Υπάρχει πρόβλεψη για αυτό στον ΠΚ, αναφορικά με το μειωμένο καταλογισμό. Εγώ το βλέπω στη γενική του θεώρηση. Διαφορετικά, επειδή ο Μπρέιβικ είναι Νορβηγός, το σωφρονιστικό σύστημα εκεί πρέπει να θεωρείται αποτυχημένο.Green Dragon έγραψε: ↑15 Μάιος 2020, 00:28Θα πρέπει να εξετάζεται και το ενδεχόμενο της ψυχοπαθητικής προσωπικότητας. Αυτά τα άτομα δεν καταλαβαίνουν 100% ότι κάνουν κάτι λάθος και επομένως δεν σωφρονίζονται.
Η γνώμη μου είναι πάντως ότι έπρεπε όλοι να περνάμε από υποχρεωτικό κρατικό έλεγχο για επικίνδυνες ψυχικές ασθένειες αντί να περιμένουμε να γίνει το κακό για να πιάσουμε τον προβληματικό.
η δικη για την δολοφονια της ελ τοπαλουδη
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Re: η δικη για την δολοφονια της ελ τοπαλουδη
Όποιος δε θέλει να ζυμώσει, είκοσι χρόνια σεχταρίζει
ΓΑΛΗ έγραψε: ↑15 Μάιος 2020, 00:30Εγώ ξέρω ότι βγαίνουν φετφά και σε προχώ κοινωνίες.Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: ↑15 Μάιος 2020, 00:23Εγω το ειπα Επειδή λέω θέλουμε να λογιζομαστε ως κοινωνια με θεσμούς, δικαστήρια, ποινες, φυλακές, κλπ, πρέπει η κάθε ποινή να είναι ψυχρή, δίκαιη, σύμφωνα με τον νόμο, την δικαιοσύνη, τα στοιχεία, και την εκάστοτε συνθήκη. Αλλιώς ας δικαζε η οικογένεια του νεκρού τον φονιά, που σίγουρα ξέρει καλύτερα τον πόνο της από εσένα, που θέλεις να είσαι στην θέση του θύματος. Κάπου διάβαζα πως σε φυλετικές κοινωνίες γινόταν αυτό.
Περιμένω λογίδριο για την θεσμική υπεράσπιση της αντιβίας. Δώσε.

Εσύ θεωρείς ένα σύστημα που χρεώνει 3.5 μήνες για κάθε νεκρό επιτυχημένο;vatraxos έγραψε: ↑15 Μάιος 2020, 00:32Υπάρχει πρόβλεψη για αυτό στον ΠΚ, αναφορικά με το μειωμένο καταλογισμό. Εγώ το βλέπω στη γενική του θεώρηση. Διαφορετικά, επειδή ο Μπρέιβικ είναι Νορβηγός, το σωφρονιστικό σύστημα εκεί πρέπει να θεωρείται αποτυχημένο.Green Dragon έγραψε: ↑15 Μάιος 2020, 00:28Θα πρέπει να εξετάζεται και το ενδεχόμενο της ψυχοπαθητικής προσωπικότητας. Αυτά τα άτομα δεν καταλαβαίνουν 100% ότι κάνουν κάτι λάθος και επομένως δεν σωφρονίζονται.
Η γνώμη μου είναι πάντως ότι έπρεπε όλοι να περνάμε από υποχρεωτικό κρατικό έλεγχο για επικίνδυνες ψυχικές ασθένειες αντί να περιμένουμε να γίνει το κακό για να πιάσουμε τον προβληματικό.

Η ελπίδα είναι παγίδα.
Ναι, νόμος, δικαστήρια, στοιχεία, αποδείξεις, εκάστοτε συνθήκες, συμφωνώ. Από εκεί και πέρα σκοπός της δικαιοσύνης είναι να προστατεύσει τα θύματα, όχι κάτι άλλο και φυσικά οι πολίτες που το θέλουν αυτό όχι μόνο δεν είναι ισλαμοταλιμπάν αλλά το ακριβώς αντίθετο, δείχνουν καθαρά ότι δεν τους ενδιαφέρει μόνο ο εαυτός τους.Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: ↑15 Μάιος 2020, 00:23Εγω το ειπα Επειδή λέω θέλουμε να λογιζομαστε ως κοινωνια με θεσμούς, δικαστήρια, ποινες, φυλακές, κλπ, πρέπει η κάθε ποινή να είναι ψυχρή, δίκαιη, σύμφωνα με τον νόμο, την δικαιοσύνη, τα στοιχεία, και την εκάστοτε συνθήκη. Αλλιώς ας δικαζε η οικογένεια του νεκρού τον φονιά, που σίγουρα ξέρει καλύτερα τον πόνο της από εσένα, που θέλεις να είσαι στην θέση του θύματος. Κάπου διάβαζα πως σε φυλετικές κοινωνίες γινόταν αυτό.Άρτεμις έγραψε: ↑15 Μάιος 2020, 00:11Δηλαδή άμα δεν είσαι συγγενής του θύματος πρέπει να σκέφτεσαι κάπως έτσι: «Και τι με νοιάζει εμένα αν ο άλλος είναι π.χ. παιδόφιλος και κυκλοφορεί ελεύθερος ή του επέβαλαν ποινή χάδι; Το δικό μου παιδί βίασε; Ωχ αδερφέ!» Ε, δεν είναι πολιτισμένη κοινωνία αυτό, κοινωνία αριβιστών είναι.Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: ↑14 Μάιος 2020, 23:35
Δεν προκύπτει από κάπου πως δε θέλουν. Πχ στην Ελλάδα δεν έχω ακούσει για περίπτωση που κάποιος που έφαγε ισόβια και βγήκε 20-25 χρόνια, όπως γίνεται εδώ, να εγκληματησει ξανά. Θα τρέχανε άλλωστε τα δεξιά σαιτ να τον προβάλουν. Απλά ζητάς εκδίκηση, όμως το σύστημα είναι σοφρωνιστικο υποτίθεται. Αν ήσουν πχ ο πατέρας η αδερφός του θύματος, θα κατανοουσα να εκδικηθείς, και να σκοτώσεις τον δράστη. Θα ζητούσα επιείκεια για εσενα. Τώρα απλά λες αντιδραστικες παπαρες, όπως ο κάθε ισλαμοταλιμπαν, γι αυτό πρέπει κάθε πολιτισμένη κοινωνία να σε έχει γραμμένο.
εγω φανταζομαι κανιβαλο να μας κανει σεμιναριο για βασανισμενες ψυχες - το παθος για την λευτερια - κατεστραμενες ζωες - εκδικητικους νοικοκυραιους - μαυροψυχους φασιστες ΄κ πρωτογονους των σπηλαιων
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Δε χρειάζεται να θεωρήσω εγώ τίποτα. Τα ποσοστά υποτροπής στη Νορβηγία είναι από τα χαμηλότερα (αν όχι τα χαμηλότερα) στον κόσμο.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑15 Μάιος 2020, 00:38Εσύ θεωρείς ένα σύστημα που χρεώνει 3.5 μήνες για κάθε νεκρό επιτυχημένο;vatraxos έγραψε: ↑15 Μάιος 2020, 00:32Υπάρχει πρόβλεψη για αυτό στον ΠΚ, αναφορικά με το μειωμένο καταλογισμό. Εγώ το βλέπω στη γενική του θεώρηση. Διαφορετικά, επειδή ο Μπρέιβικ είναι Νορβηγός, το σωφρονιστικό σύστημα εκεί πρέπει να θεωρείται αποτυχημένο.Green Dragon έγραψε: ↑15 Μάιος 2020, 00:28Θα πρέπει να εξετάζεται και το ενδεχόμενο της ψυχοπαθητικής προσωπικότητας. Αυτά τα άτομα δεν καταλαβαίνουν 100% ότι κάνουν κάτι λάθος και επομένως δεν σωφρονίζονται.
Οπότε αυτό που με ενδιαφέρει είναι, πόσοι από τους παραβάτες που θα μπουν μέσα, βγαίνοντας θα παραβούν ξανά το νόμο, διότι τελικά, αυτό μετράει όσον αφορά στη ζημιά που ένας παραβάτης προκαλεί στο κοινωνικό σύνολο.
Αλλά, από την αρχή είπα, βλέπετε το δέντρο και χάνετε το δάσος.
-
Για αστικά νομικά λέμε ζήτηματα, τι μπλέκεις τα πολιτικά. Δηλαδή οι διαδηλωτες εναντια στον γιαρουζελσκι η σήμερα τον ερντογαν, επρεπε/πρέπει να μην βγαίνουν στους δρόμους και να προσφεύγουν στα δικαστήρια; λίγη σοβαρότητα.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑15 Μάιος 2020, 00:30Εγώ ξέρω ότι βγαίνουν φετφά και σε προχώ κοινωνίες.Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: ↑15 Μάιος 2020, 00:23Εγω το ειπα Επειδή λέω θέλουμε να λογιζομαστε ως κοινωνια με θεσμούς, δικαστήρια, ποινες, φυλακές, κλπ, πρέπει η κάθε ποινή να είναι ψυχρή, δίκαιη, σύμφωνα με τον νόμο, την δικαιοσύνη, τα στοιχεία, και την εκάστοτε συνθήκη. Αλλιώς ας δικαζε η οικογένεια του νεκρού τον φονιά, που σίγουρα ξέρει καλύτερα τον πόνο της από εσένα, που θέλεις να είσαι στην θέση του θύματος. Κάπου διάβαζα πως σε φυλετικές κοινωνίες γινόταν αυτό.
Περιμένω λογίδριο για την θεσμική υπεράσπιση της αντιβίας. Δώσε.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
-
Βγήκε να δικαιολογηθει ο σκερτσος. Τα είπε ως κοινός πολίτης στο φβ, ενώ τον κράζει το πανελλήνιο. Ας παραιτηθεί λέω εγώ γιατί δεν τον σώνει τίποτα. Το πιο σημαντικό αυτογκόλ της κυβέρνησης μέχρι στιγμής. Τι στο διάολο, πόσα τσίπουρα είχε πιει για τα γράψει αυτά έτσι τόσο "θαρραλέα" ; πολιτικά δεν σκέφτηκε να πει "ακόμα και δίκιο να έχω, το 95% είναι εναντίον της αποψής μου, άρα βούλωσε το". Μα πόσους μαλακές έχει αυτό το κόμμα;
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
vatraxos έγραψε: ↑15 Μάιος 2020, 00:42Δε χρειάζεται να θεωρήσω εγώ τίποτα. Τα ποσοστά υποτροπής στη Νορβηγία είναι από τα χαμηλότερα (αν όχι τα χαμηλότερα) στον κόσμο.
Οπότε αυτό που με ενδιαφέρει είναι, πόσοι από τους παραβάτες που θα μπουν μέσα, βγαίνοντας θα παραβούν ξανά το νόμο, διότι τελικά, αυτό μετράει όσον αφορά στη ζημιά που ένας παραβάτης προκαλεί στο κοινωνικό σύνολο.
Ρε φίλε σκότωσε 77 άτομα. Όσα όλη η υπόλοιπη Νορβηγία σε τρια-τεσσερα χρόνια. Υποτροπιάσε μια φορά αν το μετρήσουμε με επιθέσεις και 76 αν το μετρήσουμε σε άτομα. Αυτό το τελευταίο από μόνο του είναι ένα αρκετά μεγάλο δάσος θα έλεγε κανείς και κάνει το ποσοστό υποτροπής στη Νορβηγία περίπου 10-15% για το σύνολο των δολοφόνων που εδρασαν στη χώρα τα τελευταία είκοσι χρόνια ακόμα κι αν όλοι οι άλλοι δεν έκαναν στην υπόλοιπη καριέρα τους ούτε διάβαση ερήμου δρόμου με κόκκινο για τους πεζούς, με το συνηθισμένο ποσοστό αναμεσα στους αποφυλακισμενους δολοφόνους των ΗΠΑ να κινείται δέκα φορές πιο κάτω, κοντά στο 1.5%.
Δε μπορώ να καταλάβω το συλλογισμό αυτό. Ούτε καν αναφορικά με την υποτροπή. Υποτροπή προϋποθέτει έκτιση ποινής και επανάληψη αδικημάτων μετά από αυτή. Πώς ακριβώς ορίζεις εσύ την υποτροπή; Και πώς ακριβώς το μέγεθος των εγκλημάτων του Μπρέιβικ το διαχέεις συνολικά στους παραβάτες στη Νορβηγία;foscilis έγραψε: ↑15 Μάιος 2020, 01:33vatraxos έγραψε: ↑15 Μάιος 2020, 00:42Δε χρειάζεται να θεωρήσω εγώ τίποτα. Τα ποσοστά υποτροπής στη Νορβηγία είναι από τα χαμηλότερα (αν όχι τα χαμηλότερα) στον κόσμο.
Ρε φίλε σκότωσε 77 άτομα. Όσα όλη η υπόλοιπη Νορβηγία σε τρια-τεσσερα χρόνια. Υποτροπιάσε μια φορά αν το μετρήσουμε με επιθέσεις και 76 αν το μετρήσουμε σε άτομα. Αυτό το τελευταίο από μόνο του είναι ένα αρκετά μεγάλο δάσος θα έλεγε κανείς και κάνει το ποσοστό υποτροπής στη Νορβηγία περίπου 10-15% για το σύνολο των δολοφόνων που εδρασαν στη χώρα τα τελευταία είκοσι χρόνια ακόμα κι αν όλοι οι άλλοι δεν έκαναν στην υπόλοιπη καριέρα τους ούτε διάβαση ερήμου δρόμου με κόκκινο για τους πεζούς, με το συνηθισμένο ποσοστό αναμεσα στους αποφυλακισμενους δολοφόνους των ΗΠΑ να κινείται δέκα φορές πιο κάτω, κοντά στο 1.5%.
Και κυρίως, πώς ακριβώς τα εγκλήματα του Μπρέιβικ συνιστούν αποτυχία του σωφρονιστικού συστήματος της Νορβηγίας; Σε ποιό κράτος ο Μπρειβικ δε θα τα πραγματοποιούσε εξ αιτίας της προβλεπόμενης ποινικής του μεταχείρισης;
Όπως κι εσύ ορίζω την υποτροπή.
Απλώς τη θεωρώ σημαντική μετρική της αποτελεσματικοτητας του νόμου περιπου μέχρι τα δύο τρία εγκλήματα. Οκ έχεις χαμηλή υποτροπή άρα 25 φόνους το χρόνο αντί για 25.3 που θα είχες αν οι δολοφόνοι σου υποτροπιαζαν όπως οι Αμερικάνοι βαρυποινιτες των συμμοριών με τα δάκρυα τατού. Μπράβο. Ένα άτομο τη γλιτώνει κάθε τρία χρόνια χάρη στη χαμηλή υποτροπή που έχει το γαμάτο σύστημα ποινών σου. Μπράβο.
Όταν ο άλλος ομως σκοτώνει 77 στην καθισια του αυτό ισοδυναμεί με τα θύματα που θα είχες αν υποτροπιαζαν όλοι οι δολοφόνοι που αποφυλακίσες τα τελευταία τρία χρόνια.
Γιατί το έκανε; γιατί ξέρει ότι το χειρότερο που τον περιμένει είναι είκοσι χρόνια όλα πληρωμένα σε συνθήκες καλύτερες από all inclusive.
Οπότε μου περιγράφεις ένα σύστημα που καταδικασε 77 αθώους σε ένα καλοκαιρι και μου λες "ναι αλλά πρέπει να κοιτάς που στα επόμενα 238 χρόνια θα το έχει ισοφαρίσει με τα 0.3 άτομα που σώζονται κάθε χρονιά από τη χαμηλή υποτροπη".
Τη χέζω την χαμηλη υποτροπή της Νορβηγίας.
Απλώς τη θεωρώ σημαντική μετρική της αποτελεσματικοτητας του νόμου περιπου μέχρι τα δύο τρία εγκλήματα. Οκ έχεις χαμηλή υποτροπή άρα 25 φόνους το χρόνο αντί για 25.3 που θα είχες αν οι δολοφόνοι σου υποτροπιαζαν όπως οι Αμερικάνοι βαρυποινιτες των συμμοριών με τα δάκρυα τατού. Μπράβο. Ένα άτομο τη γλιτώνει κάθε τρία χρόνια χάρη στη χαμηλή υποτροπή που έχει το γαμάτο σύστημα ποινών σου. Μπράβο.
Όταν ο άλλος ομως σκοτώνει 77 στην καθισια του αυτό ισοδυναμεί με τα θύματα που θα είχες αν υποτροπιαζαν όλοι οι δολοφόνοι που αποφυλακίσες τα τελευταία τρία χρόνια.
Γιατί το έκανε; γιατί ξέρει ότι το χειρότερο που τον περιμένει είναι είκοσι χρόνια όλα πληρωμένα σε συνθήκες καλύτερες από all inclusive.
Οπότε μου περιγράφεις ένα σύστημα που καταδικασε 77 αθώους σε ένα καλοκαιρι και μου λες "ναι αλλά πρέπει να κοιτάς που στα επόμενα 238 χρόνια θα το έχει ισοφαρίσει με τα 0.3 άτομα που σώζονται κάθε χρονιά από τη χαμηλή υποτροπη".
Τη χέζω την χαμηλη υποτροπή της Νορβηγίας.
Δε σταματάει να με εκπλήσσει ποτέ το φόρουμ.
- Υδράργυρος
Να που οφείλεται η παρέμβαση Σκέρτσου για τη δίκη των δύο τομαριών:
Ο δικηγόρος του ροδίτη

Και αυτό:

Ο δικηγόρος του ροδίτη

Και αυτό:

- Cecily Anne
Θυμάσαι τον Πάσσαρη που παρακαλαγε να μην καταληξει στις φυλακές Ρουμανίας;vatraxos έγραψε: ↑15 Μάιος 2020, 00:32Υπάρχει πρόβλεψη για αυτό στον ΠΚ, αναφορικά με το μειωμένο καταλογισμό. Εγώ το βλέπω στη γενική του θεώρηση. Διαφορετικά, επειδή ο Μπρέιβικ είναι Νορβηγός, το σωφρονιστικό σύστημα εκεί πρέπει να θεωρείται αποτυχημένο.Green Dragon έγραψε: ↑15 Μάιος 2020, 00:28Θα πρέπει να εξετάζεται και το ενδεχόμενο της ψυχοπαθητικής προσωπικότητας. Αυτά τα άτομα δεν καταλαβαίνουν 100% ότι κάνουν κάτι λάθος και επομένως δεν σωφρονίζονται.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
- Υδράργυρος
Πελατειακές σχέσεις σε ένα τέτοιο θέμα; Δεν έχουν τσίπα καθόλου
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 15 Απαντήσεις
- 768 Προβολές
-