Α, χα. Δηλαδή, το καις, και μετά περνάς λάδι.Κόκκορας έγραψε: ↑12 Ιουν 2020, 16:44το μαντεμι πρεπει να το αφηνεις να καψει καλα
οταν καψει ριχνεις μετα ελαχιστο ελαιολαδακι(την πρωτη φορα το απλωνεις το λαδακι,μετα απλα ριχνεις ελαχιστο)
τα κρεατα επισης καλο ειναι να τα περασεις λιγο με λαδι,εγω στην ψησταρια παντοτε τα αλειφω με λαδι πριν τα βαλω,οπως και την ψησταρια μου την μαντεμενια με λαδακι σε χαρτοπετσετα την περναω ολοκληρη(μολις καψει)
σου λεω τι κανουμε εμεις εγω και η γυναικα μου(Εκεινη με τηγανι,εγω στην ψησταρια)
και ολα βγαινουν μια χαρα
Άγι, τηγάνι.
Re: Άγι, τηγάνι.
Ordem e Progresso.
- Κόκκορας
- Δημοσιεύσεις: 21187
- Εγγραφή: 03 Ιουν 2018, 17:20
- Phorum.gr user: Κόκορας
- Τοποθεσία: Συμβασιλεύουσα Πόλις
Re: Άγι, τηγάνι.
το πρωτο που πρεπει να εχεις κατα νου ειναι να πιασει την σωστη θερμοκρασια το μαντεμι σου,αυτο που λεμε να καψει
μερικα τηγανια εχουν την σχετικη ενδειξη,αλλιως στο περιπου,για ψησταρια εχω θερμομετρο και βλεπω,για τηγανι(που σου λεω κατι θα εχει το τηγανι πανω του,οχι θερμοκρασια,εχουν ομως μια ενδειξη σχετικη,αλλαγη χρωματος σε καποιες για αυτον τον σκοπο ενδειξεις,
τελος παντων τηγανι ποσο να θελει να καει; 7 λεπτα;
μετα λιγο λαδακι(αν θες να βαλεις βουτυρο για να κανεις το φαγητο βαλε μετα το λαδι)
και εισαι ετοιμος να βαλεις το φαγητο(εγω το αλειφω και αυτο μια φορα με λαδι)
οσο περισσοτερο το χρησιμοποιεις τοσο καλυτερο θα γινεται
οταν το καθαριζεις ,μην βαζεις χημικα,οπως ειναι ριξτου ζεστο νερο(μην το μουλιαζεις),ισως λιγη σοδα,μια βουρτσα π.χ https://bbq.gr/bourtsa-katharismou-25-4cm-lodge ή αν εχεις κομματια αυτο https://bbq.gr/combo-xistra-gia-tigani-grill-lodge (στην ψησταρια εγω εχω αλλη βουρτσα συρματενια) και τελειωσε
το στεγνωνεις καλα καλα,αργοτερα το απλωνεις και λιγο λαδακι οσο ειναι ζεστο(οχι ομως καυτο πια)και τελειωσε και αυτο
edit να σου τα λεει και η εταιρεια
https://www.lodgemfg.com/cast-iron-101/ ... -cast-iron
μερικα τηγανια εχουν την σχετικη ενδειξη,αλλιως στο περιπου,για ψησταρια εχω θερμομετρο και βλεπω,για τηγανι(που σου λεω κατι θα εχει το τηγανι πανω του,οχι θερμοκρασια,εχουν ομως μια ενδειξη σχετικη,αλλαγη χρωματος σε καποιες για αυτον τον σκοπο ενδειξεις,
τελος παντων τηγανι ποσο να θελει να καει; 7 λεπτα;
μετα λιγο λαδακι(αν θες να βαλεις βουτυρο για να κανεις το φαγητο βαλε μετα το λαδι)
και εισαι ετοιμος να βαλεις το φαγητο(εγω το αλειφω και αυτο μια φορα με λαδι)
οσο περισσοτερο το χρησιμοποιεις τοσο καλυτερο θα γινεται
οταν το καθαριζεις ,μην βαζεις χημικα,οπως ειναι ριξτου ζεστο νερο(μην το μουλιαζεις),ισως λιγη σοδα,μια βουρτσα π.χ https://bbq.gr/bourtsa-katharismou-25-4cm-lodge ή αν εχεις κομματια αυτο https://bbq.gr/combo-xistra-gia-tigani-grill-lodge (στην ψησταρια εγω εχω αλλη βουρτσα συρματενια) και τελειωσε
το στεγνωνεις καλα καλα,αργοτερα το απλωνεις και λιγο λαδακι οσο ειναι ζεστο(οχι ομως καυτο πια)και τελειωσε και αυτο
edit να σου τα λεει και η εταιρεια
https://www.lodgemfg.com/cast-iron-101/ ... -cast-iron
Re: Άγι, τηγάνι.
Επιστήμη, φίλε, εδώ πέσαμε στη δουλειά. Χαλάλι όμως, άμα μαθαίνεται και στρώνει. Θα δούμε. Παΐδια κάνεις εκεί πέρα;Κόκκορας έγραψε: ↑12 Ιουν 2020, 18:40το πρωτο που πρεπει να εχεις κατα νου ειναι να πιασει την σωστη θερμοκρασια το μαντεμι σου,αυτο που λεμε να καψει
μερικα τηγανια εχουν την σχετικη ενδειξη,αλλιως στο περιπου,για ψησταρια εχω θερμομετρο και βλεπω,για τηγανι(που σου λεω κατι θα εχει το τηγανι πανω του,οχι θερμοκρασια,εχουν ομως μια ενδειξη σχετικη,αλλαγη χρωματος σε καποιες για αυτον τον σκοπο ενδειξεις,
τελος παντων τηγανι ποσο να θελει να καει; 7 λεπτα;
μετα λιγο λαδακι(αν θες να βαλεις βουτυρο για να κανεις το φαγητο βαλε μετα το λαδι)
και εισαι ετοιμος να βαλεις το φαγητο(εγω το αλειφω και αυτο μια φορα με λαδι)
οσο περισσοτερο το χρησιμοποιεις τοσο καλυτερο θα γινεται
οταν το καθαριζεις ,μην βαζεις χημικα,οπως ειναι ριξτου ζεστο νερο(μην το μουλιαζεις),ισως λιγη σοδα,μια βουρτσα π.χ https://bbq.gr/bourtsa-katharismou-25-4cm-lodge ή αν εχεις κομματια αυτο https://bbq.gr/combo-xistra-gia-tigani-grill-lodge (στην ψησταρια εγω εχω αλλη βουρτσα συρματενια) και τελειωσε
το στεγνωνεις καλα καλα,αργοτερα το απλωνεις και λιγο λαδακι οσο ειναι ζεστο(οχι ομως καυτο πια)και τελειωσε και αυτο
edit να σου τα λεει και η εταιρεια
https://www.lodgemfg.com/cast-iron-101/ ... -cast-iron
Ordem e Progresso.
- Κόκκορας
- Δημοσιεύσεις: 21187
- Εγγραφή: 03 Ιουν 2018, 17:20
- Phorum.gr user: Κόκορας
- Τοποθεσία: Συμβασιλεύουσα Πόλις
Re: Άγι, τηγάνι.
εγω θυμαμαι με αυτα και με αυτα τα λογια του Παισιου,που σωστα ελεγε,οσο περισσοτερα πραγματα τοσο περισσοτερες σκοτουρες...
ειχα παει Αγιο Ορος,σε ασκητες,ειχαν ενα μικρο τηγανακι,αστα!χιλιοχτυπημενο(θυμιζε εκεινα που σου δινουν στο μετωπο να τρως το φαγητο σου) ,ελεγες τι φαγητο να γινει εκει
μουρλια ηταν
και μανι μανι
εμεις οχι Masterchef οχι κυριοι δνε μου αρεσε η εμφανιση του πιατου(Το οποιο σε δευτερολεπτα θα φαγωθει παρεμπιπτοντως!δεν ειναι δηλαδη ακριβως κ ο παρθενωνας για να εχει κανεις τετοιες αγωνιες)
τι να πεις
κοσμικοι ανθρωποι ειμεθα
ειχα παει Αγιο Ορος,σε ασκητες,ειχαν ενα μικρο τηγανακι,αστα!χιλιοχτυπημενο(θυμιζε εκεινα που σου δινουν στο μετωπο να τρως το φαγητο σου) ,ελεγες τι φαγητο να γινει εκει
μουρλια ηταν
και μανι μανι
εμεις οχι Masterchef οχι κυριοι δνε μου αρεσε η εμφανιση του πιατου(Το οποιο σε δευτερολεπτα θα φαγωθει παρεμπιπτοντως!δεν ειναι δηλαδη ακριβως κ ο παρθενωνας για να εχει κανεις τετοιες αγωνιες)
τι να πεις
κοσμικοι ανθρωποι ειμεθα

Re: Άγι, τηγάνι.
Ντάξει, κι εγώ όταν πήγα στο Άγιον Όρος τρελάθηκα. Δεν είχα φάει ποτέ τόσο νόστιμο φαγητό σε στρατιωτικές ποσότητες μαγειρεμένο.Κόκκορας έγραψε: ↑12 Ιουν 2020, 18:52εγω θυμαμαι με αυτα και με αυτα τα λογια του Παισιου,που σωστα ελεγε,οσο περισσοτερα πραγματα τοσο περισσοτερες σκοτουρες...
ειχα παει Αγιο Ορος,σε ασκητες,ειχαν ενα μικρο τηγανακι,αστα!χιλιοχτυπημενο(θυμιζε εκεινα που σου δινουν στο μετωπο να τρως το φαγητο σου) ,ελεγες τι φαγητο να γινει εκει
μουρλια ηταν
και μανι μανι
εμεις οχι Masterchef οχι κυριοι δνε μου αρεσε η εμφανιση του πιατου(Το οποιο σε δευτερολεπτα θα φαγωθει παρεμπιπτοντως!δεν ειναι δηλαδη ακριβως κ ο παρθενωνας για να εχει κανεις τετοιες αγωνιες)
τι να πεις
κοσμικοι ανθρωποι ειμεθα
Ordem e Progresso.
- Κόκκορας
- Δημοσιεύσεις: 21187
- Εγγραφή: 03 Ιουν 2018, 17:20
- Phorum.gr user: Κόκορας
- Τοποθεσία: Συμβασιλεύουσα Πόλις
Re: Άγι, τηγάνι.
επρεπε να τους ρωτησεις,γιατι τοσο νοστιμο; τι κανετε;
-αα το μαντεμι,αδερφε!
οχι αλλο μαντεμι θα ετρεχες αλαφιασμενος προς την μπουκαπορτα
θα μπαινε ο υδραργυρος να μιλησει για το κακο αγιο ορος που αποτρελαινει τους ανθρωπους
-αα το μαντεμι,αδερφε!
οχι αλλο μαντεμι θα ετρεχες αλαφιασμενος προς την μπουκαπορτα
θα μπαινε ο υδραργυρος να μιλησει για το κακο αγιο ορος που αποτρελαινει τους ανθρωπους

- Κόκκορας
- Δημοσιεύσεις: 21187
- Εγγραφή: 03 Ιουν 2018, 17:20
- Phorum.gr user: Κόκορας
- Τοποθεσία: Συμβασιλεύουσα Πόλις
Re: Άγι, τηγάνι.
παντως ελαιολαδο καλυτερα μην χρησιμοποιεις ΟΟΟΤΑΝ θα ξανακανεις seasoning
πολυμεριζεται σε υψηλες θερμοκρασιες(το οποιο βεβαια ειναι θετικο για ητν υγεια μας,αλλα για αλλο λογο το θεςοταν κανεις seasoning,δεν εχει καρδια το τηγανι),βαλε αλλο λαδακι
μαλιστα ισως καλυτερα χρησιμοποιησε το ιδιο στην ρουτινα μετα το καψιμο του τηγανιου.πριν βαλεις φαγητο δηλαδη
ενταξει εμεις ελαιολαδο βαζουμε βεβαια να μαι ειλικρινης(τουλαχιστονμην χρησιμοποιεις εξαιρετικα παρθενα κ.λπ ακομα πιο ανθεκτικα)
πολυμεριζεται σε υψηλες θερμοκρασιες(το οποιο βεβαια ειναι θετικο για ητν υγεια μας,αλλα για αλλο λογο το θεςοταν κανεις seasoning,δεν εχει καρδια το τηγανι),βαλε αλλο λαδακι
μαλιστα ισως καλυτερα χρησιμοποιησε το ιδιο στην ρουτινα μετα το καψιμο του τηγανιου.πριν βαλεις φαγητο δηλαδη
ενταξει εμεις ελαιολαδο βαζουμε βεβαια να μαι ειλικρινης(τουλαχιστονμην χρησιμοποιεις εξαιρετικα παρθενα κ.λπ ακομα πιο ανθεκτικα)
Re: Άγι, τηγάνι.
Όταν το καθαρίζω δεν βάζω ελαιόλαδο, αλλά Rapsöl. Στο ψήσιμο όμως, έβαλα ελαιόλαδο, έβαλα και σπορέλαιο. Ελαιοκράμβης, λέγεται, βλέπω.Κόκκορας έγραψε: ↑12 Ιουν 2020, 19:09παντως ελαιολαδο καλυτερα μην χρησιμοποιεις ΟΟΟΤΑΝ θα ξανακανεις seasoning
πολυμεριζεται σε υψηλες θερμοκρασιες(το οποιο βεβαια ειναι θετικο για ητν υγεια μας,αλλα για αλλο λογο το θεςοταν κανεις seasoning,δεν εχει καρδια το τηγανι),βαλε αλλο λαδακι
μαλιστα ισως καλυτερα χρησιμοποιησε το ιδιο στην ρουτινα μετα το καψιμο του τηγανιου.πριν βαλεις φαγητο δηλαδη
ενταξει εμεις ελαιολαδο βαζουμε βεβαια να μαι ειλικρινης(τουλαχιστονμην χρησιμοποιεις εξαιρετικα παρθενα κ.λπ ακομα πιο ανθεκτικα)
Ordem e Progresso.
Re: Άγι, τηγάνι.
μαγειρικο λινελαιο χρησιμοποιουμε για στρωσιμο - το εχω γραψει αρκετες φορες εδωσα κ λινκ που μονο ο Waldorf διαβασε τελικα

δεν χρειαζοταν βεβαια - ερχεται στρωμενο εκτος αν οντως αγορασες τελικα Dodge

ΖΗΝΗΔΕΩΣ
- Κόκκορας
- Δημοσιεύσεις: 21187
- Εγγραφή: 03 Ιουν 2018, 17:20
- Phorum.gr user: Κόκορας
- Τοποθεσία: Συμβασιλεύουσα Πόλις
Re: Άγι, τηγάνι.
εννοειται στρωμενο ειναι το λεει και το link της εταιρειας πανω πανω
αλλα καλο ειναι να βαζει λιγο και στο καθαρισμα μετα
εγω βαζω και αφου καει μετα,πριν το μαγειρεμα
το seasoning αλλο ειναι,γινεται μια στο τοσο και οταν χρειαζεται.τα ξερετε
αλλα καλο ειναι να βαζει λιγο και στο καθαρισμα μετα
εγω βαζω και αφου καει μετα,πριν το μαγειρεμα
το seasoning αλλο ειναι,γινεται μια στο τοσο και οταν χρειαζεται.τα ξερετε
Re: Άγι, τηγάνι.
Ρε σεις, Lodge πήρα made in USA. Το είχα γράψει στην αρχή λάθος επειδή είμαι Καράμπαμπας. Θα πάρω και λινέλαιο, άντε να δω τι θα μου κατσικώσετε ακόμα για να φάω μια μπριτζόλα. Χαλάλι σας, αγαπούλες.
Ordem e Progresso.
Re: Άγι, τηγάνι.
.
Αρχηγέ....κοιτάω μιά Dodge μαντέμι μέ Επισμάλτωση λέει.....
Καλύτερη η όχι η επισμάλτωση ;;;
.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....
Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία
Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία
Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Ντέρμπι στο τηγάνι 22/10/2023
από Φραγμένος_Τελεστής » 22 Οκτ 2023, 18:20 » σε Αθλητικά - 558 Απαντήσεις
- 13425 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από paotaris
17 Νοέμ 2023, 13:48
-