ 2020, 16:50Πολύ απλά: οι μαλακίες πληρώνονται. Δεν φταίνε πάντα μόνο οι άλλοι για τις αποκλειστικά δικές σου πράξεις.
Είναι μια ενδιαφέρουσα άποψη, αν μη τι άλλο.