Συμφωνώ.Αγις έγραψε: ↑08 Απρ 2020, 18:01Σωστα - τα καλυτερα τα φτιαχνουμε κ τα ψηνουμε σπιτι.Niki έγραψε: ↑08 Απρ 2020, 17:54Τα καλύτερα σουβλάκια τα φτιάχνεις μόνος σου.
Κόβεις το κρέας εσύ με μαχαίρι από μικρό ζωντανό από το μπούτι.
Αν είναι μεγάλο το ζωντανό δεν κάνει για σουβλάκια.
Κόβεις κομμάτια λίπος εσύ με μαχαίρι.
Βάζεις 2 κομμάτια κρέας ένα κομμάτι λίπος 2 κομμάτια κρέας ένα κομμάτι λίπος 2 κομμάτια κρέας ένα κομμάτι λίπος.
Τα ψήνεις στα κάρβουνα.
Τα τρως με ψωμί δεν τρως ποτέ το λίπος , αυτό το έβαλες απλά να δώσει γεύση.
Τα σουβλάκια που είναι από λαιμό μεγάλου γουρουνιού με το λίπος και το κρέας μαζί δεν είναι σουβλάκια είναι φτηνό κρέας στα κάρβουνα.
Μπουτι ειναι πολυ καλο για αρνισια σουβλακια
Χοιρινο σουβλακι - πρωτη κ κορυφαια επιλογη ο λαιμος από μέτριο σε βάρος γουρούνι.
Σουβλακομαχίες.
Re: Σουβλακομαχίες.
Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.
- Κόκκορας
- Δημοσιεύσεις: 21187
- Εγγραφή: 03 Ιουν 2018, 17:20
- Phorum.gr user: Κόκορας
- Τοποθεσία: Συμβασιλεύουσα Πόλις
Re: Σουβλακομαχίες.
τα σισια (απο το σισ κεμπαμπ) που κανουν στην δραμα τι βαζουν; κυμινο και μιξ κρεας;
ξερει κανεις!
στου Θεμη
ξερει κανεις!
στου Θεμη
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Κόκκορας την 08 Απρ 2020, 18:03, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Re: Σουβλακομαχίες.
Gouerino 4 έγραψε: ↑08 Απρ 2020, 17:58Παλια αυτο ηταν ενα μικρο κουβουκλιο που εκανε μονο σουβλακια που τα εδινε με μια φετα ψωμι
Αργοτερα αγορασε το απεναντι μαγαζι
Τον ρωτησα μια φορα πως τα εκανε τοσο νοστιμα.
Το μυστικο ειναι στο μαριναρισμα απο την προηγουμενη μερα
Παντως κορυφαια στην ελλαδα ειναι της Λειβαδιάς.
Πολυ καλα ειχε παλια και στο λουτρακι

αλλα τι '' μαριναρισμα ''

ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Re: Σουβλακομαχίες.
απο μοσχαρι ; να σε δω ...Niki έγραψε: ↑08 Απρ 2020, 18:02Συμφωνώ.Αγις έγραψε: ↑08 Απρ 2020, 18:01Σωστα - τα καλυτερα τα φτιαχνουμε κ τα ψηνουμε σπιτι.Niki έγραψε: ↑08 Απρ 2020, 17:54Τα καλύτερα σουβλάκια τα φτιάχνεις μόνος σου.
Κόβεις το κρέας εσύ με μαχαίρι από μικρό ζωντανό από το μπούτι.
Αν είναι μεγάλο το ζωντανό δεν κάνει για σουβλάκια.
Κόβεις κομμάτια λίπος εσύ με μαχαίρι.
Βάζεις 2 κομμάτια κρέας ένα κομμάτι λίπος 2 κομμάτια κρέας ένα κομμάτι λίπος 2 κομμάτια κρέας ένα κομμάτι λίπος.
Τα ψήνεις στα κάρβουνα.
Τα τρως με ψωμί δεν τρως ποτέ το λίπος , αυτό το έβαλες απλά να δώσει γεύση.
Τα σουβλάκια που είναι από λαιμό μεγάλου γουρουνιού με το λίπος και το κρέας μαζί δεν είναι σουβλάκια είναι φτηνό κρέας στα κάρβουνα.
Μπουτι ειναι πολυ καλο για αρνισια σουβλακια
Χοιρινο σουβλακι - πρωτη κ κορυφαια επιλογη ο λαιμος από μέτριο σε βάρος γουρούνι.
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Re: Σουβλακομαχίες.
δεν ξέρω από μοσχάρι να φτιάχνω σουβλάκια δεν έχουμε εδώ μοσχάρια μόνο μπιφτέκια ξέρω από μοσχάρι και μάλιστα βάζω και κιμά αρνίσιο με χοιρινό μαζί.

Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.
Re: Σουβλακομαχίες.
Πολλοί έβαζαν κομμάτια κομμένα από παντσέττα. Λίπος, κρέας.Niki έγραψε: ↑08 Απρ 2020, 17:54Τα καλύτερα σουβλάκια τα φτιάχνεις μόνος σου.
Κόβεις το κρέας εσύ με μαχαίρι από μικρό ζωντανό από το μπούτι.
Αν είναι μεγάλο το ζωντανό δεν κάνει για σουβλάκια.
Κόβεις κομμάτια λίπος εσύ με μαχαίρι.
Βάζεις 2 κομμάτια κρέας ένα κομμάτι λίπος 2 κομμάτια κρέας ένα κομμάτι λίπος 2 κομμάτια κρέας ένα κομμάτι λίπος.
Τα ψήνεις στα κάρβουνα.
Τα τρως με ψωμί δεν τρως ποτέ το λίπος , αυτό το έβαλες απλά να δώσει γεύση.
Τα σουβλάκια που είναι από λαιμό μεγάλου γουρουνιού με το λίπος και το κρέας μαζί δεν είναι σουβλάκια είναι φτηνό κρέας στα κάρβουνα.
Ordem e Progresso.
Re: Σουβλακομαχίες.
Στην Κίνα ψήνανε σουβλάκια και χοιρινά, και κοτόπουλο. Ωραία πράγματα.
Ordem e Progresso.
Re: Σουβλακομαχίες.
Εγώ το θεωρώ λάθος αυτό.Cavaliere έγραψε: ↑08 Απρ 2020, 18:08Πολλοί έβαζαν κομμάτια κομμένα από παντσέττα. Λίπος, κρέας.Niki έγραψε: ↑08 Απρ 2020, 17:54Τα καλύτερα σουβλάκια τα φτιάχνεις μόνος σου.
Κόβεις το κρέας εσύ με μαχαίρι από μικρό ζωντανό από το μπούτι.
Αν είναι μεγάλο το ζωντανό δεν κάνει για σουβλάκια.
Κόβεις κομμάτια λίπος εσύ με μαχαίρι.
Βάζεις 2 κομμάτια κρέας ένα κομμάτι λίπος 2 κομμάτια κρέας ένα κομμάτι λίπος 2 κομμάτια κρέας ένα κομμάτι λίπος.
Τα ψήνεις στα κάρβουνα.
Τα τρως με ψωμί δεν τρως ποτέ το λίπος , αυτό το έβαλες απλά να δώσει γεύση.
Τα σουβλάκια που είναι από λαιμό μεγάλου γουρουνιού με το λίπος και το κρέας μαζί δεν είναι σουβλάκια είναι φτηνό κρέας στα κάρβουνα.
Η τέχνη είναι να ψήσεις το ψαχνό και να είναι νόστιμο και μαλακό.
Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.
- Απολλόδωρος Βρυξελλιώτης
- Δημοσιεύσεις: 1004
- Εγγραφή: 27 Μάιος 2018, 18:20
- Phorum.gr user: Stavros ΚΟΣΜΆ Πετρης
- Τοποθεσία: σ' αυτή τη χώρα που ζεις / όλοι βρίζουν την τάξη
Re: Σουβλακομαχίες.
το ξέρω, γι' αυτό το παρέθεσα χωρίς σχόλιο.Cavaliere έγραψε: ↑08 Απρ 2020, 17:42Δικαιώνομαι, κρεμμύδι, ντομάτα, αλάτι, πιπέρι. Ούτε αλοιφές, ούτε μπουρδάρες.Απολλόδωρος Βρυξελλιώτης έγραψε: ↑08 Απρ 2020, 17:28[img]https://i.postimg.cc/kgSSxV7d/FB-I ... .jpg[/img]
έχω ξαναγράψει την ιστορία με τον γερο-Σάββα στο Μοναστηράκι
επίσης γράφτηκε παραπάνω ότι στην Αθήνα είναι αποδεκτό να λες "σουβλάκι με γύρο" και "σουβλάκι με μπιφτέκι".γερο-Σάββας έγραψε:"το Αθηναϊκό σουβλάκι, είναι αυτό.
ΣΤΙΣ ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ* μπορούν να βάζουν ο,τι θέλουν"
επιβεβαιώνω μόνο εν μέρει, νομίζω αυτό το λεκτικό έκτρωμα (που το έβλεπες συχνά και γραμμένο) ξεκίνησε να ατονεί από τα 90-00s και μετά, κατόπιν της εμφάνισης του νεοπαγούς όρου: "τυλιχτό".
το αντίστοιχο στη Θεσσαλονίκη, όπου από την ίδια εποχή και μετά ο όρος "πιτόγυρο" υποσκελίζει σιγά-σιγά το "σάντουιτς".
το αντίστοιχο στην Πελοπόννησο μου φάνηκε να είναι το "πίτες".
θυμάμαι από το στρατό (τέλη 00s - αρχές 10s) "γιατί. είσαι στην αναφορά αγόρι μου;" "με πιάσανε με πίτες κύριε διοικητά"
Re: Σουβλακομαχίες.
κ στο μοσχαρι ειναι καλη επιλογη η λαπαCavaliere έγραψε: ↑08 Απρ 2020, 18:08Πολλοί έβαζαν κομμάτια κομμένα από παντσέττα. Λίπος, κρέας.Niki έγραψε: ↑08 Απρ 2020, 17:54Τα καλύτερα σουβλάκια τα φτιάχνεις μόνος σου.
Κόβεις το κρέας εσύ με μαχαίρι από μικρό ζωντανό από το μπούτι.
Αν είναι μεγάλο το ζωντανό δεν κάνει για σουβλάκια.
Κόβεις κομμάτια λίπος εσύ με μαχαίρι.
Βάζεις 2 κομμάτια κρέας ένα κομμάτι λίπος 2 κομμάτια κρέας ένα κομμάτι λίπος 2 κομμάτια κρέας ένα κομμάτι λίπος.
Τα ψήνεις στα κάρβουνα.
Τα τρως με ψωμί δεν τρως ποτέ το λίπος , αυτό το έβαλες απλά να δώσει γεύση.
Τα σουβλάκια που είναι από λαιμό μεγάλου γουρουνιού με το λίπος και το κρέας μαζί δεν είναι σουβλάκια είναι φτηνό κρέας στα κάρβουνα.
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Re: Σουβλακομαχίες.
όχι βάζω όμως λίγο ξύδι ,πολύ μαιντανό , πολλά κρεμμύδια , ντομάτα τριμμένη ,ρίγανη , αλάτι, πιπέρι και ανάλογα λίγο γιαούρτι ελαιόλαδο ,
Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.
Re: Σουβλακομαχίες.

ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Re: Σουβλακομαχίες.
Ωραία μου βγαίνουν.

Είμαι όμως έτοιμη να ακούσω συμβουλές.
Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.