Λεγεών έγραψε: ↑19 Μάιος 2020, 13:13Τι σημαίνει "διαχωρισμός"; Σήμερα είμαι επιστήμονας και ανακαλύπτω την καταγωγή του ανθρωπίνου είδους ενώ σκάβω να βρω απολιθώματα, αλλά κάθε Κυριακή πάω μέχρι την εκκλησία να ακούσω για τους πρωτόπλαστους στην Εδέμ και άλλα πράγματα που πιστεύω μέχρι κεραίας; Και ταυτόχρονα πιστεύω σε καταγωγή των Ελλήνων από τον Σείριο.Gewponos90 έγραψε: ↑19 Μάιος 2020, 13:03Λεγεών έγραψε: ↑19 Μάιος 2020, 12:38
Αυτό εξηγεί και τι είδους χώρα είναι η Ελλάδα.
Κάποτε στο παλιό φόρουμ με ρώτησε ο Uppercut (που έχει εξαφανιστεί) τι πρόβλημα υπάρχει αν ένας επιστήμονας είναι και θρήσκος, επειδή πρέπει να είχα καταφερθεί εναντίον ενός τέτοιου "επιστήμονα". Μήπως, είχε αναρωτηθεί, δεν μπορεί ένας τέτοιος επιστήμονας να κάνει τη δουλειά του σωστά;
Για εμένα ο επιστήμονας που ξεκινά την πορεία του με σκοπό να επιβεβαιώσει την πίστη του και που φτάνει σε ένα επίπεδο χωρίς να την απεκδυθεί ή έστω να την προσαρμόζει, δεν είναι σοβαρός επιστήμονας. Και αυτό διότι οι ακλόνητες πεποιθήσεις οδηγούν σίγουρα σε κακή μεθοδολογία, προβληματική αξιολόγηση και προβληματικότερα επιστημονικά συμπεράσματα.
Και ναι, μπορεί ένας τέτοιος επιστήμονας να κάνει τη δουλειά του σωστά, ειδικά αν η δουλειά του δεν αγγίζει τον χώρο δράσης της πίστης του. Μπορεί όμως και όχι, όπως η Γιαμαρέλου και η κάθε Γιαμαρέλου, αλλά και όπως κάποιοι επιστήμονες που δειλιάζουν να πουν το προφανές αυτές τις ημέρες, ότι από τη στιγμή που ο ιός μεταδίδεται με το σάλιο, οποιαδήποτε πρωτόγονη τελετή εμπεριέχει δεκάδες κόσμου, σάλιο και το ίδιο σκεύος, είναι τρομερά επικίνδυνη.
Το ότι πρέπει να καθίσουμε να εξηγήσουμε σε μία μάζα του κόσμου που πλέον έχει βγάλει λύκειο και τριτοβάθμια εκπαίδευση, ότι το κρασί δεν γίνεται αίμα και το ψωμί δεν γίνεται κρέας, και αν μαζευτούν όλοι μαζί και ένας είναι άρρωστος θα κολλήσουν όλοι επειδή ο ιός είναι πολύ επιθετικός, είναι θλιβερό για την παιδεία μας.
Ελπίζω οι τελευταίες ημέρες (διότι ο Άπερκατ δεν είναι ηλίθιος) να του άνοιξαν τα μάτια, έστω και λίγο.
Αν μιλάς για ταλιμπανι , ναι δεν μπορεί να είναι και τα 2. Αν μπορεί να τα διαχωρίσει, μια χαρά γινεται
Παπάρια διαχωρισμός.
Καταρχάς το να πιστεύεις στην καταγωγή των Ελλήνων από τον Σείριο είναι απλή ψεκασμενια.
Κατά δεύτερον δεν είναι όλοι οι επιστήμονες άθεοι. Οι περιπτώσεις όμως των ταλιμπανιων είναι σχετικά λίγες,όπως της λοιμωξιολογου.
Ένας γιατρός που είναι πιστός, αλλά όταν θα πας σαν ασθενής θα κάνει τα πάντα για να σε θεραπεύσει και δεν θα το αφήσει στο θέλημα του Θεού, δεν βλέπω πως η πίστη του εμποδίζει την ποιότητα του σαν γιατρο αν πηγαίνει την Κυριακή και εκκλησιάζεται. Αντιστοιχα, αν βρει πως προήλθε ο άνθρωπος μέσω βιολογικών διεργασιων, δεν βλέπω το πρόβλημα να πιστεύει αυτός ότι υπάρχει μια ανώτερη δύναμη που καθορίζει αυτές τις βιολογικές διαδικασίες.
Και ο Τσιοδρας θρήσκος είναι. Δεν τον είδα να λέει πως μέσα στην εκκλησία δεν κολλάς.
Μπορεί να εννοείς ότι δεν μπορεί να είναι σκληροπυρηνικός λοβοτομημενους σαν τους φαν του Αμβροσιου και του Κλεομένη εδώ μέσα. Εκεί συμφωνούμε. Αλλά όχι οτι γενικά δεν μπορείς να είσαι καλός επιστήμονας αν πιστεύεις καπου