Northern Spirit έγραψε: ↑19 Ιουν 2018, 16:29
Μπορεις να μου πεις τι κερδισαμε με τα 26 χρονια....μεταβασης;
Δεν μπορούσαμε να κερδίσουμε κάτι, εφόσον δεν με διεκδικούμε και κάτι. Πάρε πάλι παράδειγμα με τους δυο μας. Κάθομαι στο παγκάκι, χαζεύω τι θάλασσα. Ερχεσαι κάθεσαι δίπλα μου,αγριευομαι λίγο, αλλά λεω εντάξει, ας μην κρίνουμε από την φάτσα. Ξάφνου νιώθω το χερι σου στην τσέπη μου,πας να μου κλεψεις το πορτοφόλι. Σε αρχίζω στις φάπες, εσύ στην αρχή κλαίς, μετα αποθρασύνεσαι, τα λεφτα είναι δικά σου και θα πας να πεις στους μπάτσους. Τι μπορώ να κερδίσω από αυτό; Τίποτα παρά μόνο να κρατήσω τα 7ευρώ και 30 λεπτά που έχω πάνω μου. Αν σου δώσω ενα τάληρο και κρατήσω τα κερματα, θα είμαι καραγκιόζης ή όχι;
Το πρόβλημα ως σήμερα ήταν των Σκοπιανών. Επέλεξαν να κάνουν εθνογέννεση, με ξένο όνομα(ξες Μακεδόνας είναι απλά μια Ελληνική λέξη,στην γλώσσα τους δεν σημαίνει κάτι) και ιστορία. Μαγκία τους. Η Ελλάδα αφού τον έπαιζε και δεν αρπαξε το Μοναστήρι και την Γευγελη στην διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, δεν έχει κανένα λόγο να μπει στο τριπ τους. Βέτο μεχρι να δυσει ο ήλιος και οικονομικό στραγγαλισμο. Αντίθετα με Μακεδονικά έθνη και Μακεδονικά κράτη άνοιγει τον ασκό του αιόλου.
Η πλάκα είναι πως κανονικά, η ονομασία Μακεδονία για την περιοχή τους, θα έπρεπε να εξαγριώνει αυτούς, αφού ο όρος από μόνος του προυποθετει Ελληνικό αλλητρωτισμό.