Καλημέρα φίλε. Ισως να εννοείς το νήμα που είχα ανοίξει πρόσφατα. Σε αυτή την περίπτωση μάλλον δεν έγινα κατανοητός. Επέτρεψε μου να εξηγήσω:Τρελός_του_Χωριού έγραψε: ↑02 Μαρ 2020, 21:28Επειδή κάπου πήρε κάτι το μάτι μου για Πλάτωνα, θα αξίζει να αναφερθεί ότι ο σύγχρονος φιλόσοφος που μεταπολεμικά
υποστήριξε ότι υπάρχει σύνδεση μεταξύ του Πλάτωνα και του φασισμού, αλλά και του κομμουνισμού, είναι ο Καρλ Πόπερ...
Υπήρξε ενα παρατράγουδο με το οποίο οι Έλληνες αυτο-εξυμνόντουσαν, όπως μόνο αυτοί γνωρίζουν τόσο καλά. Αλλά μου έκανε εντύπωση η κτυπητή αντίθεση: Απο την μια επίκληση στους αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους που συμβολίζουν το αρχαίο κάλλος, και απο την άλλη τσιφτετΕλια, σκυλλάδικα, υποκουλτούρα, εμπορευματικοποίηση, δείξε και λίγο μπούτι. Έτσι και τώρα, απο την μια μεγάλο μέρος των Ελλήνων θαυμάζει την αρχαία Ελλάδα, ως το λίνκνο του πολιτισμού, από την άλλη, οι ίδιοι βρίζουν εγγύους σε βάρκες. Η αντίθεση παραμένει η ίδια.
Συμφωνώ στην κριτική που ασκήθηκε για τον Πλάτωνα, από τους πιο πανω συμπχορουμίτες. Επιπλέον, ο Νίτσε, αν θυμαμαι καλά στο Αντίχριστος ασκησε σφοδρή κριτική στον Πλατωνα.