Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
stergiosbik

Re: Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stergiosbik » 09 Μαρ 2020, 17:42

hellegennes έγραψε:
09 Μαρ 2020, 17:40
Σέλευκας έγραψε:
09 Μαρ 2020, 17:33
ΓΑΛΗ έγραψε:
09 Μαρ 2020, 17:27

Το παράδοξο θα ήταν αν συνέβαινε το αντίθετο.
και δυστυχώς η θνησιμότητα δείχνει να είναι κάπου στο 40% αν σκεφτούμε ότι στην Ιταλία πεθάναν 360 άτομα και είναι όλοι απο αυτούς που διαγνώστηκαν όταν οι φορείς ήταν κάπου στους 800.
Ελπίζω να έχω κάπου λάθος.
Για το πόση είναι η θνησιμότητα θα αργήσουμε λιγάκι ακόμα να μάθουμε την αλήθεια.

Τους Κινέζους δεν τους εμπιστεύομαι, οι Γάλλοι δεν κάνουν τεστ, οι Γερμανοί κατά 99,99% λένε ψέματα, οι Ιταλοί έχουν χάσει την μπάλα και το Ιράν είναι μπουρδέλο.
Εγώ εμπιστεύομαι την Τουρκία και τη Β.Κορεα ότι λένε την αλήθεια.

Άβαταρ μέλους
Feindflug

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Feindflug » 09 Μαρ 2020, 17:52

hellegennes έγραψε:
09 Μαρ 2020, 17:38
Feindflug έγραψε:
09 Μαρ 2020, 17:35
hellegennes έγραψε:
09 Μαρ 2020, 17:32

Η ακοή μου είναι εξαιρετική, μπορώ να σε ακούσω πίσω απ' την πόρτα. 37 είμαι, όχι 73.
Ναι ρε δικέ μου, είσαι υπερτεκνό, αλλά εγώ έχω πρόβλημα με τις αμυγδαλές και ψιθυρίζω.
Ε, ψιθύρισε στ' αρχίδια μου. Κι εκείνα μπορούν να καταγράψουν την παραγγελία σου.
Τύπε, σύμφωνα με το ύψος σου, τ' αρχίδια σου είναι 50 εκ. από το πάτωμα. Δεν θα πάθουμε δισκοκήλη για να ικανοποιήσουμε τις ομοφυλοφιλικές σου φαντασιώσεις και να φάμε ένα κασέρι.
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα » 09 Μαρ 2020, 18:02

Σέλευκας έγραψε:
09 Μαρ 2020, 17:25
ωχ
επιβεβαιώθηκε οτι η ασθένια κυκλοφορούσε στην Ελλάδα απλα δεν την έβρισκαν γιατί έψαχναν μόνο οσους πήγαν Ιταλία.
Εντωμεταξύ ήρθαν χιλιάδες απο Ιταλία και Κίνα που δεν είχαν συμπτώματα και εδώ και ένα μήνα σπέρνουν τον ιο.
Σώωωπααα

Τελικά τον ιό τον ευνοεί η υγρασία ή όχι?
...δι᾿ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι...

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 09 Μαρ 2020, 18:10

Feindflug έγραψε:
09 Μαρ 2020, 17:52
hellegennes έγραψε:
09 Μαρ 2020, 17:38
Feindflug έγραψε:
09 Μαρ 2020, 17:35

Ναι ρε δικέ μου, είσαι υπερτεκνό, αλλά εγώ έχω πρόβλημα με τις αμυγδαλές και ψιθυρίζω.
Ε, ψιθύρισε στ' αρχίδια μου. Κι εκείνα μπορούν να καταγράψουν την παραγγελία σου.
Τύπε, σύμφωνα με το ύψος σου, τ' αρχίδια σου είναι 50 εκ. από το πάτωμα. Δεν θα πάθουμε δισκοκήλη για να ικανοποιήσουμε τις ομοφυλοφιλικές σου φαντασιώσεις και να φάμε ένα κασέρι.
Δεν είμαι χόμπιτ ούτε τα πόδια μου είναι κωμικά κοντά.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
aljawn
Phorum.gr user: aljawn

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από aljawn » 09 Μαρ 2020, 18:12

Άρθρο 285 - Ποινικός Κώδικας (Νόμος 4619/2019) - Παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών
1. Όποιος παραβιάζει τα μέτρα που έχει διατάξει ο νόμος ή η αρμόδια αρχή για να αποτραπεί η εισβολή ή η διάδοση μιας μεταδοτικής ασθένειας τιμωρείται: α) με φυλάκιση έως τρία έτη ή χρηματική ποινή αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κοινός κίνδυνος για ζώα, β) με φυλάκιση και χρηματική ποινή αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κίνδυνος μετάδοσης της ασθένειας σε αόριστο αριθμό ανθρώπων.2. Αν η παραβίαση είχε ως αποτέλεσμα μεταδοθεί η ασθένεια σε ζώα, επιβάλλεται φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών και χρηματική ποινή, και αν είχε ως αποτέλεσμα να μεταδοθεί σε άνθρωπο, επιβάλλεται κάθειρξη έως δέκα έτη.3. Αν η παραβίαση είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο άλλου επιβάλλεται κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών και αν προκλήθηκε ο θάνατος μεγάλου αριθμού ανθρώπων, το δικαστήριο μπορεί να επιβάλει ισόβια κάθειρξη.4. Όποιος στις περιπτώσεις της παραγράφου 1 παραβιάζει τα μέτρα από αμέλεια, τιμωρείται: α) στην περίπτωση του στοιχείου α΄ με χρηματική ποινή ή παροχή κοινωφελούς εργασίας και β) στην περίπτωση του στοιχείου β΄ με φυλάκιση έως δύο έτη ή χρηματική ποινή.
https://www.lawspot.gr/nomikes-plirofor ... -paraviasi
My Life had stood, a Loaded Gun

Άβαταρ μέλους
Leporello
Phorum.gr user: Leporello

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello » 09 Μαρ 2020, 18:14

under έγραψε:
09 Μαρ 2020, 17:09
Leporello έγραψε:
09 Μαρ 2020, 16:52
Τώρα την έχουμε άσχημα, γιατί εμφανίσθηκαν τα πρώτα κρούσματα που δεν έχουν γνωστή προέλευση:
https://www.skai.gr/news/ygeia/sypsas-s ... -koinotita
Αυτο ηταν αναμενομενο.Οι ασυμπτωματικοι ειναι πολλοι περισσοτεροι απο τους καταγεγραμμενους ασθενεις/φορεις.
Εισαι οδηγος ταξι,παιρνεις 2 ατομα απο το αεροδρομιο,κολλας αλλα δεν εχεις συμπτωματα.
Μπαινω εγω στο ταξι σου,κολλαω αλλα εμφανιζω συμπτωματα.
Ειμαι ορφανο κρουσμα.
Προφανώς δεν μεταδίδεται τόσο εύκολα, γιατί αν είχαν έτσι τα πράγματα, η εξάπλωση θα ήταν πολύ μεγαλύτερη σε όλες τις χώρες. Είναι σημαντικό να δείς πότε έχεις το πρώτο ορφανό κρούσμα. Από εκεί και πέρα, η επιδημία είναι δύσκολο να ελεγχθεί (έως αδύνατο). Και εμείς φθάσαμε σχετικά γρήγορα σε αυτό το σημείο. Δυστυχώς, το ίδιο συνέβη και εδώ. 4 μόλις κρούσματα, αλλά το ένα ήδη ορφανό.
1.
hellegennes έγραψε:
13 Οκτ 2022, 21:35
Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.

Άβαταρ μέλους
under

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από under » 09 Μαρ 2020, 18:21

Leporello έγραψε:
09 Μαρ 2020, 18:14
Προφανώς δεν μεταδίδεται τόσο εύκολα, γιατί αν είχαν έτσι τα πράγματα, η εξάπλωση θα ήταν πολύ μεγαλύτερη σε όλες τις χώρες. Είναι σημαντικό να δείς πότε έχεις το πρώτο ορφανό κρούσμα. Από εκεί και πέρα, η επιδημία είναι δύσκολο να ελεγχθεί (έως αδύνατο). Και εμείς φθάσαμε σχετικά γρήγορα σε αυτό το σημείο. Δυστυχώς, το ίδιο συνέβη και εδώ. 4 μόλις κρούσματα, αλλά το ένα ήδη ορφανό.
Κι ομως μεταδιδεται τοσο ευκολα.Γι αυτο σου λενε να μην πας στο νοσοκομειο ουτε μονος σου ουτε φυσικα με ΜΜΜ αλλα να παρεις τηλεφωνο για οδηγιες.
Δεν αποθνήσκουν οι θεοί. Η πίστις αποθνήσκει του αχαρίστου όχλου των θνητών.

