Kανένα test Καμία καραντίνα για τους τουρίστες προαναγγέλουν οι τεχνοκράτες της κυβέρνησης!

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
kameron
Phorum.gr user: kameron

Re: Kανένα test Καμία καραντίνα για τους τουρίστες προαναγγέλουν οι τεχνοκράτες της κυβέρνησης!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από kameron » 20 Μάιος 2020, 23:19

πατησιωτης έγραψε:
20 Μάιος 2020, 23:08

Η αλήθεια είναι ότι εγώ περίμενα ότι τα αριστερά κόμματα θα βγουν και θα ζητήσουν να παραμείνει η καραντίνα και να μην ανοίξουν τα ξενοδοχεία φετος και να πληρώνει το κράτος τους μισθούς και αυτό δεν γίνεται επειδή φταίει ο καπιταλισμός,ο νεοφιλελευθερισμός και η ΕΕ.
Δεν τους παίρνει να το πούνε αυτό επίσημα τα κόμματα γιατί από τον τουρισμό τρώνε πολλοί.
Καλή η κλασική μπουρδολογία για τον καπιταλισμό κλπ, αλλά δεν θέλουν να χρεωθούν μια άποψη που θα είχε προφανές πολιτικό κόστος γιατί εδώ πρόκειται για πραγματικά εισοδήματα που διακυβεύονται.

Άβαταρ μέλους
Κόκκορας
Phorum.gr user: Κόκορας

Re: Kανένα test Καμία καραντίνα για τους τουρίστες προαναγγέλουν οι τεχνοκράτες της κυβέρνησης!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κόκκορας » 20 Μάιος 2020, 23:24

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ βασικά σκέφτομαι πως δεν έπρεπε να ανοίξω νήμα όχι για τον λόγο που υποθέτεις(αρχικά βεβαια θεώρησα πως δεν ισχύει η είδηση και με έκανα αναφορά :lol: ),αλλά επειδή σκέφτομαι πως θα οδηγήσει κόσμο σε αντιπαραθέσεις,θα σπαταληθεί και άκαρπα χρόνος για αρχόσχολη κουβέντα
μου φαίνεται λειτούργησα λίγο σαν ακάθαρτο πνεύμα και δεν μου αρέσει καθόλου αυτό!
για αυτόν τον λόγο πράγματι θα σκεφτόμουν να διαγραφεί το νήμα. :)

Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ » 20 Μάιος 2020, 23:30

Πασχίζουν και αγκομαχάνε οι φουκαράδες ζαίοι αλλά ακόμα νταμπλ σκορ δείχνει το κανδράν.
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 21 Μάιος 2020, 00:07

Arisvilla έγραψε:
20 Μάιος 2020, 22:37
ΓΑΛΗ έγραψε:
20 Μάιος 2020, 22:17
Αυτό πάντως που βλέπω εγώ είναι ότι οι αντιπολιτευόμενοι είτε είναι από αυτούς που δεν νοιώθουν ασφαλείς με τα νέα μέτρα και προτιμούσαν συνέχεια της καραντίνας είτε είναι από αυτούς που ήταν από την αρχή εναντίον των μέτρων (οι τρελλοί που πότε υποστηρίζουν το ένα και πότε το άλλο δεν πιάνονται) είναι όλο γούτσου γούτσου μεταξύ τους και αλληλοϋποστηρίζονται αμέσως ή εμμέσως για προφανέστατους λόγους.

Συνεχίστε έτσι αστέρια μου, μια χαρά το πάτε. :lol:
Κοίταξε υπάρχουν και κάποιοι που σε αντίθεση με εσάς που ότι και να κάνει ο Μωυσής- Κούλης τον χειροκροτείτε έχουν μια άποψη που δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική τοποθέτηση και εδράζεται στην κοινή λογική. Τι θα γίνει με τον τουρισμό όταν αρχίσουν τα πρώτα κρούσματα σε τουρίστες σε νησιά και σε ξενοδοχεία? Μην μου πεις ότι δεν θα συμβεί γιατί είναι απίθανο να μην συμβεί. Τι θα γίνει με τις αεροπορικές πτήσεις που θα έρχονται? Ολοι έχουν καταλάβει ότι ο ιος μεταφέρθηκε μέσω των τουριστών και των αεροπορικών ταξιδιών. Είναι τώρα ασφαλές να ανοίξουμε τα σύνορα για τους τουρίστες χωρίς τεστ και χωρίς τίποτε? Και δεν λέω ότι το να κάνει τεστ πριν και να βγει αρνητικό είναι πανάκεια αλλά κάτι προσφέρει. Εγώ νομίζω ότι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε με τον τουρισμό είναι να στραφούμε στον οδικό τουρισμό από Βαλκάνια και σε διμερείς συμφωνίες με χώρες ασφαλείς. Τώρα για αυτό που λες ότι τώρα δεν νιώθουμε ασφαλείς με τα νέα μέτρα. Ναι δεν νιώθουμε ασφαλείς ειδικά εγώ που αναγκάζομαι να δέχομαι στο γραφείο δεκάδες κόσμου πολλές μέρες και να μην μπορείς με τίποτε να τους επιβάλλεις να φορέσουν μάσκα. Ναι νιώθω απροστάτευτος. Βέβαια εδώ δεν φταίει μόνο η κυβέρνηση με την εικόνα χαλαρότητας που δίνει (βλέπε Κούλη χωρίς μάσκα στα σχολεία και παντού) αλλά και η βλακεία του νεοέλληνα.
Καταλαβαίνω πολύ καλά τι εννοείς αλλά αυτό σημαίνει ότι στην περίπτωση που συνέχιζαν τα μέτρα που θα σε έκαναν να νοιώθεις ασφαλής και σε γενικότερο πλαίσιο θα διασφάλιζαν για ένα χ διάστημα την μείωση των κρουσμάτων στην Ελλάδα, θα ήσουν διατεθειμένος να ανεχθείς και το αντίστοιχο οικονομικό κόστος που συνεπάγεται αυτό. Και δεν το εννοώ σε αμιγώς προσωπικό επίπεδο αλλά στο ευρύτερο κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον.

Οπότε, πρέπει να δώσεις μια απάντηση και σε όσους ισχυρίζονται ότι τα υπερβολικά μέτρα ασφάλειας, δημιουργούν οικονομική ασφυξία στο δικό τους εργασιακό πεδίο.

Συζητήστε λοιπόν μεταξύ σας, ανταλλάξτε επιχειρήματα, καταλήξτε σε μια σαφή πρόταση που θα καλύπτει εργαζόμενους, ιδιώτες, επιδοτούμενους/μη επιδοτούμενους κλπ κλπ κλπ και αν είναι όντως καλύτερη από το μέχρι στιγμής πρόγραμμα και μπορεί να καλύψει όλο το φάσμα αυτών που δυσανασχετούν με τα τωρινά μέτρα, πείτε την.

Μπορεί όντως να υπάρχει κάτι πολύ καλύτερο από αυτό που έχει πλασάρει στους υπόλοιπους χαζούληδες ο... Μωυσής-Κούλης.

Αλλά αν δεν το μαρτυρήσετε και το κρατάτε μυστικό, οι χαζούληδες είναι άλλοι.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 21 Μάιος 2020, 00:13

Imperium έγραψε:
20 Μάιος 2020, 22:26
Στο παραπάνω, ΓΑΛΗ, ακριβώς το αντίθετο από αυτό που είπα κατάλαβες. Βολικό.

Υπάρχουν και άνθρωποι που καθημερινά παίρνουν ρίσκο. Ενίοτε για άλλους. Σκεψου το αυτό, αν δεν σε τρομοκρατεί.
Εννοείς ότι αυτοί οι ηρωϊκοί τύποι παίρνουν μεγαλύτερο ρίσκο από γιατρούς, νοσηλευτές και όσους εργαζόμενους είναι στην πρώτη γραμμή από την πρώτη μέρα;

Αν ναι, ποιους ακριβώς εννοείς αγαπητέ; :)
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
adon99

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από adon99 » 21 Μάιος 2020, 00:19

Βλήμα έγραψε:
20 Μάιος 2020, 20:50
πατησιωτης έγραψε:
20 Μάιος 2020, 20:45
Βλήμα έγραψε:
20 Μάιος 2020, 20:39
Εγώ εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω ποια είναι τα νέα δεδομένα. Αν ήταν να καταλήξουμε εδώ, προς τι η καραντίνα κι η καταστροφή που θα την ακολουθήσει;
Τα δεδομένα είναι ότι οι επιδημίες έρχονται κατά κύματα.Το κύμα σε όλη την Ευρώπη κοπάζει.Δεν θα έλθουν όμως εξ ίσου από όλες τις χώρες.Θα έλθουν πρώτα από αυτές με χαμηλά κρούσματα - δηλαδή οι ανατολικές και η Αυστρία - μετά οι άλλες και ανάλογα με την πορεία της επιδημίας σε κάθε χώρα.Επίσης οι υψηλές θερμοκρασίες θα βοηθήσουν.
Η καραντίνα ΔΕΝ προκάλεσε καταστροφή.Εγινε σε νεκρή ααιζόν και το κόστος στον προυπολογισμο ήταν 2,3 δις.Η καταστροφή που προβλέπεται - μεγάλη ύφεση - υπολογίζεται από την πτώση του τουρισμού.
Δυο μήνες όλοι ήμασταν στα σπίτια μας. Δυο μήνες έπεσε η παραγωγικότητα της Ελλάδας κατακόρυφα. Δεν γίνεται να μην προήλθε καταστροφή από αυτό. Εδώ μου λένε ότι αν πάω στην εκκλησία του χωριού μου ρισκάρω, αν σκάσουν τουρίστες, έστω κι από τις χώρες με λίγα κρούσματα είμαι οκ;
Έπαιξε ένας τυφλοσούρτης χωρίς καμιά λογική και αποτελεσματικότητα, εγώ αυτό καταλαβαίνω.

Ποια "παραγωγικοτητα" οι καφεδες και τα σαντουιτς?

Άβαταρ μέλους
perseus
Phorum.gr user: Perseus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus » 21 Μάιος 2020, 00:29

kameron έγραψε:
20 Μάιος 2020, 23:19
πατησιωτης έγραψε:
20 Μάιος 2020, 23:08

Η αλήθεια είναι ότι εγώ περίμενα ότι τα αριστερά κόμματα θα βγουν και θα ζητήσουν να παραμείνει η καραντίνα και να μην ανοίξουν τα ξενοδοχεία φετος και να πληρώνει το κράτος τους μισθούς και αυτό δεν γίνεται επειδή φταίει ο καπιταλισμός,ο νεοφιλελευθερισμός και η ΕΕ.
Δεν τους παίρνει να το πούνε αυτό επίσημα τα κόμματα γιατί από τον τουρισμό τρώνε πολλοί.
Καλή η κλασική μπουρδολογία για τον καπιταλισμό κλπ, αλλά δεν θέλουν να χρεωθούν μια άποψη που θα είχε προφανές πολιτικό κόστος γιατί εδώ πρόκειται για πραγματικά εισοδήματα που διακυβεύονται.
αλλα μετα θα δωσουμε μια καλη επιδοτηση στο καπτανβασιλοξενοδοχειο διοτι μπηκε μρσα.

Άβαταρ μέλους
Κόκκορας
Phorum.gr user: Κόκορας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κόκκορας » 21 Μάιος 2020, 00:36

ας βαλω παντως μια ενδιαφερουσα συνεντευξη
https://www.rodiaki.gr/article/436988/o ... royn-maska

Άβαταρ μέλους
Arisvilla

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Arisvilla » 21 Μάιος 2020, 00:49

Κόκκορας έγραψε:
21 Μάιος 2020, 00:36
ας βαλω παντως μια ενδιαφερουσα συνεντευξη
https://www.rodiaki.gr/article/436988/o ... royn-maska
Ακριβώς αυτά που γράφουμε εδώ λέει η επιστήμονας. Και μας επιτίθενται οι νεοδημοκράτες. Κρατάω αυτό που έχω γράψει εδώ και εγώ για ότι χρειάζεται ένας μήνας για να δούμε τι γίνεται με την άρση των περιορισμών. Και εδώ μας λένε δήθεν για 2 εβδομάδες. Τέστ θέλει, μάσκα θέλει και προσεκτικό άνοιγμα συνόρων. Και όπως πολύ σωστά αναφέρει η επιστήμονας η ζέστη δεν εξαφανίζει τον ιο. Σε κλιματιζόμενες αίθουσες υπάρχει θέμα. Για αυτό εγώ λέω ότι μέσα Ιούνη θα έχουμε μια πρώτη εικόνα για το τι παίζει και τέλη Ιούνη μια πολύ καλή εικόνα.

Άβαταρ μέλους
OANNHSEA

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από OANNHSEA » 21 Μάιος 2020, 08:07

Εξηγήστε με δικά σας λόγια γιατί θα πρέπει να συνεχιστεί η κωμωδία που λέγεται καραντίνα...
Εξηγήστε με δικά σας λόγια γιατί είσαστε τόσο κορόιδα που πιστεύετε ακόμα τους πολιτικούς και τους γλύφετε τον κώλο...
Και τέλος:
Εξηγήστε με δικά σας λόγια γιατί δεν φοβάστε την πείνα, αφού όλα δείχνουν ότι πάμε για κράχ μεγαλύτερο του 1929, αλλά θέλετε να επιβάλετε την πείνα στους άλλους

.
Bellum omnium contra omnes
Ου παντός πλειν εις Κόρινθον...

Άβαταρ μέλους
Υδράργυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Υδράργυρος » 21 Μάιος 2020, 08:26

Κόλλησε τον κορονοϊό σου στην Ελλάδα. Το νέο σποτ του υπουργείου τουρισμού

Εμπεδοκλής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εμπεδοκλής » 21 Μάιος 2020, 08:36

Το αστείο και εξοργιστηκό είναι ότι σήμερα, με κλειστά τα σύνορα και μικρή διασπορά, τα καταστήματα εστίασης και γυμναστήρια παραμένουν κλειστά. Οι ταξιδιώτες μπαίνουν σε σκληρή 15 ήμερη καραντίνα και υποχρεώνουν παντού τη μάσκα. Σε 20 ημέρες με εισαγόμενα κρούσματα θα το παίζουν όλοι άνετοι.

Η κοροϊδία στο μεγαλείο της...

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 21 Μάιος 2020, 09:15

Εμπεδοκλής έγραψε:
21 Μάιος 2020, 08:36
Το αστείο και εξοργιστηκό είναι ότι σήμερα, με κλειστά τα σύνορα και μικρή διασπορά, τα καταστήματα εστίασης και γυμναστήρια παραμένουν κλειστά. Οι ταξιδιώτες μπαίνουν σε σκληρή 15 ήμερη καραντίνα και υποχρεώνουν παντού τη μάσκα. Σε 20 ημέρες με εισαγόμενα κρούσματα θα το παίζουν όλοι άνετοι.

Από ποιους;

Από αυτούς που θέλουν την οικονομική πίτα ολόκληρη και τον σκύλο υγιή, χαλαρό και χορτάτο;
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Zhukov

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Zhukov » 21 Μάιος 2020, 09:17

Ο ιός κολλάει στις εκκλησίες και στα γυμναστήρια αλλά δεν κολλάει στο super paradise.Τί δεν καταλαβαίνετε;

Εμπεδοκλής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εμπεδοκλής » 21 Μάιος 2020, 09:18

ΓΑΛΗ έγραψε:
21 Μάιος 2020, 09:15
Εμπεδοκλής έγραψε:
21 Μάιος 2020, 08:36

Από ποιους;

Από αυτούς που θέλουν την οικονομική πίτα ολόκληρη και τον σκύλο υγιή, χαλαρό και χορτάτο;
Από τους κλόουν που εμφανίζονται στην τηλεόραση και τη βουλή και σταυρώνουν όσους δεν τηρούν τους ηλίθιους πολλές φορές κανονισμούς που θεσπίστηκαν για την αποφυγή του κορονοϊού.
Διακόσια άτομα σε ένα αεροπλάνο λίγων τετραγωνικών δεν κολλάει ο κορονοϊός, Στην ταβέρνα του μεροκαματιάρη που θα έχει δύο τραπέζια σε απόσταση λιγότερο από 1,5 μέτρα θα πέσει πρόστισμο. Βρε ουστ λιγδίαρηδες...

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών