Χασις και εξαρτηση

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
Κόκκορας
Phorum.gr user: Κόκορας

Re: Χασις και εξαρτηση

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κόκκορας » 29 Φεβ 2020, 19:11

GoBack έγραψε:
29 Φεβ 2020, 15:41
Κόκκορας έγραψε:
29 Φεβ 2020, 15:14
Daje έγραψε:
29 Φεβ 2020, 07:35
Χαζευεις μετα απο λιγο.
Ειχα εναν φιλο στο πανεπιστημιο που το εκανε και στο τελος χαζεψε. Καηκαν κυτταρα (και να το κοψεις μετα δεν επανερχεσαι 100%).
Ειναι απο τις μαλακιες που σε συνοδευουν μετα σε ολη τη ζωη σου.
εχει γινει ερευνα που εδειξε αλλοιωσεις στον εγκεφαλο.

η δε βλαβη στα πνευμονια ειναι σαν να κανεις ενα πακετο τσιγαρα καθε μερα,ακομα και αν καπνιζεις λιγο.
Για τον εγκεφαλο μου φαινεται λογικο,ολοι ξερουμε απο εναν που χαζεψε απο το μπαφο :lol:
Αυτο με τα πνευμονια δεν παιζει με τιποτα
https://www.dailymail.co.uk/news/articl ... bacco.html

Άβαταρ μέλους
GoBack

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBack » 29 Φεβ 2020, 19:29

Κόκκορας έγραψε:
29 Φεβ 2020, 19:11
GoBack έγραψε:
29 Φεβ 2020, 15:41
Κόκκορας έγραψε:
29 Φεβ 2020, 15:14

εχει γινει ερευνα που εδειξε αλλοιωσεις στον εγκεφαλο.

η δε βλαβη στα πνευμονια ειναι σαν να κανεις ενα πακετο τσιγαρα καθε μερα,ακομα και αν καπνιζεις λιγο.
Για τον εγκεφαλο μου φαινεται λογικο,ολοι ξερουμε απο εναν που χαζεψε απο το μπαφο :lol:
Αυτο με τα πνευμονια δεν παιζει με τιποτα
https://www.dailymail.co.uk/news/articl ... bacco.html
Aυτοι αναπαραγουν μια παλια ερευνα.Εδω σε αυτη τα λενε αλλιως,οτι ναι μεν εχουν καρκινογονες ουσιες με το κιλο αλλα στην πραξη δεν βλεπουν καταστροφη.
In view of the above findings, a null association between marijuana use and lung cancer is somewhat surprising since marijuana smoke contains known carcinogens in amounts comparable to those found in tobacco smoke (49). While the generally smaller amounts of marijuana that are regularly smoked compared to tobacco might appear to explain the null association of marijuana with lung cancer, the absence of a dose-response relationship between marijuana use and lung cancer, in contrast to the strong dose-response relationship noted for tobacco (16), would argue against this explanation. A more likely explanation is a tumor-suppressant effect of THC and other cannabinoids evident in both cell culture systems and animal models of a variety of cancers, as reviewed by Bifulco et al. (57). These anti-tumoral effects (anti-mitogenic, pro-apoptotic and anti-angiogenetic) could possibly counteract the tumor-initiating or tumor-promoting effects of the carcinogens within the smoke of cannabis.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4302404/
Philip Mortimer έγραψε:
14 Μαρ 2023, 22:40
Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.

Άβαταρ μέλους
Κόκκορας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κόκκορας » 29 Φεβ 2020, 19:33

βιβλιογραφικη ειναι,δεν ειναι αυτοτελη ερευνα,ρεζουμε παλιων ερευνων

βαριεμαι να το ψαξω,απο wiki ηταν το link αλλα μια και το ψαξες λιγο,να το δουμε το σεντονακι..

Άβαταρ μέλους
Namrail

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Namrail » 29 Φεβ 2020, 19:36

3 τσιγάρα τη μέρα δεν είναι τίποτα. Εγώ είχα φίλο (ναυτικό) που όταν ερχόταν στο χωριό για διακοπές έφερνε από κιλό και πάνω (για ένα μήνα). Έτσι και τον πιάνανε αυτόν θα τον πηγαιναν μέσα για διακίνηση ενώ δεν πουλούσε πουθενά, ήταν καθαρά για προσωπική χρήση.

Και όμως μέσα στο πλοίο άντεχε να μην καπνίσει για.μηνες (γιατί δουλεύει σε φορτηγά).

Άβαταρ μέλους
GoBack

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBack » 29 Φεβ 2020, 19:54

Κόκκορας έγραψε:
29 Φεβ 2020, 19:33

βαριεμαι να το ψαξω,απο wiki ηταν το link αλλα μια και το ψαξες λιγο,να το δουμε το σεντονακι..
Γενικα πιστευω οτι ειναι δυσκολες οι ερευνες πανω στο συγκεκριμενο θεμα.Εγω απλα εχω κρατησει οτι το κανονικο τσιγαρο προκαλει σιγουρα αρκετους καρκινους ενω η φουντα ειναι ακομα αμφιλεγομενη και στη δινουν πλεον και για φαρμακευτικους λογους :lol:
Philip Mortimer έγραψε:
Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.

Άβαταρ μέλους
Κόκκορας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κόκκορας » 29 Φεβ 2020, 21:08

GoBack έγραψε:
29 Φεβ 2020, 19:54
Κόκκορας έγραψε:

Γενικα πιστευω οτι ειναι δυσκολες οι ερευνες πανω στο συγκεκριμενο θεμα.Εγω απλα εχω κρατησει οτι το κανονικο τσιγαρο προκαλει σιγουρα αρκετους καρκινους ενω η φουντα ειναι ακομα αμφιλεγομενη και στη δινουν πλεον και για φαρμακευτικους λογους :lol:
αυτο που πρεπει να κρατησεις οτι η κανναβη ειναι ψυχοτροπη ουσια,που δρα στο κεντρικο νευρικο συστημα ,με οτι αυτο συνεπαγεται

αν δεν υπαρχουν βεβαιοτητες για αλλες δρασεις της(αλλα ισχυρες υποψιες/ενδειξεις) ειναι γιατι δεν υπαρχουν τα τεραστια δειγματα,που εχουμε στην περιπτωση τσιγαρου κ αλκοολ.

Άβαταρ μέλους
Λίνο Βεντούρα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λίνο Βεντούρα » 29 Φεβ 2020, 21:13

zteo έγραψε:
29 Φεβ 2020, 07:05
Γνωριζω ατομο που κανει 1-3 τσιγαρα την ημερα μπαφο αλλα με τον ((ευρωπαικο)) τροπο.Κοινως ανακατευει το χασις με τον καπνο απο το τσιγαρο.Το θεωρειται εξαρτημενο αυτο το ατομο?
ρωταω για εναν φίλο
:smt005:
Fluffy έγραψε:
25 Αύγ 2021, 12:22
Στον καπιταλισμό κυριαρχεί η αντίληψη της κυρίαρχης τάξης, γιαυτό είναι και κυρίαρχη.

Άβαταρ μέλους
Papa John

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Papa John » 29 Φεβ 2020, 21:16

Άβαταρ μέλους
GoBack

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBack » 29 Φεβ 2020, 21:17

Κόκκορας έγραψε:
29 Φεβ 2020, 21:08
GoBack έγραψε:
29 Φεβ 2020, 19:54
Κόκκορας έγραψε:

αυτο που πρεπει να κρατησεις οτι η κανναβη ειναι ψυχοτροπη ουσια,που δρα στο κεντρικο νευρικο συστημα ,με οτι αυτο συνεπαγεται

αν δεν υπαρχουν βεβαιοτητες για αλλες δρασεις της(αλλα ισχυρες υποψιες/ενδειξεις) ειναι γιατι δεν υπαρχουν τα τεραστια δειγματα,που εχουμε στην περιπτωση τσιγαρου κ αλκοολ.
Ναι ειπαμε οτι πολλοι χαζεψαν τελειως(εχοντας βεβαια ροπη προς την ηλιθιοτητα ετσι και αλλιως).
Παντως αν ειχα να διαλεξω αναμεσα σε ενα πακετο τσιγαρα τη μερα και ενα στριφτο κανναβης θα διαλεγα το δευτερο με κλειστα τα ματια.
Philip Mortimer έγραψε:

zteo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από zteo » 04 Μαρ 2020, 07:25

Πρωτα απο ολα να ρωτησω το ανακατεμα χασις και καπνου απο τσιγαρο θεωρειται σαν μπαφο η οχι?
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι

Άβαταρ μέλους
panos291

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από panos291 » 04 Μαρ 2020, 07:44

zteo έγραψε:
04 Μαρ 2020, 07:25
Πρωτα απο ολα να ρωτησω το ανακατεμα χασις και καπνου απο τσιγαρο θεωρειται σαν μπαφο η οχι?
Και αυτοί που πίνουν το ουίσκι τους νερωμενο, ουίσκι πίνουν.

Άβαταρ μέλους
LEONAS
Phorum.gr user: ΧΟΥΚ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από LEONAS » 04 Μαρ 2020, 08:43

zteo έγραψε:
04 Μαρ 2020, 07:25

Όλοι το ανακατεβουν
Πέσιμο ή χεσιμο; :p2:

Άβαταρ μέλους
Πορφύριος Εξαρχίδης
Phorum.gr user: Πορφύριος Εξαρχίδης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πορφύριος Εξαρχίδης » 04 Μαρ 2020, 09:21

Αγαπητέ zteo. Ψυχανεμίζομαι ότι το νήμα σου αφορά εσένα κι όχι κάποιον φίλο σου. Η συμβουλή μου είναι να κόψεις το χασίσι. Είτε το ανακατεύεις με καπνό είτε με κοπριά πάλι χασίσι είναι. Κόψ' το μαχαίρι.

zteo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από zteo » 04 Μαρ 2020, 09:35

Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε:
04 Μαρ 2020, 09:21
Αγαπητέ zteo. Ψυχανεμίζομαι ότι το νήμα σου αφορά εσένα κι όχι κάποιον φίλο σου. Η συμβουλή μου είναι να κόψεις το χασίσι. Είτε το ανακατεύεις με καπνό είτε με κοπριά πάλι χασίσι είναι. Κόψ' το μαχαίρι.
Αγαπητέ εγώ αυτό το δηλητήριο δεν το έβαλα και δεν θα το βάλω στον οργανισμό μου.Απλα είμαι ανίδεος με τις επιπτώσεις που έχει και με το εάν κάνει εξάρτηση.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι

Άβαταρ μέλους
vantono
Phorum.gr user: vantono

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono » 04 Μαρ 2020, 10:04

καλά, σιγά το δηλητήριο, μην υπερβάλλετε. Περισσότερο δηλητήριο απο το τσιγάρο, δεν υπάρχει.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών