Τρια ερωτηματα που με κανουν να ΜΗΝ πιστευω στον (χριστιανικο) Θεο

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

axilmar
Phorum.gr user: axilmar

Re: Τρια ερωτηματα που με κανουν να ΜΗΝ πιστευω στον (χριστιανικο) Θεο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από axilmar » 02 Απρ 2020, 12:22

ΓΑΛΗ έγραψε:
02 Απρ 2020, 12:19
axilmar έγραψε:
02 Απρ 2020, 12:16
Γενιά της Αμαρτίας έγραψε:
02 Απρ 2020, 12:15

Σκέψου το άπειρο με όρους του άπειρου.
Με ορους του απειρου το σκεφτομαι. Ισχυει οτι ειπα παραπανω.
Ε ναι, μιλάμε για υπερσυμπαντικό πνεύμα. Παντεπόπτης οφθαλμός, ένα πράμα.
Η εννοια της δημιουργιας προυποθετει μονοσημαντη ροη του χρονου και κλασικη σχεση αιτιας-αιτιατου. Δλδ υπαρχει το 'πριν την δημιουργια' και το 'μετα την δημιουργια' για τον οποιοδηποτε Θεο.

Αρα, εαν ο Θεος υπηρχε απο παντα, θα επρεπε να περιμενει αιωνιως για να ερθει η στιγμη της δημιουργιας.

bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose » 02 Απρ 2020, 12:25

Εγώ θέλω να κοινωνησω
Είναι τροφή της ψυχής
Δεν έχω κανένα πρόβλημα αν ο προηγούμενος έχει κορονοιο
Ας κολλήσω
Αλλά μέσα μου πιστεύω ότι τίποτε δε θα συμβεί σχετικά

Ας ανοίξουν τις εκκλησίες κι ας τηρούνται μέτρα αποστασεως
Κι ας με βάλουν σε καραντίνα εντελώς. Πιο καλή προσευχή μετά από καθαρή εξομολόγηση και θεία κοινωνία δεν υπάρχει

ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 02 Απρ 2020, 12:26

02 Απρ 2020, 12:14
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
02 Απρ 2020, 12:12
Και τελικά όταν οι λίγοι και πραγματικοί χριστιανοί (μετρημένοι στα δάκτυλα από ότι φάνηκε ) πιστεύουν πραγματικά ότι δεν κολλάνε τον ιό από την θεία κοινωνία γιατί είναι πραγματικά το σώμα και αίμα του Χριστού και στα δεν κολλάνε ιό γιατί ο Χριστός τότε προστατεύει , αυτό το εννοούν κυριολεκτικά η συμβολικά ;
Έχει να κάνει με τις βαθμίδες της Πίστης. Εσύ πόση Πίστη μπορείς να αντέξεις;
Πίστη σημαίνει Υποταγή
Πως λέμε δίνεις πίστη και υποταγή στον Βασιλέα η στον Σφετεριστή αντίπαλο Βασιλέα ;
Έτσι οποιαδήποτε θρησκεία όταν ζητάει την Πίστη σου στην πραγματικότητα ζητάει την Υποταγή σου στο ιερατείο της και στα συμφέροντα που αυτό εκπροσωπεί

bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose » 02 Απρ 2020, 12:26

ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
02 Απρ 2020, 12:26
02 Απρ 2020, 12:14
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
Και τελικά όταν οι λίγοι και πραγματικοί χριστιανοί (μετρημένοι στα δάκτυλα από ότι φάνηκε ) πιστεύουν πραγματικά ότι δεν κολλάνε τον ιό από την θεία κοινωνία γιατί είναι πραγματικά το σώμα και αίμα του Χριστού και στα δεν κολλάνε ιό γιατί ο Χριστός τότε προστατεύει , αυτό το εννοούν κυριολεκτικά η συμβολικά ;
Έχει να κάνει με τις βαθμίδες της Πίστης. Εσύ πόση Πίστη μπορείς να αντέξεις;
Πίστη σημαίνει Υποταγή
Πως λέμε δίνεις πίστη και υποταγή στον Βασιλέα η στον Σφετεριστή αντίπαλο Βασιλέα ;
Έτσι οποιαδήποτε θρησκεία όταν ζητάει την Πίστη σου στην πραγματικότητα ζητάει την Υποταγή σου στο ιερατείο της και στα συμφέροντα που αυτό εκπροσωπεί
Θες δε θες κι εσύ δούλος του Θεού είσαι
Παιδί Του

Σε συνφαιρει να πιστευεις

Άβαταρ μέλους
ΟΥΤΙΣ
Μέγας Ιεροσυντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΟΥΤΙΣ » 02 Απρ 2020, 12:27

axilmar έγραψε:
02 Απρ 2020, 12:22
ΓΑΛΗ έγραψε:
02 Απρ 2020, 12:19
axilmar έγραψε:
02 Απρ 2020, 12:16

Με ορους του απειρου το σκεφτομαι. Ισχυει οτι ειπα παραπανω.
Ε ναι, μιλάμε για υπερσυμπαντικό πνεύμα. Παντεπόπτης οφθαλμός, ένα πράμα.
Η εννοια της δημιουργιας προυποθετει μονοσημαντη ροη του χρονου και κλασικη σχεση αιτιας-αιτιατου. Δλδ υπαρχει το 'πριν την δημιουργια' και το 'μετα την δημιουργια' για τον οποιοδηποτε Θεο.

Αρα, εαν ο Θεος υπηρχε απο παντα, θα επρεπε να περιμενει αιωνιως για να ερθει η στιγμη της δημιουργιας.
Πρέπει να διαβάσεις θεολογία και φιλοσοφία. Είναι εμφανές ότι δεν έχεις διαβάσει. Φιλικά.
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.

Άβαταρ μέλους
ΟΥΤΙΣ
Μέγας Ιεροσυντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΟΥΤΙΣ » 02 Απρ 2020, 12:28

02 Απρ 2020, 11:56
Όχι ο συμβολισμός, η αλληγορία κτλ. είναι βασικά της (κλασικής) φιλολογίας και της σημειωτικής.

Κάνεις λες και τα παίρνεις όλα κυριολεκτικά. Το έχουμε ακούσει πολλές φορές αυτό.
Στο φόρουμ θα μάθεις ότι οι θεωρητικοί επιστήμονες είναι κατά βάση απατεώνες που το μόνο που κάνουν είναι να αναπαράγουν την επαγγελματική τους κάστα.

Άβαταρ μέλους
Γενιά της Αμαρτίας
Phorum.gr user: Γενιά των 700

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γενιά της Αμαρτίας » 02 Απρ 2020, 12:30

Έχεις αντιχριστιανικό μένος και σχεδόν ιδεολογική πόρωση ενάντια στην Ορθοδοξία. Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί εξαντλείς τόση ενέργεια στην θρησκεία μας ΑΙΝΕΙΑΝ;
Έτσι πρέπει να γίνει, έτσι θα γίνει.

Antigeist

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antigeist » 02 Απρ 2020, 12:36

Όλα αυτά θα έπρεπε να σε κάνουν να απορρίπτεις 100% κάθε θεό και θεότητα όχι μόνο τον χριστιανικό ρε χαζέ. Άλλωστε τον ίδιο θεό έχουν όλες οι αβρααμικές θρησκείες. Η εποχή του χαλκού έχει τελειώσει. Καιρός να ωριμάσουμε λίγο σαν ανθρωπότητα και να μάθουμε να καλυτερεύουμε την ζωή μας χωρίς την πίστη σε δαιμόνια και μαλακίες. Κάποτε μόνο φιλοσοφικά μπορούσες να είσαι αθεϊστής. Σήμερα ο αθεϊσμός έχει de facto επιστημονική υποστήριξη.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 02 Απρ 2020, 12:43

bluerose έγραψε:
02 Απρ 2020, 12:25
Εγώ θέλω να κοινωνησω
Είναι τροφή της ψυχής
Δεν έχω κανένα πρόβλημα αν ο προηγούμενος έχει κορονοιο
Ας κολλήσω
Αλλά μέσα μου πιστεύω ότι τίποτε δε θα συμβεί σχετικά

Ας ανοίξουν τις εκκλησίες κι ας τηρούνται μέτρα αποστασεως
Κι ας με βάλουν σε καραντίνα εντελώς. Πιο καλή προσευχή μετά από καθαρή εξομολόγηση και θεία κοινωνία δεν υπάρχει
Από τη στιγμή που αποδέχεσαι ότι μπορεί να κολλήσεις και δέχεσαι ως συνέπεια της επιθυμίας σου την καραντίνα, έχει καλώς. Αρκεί να αρνηθείς με την ίδια ηρεμία ψυχής και τη νοσηλεία.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 02 Απρ 2020, 12:52

ΓΑΛΗ έγραψε:
02 Απρ 2020, 12:17
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
02 Απρ 2020, 12:10
ΓΑΛΗ έγραψε:
02 Απρ 2020, 12:05

Σ' αυτό κάνεις λάθος. Οι συμβολισμοί είναι το άλφα και το ωμέγα όλων των θρησκειών και αυτό δεν είναι "σοφιστικέ" ερμηνεία αλλά μια απολύτως φυσιολογική προσπάθεια εκλαΐκευσης των εννοιών.
Άρα αμα κάνουμε όλοι οι Έλληνες λιτανεία στην Παναγία η στον Χριστό αυτή την στιγμή για να προστατέψουν την χώρα από την πανδημία του Κορωνοιου ..το κάνουμε απευθυνόμενοι σε συμβολικά πράγματα ;

Η ίδια απορία έχω και στο εάν θα κάναμε θυσίες στον Δία ..
Α ναι; Έχεις τις ίδιες απορίες και για τους συμβολισμούς στα εξωθρησκευτικά δρώμενα;

Και σ' αυτά παίζει τρελλά το μεταφυσικό στοιχείο αλλά ουδείς ψάχνεται με το ίδιο πάθος. Αντιθέτως, μια χαρά τα λαλάνε τα κοινωνικοπολιτικά ποιηματάκια. :lol:
...τις ίδιες απορίες έχω :D
Το να δίνεις συμβολισμούς είναι σχετικό και υποκειμενικό και έχει σχέση με την επικοινωνία του πομπού και του δέκτη
Πχ την σβάστικα κάποιοι την βλέπουν ως σύμβολο του ναζισμού ενώ άλλοι σαν ινδουιστικό σύμβολο
Βλέποντας ένα μήλο μπορώ να το θεωρήσω ως σύμβολο της ...Γης η σαν σύμβολο των μαστών. μιας γυναίκας !!!
Τα σύμβολα δεν έχουν αυθυπατκτη οντότητα ως σύμβολα , έχουν σχέση με το τι συνειρμούς προκαλούν σε επικοινωνιακό επίπεδο στον δέκτη ..
Πχ το μισοφέγγαρο της τουρκικής σημαίας σε εμένα μου φέρνει στο μυαλό τους Τούρκους και την Τουρκία και όχι ..την Θέα Άρτεμη που είχε το μισοφέγγαρο ως σύμβολο στην αρχαία ελληνική πόλη του Βυζαντίου (που μετέπειτα έγινε Κωνσταντινούπολη πριν μετσνομαστει σε Ισταμπούλ )

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 02 Απρ 2020, 12:53

02 Απρ 2020, 12:30
Έχεις αντιχριστιανικό μένος και σχεδόν ιδεολογική πόρωση ενάντια στην Ορθοδοξία. Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί εξαντλείς τόση ενέργεια στην θρησκεία μας ΑΙΝΕΙΑΝ;
Δεν είναι αντιχριστιανός. Τα ίδια θα έλεγε για οποιαδήποτε "επίσημη" θρησκεία.
Όλα τα μηνύματα του Αινειάν παίζουν σ' ένα μοτίβο που μπορεί να συμπτυχθεί σε δυο τρεις γραμμές, σε κάθε θέμα. :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.

ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 02 Απρ 2020, 12:56

ΓΑΛΗ έγραψε:
02 Απρ 2020, 12:21
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
Και από που προκύπτει ότι οι λίγοι και πραγματικοί χριστιανοί είναι κάποιοι ανόητοι;
Δεν τους χαρακτήρισα ως ανόητους
Αυτοί πιστεύουν εγώ είμαι Άθεος Υλιστής Αριστερός (ΑΥΑ) ..
Διαφορετικη νοοτροπία στον τρόπο σκέψης , δεν είναι θέμα εξυπνάδας η ανούσιας ..

Άβαταρ μέλους
ΟΥΤΙΣ
Μέγας Ιεροσυντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΟΥΤΙΣ » 02 Απρ 2020, 12:59

Antigeist έγραψε:
02 Απρ 2020, 12:36
Όλα αυτά θα έπρεπε να σε κάνουν να απορρίπτεις 100% κάθε θεό και θεότητα όχι μόνο τον χριστιανικό ρε χαζέ. Άλλωστε τον ίδιο θεό έχουν όλες οι αβρααμικές θρησκείες. Η εποχή του χαλκού έχει τελειώσει. Καιρός να ωριμάσουμε λίγο σαν ανθρωπότητα και να μάθουμε να καλυτερεύουμε την ζωή μας χωρίς την πίστη σε δαιμόνια και μαλακίες. Κάποτε μόνο φιλοσοφικά μπορούσες να είσαι αθεϊστής. Σήμερα ο αθεϊσμός έχει de facto επιστημονική υποστήριξη.

Οι παραδοχές σας σπάζουν κόκκαλα, πραγματικά. Ο αθεϊσμός είναι φιλοσοφική θέση και όχι επιστημονική. Για οποιοδήποτε επιστημονικό συμπέρασμα μπορώ να υποστηρίξω την μία ή την άλλη φιλοσοφική θέση.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 02 Απρ 2020, 13:01

ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
02 Απρ 2020, 12:52
ΓΑΛΗ έγραψε:
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:

Άρα αμα κάνουμε όλοι οι Έλληνες λιτανεία στην Παναγία η στον Χριστό αυτή την στιγμή για να προστατέψουν την χώρα από την πανδημία του Κορωνοιου ..το κάνουμε απευθυνόμενοι σε συμβολικά πράγματα ;

Α ναι; Έχεις τις ίδιες απορίες και για τους συμβολισμούς στα εξωθρησκευτικά δρώμενα;

Και σ' αυτά παίζει τρελλά το μεταφυσικό στοιχείο αλλά ουδείς ψάχνεται με το ίδιο πάθος. Αντιθέτως, μια χαρά τα λαλάνε τα κοινωνικοπολιτικά ποιηματάκια. :lol:
Το να δίνεις συμβολισμούς είναι σχετικό και υποκειμενικό και έχει σχέση με την επικοινωνία του πομπού και του δέκτη
Πχ την σβάστικα κάποιοι την βλέπουν ως σύμβολο του ναζισμού ενώ άλλοι σαν ινδουιστικό σύμβολο
Βλέποντας ένα μήλο μπορώ να το θεωρήσω ως σύμβολο της ...Γης η σαν σύμβολο των μαστών. μιας γυναίκας !!!
Τα σύμβολα δεν έχουν αυθυπατκτη οντότητα ως σύμβολα , έχουν σχέση με το τι συνειρμούς προκαλούν σε επικοινωνιακό επίπεδο στον δέκτη ..
Πχ το μισοφέγγαρο της τουρκικής σημαίας σε εμένα μου φέρνει στο μυαλό τους Τούρκους και την Τουρκία και όχι ..την Θέα Άρτεμη που είχε το μισοφέγγαρο ως σύμβολο στην αρχαία ελληνική πόλη του Βυζαντίου (που μετέπειτα έγινε Κωνσταντινούπολη πριν μετσνομαστει σε Ισταμπούλ )
Οι συνειρμοί που μπορούν να προκαλέσουν στον καθένα οι παραστάσεις, σχήματα, εικόνες είναι κάτι σαν τα γκεστάλτ, δηλαδή κάτι που αφορά σε αμιγώς προσωπική επεξεργασία της πληροφορίας λόγω βιωμάτων.

Αυτό δεν έχει σχέση με την ιστορική σημασία των συμβόλων, που χρησιμοποιούνται για θεσμικούς και θρησκευτικούς λόγους. Γι' αυτά υπάρχουν πάντα ιστορικές καταγραφές με επαρκώς σαφή εξήγηση για τη χρήση τους στο πολιτικό και θρησκευτικό πλαίσιο.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΓΑΛΗ την 02 Απρ 2020, 13:02, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Antigeist

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antigeist » 02 Απρ 2020, 13:02

ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
02 Απρ 2020, 12:52
ΓΑΛΗ έγραψε:
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:

Το "μισοφέγγαρο" είναι ρωμαϊκής καταγωγής σύμβολο και συμβόλιζε την έκλειψη ηλίου και όχι τη συγκεκριμένη φάση του φεγγαριού. Οι Τούρκοι που άλλωστε δεν είναι τίποτα άλλο από εκτουρκισμένοι Ρωμαίοι κόπιαραν το σύμβολο από βυζαντινά λάβαρα.
https://www.romaneclipse.com/single-pos ... y-Standard

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών