Κλειστά σύνορα στον Έβρο

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.

Για το κλείσιμο των συνόρων στον Έβρο

1. Στηρίζω ανεπιφύλακτα, μπράβο στην κυβέρνηση
123
64%
2. Στηρίζω κριτικά
36
19%
3. Στηρίζω αναγκαστικά γιατί το κάνει η κυβέρνηση, θα προτιμούσα συνεννόηση με Ε.Ε. και ΝΑΤΟ
7
4%
3. Είμαι αντίθετος, αλλά έτσι και αλλιώς είμαστε χαμένοι
4
2%
4. Είμαι αντίθετος, το θέμα είναι να πέσει η κυβέρνηση
3
2%
5. Είμαι αντίθετος, πάνω από όλα είμαστε άνθρωποι
20
10%

Σύνολο ψήφων: 193

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Re: Κλειστά σύνορα στον Έβρο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 03 Μαρ 2020, 11:47

stavmanr έγραψε:
03 Μαρ 2020, 11:37
Δεν είμαι σίγουρος ότι αυτοί που πετούν πέτρες στον Έβρο είναι μετανάστες, όπως δεν είμαι σίγουρος ότι αυτοί που πετούν πέτρες και μολότοφ στις διαδηλώσεις είναι διαδηλωτές.
Επειδή στη συγκεκριμένη φάση, το θέμα είναι οι μετανάστες του Έβρου, αν δεν είσαι σίγουρος ότι είναι μετανάστες τότε δεν θα πρέπει να αντιδράσεις αν χρησιμοποιηθεί εναντίον τους η βία που είναι θεμιτή σε παράνομους που επιχειρούν απόπειρα εισβολής με αμιγώς επιθετική διάθεση.

Η γνώμη μου είναι ότι τα μπολντ αρκούν για να εκληφθούν ως εισβολείς ακόμη και αν είναι "μετανάστες".

Απλώς το επισημαίνω για να δείξω πόσο αντιφατικές είναι οι απόψεις σας. Παίζετε μονίμως σε ένα ασαφές πλαίσιιο, χωρίς να μπορείτε να υποστηρίξετε με σαφήνεια τι ακριβώς πρέπει να γίνει σε φάσεις που χρειάζονται άμεσοι χειρισμοί.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Nostalgia
Phorum.gr user: Nostalgia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nostalgia » 03 Μαρ 2020, 11:48

«Η πατρίδα μας απέδειξε ότι ξέρει και να υποδέχεται και να φιλοξενεί. Σήμερα αποδεικνύει ότι ξέρει να λέει ότι «υπάρχουν και όρια». Η αστυνομία και ο στρατός μας επιτελεί το καθήκον του και προστατεύει όλους τους κατοίκους της Θράκης, ανεξάρτητα από το θρήσκευμά τους. Προστατεύει τη ζωή, την τιμή και την περιουσία μας. Προσευχόμαστε στον Θεό να τους ευλογεί. Προσευχόμαστε, όμως, και για τους συνανθρώπους μας που αναγκάστηκαν να γίνουν πρόσφυγες εξ αιτίας των πολέμων. Τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά σύνορα. Η Ευρώπη πρέπει να δράσει ώστε οι πρόσφυγες να μπορέσουν να βρουν ένα ασφαλές καταφύγιο, όπως προβλέπει η διεθνής νομοθεσία».
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/ellada/ebros- ... n-kai-oria

Το παραπάνω είναι ανακοίνωση της Μουφτείας Ξάνθης!!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Nostalgia την 03 Μαρ 2020, 11:49, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."

Nero

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nero » 03 Μαρ 2020, 11:48

Naida έγραψε:
03 Μαρ 2020, 11:39
Gherschaagk έγραψε:
03 Μαρ 2020, 11:27
Naida έγραψε:
03 Μαρ 2020, 11:15

Κονακρι είναι η πρωτεύουσα.
Και την ήξερες εσύ την Γουινέα Κονακρι και παλιότερα;

Γιατί τα παλικάρια φαίνεται να ξέρουν πως πρέπει να φτάσουν Ελλάδα μέσω Τουρκίας για να καταλήξουν Γερμανία. Μόνο έτσι γίνεται για κάποιον περίεργο λόγο.
Την Γουινέα την είχα ακουστά. Λογικά πρέπει να πήγε κάποιος εκεί και να τους είπε, θέλουμε να φορτώσουμε την Ελλάδα με λαθροεποικους, να εξισλαμισουμε την Ευρώπη ελάτε. Δίστασαν λίγο να αφήσουν οικογένειες, δουλειές και περιουσίες αλλά λένε δε γαμιεται θα πάμε.
Ποιος μίλησε για εξισλαμισμό και τα τοιαύτα; Αλήθεια πιστεύεις ότι ο φοσιλης, εγώ και τόσοι άλλοι σ'αυτό εδώ το νήμα ξυπνήσαμε ξαφνικά προχτές και αρχίσαμε να πιστεύουμε τη θεωρία της μεγάλη αντικατάστασης του λευκού χριστιανού ανθρώπου; Αυτό πιστεύεις ότι(πιστεύουμε ότι) διακυβεύεται;

Άβαταρ μέλους
Andromachi
Phorum.gr user: Andromachi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Andromachi » 03 Μαρ 2020, 11:49

Εικόνα

Ετσι γυρνανε τα οχήματα μας, καθε φορά που τρεχουν να κλείσουν τρύπες.

Εικόνα

και για όποιον δεν το έχει δεί :

Μη τρωγεστε βρε μεταξύ σας .... κατ εμε δεν χωρούν πολιτικές αποψεις σε τετοια γεγονότα,
βεβαια ειναι καθαρά δική μου αποψη και δεν την επιβάλλω σε κανεναν ... έχουν κουράσει αφάνταστα μερικοί στο διαδίκτυο...
Ανδρομάχη: (ανήρ + (μάχη) μάχομαι) – πρόμαχος

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 03 Μαρ 2020, 11:51

Nostalgia έγραψε:
03 Μαρ 2020, 11:45
ΓΑΛΗ έγραψε:
03 Μαρ 2020, 11:32
Nostalgia έγραψε:
03 Μαρ 2020, 11:25

:lol:
Η αλήθεια είναι ότι δεν φοβάμαι γιατί είναι όντως πολύ έξυπνος.
Και οι έξυπνοι άνθρωποι δεν επηρεάζονται από τους μαλάκες στα πραγματικά κρίσιμα θέματα ούτε χρησιμοποιούν ξενέρωτους ελιγμούς και κουτοπονηριές.
ναι αλλα επισης μια ακομα αληθεια ειναι οτι εκφραζομαστε λαου λαου απεναντι του αντι να τον αρχισουμε στα φιλιά.... :D
Αν παίζει έστω και ως υπόθεση ότι θα τον κυνηγάνε για να τον πλακώσουν στα φιλιά όλες οι εθνικίστριες γριές θα τρομοκρατηθεί βρε. Μιλάμε για την απόλυτη δυστοπία. :D

Προσέχουμε για να έχουμε.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 03 Μαρ 2020, 11:52

ΓΑΛΗ έγραψε:
03 Μαρ 2020, 11:47
stavmanr έγραψε:
Δεν είμαι σίγουρος ότι αυτοί που πετούν πέτρες στον Έβρο είναι μετανάστες, όπως δεν είμαι σίγουρος ότι αυτοί που πετούν πέτρες και μολότοφ στις διαδηλώσεις είναι διαδηλωτές.
Επειδή στη συγκεκριμένη φάση, το θέμα είναι οι μετανάστες του Έβρου, αν δεν είσαι σίγουρος ότι είναι μετανάστες τότε δεν θα πρέπει να αντιδράσεις αν χρησιμοποιηθεί εναντίον τους η βία που είναι θεμιτή σε παράνομους που επιχειρούν απόπειρα εισβολής με αμιγώς επιθετική διάθεση.
Η βία δεν είναι για την ιδεολογία σου θεμιτή, αλλά κυρίως και πρωτίστως επιθυμητή. Είναι είδος φετίχ. Ένας μυστηριακός αυτοσκοπός. Μία στάση ζωής.
Δεν υπάρχει θέμα που να μην το γυρίζεις στα κουμπούρια και τα παλούκια.

Στον πολιτισμό μας, τον ελληνικό, η βία είναι το έσχατο μέσο και ταυτόχρονα κλιμακώνεται μέχρι το σημείο που δεν είναι πλέον απαραίτητη.
Η γνώμη μου είναι ότι τα μπολντ αρκούν για να εκληφθούν ως εισβολείς ακόμη και αν είναι "μετανάστες".

Απλώς το επισημαίνω για να δείξω πόσο αντιφατικές είναι οι απόψεις σας. Παίζετε μονίμως σε ένα ασαφές πλαίσιιο, χωρίς να μπορείτε να υποστηρίξετε με σαφήνεια τι ακριβώς πρέπει να γίνει σε φάσεις που χρειάζονται άμεσοι χειρισμοί.
Φυσικά και οι "αντιφάσεις" λύνονται κατά τη Γαλή όταν απλώνεις τις ριπές ενός οπλοπολυβόλου στον ορίζοντα.
Πες μου, αληθινά, δεν ρίγησες από ολοκλήρωση μόνο που έφτιαξες την εικόνα αυτή στο νου σου;
Αλήθεια, όταν οι έλληνες οπλισμένοι στρατιωτικοί συνελήφθησαν επειδή εισέβαλαν στο τουρκικό έδαφος γιατί συγκινήθηκες και ζητούσες την επιείκεια; Εκεί δεν έπρεπε να εκτελεστούν στα σύνορα σύμφωνα με την λογική της Γαλής και το ελληνικό και τουρκικό δίκαιο;
Και γράφεις για αντιφάσεις των άλλων...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stavmanr την 03 Μαρ 2020, 11:57, έχει επεξεργασθεί 4 φορές συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Belisarius
Phorum.gr user: Belisarius

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Belisarius » 03 Μαρ 2020, 11:52

stavmanr έγραψε:
03 Μαρ 2020, 11:44
Belisarius έγραψε:
03 Μαρ 2020, 11:41
stavmanr έγραψε:

Αν γεννιόμουν κάπου στο 1920, δεν θα ήμουν σίγουρος ότι κατά την εφηβική μου ζωή αυτοί που έκαψαν τη γερμανική Βουλή ήταν κομμουνιστές.
Στην ερώτηση μου το τελευταίο που έχει σημασία είναι αν πετάνε πέτρες (...)
Όταν το έγραψες όμως κάτι ρίγησε στη σπονδυλική στήλη. Κάποιου είδους ευχαρίστησης. Παραδέξου το. :smt047
Πόσες χώρες διέσχισαν για να βρεθούν στο Έβρο;
Άλλες τόσες που ήθελαν να διασχίσουν μετά τον Έβρο, αλλά τους σταμάτησε εκεί ο "δυτικός ανθρωπιστικός πολιτισμός". Πέρασαν όλες τις απάνθρωπες χώρες του κόσμου και αποκλείστηκαν από τις "πολιτισμένες".
Αρα το ασφαλές συμπέρασμα είναι ότι στο ακόλουθο ερώτημα:
Ο ντόπιος τούρκος μπορεί απλά να περάσει τα σύνορα, να ψηφίσει για τη διαχείριση της χώρας του κλπ. Ο μετανάστης μπορεί να τα κάνει αυτά;
Η απάντηση είναι ναι.

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 03 Μαρ 2020, 11:53

Belisarius έγραψε:
03 Μαρ 2020, 11:52
stavmanr έγραψε:
03 Μαρ 2020, 11:44
Belisarius έγραψε:
03 Μαρ 2020, 11:41

Στην ερώτηση μου το τελευταίο που έχει σημασία είναι αν πετάνε πέτρες (...)
Όταν το έγραψες όμως κάτι ρίγησε στη σπονδυλική στήλη. Κάποιου είδους ευχαρίστησης. Παραδέξου το. :smt047
Πόσες χώρες διέσχισαν για να βρεθούν στο Έβρο;
Άλλες τόσες που ήθελαν να διασχίσουν μετά τον Έβρο, αλλά τους σταμάτησε εκεί ο "δυτικός ανθρωπιστικός πολιτισμός". Πέρασαν όλες τις απάνθρωπες χώρες του κόσμου και αποκλείστηκαν από τις "πολιτισμένες".
Αρα το ασφαλές συμπέρασμα είναι ότι στο ακόλουθο ερώτημα:
Ο ντόπιος τούρκος μπορεί απλά να περάσει τα σύνορα, να ψηφίσει για τη διαχείριση της χώρας του κλπ. Ο μετανάστης μπορεί να τα κάνει αυτά;
Η απάντηση είναι ναι.
Τότε τί συζητάμε; :102:
Τα κάνει και τέλος.

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 03 Μαρ 2020, 11:53

Nero έγραψε:
03 Μαρ 2020, 11:48
Naida έγραψε:
Gherschaagk έγραψε:

Γιατί τα παλικάρια φαίνεται να ξέρουν πως πρέπει να φτάσουν Ελλάδα μέσω Τουρκίας για να καταλήξουν Γερμανία. Μόνο έτσι γίνεται για κάποιον περίεργο λόγο.
Την Γουινέα την είχα ακουστά. Λογικά πρέπει να πήγε κάποιος εκεί και να τους είπε, θέλουμε να φορτώσουμε την Ελλάδα με λαθροεποικους, να εξισλαμισουμε την Ευρώπη ελάτε. Δίστασαν λίγο να αφήσουν οικογένειες, δουλειές και περιουσίες αλλά λένε δε γαμιεται θα πάμε.
Ποιος μίλησε για εξισλαμισμό και τα τοιαύτα; Αλήθεια πιστεύεις ότι ο φοσιλης, εγώ και τόσοι άλλοι σ'αυτό εδώ το νήμα ξυπνήσαμε ξαφνικά προχτές και αρχίσαμε να πιστεύουμε τη θεωρία της μεγάλη αντικατάστασης του λευκού χριστιανού ανθρώπου; Αυτό πιστεύεις ότι(πιστεύουμε ότι) διακυβεύεται;
Δεν μιλούσα σε σένα όμως.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...

Άβαταρ μέλους
Nostalgia
Phorum.gr user: Nostalgia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nostalgia » 03 Μαρ 2020, 11:54

"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."

Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere » 03 Μαρ 2020, 11:54

Δεν πρέπει να υπάρξει συζήτηση. Δεν περνάνε.
Ordem e Progresso.

Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk » 03 Μαρ 2020, 11:55

Naida έγραψε:
Gherschaagk έγραψε:
Naida έγραψε:
03 Μαρ 2020, 11:15

Κονακρι είναι η πρωτεύουσα.

Πήραν το δισάκι τους στον ώμο, φόρεσαν τα καλά τα αθλητικά τους παπούτσια γιατί είχαν πολύ δρόμο να κάνουν περπατώντας και ξεκίνησαν για την μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής τους. Πέρασαν ανείπωτες κακουχίες αλλά τώρα είναι εδώ και το μόνο που θέλουν είναι τους επιτρέψουμε να πάνε Γερμανία για να ζήσουν στον παράδεισο.

Τους στερούμε το όνειρο.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.

Nero

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nero » 03 Μαρ 2020, 11:56

Naida έγραψε:
03 Μαρ 2020, 11:53
Nero έγραψε:
Naida έγραψε:

α λες ότι το πιστεύει η γκερ δηλαδή. Όκ, λογικό

Άβαταρ μέλους
Belisarius
Phorum.gr user: Belisarius

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Belisarius » 03 Μαρ 2020, 11:56

stavmanr έγραψε:
Τότε τί συζητάμε; :102:
Τα κάνει και τέλος.
Ακριβώς. Και φυσικά θα μεταναστεύει ακριβώς όπως και εγώ σε τρίτες χώρες: Νόμιμα και με όλα τα χαρτιά. Αλλιώς τον πούλο.

Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk » 03 Μαρ 2020, 11:59

Nero έγραψε:
03 Μαρ 2020, 11:56
Naida έγραψε:
Nero έγραψε:

α λες ότι το πιστεύει η γκερ δηλαδή. Όκ, λογικό
Όχι βέβαια!
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών