Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑16 Φεβ 2020, 00:05
kameron έγραψε: ↑16 Φεβ 2020, 00:03
dna replication έγραψε: ↑15 Φεβ 2020, 23:57
- Τι κάνουμε με την ΤτΕ, όταν συστηματικά και με σχέδιο υπονομεύει την ίδια τη κυβέρνηση;
Ενδιαφέρον αυτό καθώς η ΤτΕ αποτελεί παράρτημα της ΕΚΤ.
Ένα μόνο μπορείς να κάνεις, αυτό που σου έλεγε ο Μπαρούφ, να έρθεις σε ρήξη με την ΕΚΤ και να φύγεις από το ευρώ.
Δεν το έκανε, τώρα πάλι αρχίζει να μοιράζει το σανό προς το κοινό του.
Αναγκαία αλλά όχι ικανή συνθήκη, δεδομένου του πόσες χώρες εκτός ΕΖ έχουν κατοχυρωμένη την ανεξαρτησία της ΚΤ τους.
μια και πιάσατε ένα πολύ καλό παράδειγμα, το
ανεξάρτητο @ρχδι
ο Στουρνάρας έκανε ωμές πολιτικές παρεμβάσεις και αντιπολίτευση στο συριζα ένω έγλειφε την κυβέρνηση Σαμαρά και τωρα γλείφει την κυβέρνηση Κούλη
https://www.efsyn.gr/oikonomia/elliniki ... -lotofagoi
Ηταν Δεκέμβριος του 2014, λίγες ώρες πριν από την έναρξη της διαδικασίας εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, όταν έκανε λόγο για μείωση με ταχύ ρυθμό της ρευστότητας της αγοράς και μεγάλο κίνδυνο «ανεπανόρθωτης βλάβης της ελληνικής οικονομίας».
O ανεξάρτητος κεντρικός τραπεζίτης κάλεσε τότε τους βουλευτές «να συνεκτιμήσουν τον μεγάλο αυτό και άμεσο κίνδυνο, με το θάρρος της προσωπικής γνωριμίας και γνωρίζοντας, λόγω της προηγούμενης θητείας μου ως υπουργού Οικονομικών, το τεράστιο βάρος της νομοθετικής προσαρμογής που σήκωσαν».
Ολα αυτά δεν είχαν προκαλέσει την οργή μόνο των πολιτικών του αντιπάλων αλλά και τον τραπεζιτών που είδαν ότι οι προτροπές Στουρνάρα ενίσχυαν το κλίμα ανασφάλειας. Αλλά και παραμονές των εκλογών, στις 16/1/2015, ο διοικητής της ΤτΕ έκανε το πρωτοφανές: ανακοίνωσε τη χρήση του έκτακτου μηχανισμού ρευστότητας (ΕLA) από δύο τράπεζες, με αποτέλεσμα να αυξηθούν οι εκροές καταθέσεων.
Μέχρι σήμερα εξάλλου δεν έχουν διαψευστεί οι πληροφορίες ότι ο διοικητής της ΤτΕ, ήδη από τις αρχές Φεβρουαρίου 2015, δηλαδή το πρώτο δεκαήμερο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμιζε την αναγκαιότητα άμεσης επιβολής capital controls.