Άβαταρ μέλους
Niki
Phorum.gr user: Niki

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Niki » 09 Μαρ 2020, 18:22

Ιταλία-κορωνοϊός: Νέες εξεγέρσεις στις φυλακές - 6 νεκροί
Έξι έγκλειστοι έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια εξέγερσης σε φυλακή στην Ιταλία και δεσμοφύλακες κρατήθηκαν όμηροι σε άλλη φυλακή, καθώς η αναταραχή επεκτείνεται στις ιταλικές φυλακές αναφορικά με τα μέτρα για τον περιορισμό του κορωνοϊού, τα οποία περιλαμβάνουν περιορισμούς στις επισκέψεις.

Πηγή: https://www.skai.gr/news/world/italia-k ... s-2-nekroi
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook | @skaigr on Instagram
Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.

Άβαταρ μέλους
Niki
Phorum.gr user: Niki

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Niki » 09 Μαρ 2020, 18:24

Ιταλία - κορωνοϊός - Βατικανό: Δεν θα τελούνται λειτουργίες, γάμοι, κηδείες ώς τις 3 Απριλίου

Πηγή: https://www.skai.gr/news/ygeia/italia-k ... 3-apriliou
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook | @skaigr on Instagram
Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.

Άβαταρ μέλους
adon99

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από adon99 » 09 Μαρ 2020, 18:24

"Από το σύνολο των κρουσμάτων, 27 νοσηλεύονται, ο ένα σε σοβαρή κατάσταση και οι υπόλοιπο 57 βρίσκονται σε κατ' οίκον απομόνωση, καλά στην υγεία τους."

Oι 57 απο τους 84 δηλαδη σουλατσαρουν οπου θελουνε

φοβερα μετρα..

Άβαταρ μέλους
Leporello
Phorum.gr user: Leporello

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello » 09 Μαρ 2020, 18:28

under έγραψε:
09 Μαρ 2020, 18:21
Leporello έγραψε:
09 Μαρ 2020, 18:14
Κι ομως μεταδιδεται τοσο ευκολα.Γι αυτο σου λενε να μην πας στο νοσοκομειο ουτε μονος σου ουτε φυσικα με ΜΜΜ αλλα να παρεις τηλεφωνο για οδηγιες.
Φαίνεται ότι έχει σημασία και το φορτίο των ιών που θα μπούν στον οργανισμό. Ισως γι'αυτό στην Ουχάν τα κρούσματα ήταν βαρύτερα. Η απλή επαφή με τον ιό ίσως να μην επαρκεί γιά εκδήλωση τής ασθένειας. Αλλιώς π.χ. η ... 40 χρονη θα είχε μολύνει ολόκληρη την Τράπεζα Πειραιώς.
1.
hellegennes έγραψε:
13 Οκτ 2022, 21:35
Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.

Άβαταρ μέλους
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ » 09 Μαρ 2020, 18:31

Η συμμετοχη των ασυμπτωματικων στην εξαπλωση του ιου δεν ειναι σαφης και το πιθανοτερο ειναι να ειναι απο μικρη ποσοστιαια εως λιλιπουτεια
Παρολα αυτα διαβαζουμε συνεχως για τους ασυμπτωματικους
Αλληωμια αποδειξη για το οτι εχουν θριαμβευσει τα fake news
Αρίστος for Tsirpas
Eχουμε ΔΙΠΛΗ πολιτειακη εκτροπη
Μια γιατι ο πρωθυπουργος επραξε αντιθετα στο ΟΧΙ του δημοψηφισματος...
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες

Στύγιος
Phorum.gr user: C'est fini

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύγιος » 09 Μαρ 2020, 18:32

stergiosbik έγραψε:
09 Μαρ 2020, 17:13
Mολις τώρα έμαθα ότι είναι σχεδόν βέβαιο ότι ένα κρούσμα που νοσηλεύεται στο πανεπιστημιακό της Λάρισας είναι φορέας.
Επίσημα περιμένουν το απόγευμα τα αποτελέσματα αλλά σύμφωνα με τα λεγόμενα των γιατρών απλά θα επιβεβαιωθεί αυτό που περιμένουν.
Αυτά από φίλο που η αδελφή του εργάζεται στο Πανεπιστημιακό
Το κρούσμα είναι φοιτητής στα ΤΕΙ εδώ.
Την επουτσίσαμεν. Ο ανηψιός είναι φοιτητής στα ΤΕΙ ...

Άβαταρ μέλους
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ » 09 Μαρ 2020, 18:33

Αφου δεν πανε στα μαθηματα αρα μηδενιη διασπορα στα ΤΕΙ
Αρίστος for Tsirpas
Eχουμε ΔΙΠΛΗ πολιτειακη εκτροπη
Μια γιατι ο πρωθυπουργος επραξε αντιθετα στο ΟΧΙ του δημοψηφισματος...
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών