ΓΑΛΗ έγραψε: ↑02 Απρ 2020, 12:17
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: ↑02 Απρ 2020, 12:10
ΓΑΛΗ έγραψε: ↑02 Απρ 2020, 12:05
Σ' αυτό κάνεις λάθος. Οι συμβολισμοί είναι το άλφα και το ωμέγα όλων των θρησκειών και αυτό δεν είναι "σοφιστικέ" ερμηνεία αλλά μια απολύτως φυσιολογική προσπάθεια εκλαΐκευσης των εννοιών.
Άρα αμα κάνουμε όλοι οι Έλληνες λιτανεία στην Παναγία η στον Χριστό αυτή την στιγμή για να προστατέψουν την χώρα από την πανδημία του Κορωνοιου ..το κάνουμε απευθυνόμενοι σε συμβολικά πράγματα ;
Η ίδια απορία έχω και στο εάν θα κάναμε θυσίες στον Δία ..
Α ναι; Έχεις τις ίδιες απορίες και για τους συμβολισμούς στα εξωθρησκευτικά δρώμενα;
Και σ' αυτά παίζει τρελλά το μεταφυσικό στοιχείο αλλά ουδείς ψάχνεται με το ίδιο πάθος. Αντιθέτως, μια χαρά τα λαλάνε τα κοινωνικοπολιτικά ποιηματάκια.

...τις ίδιες απορίες έχω

Το να δίνεις συμβολισμούς είναι σχετικό και υποκειμενικό και έχει σχέση με την επικοινωνία του πομπού και του δέκτη
Πχ την σβάστικα κάποιοι την βλέπουν ως σύμβολο του ναζισμού ενώ άλλοι σαν ινδουιστικό σύμβολο
Βλέποντας ένα μήλο μπορώ να το θεωρήσω ως σύμβολο της ...Γης η σαν σύμβολο των μαστών. μιας γυναίκας !!!
Τα σύμβολα δεν έχουν αυθυπατκτη οντότητα ως σύμβολα , έχουν σχέση με το τι συνειρμούς προκαλούν σε επικοινωνιακό επίπεδο στον δέκτη ..
Πχ το μισοφέγγαρο της τουρκικής σημαίας σε εμένα μου φέρνει στο μυαλό τους Τούρκους και την Τουρκία και όχι ..την Θέα Άρτεμη που είχε το μισοφέγγαρο ως σύμβολο στην αρχαία ελληνική πόλη του Βυζαντίου (που μετέπειτα έγινε Κωνσταντινούπολη πριν μετσνομαστει σε Ισταμπούλ )