O I έγραψε: ↑17 Μαρ 2020, 10:39
Ασέβαστος έγραψε: ↑17 Μαρ 2020, 10:22
O I έγραψε: ↑17 Μαρ 2020, 10:15
Για τέτοια ευαίσθητα θέματα τα στέλνουμε να ρωτήσουν τούς γονείς τους που έχουν και την επιμέλεια
Με ενήλικους καλά θα έκανες να λες ελεύθερα τη γνώμη σου
Για ανήλικα παιδιά άλλων απλά δεν έχεις το δικαίωμα να επεμβαίνεις στη διαπαιδαγώγησή τους αν δεν στο ζητήσουν οι ίδιοι οι γονείς τους.
Ο.Ι.
φυσικα και εχω.
σιγα μην αφησω για παραδειγμα καποιον να δερνει να κακοποιει με οποιον τροπο το παιδι του, επειδη εχει την επιμελεια. με τον ιδιο τροπο δεν θα αφησω να γινει κακοποιηση στο νου.
δεν υπαρχει κανενας νομος που να απαγορευει να λεμε την αληθεια στα παιδια των αλλων.
ουτε εγω μπορω να απαγορεψω στους θεουσους να μιλανε στο δικο μου παιδι.
Δεν έχεις
Το παράδειγμά σου ρίχνει την μπάλα στην εξέδρα (αν δεν το κατάλαβες

)
Η αλήθεια η δική σου ίσως διαφέρει από την αλήθεια των γονέων που έχουν την επιμέλεια στα ανήλικα.
Οπότε είναι θέμα ηθικής και ίσως λίγο αυθαίρετης παρέμβασης και όχι τόσο νομικό το θέμα (αν το πιάνεις κι αυτό..)
Αν δεν μπορείς, άρα δεν ασκείς σωστή επιμέλεια για να τα προφυλάξεις από αντίθετες ιδέες από αυτές που θες να τους περάσεις ως όφειλες.
(Αν έχεις κάτι να απαντήσεις, θα επανέλθω γιατί τώρα έχω επείγουσα εργασία)
Τα λέμε
Ο.Ι.
Ασέβαστος έγραψε: ↑17 Μαρ 2020, 11:21
εχω.
σωστη επιμελεια δεν ειναι να το απομονωνεις απο αποψεις που δεν σου αρεσουν, αλλα να του δινεις εφοδια να κρινει μονο του.
ΕΣΥ τα δίνεις αυτά τα εφόδια
στα δικά σου παιδιά
Αυτός είναι και ο λόγος που δεν έχεις δικαίωμα στα ξένα ανήλικα χωρίς την άδεια των γονέων τους για τέτοια ευαίσθητα θέματα διότι, δεν ξέρεις πως θέλουν να παιδαγωγήσουν τα δικά τους παιδιά, χωρίς να τα απομονώνουν από γνώσεις και απόψεις αλλά να το κάνουν με τον δικό τους τρόπο. Το σωστό είναι να τους ζητείται η άδεια, όταν μάλιστα υπάρχει κίνδυνος η άποψη κάποιου να έρθει σε αντίθεση με τον τρόπο που διαπαιδαγωγούν το παιδί τους.
Προφανώς έτσι θα θέλεις να γίνεται και με το δικό σου.
Αν πάρεις αντίστοιχα αυτό που έκανες κι ερχόταν κάποιος θείος-θεία τού παιδιού σου
κι αυτό σε ευαίσθητη ηλικία και του έλεγε την άποψή του υπέρ τής ύπαρξης Θεού εν προκειμένω (ή άλλα θέματα) που προφανώς είναι αντίθετη από τη δική σου που περιέχεται στο πλαίσιο παιδαγώγησης του παιδιού σου (και φαίνεται από τις παραθέσεις σου εδώ ποια είναι αυτή), αυτό το θεωρείς σωστό ε;
Προσωπικά κάτι τέτοιο το θεωρώ λάθος και στα 6 ανίψια που έχω δεν το έχω κάνει ποτέ (ξέροντας μάλιστα ότι αυτού τού είδους τα Πιστεύω μου, έρχονται άμεσα σε αντίθεση με τις απόψεις των αδελφών μου που έχουν από τρία παιδιά) αλλά και σε άλλα θέματα που τυχαίνει να με ρωτάνε λέω κάτι αόριστο ή αν είναι οι γονείς τους μπροστά, τους κοιτάω στα μάτια κι έτσι η απαντώ ή τους αφήνω αυτούς να απαντήσουν. Σε άλλες περιπτώσεις κάνω τον χαζό ότι δεν ξέρω ή πράγματι δεν ξέρω.
με δυο κουβέντες όσο για το Θέμα του νήματος
το να πω την άποψή μου περί Θεού, είτε θετική είτε αρνητική είναι αυτή, σε ανήλικα άλλων χωρίς την συγκατάθεση τους, αυτό μου μοιάζει κάπως σαν προσηλυτισμός..
Διαφωνείς;
Ο.Ι.