Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Re: Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk » 12 Μαρ 2020, 18:13

Papa John έγραψε:
12 Μαρ 2020, 18:06
Gherschaagk έγραψε:
12 Μαρ 2020, 17:59

Naranjita έγραψε:
12 Μαρ 2020, 17:54
σήμερα που μπήκα στο μετρό, δυο νεαρές ρομά, έφτυναν και έβηχαν πάνω σε όλους μας για πλάκα.

όταν τις έβρισε μια κυρία, της επιτέθηκαν.

στρ@τόπεδο. χτες.
Κάτι τέτοια είναι μου ανεβάζουν το αίμα στο κεφάλι.
Το πίστεψες τώρα εσύ...
Έχω προσωπική επαφή με τέτοιους ανθρώπους και ξέρω πόσο προκλητικοί μπορούν να γίνουν. Συγκεκριμένα τους έχω ζήσει επι δεκαημέρου σε νοσοκομείο και τους σιχάθηκα ανεπιστρεπτί. Σόρρυ. Επίσης επειδή υπάρχει πληθυσμός κοντά μας, ακούω συνέχεια γκρίνια από άλλους. Αυτά.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.

Άβαταρ μέλους
Maspoli

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Maspoli » 12 Μαρ 2020, 18:16

Δυστυχώς φαίνεται πως η κυβέρνηση συμβιβάστηκε με την ήττα μην τολμώντας να πάρει τα απαραίτητα μέτρα. Μάλλον επιλέγει πια να χτίσει το άλλοθι της "ατομικής ευθύνης" για τον λογαριασμό που κάποτε θα της έρθει.

Μακάρι να βγω ψεύτης αλλά φαίνεται ότι παρατά ακόμα και τη μάνα των μαχών, την Αθήνα.

Έχω ελάχιστες ελπίδες πια ότι η χώρα θα την βγάλει σχετικά καθαρή. Μακάρι, έστω και την ύστατη στιγμή, να αναθεωρήσουν.

Αν όμως μέχρι αύριο το μεσημέρι δεν παρθούν τα απαραίτητα μέτρα (που κάθε ώρα που περνά, γίνονται και περισσότερα) ας κανει ο καθένας τα κουμάντα του γι' αυτόν και τους πολύ στενούς του ανθρώπους.

Καλη υπομονή και δύναμη σε όλους.

Στύγιος
Phorum.gr user: C'est fini

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύγιος » 12 Μαρ 2020, 18:17

Gherschaagk έγραψε:
12 Μαρ 2020, 18:13
Papa John έγραψε:
12 Μαρ 2020, 18:06
Gherschaagk έγραψε:
12 Μαρ 2020, 17:59

Κάτι τέτοια είναι μου ανεβάζουν το αίμα στο κεφάλι.
Το πίστεψες τώρα εσύ...
Έχω προσωπική επαφή με τέτοιους ανθρώπους και ξέρω πόσο προκλητικοί μπορούν να γίνουν. Συγκεκριμένα τους έχω ζήσει επι δεκαημέρου σε νοσοκομείο και τους σιχάθηκα ανεπιστρεπτί. Σόρρυ. Επίσης επειδή υπάρχει πληθυσμός κοντά μας, ακούω συνέχεια γκρίνια από άλλους. Αυτά.
2 μήνες με τον πατέρα σε νοσηλεία ,μιλάμε για παρασιτική μάστιγα :smt013

Ανδρέας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ανδρέας » 12 Μαρ 2020, 18:18

Κόκκορας έγραψε:
12 Μαρ 2020, 18:02
Οι κινεζοι λενε τον Ιουνη θα τελειωσουν ολα(θα περιοριστει δηλαδη) λογω θερμοκρασιας,δεν αντεχει την ζεστη

https://instanews.gr/87029/kosmos/to-pr ... noioy.html
Ναι, παράδειγμα η Αυστραλία που έχει καλοκαίρι και 37C μέσο όρο... :lol:

Άβαταρ μέλους
Nostalgia
Phorum.gr user: Nostalgia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nostalgia » 12 Μαρ 2020, 18:19

Maspoli έγραψε:
12 Μαρ 2020, 18:16
Δυστυχώς φαίνεται πως η κυβέρνηση συμβιβάστηκε με την ήττα μην τολμώντας να πάρει τα απαραίτητα μέτρα. Μάλλον επιλέγει πια να χτίσει το άλλοθι της "ατομικής ευθύνης" για τον λογαριασμό που κάποτε θα της έρθει.

Μακάρι να βγω ψεύτης αλλά φαίνεται ότι παρατά ακόμα και τη μάνα των μαχών, την Αθήνα.

Έχω ελάχιστες ελπίδες πια ότι η χώρα θα την βγάλει σχετικά καθαρή. Μακάρι, έστω και την ύστατη στιγμή, να αναθεωρήσουν.

Αν όμως μέχρι αύριο το μεσημέρι δεν παρθούν τα απαραίτητα μέτρα (που κάθε ώρα που περνά, γίνονται και περισσότερα) ας κανει ο καθένας τα κουμάντα του γι' αυτόν και τους πολύ στενούς του ανθρώπους.

Εννοωντας φιλε....;;;;
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."

Ανδρέας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ανδρέας » 12 Μαρ 2020, 18:20

Gherschaagk έγραψε:
12 Μαρ 2020, 18:13

Τους ζω στην περιοχή μου επί 50 χρόνια!
Λίγα λέτε!

sman5

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sman5 » 12 Μαρ 2020, 18:21

Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε:
12 Μαρ 2020, 18:00
Σιγά τα πολλά. Εδώ έχουμε κολλήσει στα 99 για 5 μέρες. Μόνο τα προσωπικά μέτρα υγιεινής θα μας σώσουν, όπως κάνουν σε χώρες όπως η Σιγκαπούρη, που δεν έχουν κλείσει τίποτα. Βέβαια εκεί φρόντισαν εξ αρχής να απομωνοσουν τα πρώτα κρούσματα, εδώ έμπαινε στην Ελλάδα οποίος γούσταρε από την Ιταλία για να μην τον ταλαιπωρησουν. Πλέον επί το πλείστον ποιος έχει τα φράγκα κάνει τεστ, γι αυτό έχουμε και κρούσματα προσωπικότητων.
:bravo:

Άβαταρ μέλους
Κόκκορας
Phorum.gr user: Κόκορας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κόκκορας » 12 Μαρ 2020, 18:22

Ανδρέας έγραψε:
12 Μαρ 2020, 18:18
Κόκκορας έγραψε:
12 Μαρ 2020, 18:02
Οι κινεζοι λενε τον Ιουνη θα τελειωσουν ολα(θα περιοριστει δηλαδη) λογω θερμοκρασιας,δεν αντεχει την ζεστη

https://instanews.gr/87029/kosmos/to-pr ... noioy.html
Ναι, παράδειγμα η Αυστραλία που έχει καλοκαίρι και 37C μέσο όρο... :lol:
απο ανθρωπο σε ανθρωπο ασφαλως κολαει...και θα συνεχισει αυτο...αλλα θα περιοριστει λογω ζεστης..π.χ τα σωματιδια στον αερα στις επιφανειες...ε οσο να ναι θα χουν λιγοτερο χρονο ζωης
εξαλλου ο κοσμος δεν θα κλεινεται μεσα σε κλειστους χωρους οπως τωρα τουλαχιστον

η αυστραλια δεν εχει καλοκαιρι τωρα.

Ανδρέας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ανδρέας » 12 Μαρ 2020, 18:24

Κόκκορας έγραψε:
12 Μαρ 2020, 18:22

Έχει 37C σήμερα η Μελβούρνη (και χτες) και τώρα που είναι 3 η 'ωρα τα μεσάνυχτα έχει 21!
https://www.google.com/search?q=%CE%BC% ... e&ie=UTF-8

Άβαταρ μέλους
Maspoli

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Maspoli » 12 Μαρ 2020, 18:27

Nostalgia έγραψε:
12 Μαρ 2020, 18:19
Maspoli έγραψε:
12 Μαρ 2020, 18:16

Εννοωντας φιλε....;;;;
Τι να εννοώ φίλε; Κάνε ότι καλύτερο μπορείς. Ότι νομίζει ο καθένας.

Το θέμα ήταν να δοθεί συλλογικά η μάχη και τελικά φαίνεται πως μας στελνουν στο ο σώζων εαυτόν σωθητω.

Άβαταρ μέλους
Κόκκορας
Phorum.gr user: Κόκορας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κόκκορας » 12 Μαρ 2020, 18:35

Ανδρέας έγραψε:
12 Μαρ 2020, 18:24
Κόκκορας έγραψε:
12 Μαρ 2020, 18:22

Έχει 37C σήμερα η Μελβούρνη (και χτες) και τώρα που είναι 3 η 'ωρα τα μεσάνυχτα έχει 21!
https://www.google.com/search?q=%CE%BC% ... e&ie=UTF-8
ναι φθινοπωρο ειναι παντως π.χ σιδνευ καπως χειροτερα σε κλιμα.18 εχει τωρα

εχει πολλα εισαγομενα περιστατικα η αυστραλια υποθετω

απο ανθρωπο σε ανθρωπο θα συνεχιζει να κολαει,ΑΛΛΑ και μονο που δεν θα συνωστιζονται σε κλειστους χωρους στον βαθμο που γινεται τωρα και μονο που δεν θα αντεχει ο ιος εκτος σωματος τοσο θα οδηγησει σε αναποφευκτη μειωση σε συνδυασμο με τα μετρα.

βεβαια καποια νησια ιδιως που τωρα δεν εχουν κοσμο και θα γινουν πιτα στους τουριστες θα ζησουν προβλημα εντονοτερο

Άβαταρ μέλους
aljawn
Phorum.gr user: aljawn

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από aljawn » 12 Μαρ 2020, 18:41

Κόκκορας έγραψε:
12 Μαρ 2020, 18:35

εχει πολλα εισαγομενα περιστατικα η αυστραλια υποθετω

απο ανθρωπο σε ανθρωπο θα συνεχιζει να κολαει,ΑΛΛΑ και μονο που δεν θα συνωστιζονται σε κλειστους χωρους στον βαθμο που γινεται τωρα και μονο που δεν θα αντεχει ο ιος εκτος σωματος τοσο θα οδηγησει σε αναποφευκτη μειωση σε συνδυασμο με τα μετρα.

βεβαια καποια νησια ιδιως που τωρα δεν εχουν κοσμο και θα γινουν πιτα στους τουριστες θα ζησουν προβλημα εντονοτερο
Υπενθυμίζω ότι ο χειμώνας στο βόρειο ημισφαίριο προσδιορίζεται ως η εποχή από το χειμερινό ηλιοστάσιο έως την εαρινή ισημερία (Παρασκευή, 20 Μαρτίου) - άρα το αντίθετο (καλοκαίρι) ισχύει για το νότιο ημισφαίριο.
My Life had stood, a Loaded Gun

Ανδρέας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ανδρέας » 12 Μαρ 2020, 18:45

Κόκκορας έγραψε:
12 Μαρ 2020, 18:35

Αδερφέ, 18 τώρα που είναι 3.30 τα μεσάνυχτα!
Καταλαβαίνεις τι λέμε ε;

Άβαταρ μέλους
vagabondo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vagabondo » 12 Μαρ 2020, 18:45

Κάποιος που έχει το ιό αλλά δε έχει βήχα ούτε φτερνίζεται, μπορεί να κολλήσει κάποιον;
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.

Ανδρέας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ανδρέας » 12 Μαρ 2020, 18:46

vagabondo έγραψε:
12 Μαρ 2020, 18:45
Κάποιος που έχει το ιό αλλά δε έχει βήχα ούτε φτερνίζεται, μπορεί να κολλήσει κάποιον;
Είπαμε ΝΑΙ!
Και με την επαφή (χειραψία ή πόμολο)!

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών