Και η καινή διαθήκη είναι μυθολογία μίας σέκτας της θρησκείας του εβραϊκού λαού (έχει αναφορές σε ιάσεις και θαύματα, αναστάσεις τύπου walking dead, παραληρήματα για γενοκτονίες στην αποκάλυψη), αλλά ΟΚ, αν είσαι μέλος της σέκτας δεν το βλέπεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
Και η καινή διαθήκη είναι μυθολογία μίας σέκτας της θρησκείας του εβραϊκού λαού (έχει αναφορές σε ιάσεις και θαύματα, αναστάσεις τύπου walking dead, παραληρήματα για γενοκτονίες στην αποκάλυψη), αλλά ΟΚ, αν είσαι μέλος της σέκτας δεν το βλέπεις.
Για την συνείδηση και την ελεύθερη βούληση και εμένα η σκέψη μου είναι ότι μιλάμε για κάτι πέρα από απλή αλληλεπίδραση σωματιδίων, το οποίο, όσο κι αν κάνεις scale την πολυπλοκότητα δεν βγάζει πολύ νόημα.foscilis έγραψε: ↑12 Μαρ 2020, 10:11εγώ ενώ ήμουν ισχυρά υλιστής διάβασα το Night's Dawn και το Hyperion Cantos και το σκέφτομαι πλέον. Θεωρώ αρκετά πιθανό να υπάρχει κάποια άλλη διάσταση της πραγματικότητας, "υπερφυσική" και εν πολλοίς αόρατη με τις ως τώρα γνώσεις η οποία διέπει τα φαινόμενα γύρω από τη συνείδηση
καταλαβαίνω γιατί το λένε αυτό οι ορθόδοξοι όμως συνιστά τερατώδη υποτίμηση της θρησκευτικής εμπειρίας όλων των άλλων.
Γιατί κάποιοι κάνουν αγώνα
οχι δεν εχει να κανει με αυτο,αυτη η οπτικη ειναι η διαστρεβλωση ακριβως της ορθοδοξιας,στην οποια υποκυπτουν πολλοι.foscilis έγραψε: ↑12 Μαρ 2020, 14:42καταλαβαίνω γιατί το λένε αυτό οι ορθόδοξοι όμως συνιστά τερατώδη υποτίμηση της θρησκευτικής εμπειρίας όλων των άλλων.
Είναι θρησκεία και προσωπικά δε θα την κατέτασσα στις πιο προχωρημένες, είναι πιο κοντά στη φαση "καλοπιάνω τον θυμωμένο γέρο που προκαλεί τις βροντές προκειμένου να κάνει τη γκόμενα απέναντι να μου κάτσει" παρά στη φάση "γίνομαι ένα με το Όλο".
the comet the course the tail έγραψε: ↑11 Μαρ 2020, 23:36...αν ο Χριστός και όλα αυτά που μαθαίνουν στα θρησκευτικά του δημοτικού είναι μυθολογία.
τους είπα πως τα παλιά-παλιά χρόνια, οι άνθρωποι έβλεπαν γύρω τους την φύση, ανθρώπους να γεννιούνται, ανθρώπους να πεθαίνουν και δεν καταλάβαιναν γιατί όλα αυτά. ποιος έφτιαξε την φύση; ποιος έφτιαξε τον άνθρωπο; ποιο το νόημα; έτσι σκαρφίστηκαν την ιδέα του θεού, των θεών, του δημιουργού, τις θρησκείες. ακόμα και σήμερα, τους λέω, που η επιστήμη είναι τόσο μπροστά, δεν γνωρίζουμε πως έγιναν όλα αυτά, οπότε κάποιοι συνεχίζουν να πιστεύουν στον θεό.
καλά το είχαμε καταλάβει ότι είναι μυθολογία ο Χριστός και τα θρησκευτικά στο σχολείο, μου απαντάνε.
Ακατάλυπτη πολυλογία είναι το άρθρο. Γιατί ακριβώς είναι ο Χριστιανισμός δεν είναι θρησκεία ; Δεν μας μεταφέρεις συνοπτικά το επιχείρημα γιατί από το νυσταλέο και τετριμένο κύρηγμα που έβαλες εγώ πραγματικά δεν μπορώ να το εξάγω.Κόκκορας έγραψε: ↑12 Μαρ 2020, 16:05οχι δεν εχει να κανει με αυτο,αυτη η οπτικη ειναι η διαστρεβλωση ακριβως της ορθοδοξιας,στην οποια υποκυπτουν πολλοι.
https://www.oodegr.com/oode/biblia/pate ... gia/10.htm
Δεν το διάβασες προσεκτικά.break έγραψε: ↑12 Μαρ 2020, 16:20Ακατάλυπτη πολυλογία είναι το άρθρο. Γιατί ακριβώς είναι ο Χριστιανισμός δεν είναι θρησκεία ; Δεν μας μεταφέρεις συνοπτικά το επιχείρημα γιατί από το νυσταλέο και τετριμένο κύρηγμα που έβαλες εγώ πραγματικά δεν μπορώ να το εξάγω.Κόκκορας έγραψε: ↑12 Μαρ 2020, 16:05οχι δεν εχει να κανει με αυτο,αυτη η οπτικη ειναι η διαστρεβλωση ακριβως της ορθοδοξιας,στην οποια υποκυπτουν πολλοι.
εξυπνα τα κοριτσια, να τα χαιρεστεthe comet the course the tail έγραψε: ↑11 Μαρ 2020, 23:36...αν ο Χριστός και όλα αυτά που μαθαίνουν στα θρησκευτικά του δημοτικού είναι μυθολογία.
τους είπα πως τα παλιά-παλιά χρόνια, οι άνθρωποι έβλεπαν γύρω τους την φύση, ανθρώπους να γεννιούνται, ανθρώπους να πεθαίνουν και δεν καταλάβαιναν γιατί όλα αυτά. ποιος έφτιαξε την φύση; ποιος έφτιαξε τον άνθρωπο; ποιο το νόημα; έτσι σκαρφίστηκαν την ιδέα του θεού, των θεών, του δημιουργού, τις θρησκείες. ακόμα και σήμερα, τους λέω, που η επιστήμη είναι τόσο μπροστά, δεν γνωρίζουμε πως έγιναν όλα αυτά, οπότε κάποιοι συνεχίζουν να πιστεύουν στον θεό.
καλά το είχαμε καταλάβει ότι είναι μυθολογία ο Χριστός και τα θρησκευτικά στο σχολείο, μου απαντάνε.
Εμεις οι άθεοι πρέπει να κάνουμε πλέρια προπαγανδα, δεν έχουμε μηχανισμους όπως το σχολειο ακόμα.
όχι δεν είναι αυτό η μυθολογία
η ορθοδοξία είναι εκκλησία και όχι θρησκείαΚόκκορας έγραψε: ↑12 Μαρ 2020, 16:05οχι δεν εχει να κανει με αυτο,αυτη η οπτικη ειναι η διαστρεβλωση ακριβως της ορθοδοξιας,στην οποια υποκυπτουν πολλοι.foscilis έγραψε: ↑12 Μαρ 2020, 14:42καταλαβαίνω γιατί το λένε αυτό οι ορθόδοξοι όμως συνιστά τερατώδη υποτίμηση της θρησκευτικής εμπειρίας όλων των άλλων.
Είναι θρησκεία και προσωπικά δε θα την κατέτασσα στις πιο προχωρημένες, είναι πιο κοντά στη φαση "καλοπιάνω τον θυμωμένο γέρο που προκαλεί τις βροντές προκειμένου να κάνει τη γκόμενα απέναντι να μου κάτσει" παρά στη φάση "γίνομαι ένα με το Όλο".
πως μπορει να υπαρχει πρακτικη θεολογια, αφου δεν υπαρχει θεος;