Όποιος θέλει το υπερασπίζεται

Πεζογραφία, ποίηση, γλώσσα και γραπτός λόγος, βιβλία
bolek

Re: Όποιος θέλει το υπερασπίζεται

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bolek » 15 Απρ 2020, 13:09

Βλήμα έγραψε:
15 Απρ 2020, 13:06
bolek έγραψε:
15 Απρ 2020, 13:04
:smt005: φιλε ειναι σαν να εμεινα μεταξεταστεος.
δεν καταφερα τιποτα απολυτος
Μετεξεταστέος είναι αυτός που δεν πιάνει την βάση, στην περίπτωσή σου οτιδήποτε κάτω από 1500 θα σε άφηνε μετεξεταστέο, αλλά το 0 είναι πραγματικά κακό σκορ :e040: .
δεν φταιω εγω οι γυναικες ειναι δυσκολες και ψαχνουν τα λεφτα :g030:

Άβαταρ μέλους
Γενιά της Αμαρτίας
Phorum.gr user: Γενιά των 700

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γενιά της Αμαρτίας » 15 Απρ 2020, 14:23

bolek έγραψε:
15 Απρ 2020, 13:09
Βλήμα έγραψε:
15 Απρ 2020, 13:06
bolek έγραψε:
15 Απρ 2020, 13:04
:smt005: φιλε ειναι σαν να εμεινα μεταξεταστεος.
δεν καταφερα τιποτα απολυτος
Μετεξεταστέος είναι αυτός που δεν πιάνει την βάση, στην περίπτωσή σου οτιδήποτε κάτω από 1500 θα σε άφηνε μετεξεταστέο, αλλά το 0 είναι πραγματικά κακό σκορ :e040: .
δεν φταιω εγω οι γυναικες ειναι δυσκολες και ψαχνουν τα λεφτα :g030:
Ισχύει. Οι γυναίκες φταιν για όλα.
Έτσι πρέπει να γίνει, έτσι θα γίνει.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 15 Απρ 2020, 14:26

Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Awesomatic
Phorum.gr user: Awesomatic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Awesomatic » 15 Απρ 2020, 14:31

Υπερτιμημένο έργο (τραγωδία μεν αλλά γραμμένη) είναι η Αντιγόνη.

Ο καημένος ο Κρέοντας πήγε να εφαρμόσει το νόμο για όλους και βρέθηκε να τον κατηγορούν. Η καλύτερη απόδειξη ότι η απαίτηση για οικογενειοκρατία στην Ελλάδα είναι φυτεμένη στο συλλογικό υποσυνείδητο από την αρχαιότητα. Κι ακόμα δίνεται λανθασμένη ερμηνεία στα σχολεία, δυστυχώς.
"Taxation is theft, purely and simply even though it is theft on a grand and colossal scale which no acknowledged criminals could hope to match. It is a compulsory seizure of the property of the State’s inhabitants, or subjects."

Άβαταρ μέλους
Papa John

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Papa John » 15 Απρ 2020, 14:32

Στην κατηγορία αυτή θα έβαζα και το Ο Φύλακας στη Σίκαλη.
Περισσότερη αξία -πιστεύω ότι- του δόθηκε,επειδή το διάβαζε ο Τσάπμαν και τελικά δολοφόνησε (;) τον Λέννον.

Άβαταρ μέλους
ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ » 15 Απρ 2020, 14:36

Βλήμα έγραψε:
15 Απρ 2020, 12:29
κι όποιος θέλει έρχεται να μας υποδείξει γιατί είμαστε αγράμματα ζα.
Θεωρώ πως εδώ έχεις παρεξηγήσει τα πράγματα και δεν ισχύει η εξίσωση: όποιος δεν "κατανοεί" το τάδε ή το δείνα λογοτεχνικό έργο=αγγράμματο βόιδι

Νομίζω ότι, "κατά τα διδάγματα της κοινής πείρας" καθώς λένε, κάποιος μπορεί μια χαρά να έχει κατακτήσει σοβαρά επίπεδα γραμματισμού (εντός ή εκτός εισαγωγικών) και να μην έχει παράλληλα κατά μήκος της ζωής του διαμορφώσει και καλλιεργήσει τις προσλαμβάνουσες παραστάσεις του σε ό,τι αφορά την αισθητική πρόσληψη των ποικιλώνυμων έργων τέχνης.

Πρόκειται για άλλης τάξεως ζήτημα, και κάλλιστα ένας μπορεί να είναι π.χ. άριστος γιατρός (έχω ιδίαν πείραν όντας "γλάστρα" γιατρίνας και γνωρίσει κάμποσους) και να μη μπορεί να εισδύσει και να απολαύσει αισθητικά ένα έργο τέχνης. Το να φτάσεις να απολαμβάνεις τα έργα της τέχνης θέλει μακρά πορεία, άσκηση, διαβάσματα, αυτενέργεια και βέβαια ένα δεύτερο είδος προσοχής για οτιδήποτε σε περιβάλλει.
Από την αποπλανητική έλξη στον σημειωτικό τυχοδιωκτισμό μια αμφίκρημνη παλινδρομία

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 15 Απρ 2020, 14:43

ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ έγραψε:
15 Απρ 2020, 14:36
Βλήμα έγραψε:
κι όποιος θέλει έρχεται να μας υποδείξει γιατί είμαστε αγράμματα ζα.
Θεωρώ πως εδώ έχεις παρεξηγήσει τα πράγματα και δεν ισχύει η εξίσωση: όποιος δεν "κατανοεί" το τάδε ή το δείνα λογοτεχνικό έργο=αγγράμματο βόιδι

Νομίζω ότι, "κατά τα διδάγματα της κοινής πείρας" καθώς λένε, κάποιος μπορεί μια χαρά να έχει κατακτήσει σοβαρά επίπεδα γραμματισμού (εντός ή εκτός εισαγωγικών) και να μην έχει παράλληλα κατά μήκος της ζωής του διαμορφώσει και καλλιεργήσει τις προσλαμβάνουσες παραστάσεις του σε ό,τι αφορά την αισθητική πρόσληψη των ποικιλώνυμων έργων τέχνης.

Πρόκειται για άλλης τάξεως ζήτημα, και κάλλιστα ένας μπορεί να είναι π.χ. άριστος γιατρός (έχω ιδίαν πείραν όντας "γλάστρα" γιατρίνας και γνωρίσει κάμποσους) και να μη μπορεί να εισδύσει και να απολαύσει αισθητικά ένα έργο τέχνης. Το να φτάσεις να απολαμβάνεις τα έργα της τέχνης θέλει μακρά πορεία, άσκηση, διαβάσματα, αυτενέργεια και βέβαια ένα δεύτερο είδος προσοχής για οτιδήποτε σε περιβάλλει.
Συμφωνώ απολύτως. Ο ακαδημαϊκός τίτλος δεν συνεπάγεται ευρύτητα αντίληψης σε ό,τι δεν αφορά στο αμιγώς επιστημονικό πλαίσιο του τίτλου. Ενίοτε δεν αφορά και στην αξιοπιστία της κρίσης ακόμη και κάποιων καθ' ύλην αρμόδιων φιλολόγων. :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.

ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 15 Απρ 2020, 14:56

Gewponos90 έγραψε:
15 Απρ 2020, 12:39
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
15 Απρ 2020, 12:35
Βλήμα έγραψε:
Εδώ παραθέτουμε βιβλία που υποτίθεται ότι είναι αριστουργήματα όμως εμάς δεν μας αρέσουν κι όποιος θέλει έρχεται να μας υποδείξει γιατί είμαστε αγράμματα ζα τι είναι αυτό που δεν καταλαβαίνουμε.
Εγώ προσωπικά θεωρώ τα Ομηρικά έπη και τις αρχαίες τραγωδίες σαχλα και κατώτερης ποιότητας έργα , σε οσες όμως γυναίκες φιλολόγους το είχα πει αυτό ..πήγαν να με δειρουν ..

Αρχαίες τραγωδίες δεν έχω διαβάσει πολλές, αλλά τα ομηρικά έπη γαμανε
Δύο ...βλαμενοι αρχηγοί των. Αχαιών ο Αγανεμνωνσς και ο Αχιλλέας , τσακώθηκαν και πήγαν να διαλύσουν όλη την εκστρατεία των Αχαιών ενάντια στη Τροία , για το χατίρι μιας σκλαβας ( για την ακρίβεια για το ποιος θα βιάσει αυτή την σκλάβα αφού ..δεν είχαν την συναίνεση της ..) ..
Και στο τέλος ο Αχιλλέας επειδή του σκότωσε τον καλό του φίλο ο Έκτορας (ο οποίος πολεμούσε υπέρ πατρίδος και ..ο ίδιος είχε δεχθεί επίθεση από τον Πάτροκλο ντυμένο με την πανοπλία του Αχιλλέα ) ..παθαίνει αμόκ σκοτώνει τον Έκτορα , βεβηλωνει το πτώμα του κλπ ..για να το παραδώσει μετά στον Ορισμό ..
Τελείως ανισόρροπος σαν .αρχαίος Έλληνας ...

Το άλλο ομηρικό έπος η Οδύσσεια ..μιλάει για έναν βλάκα βασιλέα της Ιθάκης που σαν καλός ναυτικός που ήταν είχε κάνει ..δέκα χρόνια να επιστρέψει στον τόπο του για μια απόσταση δύο ημερών για τα πλοία εκείνης της εποχής
Και αφού έχασε όλο τον στρατό του και τα πλοία του όταν έφτασε στο σπίτι του .σκότωσε και τους δύστυχους μνηστήρες οι οποίοι ΔΕΝ είχαν εκθρονίσει την γυναίκα του και τον γιο του και ούτε την είχαν βιάσει ..απλά επειδή τον θεωρούσαν ως νεκρό ζητούσαν από αυτήν να παντρευτεί κάποιον για να αποκτήσει Βασιλια η Ηλιακή η οποία ήταν ακυβέρνητη είκοσι χρόνια !!!

Όλες δε οι άλλες αρχαίες ελληνικές τσαγωδιες ήταν για κάτι χαζά θέματος όπως για κάποιον που σκότωσε τον πατέρα του και είχε παντρευτεί την μητέρα του κλπ κλπ κλπ

ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 15 Απρ 2020, 14:57

bolek έγραψε:
15 Απρ 2020, 12:41
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
Βλήμα έγραψε:
Εδώ παραθέτουμε βιβλία που υποτίθεται ότι είναι αριστουργήματα όμως εμάς δεν μας αρέσουν κι όποιος θέλει έρχεται να μας υποδείξει γιατί είμαστε αγράμματα ζα τι είναι αυτό που δεν καταλαβαίνουμε.
Εγώ προσωπικά θεωρώ τα Ομηρικά έπη και τις αρχαίες τραγωδίες σαχλα και κατώτερης ποιότητας έργα , σε οσες όμως γυναίκες φιλολόγους το είχα πει αυτό ..πήγαν να με δειρουν ..
:smt005: ελα ρε φιλε, εγω αυτο το εχω παθει με την τζοκοντα, και τον δαβιδ του μιχ αγγελου.
την πρωτη φορα που ειδα το αγαλμα λεω ποιος μαλακας του εφτιαξε τοσο μικρο πουλι μεγαλο κεφαλι και τεραστιους δικεφαλους
Ενδεχομένως να συμφωνήσω μαζί σου ..απλά δεν έχω ασχοληθεί τόσο.πολυ με την ζωγραφική .

Gewponos90
Phorum.gr user: Gewponos90

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gewponos90 » 15 Απρ 2020, 14:59

ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
15 Απρ 2020, 14:56
Gewponos90 έγραψε:
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:

Δύο ...βλαμενοι αρχηγοί των. Αχαιών ο Αγανεμνωνσς και ο Αχιλλέας , τσακώθηκαν και πήγαν να διαλύσουν όλη την εκστρατεία των Αχαιών ενάντια στη Τροία , για το χατίρι μιας σκλαβας ( για την ακρίβεια για το ποιος θα βιάσει αυτή την σκλάβα αφού ..δεν είχαν την συναίνεση της ..) ..
Και στο τέλος ο Αχιλλέας επειδή του σκότωσε τον καλό του φίλο ο Έκτορας (ο οποίος πολεμούσε υπέρ πατρίδος και ..ο ίδιος είχε δεχθεί επίθεση από τον Πάτροκλο ντυμένο με την πανοπλία του Αχιλλέα ) ..παθαίνει αμόκ σκοτώνει τον Έκτορα , βεβηλωνει το πτώμα του κλπ ..για να το παραδώσει μετά στον Ορισμό ..
Τελείως ανισόρροπος σαν .αρχαίος Έλληνας ...

Το άλλο ομηρικό έπος η Οδύσσεια ..μιλάει για έναν βλάκα βασιλέα της Ιθάκης που σαν καλός ναυτικός που ήταν είχε κάνει ..δέκα χρόνια να επιστρέψει στον τόπο του για μια απόσταση δύο ημερών για τα πλοία εκείνης της εποχής
Και αφού έχασε όλο τον στρατό του και τα πλοία του όταν έφτασε στο σπίτι του .σκότωσε και τους δύστυχους μνηστήρες οι οποίοι ΔΕΝ είχαν εκθρονίσει την γυναίκα του και τον γιο του και ούτε την είχαν βιάσει ..απλά επειδή τον θεωρούσαν ως νεκρό ζητούσαν από αυτήν να παντρευτεί κάποιον για να αποκτήσει Βασιλια η Ηλιακή η οποία ήταν ακυβέρνητη είκοσι χρόνια !!!

