Κλειστά σύνορα στον Έβρο

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.

Για το κλείσιμο των συνόρων στον Έβρο

1. Στηρίζω ανεπιφύλακτα, μπράβο στην κυβέρνηση
123
64%
2. Στηρίζω κριτικά
36
19%
3. Στηρίζω αναγκαστικά γιατί το κάνει η κυβέρνηση, θα προτιμούσα συνεννόηση με Ε.Ε. και ΝΑΤΟ
7
4%
3. Είμαι αντίθετος, αλλά έτσι και αλλιώς είμαστε χαμένοι
4
2%
4. Είμαι αντίθετος, το θέμα είναι να πέσει η κυβέρνηση
3
2%
5. Είμαι αντίθετος, πάνω από όλα είμαστε άνθρωποι
20
10%

Σύνολο ψήφων: 193

Ανδρέας

Re: Κλειστά σύνορα στον Έβρο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ανδρέας » 07 Μαρ 2020, 13:06

Northern Spirit έγραψε:
07 Μαρ 2020, 13:01

Γιάυτο εχει το Ισραηλ 2 εατομυρια Αραβες (20%) στον πληθυσμο του;
Λαθρομετανάστες;

Άβαταρ μέλους
Niki
Phorum.gr user: Niki

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Niki » 07 Μαρ 2020, 13:07

Highlander έγραψε:
07 Μαρ 2020, 13:02
Namrail έγραψε:
Niki έγραψε:
07 Μαρ 2020, 12:38
σίγουρα πάμε για πόλεμο.
Δυστυχώς θα το ζήσουμε και αυτό.
Δυνατή γεωπολιτικη ανάλυση. :D
Θα το διάβασε στο πενταπόσταγμα ή στην ελεύθερη ώρα μαζί με κάποια προφητεία, σιγουρακι.
Έγραψα και αυτό .
Όταν σας βλέπω να διαφωνείτε ακόμα για πρόσφυγες και μετανάστες σύνορα κλειστά ή ανοικτά.
Αναρωτιέμαι αν είμαι η μόνη στην Ελλάδα που βλέπω αυτό που έρχεται.
Δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα συζήτησης.
Ο Ερντογάν μας το έδειξε με πολλούς τρόπους.
Απέσυρε τους μετανάστες από τα σύνορα.
Έχει πλέον αστυνομικούς με στολές και πολιτικά να πετάνε δακρυγόνα , καπνογόνα να χρησιμοποιούν φλογοβόλα.
Πετάει σε σχηματισμούς βομβαρδισμού στα 35000 μέτρα.
Πετάει οπλισμένα drome από πάνω μας.
Απαγόρευσε την μετακίνηση προσφύγων στο Αιγαίο έβγαλε την ακτοφυλακή να εμβολίσει σκάφη του λιμενικού.
Εσείς συζητάτε ακόμα για την ωραία Ελένη.
Είστε εκτός θέματος.
Πρώτη φορά μπήκα στο site που ανέφερες τώρα λέω θα υπάρχουν και άλλοι εκεί που να βλέπουν αυτό που βλέπω εγώ.
Άλλα δυστυχώς ούτε αυτοί γράφουν κάτι τέτοιο.
Συνεχίζω να είμαι μόνη μου.
Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.

Άβαταρ μέλους
Namrail

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Namrail » 07 Μαρ 2020, 13:08

Φρούραρχος έγραψε:

Ας το υπολόγιζαν πριν καβαλήσουν παράνομα τα σύνορα, ότι παίζει και το σενάριο αυτό.

Δικό τους θέμα. Δεν μας αφορά. Πάμε παρακάτω.
Όταν έχεις μεταναστευτικους πληθυσμούς στην επικράτεια σου, φυσικά και σε αφορά το πρόβλημα.

Όσο για τις ωραίες και γρήγορες λύσεις της ΝΔ, που θα έλυνε το θέμα με σχέδιο και πλανο, είδαμε που κατέληξαν.

Άβαταρ μέλους
Belisarius
Phorum.gr user: Belisarius

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Belisarius » 07 Μαρ 2020, 13:08

Northern Spirit έγραψε:
07 Μαρ 2020, 12:53
Τα χρηματα τα δινει η ΕΕ, ΟΗΕ,ΜΚΟ και ιδιωτικες χρηματοδοτησεις, δεν ειναι εκει το θεμα..
Επισης εχουμε νομικη υποχρεωση να το κανουμε σε προσφυγες..

Το θεμα ειναι αυτοι που ΔΕΝ ειναι προσφυγες. Εκει παιζουνε δυο σεναρια...Μαζικες απελασεις για τις οποιες δεν εχουμε τα λεφτα...(για να απελασεις αεροπορικων 100 χιλιαδες προσφυγες χρειαζεσαι δεκαδες εκατομυρια ευρω) ουτε λυνουνε το ρποβλημα αφου νεοι μεταναστες ερχονται.

Η αλλη λυση ειναι συσυμφωνια με χωρες της ΕΕ και κατα προτιμηση του ΟΗΕ για δικαιη κατανομη ολων αυτων αναλογα με τις συνατοτητες του καθενος: καποιοι θα πανε σε αλλες χωρες, καποιοι θα στελνονται πισω στις χωρες τους, καποιοι θα μενουνε εδω.

Το μονο σιγουρο ειναι οτι το μεταναστευτικο προβλημα θα χειροτερεψει τις επομενες δεκαετιες και αφορισμοι δεν βοηθανε να λυθει.
Δεν δίνουν αρκετά. Εκεί είναι το θέμα. Πόσα δίνουν το κεφάλι/μήνα;

Για τις επιστροφές, δεκάδες εκατομμύρια ευρώ εξοικονομούνται από τα επιδόματα που γλιτώνεις και το κόστος διαμονής εντός μερικών μηνών (μη πω και ημερών).

Έστω ότι γίνεται δίκαιη κατανομή στην ΕΕ. Εξήγησε μου το λόγο, μόλις μαθευτούν τα νέα στο Πακιστάν, να μην μας κουβαληθεί όλο το χωριό.
Και όχι μόνο. Γιατί να μην αρχίσουν να έρχονται και από άλλες χώρες;

Δεν είναι λύσεις αυτά που προτείνεις. Είναι προτάσεις παιδιών νηπιαγωγείου. Με αυτά σίγουρα θα χειροτερέψει το πρόβλημα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Belisarius την 07 Μαρ 2020, 13:10, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Namrail

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Namrail » 07 Μαρ 2020, 13:10

Niki έγραψε:
07 Μαρ 2020, 13:07
Highlander έγραψε:
Namrail έγραψε:

Δυνατή γεωπολιτικη ανάλυση. :D
Θα το διάβασε στο πενταπόσταγμα ή στην ελεύθερη ώρα μαζί με κάποια προφητεία, σιγουρακι.
Έγραψα και αυτό .
Όταν σας βλέπω να διαφωνείτε ακόμα για πρόσφυγες και μετανάστες σύνορα κλειστά ή ανοικτά.
Αναρωτιέμαι αν είμαι η μόνη στην Ελλάδα που βλέπω αυτό που έρχεται.
Δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα συζήτησης.
Ο Ερντογάν μας το έδειξε με πολλούς τρόπους.
Απέσυρε τους μετανάστες από τα σύνορα.
Έχει πλέον αστυνομικούς με στολές και πολιτικά να πετάνε δακρυγόνα , καπνογόνα να χρησιμοποιούν φλογοβόλα.
Πετάει σε σχηματισμούς βομβαρδισμού στα 35000 μέτρα.
Πετάει οπλισμένα drome από πάνω μας.
Απαγόρευσε την μετακίνηση προσφύγων στο Αιγαίο έβγαλε την ακτοφυλακή να εμβολίσει σκάφη του λιμενικού.
Εσείς συζητάτε ακόμα για την ωραία Ελένη.
Είστε εκτός θέματος.
Πρώτη φορά μπήκα στο site που ανέφερες τώρα λέω θα υπάρχουν και άλλοι εκεί που να βλέπουν αυτό που βλέπω εγώ.
Άλλα δυστυχώς ούτε αυτοί γράφουν κάτι τέτοιο.
Συνεχίζω να είμαι μόνη μου.
Εδω ταιριάζει πάλι το ανέκδοτο με εκείνον που οδηγεί ανάποδα στην εθνική.

Άβαταρ μέλους
Φρούραρχος
Phorum.gr user: Φρούραρχος Γατάκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Φρούραρχος » 07 Μαρ 2020, 13:10

Namrail έγραψε:
07 Μαρ 2020, 11:22
Belisarius έγραψε:
07 Μαρ 2020, 11:13
Namrail έγραψε:
07 Μαρ 2020, 11:08

Αυτό δεν το ξέρεις. Αν ο Ερντογάν δεν πάρει σύντομα κάνα σοβαρό φράγκο από τη Γερμανία μπορεί να αρχίσει διάφορα κόλπα με τα 4 εκατ. μετανάστες που έχει στην Τουρκία.

Και στον βασανισμό και τα "αντίμετρα" εμείς δεν τον φτάνουμε και δεν νοείται να τον φτάσουμε.
Δεν το ξέρω αλλά είναι σίγουρα αξίζει η δοκιμή.
Θεωρώ πολύ σωστά τα επιδόματα και τις παροχές προς του πρόσφυγες εφόσον υπάρχει πάτος στο βαρέλι. Αλλιώς αυτά λειτουργούν ως αυτοτροφοδοτούμενος μηχανισμός της καταστροφής. Αν λ.χ, ο Πακιστανός γνωρίζει ότι θα έρθει Ευρώπη και δεν θα πάρει κανένα επίδομα και πως δεν θα νομιμοποιηθεί ούτε 10 γενιές αργότερα, θα καθίσει σπίτι του.
Νταξει ονειροβατειτε. Οι άνθρωποι αυτοί αρχικά ρισκαραν τη ζωή τους για να ρθουν εδώ και θα αποτελέσει επαρκές αντίμετρο το ότι εσύ θα τους κόψεις τα επιδόματα;

ΝΑΙ. Τα κόβεις όλα. Εσύ τα δίνεις, εσύ τα κόβεις. Ρίσκαραν και έχασαν. Τα έχει αυτά το ρίσκο.

Ήδη είναι σε ισχύ αρκετά αντίμετρα. Για αρχή τους έχεις σε καταυλισμούς που δεν υπάρχουν ούτε τα στοιχειώδη. Ζουν σε τσαντιρια με τρομερές ελλείψεις και υψηλή εγκληματικότητα, στοιβαγμένοι σαν τα ζώα.
Αυτό δεν τους εμπόδισε από τον να έρθουν.

Θα ανοίξουν ξερονήσια και ειδικά σε Γιάρο έχει έτοιμα κτήρια. Δεν θα είναι σαν ζώα. Να στηρίξεις σε αυτή την κατεύθυνση.

Ούτε τα κλειστά κέντρα φυλακές τους εμπόδισαν όπως ούτε το κόψιμο των επιδομάτων θα τους εμποδίσει.

Το μόνο δραστικό αντίμετρο που θα κόψει άπαξ τις ροές είναι να δημιουργήσεις συνθήκες επικινδυνότητας για τη ζωή τους, ανάλογες με αυτές που βίωναν στην πατρίδα τους.

Κοινώς να αρχίσεις να γεμίζεις με πτώματα τη θάλασσα. Τα λέω τώρα γιατί αργότερα φοβάμαι ότι θα μπουν και αυτές οι σκέψεις στο δημόσιο διάλογο και δεν θα μείνουν στο στόμα κάποιων περιθωριακών όπως συμβαίνει σήμερα.

Έχουν μπει ήδη. Στο είπε ο πρωθυπουργός. Δεχόμαστε εισβολή. Συμφώνησαν ΗΠΑ και ΕΕ. Τον εισβολέα είναι στην κρίση σου πως θα τον αποκρούσεις. Με όποιο τρόπο μπορείς. Ακόμα και με σφαίρες.
Ζήσε με αυτό.

Άβαταρ μέλους
Niki
Phorum.gr user: Niki

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Niki » 07 Μαρ 2020, 13:12

Northern Spirit έγραψε:
07 Μαρ 2020, 13:05
Niki έγραψε:
07 Μαρ 2020, 12:48
Northern Spirit έγραψε:
07 Μαρ 2020, 12:45

Κοψιμο της καλημερας σημαινει πολεμος και διακοπη καθε οικονομικων και αλλων σχεσεων (ακομη και σε επιπεδο απλων επιχειρησεων ή ιδιωτων). Αυτο δεν εξυπηρετει κανενα εθνικο συμφερον.

ΝΑ το πως απλουστερα: δεν συμφερει να ανοιξεις πολεμο για χαρη προσφυγων.
Διαφωνώ αν δεν το κάνουμε αυτό και σύντομα να καταλάβει ότι δεν αστειευόμαστε τότε θα το κλιμακώσει και θα έχουμε πόλεμο.
Με αυτό που λέω εγώ υπάρχει και η πιθανότητα να το σκεφτεί και λίγο και να μην φτάσουμε σε αδιέξοδο.
Εσυ δεν φαινεται να αντιλαμβανεσαι οτι στο μεταναστευτικο εμεις εξαρτωμαστε απο την Τουρκια και οχι αυτη απο εμας. Η μονη προστασια που εχει η χωρα δεν ειναι ο φραχτης η τα ΜΑΤ στα συνορα.
Πρεπει να σταματησει η Τουρκια να στελνει...Η Τουρκια σταματησε να το κανει το 2015 λογω συμφωνιας με ΕΕ. Και τωρα παλι η συμφωνια με την ΕΕ στην οποια συμμετεχουμε αποτρεπει μαζικοτερες ροες..

Αν διακοψουμε διπλωματικες σχεσεις σημαινει οτι αποχωρουμε απο την εν λογω συμφωνια. Αυτο δινει στην Τουρκια το δικαιωμα να αποχωρησει και αυτην απο το κομματι που μας αφορα. Που σημαινει οτι μπορει να ανοιξει τις πορτες σε μαζικη εξοδο προσφυγων προς ελλαδα..Μπορει να στελει οχι δεκαδες αλλα εκατονταδες χιλιαδες προσφυγες και οχι απο τον Εβρο αλλα κατα μηκος της ελληνικης μεθοριου και των νησιων..

Αν νομιζεις οτι μπορει η Ελλαδα να ανακοψει τετοιο κυμα ονειροβατεις..

Τελος τον πολεμο τον εχετε ευκολο εσεις. Πολεμος, απο την στιγμη που θα πεσει η πρωτη σφαιρα και ασχετως αποτελεσματος, σημαινει αυτοματα 20-30% πτωση του ΑΕΠ, εξαφανιση του τουρισμου απο τα νησια και γενικα καταστροφη..

Αυτα χωρις να εξετασουμε τις πολεμικες καταστροφες σε α;νθρωπινα θυματα και κτιρια..

Να προσεχετε τι ευχεστε..
Δεν το εύχομαι τον πόλεμο ούτε θέλω να γίνει.
Αλλά αν με σύρει στον πόλεμο ο τρελοφασίστας θέλω να μην με αιφνιδιάσει.
Αφού κλιμακώνει τόσο πολύ τα πράγματα δεν πρέπει να περιοριστούμε σε αυτά που κάνουμε.
Πρέπει να αρχίσουμε να ετοιμαζόμαστε.
Να δεί ότι δεν αστειευόμαστε.
Εντάξει ας μην διακόψουμε διπλωματικές σχέσεις οι ειδικοί σίγουρα ξέρουν τι πρέπει να κάνουν.
Πρέπει να καταλάβει ότι ετοιμαζόμαστε.
Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.

Άβαταρ μέλους
Namrail

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Namrail » 07 Μαρ 2020, 13:14

Belisarius έγραψε:
07 Μαρ 2020, 13:08
Northern Spirit έγραψε:
07 Μαρ 2020, 12:53
Τα χρηματα τα δινει η ΕΕ, ΟΗΕ,ΜΚΟ και ιδιωτικες χρηματοδοτησεις, δεν ειναι εκει το θεμα..
Επισης εχουμε νομικη υποχρεωση να το κανουμε σε προσφυγες..

Το θεμα ειναι αυτοι που ΔΕΝ ειναι προσφυγες. Εκει παιζουνε δυο σεναρια...Μαζικες απελασεις για τις οποιες δεν εχουμε τα λεφτα...(για να απελασεις αεροπορικων 100 χιλιαδες προσφυγες χρειαζεσαι δεκαδες εκατομυρια ευρω) ουτε λυνουνε το ρποβλημα αφου νεοι μεταναστες ερχονται.

Η αλλη λυση ειναι συσυμφωνια με χωρες της ΕΕ και κατα προτιμηση του ΟΗΕ για δικαιη κατανομη ολων αυτων αναλογα με τις συνατοτητες του καθενος: καποιοι θα πανε σε αλλες χωρες, καποιοι θα στελνονται πισω στις χωρες τους, καποιοι θα μενουνε εδω.

Το μονο σιγουρο ειναι οτι το μεταναστευτικο προβλημα θα χειροτερεψει τις επομενες δεκαετιες και αφορισμοι δεν βοηθανε να λυθει.
Δεν δίνουν αρκετά. Εκεί είναι το θέμα. Πόσα δίνουν το κεφάλι/μήνα;

Για τις επιστροφές, δεκάδες εκατομμύρια ευρώ εξοικονομούνται από τα επιδόματα που γλιτώνεις και το κόστος διαμονής εντός μερικών μηνών (μη πω και ημερών).

Έστω ότι γίνεται δίκαιη κατανομή στην ΕΕ. Εξήγησε μου το λόγο, μόλις μαθευτούν τα νέα στο Πακιστάν, να μην μας κουβαληθεί όλο το χωριό.
Και όχι μόνο. Γιατί να μην αρχίσουν να έρχονται και από άλλες χώρες;

Δεν είναι λύσεις αυτά που προτείνεις. Είναι προτάσεις παιδιών νηπιαγωγείου. Με αυτά σίγουρα θα χειροτερέψει το πρόβλημα.
Αναρωτιέμαι, τόσο εύκολες που είναι οι επιστροφές στις χώρες προέλευσης γιατί δεν τις πραγματοποίησε ο Άδωνις (όπως υποσχόταν προεκλογικά) ώστε τώρα να μην έχουμε κανένα μετανάστη στο ελλ έδαφος;

Γιατί δεν το έκανε ο Ερντογάν, που δεν τον νοιάζουν και τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά άφησε να του πέσει στα χέρια μια καυτή πατάτα 4 εκατ ατόμων;

Αφού υπάρχει μια μαγική λύση για το μεταναστευτικο, έτσι δεν είναι;

Άβαταρ μέλους
Φρούραρχος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Φρούραρχος » 07 Μαρ 2020, 13:14

Highlander έγραψε:
07 Μαρ 2020, 13:04
Φρούραρχος έγραψε:
Namrail έγραψε:
07 Μαρ 2020, 11:04

Τι θα κάνουν τόσες χιλιάδες άτομα σε μια χώρα που δεν ξέρουν τη γλώσσα, δεν μπορούν να συνεννοηθούν, δεν έχουν σπίτι για να μείνουν, δεν υπάρχει οργανωμένος φορέας να τους βοηθήσει να ενταχθούν;

Τι αριστο;
Μπορούν να επιστρέψουν εκεί από όπου ήρθαν.
Μπορούν να τραγουδάνε το άδικη ζωή.
Μπορούν να ψάξουν για δουλειά και αν βρουν. Εδω δε βρίσκουν οι ντόπιοι.
ΤΙ ΝΑ ΚΆΝΟΥΜΕ ΤΏΡΑ;

Ας το υπολόγιζαν πριν καβαλήσουν παράνομα τα σύνορα, ότι παίζει και το σενάριο αυτό.

Κάποια στιγμή μπορεί να σε αφορά και προσωπικά αλλά δεν είστε αρκετά ικανοί για να το καταλάβετε.
Προς το παρόν τρέχα εσύ που είσαι στο 2% των κακώς λαμβάνουμε αυτά τα μέτρα και στο 3% του μάλλον κακώς. No problem.

Άβαταρ μέλους
Lord Brum
Phorum.gr user: coriander

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lord Brum » 07 Μαρ 2020, 13:15

Highlander έγραψε:
07 Μαρ 2020, 12:12
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
07 Μαρ 2020, 12:10
Highlander έγραψε:
07 Μαρ 2020, 12:05

Μήπως και όσοι φιλάνθρωποι πλούσιοι θέλουν να δινουν χρήματα για την οικονομική επιβίωση των φτωχών Ελλήνων, αλλά να μην υπάρχει κρατική πρόβλεψη για αυτούς από το κράτος;
Στα πλαίσια της νεοφιλελεύθερης ιδεολογίας και της ελευθερίας της αγοράς ..αυτό πάει να εφαρμοστεί ..
Παρακάτω
Το ότι πεινάνε και υποφέρουν κάποιοι αυτό δεν σημαίνει ότι εγώ θα θυσιαστω για αυτούς και υα γίνω εγώ η τροφή για να φάνε για να μην πεινούν ..

Να μην μπερδεύουμε την αριστερή ιδεολογία και τον αντιρατσισμο με χριστιανικού τύπου ανεδαφικές ιδεολογίες
Όσο και εάν λυπαμαι σε ανθρώπινο επίπεδο τους φτωχούς και πεινασμένους αλλοδαπούς η ντόπιους , δεν θα θυσιαστω εγώ σαν προσωπικά συμφέροντα για να γίνω η τροφή τους
Ε άρα δεν είσαι αριστερός όπως το παίζεις, είσαι νεοφιλελεύθερος.

Και δε σου είπε κανείς να γίνεις η τροφή τους, σου είπε να τους δίνεις επιδόματα για να έχουν ένα στοιχειώδες ανθρώπινο επίπεδο διαβίωσης.
Στα @@ μου να έβαζε προφυλακτικό ο μπαμπάς τους να μην τα πετούσε δέκα δέκα Γιάννα είχε να τα ταισει. Δεν θα πληρώσω εγώ τα αδιέξοδα του ισλάμ. Εσύ πλήρωσε τα επιδόματα τους με.δικα.σου λεφτα
Σκότωσε τον ζαίο που κρύβεις μέσα σου!

Ανδρέας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ανδρέας » 07 Μαρ 2020, 13:16

Niki έγραψε:
07 Μαρ 2020, 13:12

Αφού κλιμακώνει τόσο πολύ τα πράγματα δεν πρέπει να περιοριστούμε σε αυτά που κάνουμε.
Εντάξει ας μην διακόψουμε διπλωματικές σχέσεις οι ειδικοί σίγουρα ξέρουν τι πρέπει να κάνουν.
Έχουν γνώσιν οι φύλακες.
Και έτοιμοι είμαστε και το ξέρει ο ψευτοσουλτάνος.

Άβαταρ μέλους
Northern Spirit

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Northern Spirit » 07 Μαρ 2020, 13:16

Niki έγραψε:
07 Μαρ 2020, 13:12
Northern Spirit έγραψε:
07 Μαρ 2020, 13:05
Niki έγραψε:
07 Μαρ 2020, 12:48

Διαφωνώ αν δεν το κάνουμε αυτό και σύντομα να καταλάβει ότι δεν αστειευόμαστε τότε θα το κλιμακώσει και θα έχουμε πόλεμο.
Με αυτό που λέω εγώ υπάρχει και η πιθανότητα να το σκεφτεί και λίγο και να μην φτάσουμε σε αδιέξοδο.
Εσυ δεν φαινεται να αντιλαμβανεσαι οτι στο μεταναστευτικο εμεις εξαρτωμαστε απο την Τουρκια και οχι αυτη απο εμας. Η μονη προστασια που εχει η χωρα δεν ειναι ο φραχτης η τα ΜΑΤ στα συνορα.
Πρεπει να σταματησει η Τουρκια να στελνει...Η Τουρκια σταματησε να το κανει το 2015 λογω συμφωνιας με ΕΕ. Και τωρα παλι η συμφωνια με την ΕΕ στην οποια συμμετεχουμε αποτρεπει μαζικοτερες ροες..

Αν διακοψουμε διπλωματικες σχεσεις σημαινει οτι αποχωρουμε απο την εν λογω συμφωνια. Αυτο δινει στην Τουρκια το δικαιωμα να αποχωρησει και αυτην απο το κομματι που μας αφορα. Που σημαινει οτι μπορει να ανοιξει τις πορτες σε μαζικη εξοδο προσφυγων προς ελλαδα..Μπορει να στελει οχι δεκαδες αλλα εκατονταδες χιλιαδες προσφυγες και οχι απο τον Εβρο αλλα κατα μηκος της ελληνικης μεθοριου και των νησιων..

Αν νομιζεις οτι μπορει η Ελλαδα να ανακοψει τετοιο κυμα ονειροβατεις..

Τελος τον πολεμο τον εχετε ευκολο εσεις. Πολεμος, απο την στιγμη που θα πεσει η πρωτη σφαιρα και ασχετως αποτελεσματος, σημαινει αυτοματα 20-30% πτωση του ΑΕΠ, εξαφανιση του τουρισμου απο τα νησια και γενικα καταστροφη..

Αυτα χωρις να εξετασουμε τις πολεμικες καταστροφες σε α;νθρωπινα θυματα και κτιρια..

Να προσεχετε τι ευχεστε..
Δηλαδη θα φοβερισεις τον Τουρκο και θα τρομαξει..Τι ακριβως θα του κανεις δηλαδη δειακοπτοντας τις διμερεις σχεσεις η με πολεμο;

Τι ακριβως θα φοβηθει και θα υποχωρησει; Μην τον συντριψει ο σουπερ-ντρουπερ ελληνικος στρατος;

Η Τουρκια αφορμη ψαχνει για εισβολη για καταληψη νησιων.

Με το προσφυγικο μαλιστα τους δινει αψογη αφορμη για εισβολη με αιτιολογια την δημιουργια ζωνης ασφαλειας για τους προσφυγες,

"Έκαστος τόπος έχει την πληγήν του: Η Αγγλία την ομίχλην, η Αίγυπτος τας οφθαλμίας, η Βλαχία τας ακρίδας και η Ελλάς τους Έλληνας".

Άβαταρ μέλους
Φρούραρχος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Φρούραρχος » 07 Μαρ 2020, 13:19

Namrail έγραψε:
07 Μαρ 2020, 13:08
Φρούραρχος έγραψε:

Όταν έχεις μεταναστευτικους πληθυσμούς στην επικράτεια σου, φυσικά και σε αφορά το πρόβλημα.

Όσο για τις ωραίες και γρήγορες λύσεις της ΝΔ, που θα έλυνε το θέμα με σχέδιο και πλανο, είδαμε που κατέληξαν.
Καθόλου. Από εκεί που μόνο "γραφικοί" λέγανε για συλλήψεις αυτών που μπαίνουν παράνομα, με fast track, έχουμε συλλήψεις, δικογραφίες, και 3 χρόνια φυλάκα προ απέλασης. Συμβαίνει τώρα.

Μετάφραση του δεχόμαστε εισβολή: Η Ελλάδα έχει δικαίωμα να υπερασπίσει τα σύνορά της. Ας κάνουν ντου, ας περάσουν και θα δεις να πέφτουν σαν τα στάχια στο θερισμό.

Άβαταρ μέλους
Φρούραρχος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Φρούραρχος » 07 Μαρ 2020, 13:26

«Η Ελλάδα έχει τη στήριξη μας σε ό,τι κάνει τόσο εδώ, στον Έβρο, όσο και στο Αιγαίο προκειμένου να διασφαλίσει την ασφάλεια των συνόρων της». Με αυτή τη φράση, ο αναπληρωτής βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάθιου Πάλμερ, έστειλε ακόμη ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία.

Ο Μάθιου Πάλμερ μαζί με τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, βρέθηκαν σήμερα (07.03.2020) στην Αλεξανδρούπολη μαζί με τον υπουργό Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή και ξεναγήθηκαν στο λιμάνι της πόλης.

https://www.newsit.gr/politikh/ixiro-mi ... a/2989230/

Η Ελλάδα έχει τη στήριξη μας σε ό,τι κάνει τόσο εδώ, στον Έβρο, όσο και στο Αιγαίο.

σε ό,τι κάνει χωρίς αστερίσκους.

Case closed.

ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 07 Μαρ 2020, 13:26

Gregory Vallianatos
2 Μαρτίου στις 7:12 μ.μ. ·

Να μην πω πού τους εστελναν οι Σοβιετικοι κομμουνιστες τους Ελληνες κομμουνιστες προσφυγες, οταν οι δευτεροι ζητησαν την προστασια τους στη Σοβιετικη Ενωση, σημερα που οι Ελληνες κομμουνιστες ζητουν να αφησουν τους προσφυγες να πανε στις χωρες της αρεσκειας τους...

(εχω ανοιξει σχετικο νημα στην ενοτητα Ιστορια)

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών