OANNHSEA έγραψε: ↑31 Μάιος 2020, 12:24
stavmanr έγραψε: ↑31 Μάιος 2020, 11:57
OANNHSEA έγραψε: ↑31 Μάιος 2020, 07:46
Δηλαδή έχεις ψάξει σε όλο το σύμπαν - σε όλους τους πλανήτες, δηλαδή 10^1.000.000.000.000.000.000.000 και δεν έχεις βρει πουθενά αλλού ζωή;;;
Γράφω πολύ συγκεκριμένα πράγματα. Οι συζητητες μου παραπάνω έγραψαν ότι είναι πιθανότερο να βρεις ζωη από ότι άστρα. Εγώ βρίσκω προς το παρόν μόνο άστρα. Εσύ βρήκες λιγότερα άστρα από πλανητες με ζωη;
Προφανώς λοιπόν κάτι κάνουν τραγικά λάθος στην άποψη τους.
Σήμερα, οι άνθρωποι δεν μπορούν να διακρίνουν τις έννοιες πιθανότητα κι εκτίμηση. Νομίζουν ότι όταν παίζουν στοίχημα μελετούν μαθηματικές πιθανότητες. Ίσως τους κάνει να αισθάνονται καλύτερα βέβαια.
Στο νήμα μας δεν υπάρχει μαθηματικη αναλυση. Είναι δογματισμοι που ντύνονται ψευδό μαθηματικό προσωπείο.
Πρώτον οι συζητητές σου είχαν δίκιο, γιατί δεν έχουμε βάλει στη συζήτηση και άλλες παραμέτρους όπως οι μεγάλοι δορυφόροι των πλανητών - όπως η Ευρώπη ή τους υπερκομητοειδής ή ακόμα και τους αέριους πλανήτες. Εάν τους βάλουμε και αυτούς, οι θέσεις στις οποίες μπορείς να βρεις ζωή υπερτριπλασιάζονται...
Είναι επειδή έχεις βρει πλανήτες με δορυφόρους, εκτός γης, που ανέπτυξαν ζωή, ή επειδή αποφάσισες αυθαίρετα ότι όποιος πλανήτης έχει δορυφόρους θα έχει και ζωή;
Δεύτερον, γιατί γράφεις ότι βρίσκεις μόνο άστρα; Δεν έχεις μάθει ότι έχουμε βρει πλανήτες γύρω από άστρα και μάλιστα πάνω από 6.000 επιβεβαιωμένους μέχρι στιγμής; Και όχι μόνο αυτό, αλλά έχουμε βρει ολόκληρα ηλιακά συστήματα!!! Μέχρι και μελέτες γίνονται για το πόσοι πλανήτες σε κάθε από αυτά τα ηλιακά συστήματα είναι μέσα σε αυτό που μέχρι στιγμής ονομάζουμε περιοχή ύπαρξης ζωής...
Η εισαγωγή των άστρων ήταν εμβόλιμο επιχείρημα των ομοιδεατών σου στο θέμα μας. Όχι δικό μου.
Διάβασε τη συζήτηση για να διαπιστώσεις ότι οι ίδιοι εμμένουν σε αυτό το παράδοξο. Όχι εγώ.
Τρίτον, πες μας αλήθεια, πόσα πιστεύεις ότι είναι τα άστρα στο σύμπαν; Πόσο μεγάλο πιστεύεις ότι είναι το σύμπαν
Είχα την εντύπωση ότι εδώ δεν μιλάμε για πίστη, αλλά για γνώση.
Μάλιστα, ομοιδεάτες σου προσπάθησαν να με τρολάρουν λέγοντας ότι υπάρχουν άλλα νήματα για κατάθεση πίστης, κάτι με το οποίο συμφωνώ απόλυτα.
Εδώ μιλάμε για το γνωστό σύμπαν. Όχι αυτό που φαντάζεσαι εσύ ή ο άλλος παραδίπλα.
Τέταρτον, θεωρείς ότι δεν ισχύουν οι νόμοι των πιθανοτήτων στο διάστημα;;; Ισχύουν μόνο στη γη;
Το αντίθετο. Διαπιστώνω ότι αυτό που παρατίθεται από εσάς δεν έχει καμία σχέση με οποιαδήποτε θεωρία πιθανοτήτων.
Περισσότερο με στοίχημα μοιάζει παρά με μαθηματική ανάλυση.
"Πάμε στοίχημα ΡΕ, ότι κάποτε θα βρούμε ζωή στο Σείριο Δ;" ...
Αντίθετα, οι πιθανότητες έχουν εξηγηθεί από εμένα επακαριβώς: στο ένα και μοναδικό σύμπαν που βιώνουμε βρήκαμε ζωή σε ένα και μοναδικό πλανήτη. Οι πιθανότητες εμφάνισης ζωής στο σύμπαν είναι 100% αφού στο ένα και μοναδικό δείγμα που διαθέτουμε έχουμε αποδεδειγμένα 100% πιθανότητα εμφάνισης (το βλέπεις καθημερινά μπροστά σου).
Αυτό που προσπαθείτε να κάνετε, δεν έχει σχέση με στατιστική. Προσπαθείτε να βγάλετε συμπέρασμα για την παραγωγή της ζωής με βάση φυσικές δραστηριότητες, όταν κανείς δεν ξέρει πώς προκύπτει τέτοιου είδους ζωή, δηλαδή αβιογένεση. Έτσι, ενώ η γνώση μας φτάνει στο όριό της όταν αγγίζει την αβιογένεση, που ως τώρα αποδεικνύεται περίτρανα αποτυχημένη, εσείς όχι μόνο τη θεωρείτε ήδη γνωστή, αλλά την επεκτείνετε και στο υπόλοιπο σύμπαν.
Πέμπτον - Τι στα κομμάτια θα κάνεις εάν βρουν ζωή στον Άρη (έστω και απολιθωμένη) ή στην Ευρώπη ή στα νέφη της Αφροδίτης; Ποιά θα είναι η θέση σου; Τι θα λες την επόμενη ημέρα;;;
Συγχαρητήρια στο ανθρώπινο γένος για την ανακάλυψη...

Το πρόβλημα είναι ότι μέχρι τότε θα πρέπει να διαβάζω ψευδοεπιστημονικές αναλύσεις σε κάθε είδους φόρουμ.