lol
αχ ανάθεμα αυτές οι μπύρες, αν δεν υπήρχαν, τώρα δε θα έρεε μπύρα στις φλέβες μου αντί για αίμα, βέβαια μπορεί και να έρεαν άλλα πράγματα, οπότε μάλλον καλύτερα έτσι, φτηνά τη γλυτώσαμε και πάλι!

Υποτίθεται πως δεν ξέρουμε τι είμαστε, αλλά επίσης υποθέτουμε πως είμαστε κάτι συγκεκριμένο, άσχετα δηλαδή αν το γνωρίζουμε αυτό. Όπως στα μαθηματικά όπου έχουμε μια μεταβλητή, χ ας πούμε, λέμε x = k, και προσπαθούμε να βρούμε αυτό το k. Έτσι κι εδώ, λέμε mrx = k, και θέλουμε να βρούμε τι σκατά είναι το k. Στα μαθηματικά, και όταν έχεις να κάνεις με απειροσύνολα, αυτές οι ισότητες ισχύουν όμως μόνο όταν κάποιος επικαλεστεί το λεγόμενο αξίωμα της επιλογής, που σου λέει πως μπορείς να έχεις μια συνάρτηση που να σου επιστρέφει ένα συγκεκριμένο στοιχείο από ένα άπειρο πλήθος τέτοιων. Για παράδειγμα, στο σύνολο των πραγματικών αριθμών, ορίζουμε τη συνάρτηση f "ο αριθμός που είναι αμέσως μικρότερος από το 2". Ποιος είναι αυτός; 1,9; 1,999; 1,99999999; Δεν μπορείς να τον εκφράσεις γιατί δεν είναι κάτι σταθερό, με το που πάρεις έναν, αμέσως βλέπεις πως υπάρχει και κάποιος άλλος. Με το αξίωμα της επιλογής, οι μαθηματικοί λένε πως δεν τους ενδιαφέρει να εκφράσουν αυτόν τον αριθμό, αρκεί που υπάρχει η συνάρτηση f, και αφήνουν τον αριθμό ως συνάρτηση στις αποδείξεις τους, το οποίο πολλές φορές οδηγεί σε παράδοξα, οπότε πολλοί μαθηματικοί δεν το γουστάρουν γενικά το αξίωμα αυτό, γιατί σου λένε πως το οτιδήποτε πρέπει να έχει μια συγκεκριμένη υπόσταση και να μην είναι αφηρημένο.και στην τελική, τι είμαστε; οι επιθυμίες μας; οι πράξεις μας; η απόστασή τους; οι επιθυμίες που γίνονται πράξη;
Στα δικά μας, αν πούμε πως υπάρχει ένα απειροσυνόλο διαφορετικών καταστάσεων που μπορεί να εκφράζει τον καθένα από εμάς, για να μπορέσουμε να κάνουμε την αντιστοίχηση mrx = f() όπου f = "μια κατάσταση από το πλήθος όλων των πιθανών καταστάσεων" ή "το σύνολο των επιθυμιών μας" κλπ, θα πρέπει να ισχύει το αξίωμα της επιλογής, διότι χωρίς αυτό, όχι μόνο δε θα γνωρίζουμε τι είμαστε αλλά δε θα μπορούμε καν να ορίσουμε τι είμαστε, τη συνάρτηση δηλαδή που θα μας λέει τι είμαστε. Δλδ mrx = k ή mrx = f(), δεν παίζουν αυτά χωρίς το αξίωμα της επιλογής, παίζουν μόνο αν ισχύει.
Οπότε και η ρήση του ιδεολόγου, πώς το λεγε, δε θα ήσουν αυτό που είσαι αν δεν ήσουν αυτό που δεν είσαι ή κάτι τέτοιο τελοσπάντων, αυτή η πρόταση έχει νόημα μόνο αν ισχύει το αξίωμα της επιλογής, διαφορετικά είναι ανόητη, αφού χωρίς το αξίωμα "αυτό που είσαι" = x, δεν ορίζεται καν.