Όλες δε οι άλλες αρχαίες ελληνικές τσαγωδιες ήταν για κάτι χαζά θέματος όπως για κάποιον που σκότωσε τον πατέρα του και είχε παντρευτεί την μητέρα του κλπ κλπ κλπ
Μπορείς να πεις ότι θες. Εγώ τα ομηρικά έπη τα βρήκα γαματα. Είχαν τα πάντα. Απλά διαφωνούμε
dtri2020 έγραψε:
23 Οκτ 2021, 22:56
Ενώ, ας πούμε στα άλλα κόμματα αυτό σπανίζει.
Δήλωση για γνωστή υπόθεση παιδεραστίας

ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 15 Απρ 2020, 15:01

Βλήμα έγραψε:
15 Απρ 2020, 12:47
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
Βλήμα έγραψε:
Τόση ενδοσκόπηση και τόσους κοινωνικούς προβληματισμούς στην γέννηση της λογοτεχνίας τα θεωρείς σάχλα;
Για να σου αναπτύξω την αξία των ομηρικών επών και των τραγωδιών θα χρειαζόμουν πολύ χρόνο. Αν σε ενδιαφέρει πραγματικά η απάντηση στην ερώτησή σου έχω να σου προτείνω αυτό
http://www.biblionet.gr/book/195494/%CE ... E%BC%CE%B1

κι αυτό

http://www.biblionet.gr/book/39917/%CE% ... E%AF%CE%B1
Όταν σου διδάσκουν κάτι στο σχολείο πχ ..ελληνική ιστορία , λογοτεχνία , θρησκευτικά κλπ , δεν σου διδάσκουν μόνο την ύλη αλλά και το τι διδάγματα θα πρέπει να βγάλεις από αυτή και από ποια ιδεολογική πλευρά πρέπει να την βλέπεις
Πχ ..Καλος ο Αλέξανδρος που κατέλαβε τόση Ασία αλλά κακός ο Ξέρξης που είχε έρθει να καταλάβει την Ελλάδα .
κλπ κλπ κλπ

Άβαταρ μέλους
Νταρνάκας
Phorum.gr user: Νταρνάκας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νταρνάκας » 15 Απρ 2020, 15:02

ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
15 Απρ 2020, 14:57
Τελικά έπιασε το κόλπο Αινειάν; Έριξες καμία; :P
Μοιρίδιοι κλωστῆρες, πανάφυκτον ἀνάγκῃ ζεῦγμ’ ἐπὶ δυστήνοις παισὶ βροτῶν θέμενοι, ἠγάγετο με ποτέ ἱμερτοῦ πρὸς φάος ἠελίου.

ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 15 Απρ 2020, 15:05

ΓΑΛΗ έγραψε:
15 Απρ 2020, 12:55
Gewponos90 έγραψε:
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:

Εγώ πιστεύω ότι γαμάνε και τα δύο, όπως γαμάει και η ελληνική μυθολογία γενικότερα.

Οι έννοιες και τα νοήματα που ανέδειξαν, είναι διαχρονικά στοιχεία της ανθρώπινης συμπεριφοράς και ακριβώς γι' αυτό είναι πάντα επίκαιρα. Η αχίλλειος πτέρνα, το οιδιπόδειο συμπλεγμα, η θυσία της Ιφιγένειας, το μήλον της Έριδος, η Ιθάκη, οι άθλοι του Ηρακλέους, ο Λαβύρινθος, η Μήδεια, ο Διόνυσος, οι Μαινάδες, η Μέδουσα, η Περσεφόνη, ο Ίκαρος κλπ κλπ κλπ υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν μετά από εμάς.
Και η ιστορία της Τσιτσιολίνας και οι ταινίες του Γκουσγκούνη μπορεί να υπάρχουν διαχρονικά και να επηρεάζουν γενιές ολόκληρες (όπως και το Κάμα Σούτρα ..) αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι για την ποιότητα η το επίπεδο υους ως έργα ..

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 15 Απρ 2020, 15:06

ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
15 Απρ 2020, 15:01
Όταν σου διδάσκουν κάτι στο σχολείο πχ ..ελληνική ιστορία , λογοτεχνία , θρησκευτικά κλπ , δεν σου διδάσκουν μόνο την ύλη αλλά και το τι διδάγματα θα πρέπει να βγάλεις από αυτή και από ποια ιδεολογική πλευρά πρέπει να την βλέπεις
Πχ ..Καλος ο Αλέξανδρος που κατέλαβε τόση Ασία αλλά κακός ο Ξέρξης που είχε έρθει να καταλάβει την Ελλάδα .
κλπ κλπ κλπ
Εντάξει, δεν μένουν όλοι σε όσα γράφουν τα βιβλία του σχολείου.

Όσοι μένουν φαίνονται. Όπως φαίνονται και αυτοί που ενθουσιάζονται όταν διαβάζουν κάτι που δεν έγραφαν τα σχολικά βιβλία. Θεωρούν ότι κατέκτησαν όλα τα μυστικά της γνώσης. :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Athos
Phorum.gr user: Athos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Athos » 15 Απρ 2020, 15:07

ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
στους αρχαίους ο Αλκιβιάδης είχε χαστουκίσει ένα δάσκαλο που έλεγε κάτι τέτοια
θα το δουλεύετε σκληρά το εξηνταράκι σας

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Λογοτεχνία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών