Κατ' οίκον διανομή του Αγίου Φωτός στη Ρουμανία

Πολιτικά θέματα εκτός Ελλάδας
Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Re: Κατ' οίκον διανομή του Αγίου Φωτός στη Ρουμανία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ » 18 Απρ 2020, 21:17

Myrsini έγραψε:
18 Απρ 2020, 19:57
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:
18 Απρ 2020, 16:12
Nandros έγραψε:
18 Απρ 2020, 14:45

Η θρησκεία/πίστη σας επηρεάζει την ζωή μου από τότε που γεννήθηκα. Κανείς δεν με ρώτησε τότε αλλά τέλος πάντων.
Το πρόβλημα μου είναι ότι και εγώ πληρώνω κερατιάτικα άλλων. Και η επίκληση κάποιου του δημοκρατικού δικαιώματος της πλειοψηφίας, να πετάει λεφτά στον αέρα και μου στερεί το δικαίωμα να το σχολιάσω είναι τουλάχιστον εξωφρενική. Δεν θα περάσει ασχολίαστη.
Η παράδοση ήταν το καράβι. Την αερομεταφορά της λάμπας την ξεκίνησε ο Παπανδρέου το '88 (επί των ημερών μου).
Και ΝΑΙ συμμετέχουμε στα άχρηστα έξοδα σας. Φέτος όλα τα ταρατατζούμ γίνονται στο βρόντο!
.
αυτό το επιχείρημα ότι το κράτος πληρώνει και συνεπώς επιβαρύνονται οι φορολογούμενοι είναι αστείο
τα έξοδα είναι ανύπαρκτα σε σχέση με τον προϋπολογισμό και γκρινιάζετε σε μια χώρα που ξοδεύει απίστευτα ποσά κάθε χρόνο σε άλλα πράγματα που είναι όντος γελοία ή αχρείαστα.
οπότε όλος ο ντόρος είναι για τα έξοδα; ξέρουμε ποιο είναι ακριβώς το κόστος; μία αποστολή και ένα δρομολόγιο ενός μικρού τζετ προς και από Ισραήλ; αυτό είναι το πρόβλημα;
Αφού είναι τόσο λίγα τα έξοδα γιατί να μην τα πληρώνει η εκκλησία; Και στην τελική γιατί να τα πληρώνουν και όσοι δεν πιστεύουν;
Ωραία είναι τόσο λίγα τα έξοδα να τα πληρώνει η εκκλησία και οι πιστοί,μια χαρά!
Μπορείς να μου πεις γιατί όχι;Και πρέπει να τα πληρώνουμε όλοι μας;
αν πάρω αυτή τη λογική και την εφαρμόσω γενικότερα στα έξοδα του ελληνικού κράτους, εγώ δεν θα έπρεπε να φορολογούμαι καθόλου τότε.
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης

Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere » 18 Απρ 2020, 21:20

Να γίνει διαχωρισμός Κράτους κι Εκκλησίας, όταν το Κράτος επιστρέψει τόση περιουσία που λήστεψε από την Εκκλησία.
Ordem e Progresso.

mao mao

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mao mao » 18 Απρ 2020, 21:23

Cavaliere έγραψε:
18 Απρ 2020, 21:20
Να γίνει διαχωρισμός Κράτους κι Εκκλησίας, όταν το Κράτος επιστρέψει τόση περιουσία που λήστεψε από την Εκκλησία.
Η Εκκλησία δεν χρειάζεται περιουσία. Έχει τη στήριξη του Ιησού Χριστού, αξία ανεκτίμητη.

Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere » 18 Απρ 2020, 21:27

mao mao έγραψε:
18 Απρ 2020, 21:23
Η Εκκλησία δεν χρειάζεται περιουσία. Έχει τη στήριξη του Ιησού Χριστού, αξία ανεκτίμητη.
Αυτό να λέγεται. Γι΄αυτό και όλες οι διώξεις της Ιστορίας, έφεραν το αντίθετο αποτέλεσμα. Και τώρα, όσοι μισούν τον Χριστό, γράφουν εναντίον της Εκκλησίας Του. Αλλά στο τέλος κλαίνε. Όπως έκλαιγε και ο Ιουλιανός, όπως έπεσε η μαλαπέρδα από τον Άγιο Μέγα Κωνσταντίνο, όπως ο Άγιος Νικόλαος και τόσοι Πατέρες τους κυνηγάγανε με τη μαλαπέρδα, και όπως οι σατανάδες πήγανε να σκοτώσουν τον Ιησού και αυτός την 3η μέρα τους έκανε τας κεμπάπ. Μαγκιά Του!
Ordem e Progresso.

Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 18 Απρ 2020, 21:48

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:
18 Απρ 2020, 21:13
ναι, τέλος πάντων ούτε εγώ πιστεύω με τη κυριολεκτική σημασία
αποδέχομαι όμως το ετήσιο κόστος γιατί αυτό είναι μια παράδοση η οποία αποτελεί κομμάτι της ταυτότητάς μας
και επειδή τα τελευταία χρόνια καταπολεμείται οτιδήποτε έχει να κάνει με τον καθορισμό μας ως έθνος, είμαι διατεθειμένος να σταθώ υπέρ της εκκλησίας και της θρησκείας
στο χώρο όπου εργάζομαι, επειδή το τελευταίο καιρό επισκέπτονται αρκετοί μουσουλμάνοι υπήρξε μια έμμεση παράκληση να αφαιρεθούν θρησκευτικές εικόνες και σύμβολα. εγώ που ποτέ δεν ήμουν κάνας φανατικός θρήσκος, από εκεί που στο γραφείο μου δεν είχα εικόνες, τώρα έχω τοποθετήσει. γιατί; γιατί η θρησκεία είναι ένα από τα συστατικά της εθνικής μας ταυτότητας και δεν πρόκειται να τους αφήσω να μας αφελληνίσουν για χάρη του πολυπολιτισμού τους.

άλλωστε βλέπεις πως οι αριστεροί που χαίρονται τώρα που λόγω καραντίνας δεν μπορούν οι πιστοί να πάνε στις εκκλησίες είναι οι ίδιοι που βγαίνουν και προασπίζονται φανατικά το δικαίωμα των μουσουλμάνων να έχουν μεγάλα τζαμιά στην Αθήνα κτλ. κι αυτό διότι η έχθρα τους απέναντι στον ελληνικό χριστιανισμό δεν πηγάζει από την αθεΐα τους (όπως στη δική σου περίπτωση) αλλά από το μίσος τους για καθετί εθνικό

γι'αυτό με σένα μπορώ να συζητήσω την ουσία του θέματος (αντίθετα με τους άεθνους αριστερούς) και να συμφωνήσω εν μέρει μαζί σου, όσον αφορά το πρακτικό του θέματος, αλλά να σου επισημάνω τους λόγους που εγώ το υποστηρίζω το όλο ζήτημα του άγιου φωτός
Ευχαριστώ για το ξεκαθάρισμα. Απόλυτα κατανοητό και δεκτό!

Αν και άθεος, δεν έχω έχθρα/αντιπάθεια προς τους πιστούς οποιασδήποτε θρησκείας, αρκεί να μην μου πρήζουν τον γκιώνη.
Ο κύκλος μου είναι χριστιανοί και συνυπάρχουμε ειρηνικά.
Στο παλιό είχα προκληθεί και είχα δηλώσει ότι θεωρώ εγκληματίες αυτούς που διώκουν πρόσωπα ή λαούς για την θρησκεία τους και καταστρέφουν τους ναούς τους.
Η ειρωνεία της υπόθεσης είναι ότι ο χριστιανός που με προκάλεσε, αρνήθηκε να προσυπογράψει.

Επί 19 συναπτά έτη, λόγω επαγγέλματος, είχα καθημερινή συνεργασία με μουσλίμ Αιγυπτίους και 2-3 Κόπτες.
Πέραν των επαγγελματικών είχαμε και πολλές ώρες συνομιλίας μέσω Σκύπε για διάφορα θέματα. Έβγαλα πολλά συμπεράσματα που μου τα επιβεβαίωσε, εξήγησε και πλάτυνε φίλος Αιγυπτιώτης.
Είμαι 101% αρνητικός με την μόνιμη παρουσία μουσλίμ στην Ευρώπη. Δεν προσαρμόζονται, δεν αφομοιώνονται και θα γίνουν μεγάλος μπελάς στο μέλλον. Δεν θα ζω για να τα δω, αλλά θέλω τα παιδιά/εγγόνια μας να κοιμούνται ήσυχα και με τα κεφάλια τους στην θέση τους.
Οι halilέγγυοι και οι δικαιωματιστές δεν πρόκειται να καταλάβουν, τυφλωμένοι από την ιδεοληψία τους.

Είναι σαφέστατο ότι προτιμώ την ορθοδοξία στην Ελλάδα, όπως έχει μαλακώσει σήμερα, παρά τους μελλοντικούς ιμάμηδες/ μουλάδες.
Στον έξω κόσμο δεν παρατηρούνται τα φαινόμενα φανατισμού που συνάντησα εδώ μέσα. Τώρα εκδηλώθηκαν κάποιοι παραπάνω, λόγω της καραντίνας.

BTW.. Μετά την χούντα και την υποχρεωτική έπαρση σημαίας στις εθνικές εορτές, δεν είχα ασχοληθεί άλλο. Όμως με την ανέβασμα στην καρέκλα της αριστερής ληστοσυμμορίας και άθλιας πρακτικής της, κάθε χρόνο σηκώνω σημαία!
Είχα μάλιστα ερωτηθεί στο πχόρουμ αν επιθυμούσα αφαίρεση του σταυρού από την σημαία και έστειλα στον διάολο τον ερωτώντα, που νόμισε ότι θα με παγιδεύσει!
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Phorum.gr user: Wild Rebel

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 18 Απρ 2020, 21:48

Cavaliere έγραψε:
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Myrsini

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Myrsini » 18 Απρ 2020, 23:29

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:
18 Απρ 2020, 21:17
Myrsini έγραψε:
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:
18 Απρ 2020, 16:12

αυτό το επιχείρημα ότι το κράτος πληρώνει και συνεπώς επιβαρύνονται οι φορολογούμενοι είναι αστείο
τα έξοδα είναι ανύπαρκτα σε σχέση με τον προϋπολογισμό και γκρινιάζετε σε μια χώρα που ξοδεύει απίστευτα ποσά κάθε χρόνο σε άλλα πράγματα που είναι όντος γελοία ή αχρείαστα.
οπότε όλος ο ντόρος είναι για τα έξοδα; ξέρουμε ποιο είναι ακριβώς το κόστος; μία αποστολή και ένα δρομολόγιο ενός μικρού τζετ προς και από Ισραήλ; αυτό είναι το πρόβλημα;
Αφού είναι τόσο λίγα τα έξοδα γιατί να μην τα πληρώνει η εκκλησία; Και στην τελική γιατί να τα πληρώνουν και όσοι δεν πιστεύουν;
Ωραία είναι τόσο λίγα τα έξοδα να τα πληρώνει η εκκλησία και οι πιστοί,μια χαρά!
αν πάρω αυτή τη λογική και την εφαρμόσω γενικότερα στα έξοδα του ελληνικού κράτους, εγώ δεν θα έπρεπε να φορολογούμαι καθόλου τότε.
Φίλε μου έχεις μπερδέψει τα πράγματα.Δεν ζούμε στην Τεχεράνη.Δεν είμαστε θεοκρατικό καθεστώς.Η φορολογία του κράτους είναι εντελώς δαφορετικό θέμα απο αυτό που συζητάμε τώρα. Απλά επικρατούσα θρησκεία έχουμε τον Χριστιανισμό.Τι δεν καταλαβαίνεις;

Καλό είναι να πετάξουμε τον Μεσαίωνα πια απο πάνω μας.Ο καθένας καλά κάνει και πιστεύει αλλά για τον εαυτό του.Η πίστη είναι καθαρά προσωπική υπόθεση δεν μπορούμε να την κάνουμε υπόθεση του κράτους εκτός αν είμαστε Τεχεράνη ξαναλέω.

Και δεν είμαστε.
Αν θες τέτοιο καθεστώς πήγαινε εκεί.Εδω δεν έχεις θέση. :003: Γενικά μιλάω όχι προσωπικά.
Μην λέμε για τα μουσλίμια μετά.Τα ίδια κάνουν και τα ταλιμπαν εδω.

Άβαταρ μέλους
Myrsini

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Myrsini » 18 Απρ 2020, 23:33

Cavaliere έγραψε:
Έχεις πολύ γέλιο. :smt005:

Άβαταρ μέλους
Kauldron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kauldron » 18 Απρ 2020, 23:41

Και δεν είμαστε.
Πώς δεν είμαστε, τόσους Ιρανούς έχουμε.
SeaHawk έγραψε:
01 Φεβ 2025, 14:04
Βασικα δεν υπαρχει εκρηξη
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.

Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ » 18 Απρ 2020, 23:42

Myrsini έγραψε:
18 Απρ 2020, 23:29
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:
Myrsini έγραψε:

Φίλε μου έχεις μπερδέψει τα πράγματα.Δεν ζούμε στην Τεχεράνη.Δεν είμαστε θεοκρατικό καθεστώς.Η φορολογία του κρ'ατους εόναι εβτελώς δαφορετικόθέμα απο αυτό που συζητάμε τώρα, Απλά επικρατούσα θρησκεία έχουμε τον Χριστιανισμό.Τι δεν καταλαβαίνεις;

Καλό είναι να πεταουμε τον Μεσαίωνα πια απο πάνω μας.Ο καθένας καλά κάνει και πιστεύει αλλά για τον εαυτό του.Η πίστη είναι καθαρά προσωπική υπόθεση δεν μπορούμε να την κάνουμε υπόθεση του κράτούς εκτός αν είμαστε Τεχεράνη ξαναλέω.

Και δεν είαμστε.Αν θες τέτοιο καθεστώς πήγαινε εκεί.Εδω δεν έχεις θέση.
το αντίθετο, εσύ μπορείς να πας να ζήσεις σε κάποια άλλη χώρα αν δεν σου αρέσουν τα ήθη και τα έθιμα της Ελλάδος.
η Ελλάδα είναι κράτος θεμελιωμένο στην ορθοδοξία, αν δεν σου αρέσει μπορείς να ελπίζεις σε αλλαγή του συντάγματος
μέχρι τότε όμως οφείλεις να σέβεσαι τις ιερές παραδόσεις του τόπου
Τζίμης Πανούσης

Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ » 18 Απρ 2020, 23:43

Kauldron έγραψε:
18 Απρ 2020, 23:41
Και δεν είμαστε.
Πώς δεν είμαστε, τόσους Ιρανούς έχουμε.
:smt005:
αν περάσει μια βόλτα από την Αχαρνών θα αλλάξει γνώμη
Τζίμης Πανούσης

Άβαταρ μέλους
NKVD_SMERSH

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από NKVD_SMERSH » 18 Απρ 2020, 23:45

Οι Άγιοι BiC πήρανε φωτιά.

Χριστιανόπληκτοι Νεοοθωμανοί θα σας σεβαστούμε μόνο όταν το Κράτος Διαχωριστεί και επίσημα από την Εκκλησία Α.Ε.

Όταν το παπαδαριό και ο σιχαμερός αυτός συρφετός δεν θα πληρώνεται από το Δημόσιο.

Η Δεξιά κυβέρνηση του Κούλη σας έκοψε την Ανάσταση.

Πήξτε.
“He who controls the spice controls the universe.”

Άβαταρ μέλους
Kauldron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kauldron » 18 Απρ 2020, 23:47

Η Δεξιά κυβέρνηση του Κούλη σας έκοψε την Ανάσταση.
E, κι εσένα η Δεξιά κυβέρνηση του Μπούς σου 'κοψε τη Σοβιετική Ένωση, αλλά δεν κάναμε έτσι. :lol:
SeaHawk έγραψε:
01 Φεβ 2025, 14:04
Βασικα δεν υπαρχει εκρηξη
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.

Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 18 Απρ 2020, 23:49

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:
18 Απρ 2020, 23:42
Myrsini έγραψε:
18 Απρ 2020, 23:29
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:

Φίλε μου έχεις μπερδέψει τα πράγματα.Δεν ζούμε στην Τεχεράνη.Δεν είμαστε θεοκρατικό καθεστώς.Η φορολογία του κρ'ατους εόναι εβτελώς δαφορετικόθέμα απο αυτό που συζητάμε τώρα, Απλά επικρατούσα θρησκεία έχουμε τον Χριστιανισμό.Τι δεν καταλαβαίνεις;

Καλό είναι να πεταουμε τον Μεσαίωνα πια απο πάνω μας.Ο καθένας καλά κάνει και πιστεύει αλλά για τον εαυτό του.Η πίστη είναι καθαρά προσωπική υπόθεση δεν μπορούμε να την κάνουμε υπόθεση του κράτούς εκτός αν είμαστε Τεχεράνη ξαναλέω.

Και δεν είαμστε.Αν θες τέτοιο καθεστώς πήγαινε εκεί.Εδω δεν έχεις θέση.
το αντίθετο, εσύ μπορείς να πας να ζήσεις σε κάποια άλλη χώρα αν δεν σου αρέσουν τα ήθη και τα έθιμα της Ελλάδος.
η Ελλάδα είναι κράτος θεμελιωμένο στην ορθοδοξία, αν δεν σου αρέσει μπορείς να ελπίζεις σε αλλαγή του συντάγματος
μέχρι τότε όμως οφείλεις να σέβεσαι τις ιερές παραδόσεις του τόπου
Ιερά Παράδοσις!

Εικόνα

Μόνο οι 21 κανονιοβολισμοί λείπουν:

.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Nandros την 18 Απρ 2020, 23:52, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!

Άβαταρ μέλους
Ζενίθεδρος
Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ζενίθεδρος » 18 Απρ 2020, 23:51

The Rebel έγραψε:
18 Απρ 2020, 21:05
Nandros έγραψε:
18 Απρ 2020, 00:20
.
Άγιο φως: Θα έρθει στην Ελλάδα, αλλά δεν θα πάει πουθενά

Και τώρα;
Πώς θα ζήσουν τα χριστιανά μέχρι του χρόνου;
.
[img]https://i.postimg.cc/sgFBcVsT/safe ... .jpg[/img]

Εικόνα
[img]https://i.postimg.cc/HW4PHLPy/9317 ... .png[/img]

Πάλι το βίντεο με τον Αρμένιο; Οι Αρμένιοι είχαν δώσει καμία 50 παρθένες να τις πηδηξει ο Σουλτάνος, για να τους δώσει τον Παναγίο Τάφο. Τι θα πει ο Αρμένιος;
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Διεθνής πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών