Άγι, τηγάνι.

Συνταγές, φαγητά, γλυκίσματα, ποτά και cocktails (μόνο για χορτάτους).
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν
Δημοσιεύσεις: 15685
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 04:07
Τοποθεσία: HH

Re: Άγι, τηγάνι.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere » 12 Ιουν 2020, 18:10

Κόκκορας έγραψε:
12 Ιουν 2020, 16:44
το μαντεμι πρεπει να το αφηνεις να καψει καλα

οταν καψει ριχνεις μετα ελαχιστο ελαιολαδακι(την πρωτη φορα το απλωνεις το λαδακι,μετα απλα ριχνεις ελαχιστο)
τα κρεατα επισης καλο ειναι να τα περασεις λιγο με λαδι,εγω στην ψησταρια παντοτε τα αλειφω με λαδι πριν τα βαλω,οπως και την ψησταρια μου την μαντεμενια με λαδακι σε χαρτοπετσετα την περναω ολοκληρη(μολις καψει)

σου λεω τι κανουμε εμεις εγω και η γυναικα μου(Εκεινη με τηγανι,εγω στην ψησταρια)

και ολα βγαινουν μια χαρα
Α, χα. Δηλαδή, το καις, και μετά περνάς λάδι.
Ordem e Progresso.

Άβαταρ μέλους
Κόκκορας
Δημοσιεύσεις: 21187
Εγγραφή: 03 Ιουν 2018, 17:20
Phorum.gr user: Κόκορας
Τοποθεσία: Συμβασιλεύουσα Πόλις

Re: Άγι, τηγάνι.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κόκκορας » 12 Ιουν 2020, 18:40

το πρωτο που πρεπει να εχεις κατα νου ειναι να πιασει την σωστη θερμοκρασια το μαντεμι σου,αυτο που λεμε να καψει
μερικα τηγανια εχουν την σχετικη ενδειξη,αλλιως στο περιπου,για ψησταρια εχω θερμομετρο και βλεπω,για τηγανι(που σου λεω κατι θα εχει το τηγανι πανω του,οχι θερμοκρασια,εχουν ομως μια ενδειξη σχετικη,αλλαγη χρωματος σε καποιες για αυτον τον σκοπο ενδειξεις,
τελος παντων τηγανι ποσο να θελει να καει; 7 λεπτα;
μετα λιγο λαδακι(αν θες να βαλεις βουτυρο για να κανεις το φαγητο βαλε μετα το λαδι)

και εισαι ετοιμος να βαλεις το φαγητο(εγω το αλειφω και αυτο μια φορα με λαδι)
οσο περισσοτερο το χρησιμοποιεις τοσο καλυτερο θα γινεται

οταν το καθαριζεις ,μην βαζεις χημικα,οπως ειναι ριξτου ζεστο νερο(μην το μουλιαζεις),ισως λιγη σοδα,μια βουρτσα π.χ https://bbq.gr/bourtsa-katharismou-25-4cm-lodge ή αν εχεις κομματια αυτο https://bbq.gr/combo-xistra-gia-tigani-grill-lodge (στην ψησταρια εγω εχω αλλη βουρτσα συρματενια) και τελειωσε
το στεγνωνεις καλα καλα,αργοτερα το απλωνεις και λιγο λαδακι οσο ειναι ζεστο(οχι ομως καυτο πια)και τελειωσε και αυτο

edit να σου τα λεει και η εταιρεια
https://www.lodgemfg.com/cast-iron-101/ ... -cast-iron

Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν
Δημοσιεύσεις: 15685
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 04:07
Τοποθεσία: HH

Re: Άγι, τηγάνι.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere » 12 Ιουν 2020, 18:48

Κόκκορας έγραψε:
12 Ιουν 2020, 18:40
το πρωτο που πρεπει να εχεις κατα νου ειναι να πιασει την σωστη θερμοκρασια το μαντεμι σου,αυτο που λεμε να καψει
μερικα τηγανια εχουν την σχετικη ενδειξη,αλλιως στο περιπου,για ψησταρια εχω θερμομετρο και βλεπω,για τηγανι(που σου λεω κατι θα εχει το τηγανι πανω του,οχι θερμοκρασια,εχουν ομως μια ενδειξη σχετικη,αλλαγη χρωματος σε καποιες για αυτον τον σκοπο ενδειξεις,
τελος παντων τηγανι ποσο να θελει να καει; 7 λεπτα;
μετα λιγο λαδακι(αν θες να βαλεις βουτυρο για να κανεις το φαγητο βαλε μετα το λαδι)

και εισαι ετοιμος να βαλεις το φαγητο(εγω το αλειφω και αυτο μια φορα με λαδι)
οσο περισσοτερο το χρησιμοποιεις τοσο καλυτερο θα γινεται

οταν το καθαριζεις ,μην βαζεις χημικα,οπως ειναι ριξτου ζεστο νερο(μην το μουλιαζεις),ισως λιγη σοδα,μια βουρτσα π.χ https://bbq.gr/bourtsa-katharismou-25-4cm-lodge ή αν εχεις κομματια αυτο https://bbq.gr/combo-xistra-gia-tigani-grill-lodge (στην ψησταρια εγω εχω αλλη βουρτσα συρματενια) και τελειωσε
το στεγνωνεις καλα καλα,αργοτερα το απλωνεις και λιγο λαδακι οσο ειναι ζεστο(οχι ομως καυτο πια)και τελειωσε και αυτο

edit να σου τα λεει και η εταιρεια
https://www.lodgemfg.com/cast-iron-101/ ... -cast-iron
Επιστήμη, φίλε, εδώ πέσαμε στη δουλειά. Χαλάλι όμως, άμα μαθαίνεται και στρώνει. Θα δούμε. Παΐδια κάνεις εκεί πέρα;
Ordem e Progresso.

Άβαταρ μέλους
Κόκκορας
Δημοσιεύσεις: 21187
Εγγραφή: 03 Ιουν 2018, 17:20
Phorum.gr user: Κόκορας
Τοποθεσία: Συμβασιλεύουσα Πόλις

Re: Άγι, τηγάνι.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κόκκορας » 12 Ιουν 2020, 18:52

εγω θυμαμαι με αυτα και με αυτα τα λογια του Παισιου,που σωστα ελεγε,οσο περισσοτερα πραγματα τοσο περισσοτερες σκοτουρες...

ειχα παει Αγιο Ορος,σε ασκητες,ειχαν ενα μικρο τηγανακι,αστα!χιλιοχτυπημενο(θυμιζε εκεινα που σου δινουν στο μετωπο να τρως το φαγητο σου) ,ελεγες τι φαγητο να γινει εκει
μουρλια ηταν
και μανι μανι

εμεις οχι Masterchef οχι κυριοι δνε μου αρεσε η εμφανιση του πιατου(Το οποιο σε δευτερολεπτα θα φαγωθει παρεμπιπτοντως!δεν ειναι δηλαδη ακριβως κ ο παρθενωνας για να εχει κανεις τετοιες αγωνιες)
τι να πεις
κοσμικοι ανθρωποι ειμεθα :)

Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν
Δημοσιεύσεις: 15685
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 04:07
Τοποθεσία: HH

Re: Άγι, τηγάνι.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere » 12 Ιουν 2020, 18:55

Κόκκορας έγραψε:
12 Ιουν 2020, 18:52
εγω θυμαμαι με αυτα και με αυτα τα λογια του Παισιου,που σωστα ελεγε,οσο περισσοτερα πραγματα τοσο περισσοτερες σκοτουρες...

ειχα παει Αγιο Ορος,σε ασκητες,ειχαν ενα μικρο τηγανακι,αστα!χιλιοχτυπημενο(θυμιζε εκεινα που σου δινουν στο μετωπο να τρως το φαγητο σου) ,ελεγες τι φαγητο να γινει εκει
μουρλια ηταν
και μανι μανι

εμεις οχι Masterchef οχι κυριοι δνε μου αρεσε η εμφανιση του πιατου(Το οποιο σε δευτερολεπτα θα φαγωθει παρεμπιπτοντως!δεν ειναι δηλαδη ακριβως κ ο παρθενωνας για να εχει κανεις τετοιες αγωνιες)
τι να πεις
κοσμικοι ανθρωποι ειμεθα :)
Ντάξει, κι εγώ όταν πήγα στο Άγιον Όρος τρελάθηκα. Δεν είχα φάει ποτέ τόσο νόστιμο φαγητό σε στρατιωτικές ποσότητες μαγειρεμένο.
Ordem e Progresso.

Άβαταρ μέλους
Κόκκορας
Δημοσιεύσεις: 21187
Εγγραφή: 03 Ιουν 2018, 17:20
Phorum.gr user: Κόκορας
Τοποθεσία: Συμβασιλεύουσα Πόλις

Re: Άγι, τηγάνι.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κόκκορας » 12 Ιουν 2020, 19:00

επρεπε να τους ρωτησεις,γιατι τοσο νοστιμο; τι κανετε;

-αα το μαντεμι,αδερφε!

οχι αλλο μαντεμι θα ετρεχες αλαφιασμενος προς την μπουκαπορτα

θα μπαινε ο υδραργυρος να μιλησει για το κακο αγιο ορος που αποτρελαινει τους ανθρωπους :lol:

Άβαταρ μέλους
Κόκκορας
Δημοσιεύσεις: 21187
Εγγραφή: 03 Ιουν 2018, 17:20
Phorum.gr user: Κόκορας
Τοποθεσία: Συμβασιλεύουσα Πόλις

Re: Άγι, τηγάνι.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κόκκορας » 12 Ιουν 2020, 19:09

παντως ελαιολαδο καλυτερα μην χρησιμοποιεις ΟΟΟΤΑΝ θα ξανακανεις seasoning
πολυμεριζεται σε υψηλες θερμοκρασιες(το οποιο βεβαια ειναι θετικο για ητν υγεια μας,αλλα για αλλο λογο το θεςοταν κανεις seasoning,δεν εχει καρδια το τηγανι),βαλε αλλο λαδακι

μαλιστα ισως καλυτερα χρησιμοποιησε το ιδιο στην ρουτινα μετα το καψιμο του τηγανιου.πριν βαλεις φαγητο δηλαδη

ενταξει εμεις ελαιολαδο βαζουμε βεβαια να μαι ειλικρινης(τουλαχιστονμην χρησιμοποιεις εξαιρετικα παρθενα κ.λπ ακομα πιο ανθεκτικα)

Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν
Δημοσιεύσεις: 15685
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 04:07
Τοποθεσία: HH

Re: Άγι, τηγάνι.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere » 12 Ιουν 2020, 20:31

Κόκκορας έγραψε:
12 Ιουν 2020, 19:09
παντως ελαιολαδο καλυτερα μην χρησιμοποιεις ΟΟΟΤΑΝ θα ξανακανεις seasoning
πολυμεριζεται σε υψηλες θερμοκρασιες(το οποιο βεβαια ειναι θετικο για ητν υγεια μας,αλλα για αλλο λογο το θεςοταν κανεις seasoning,δεν εχει καρδια το τηγανι),βαλε αλλο λαδακι

μαλιστα ισως καλυτερα χρησιμοποιησε το ιδιο στην ρουτινα μετα το καψιμο του τηγανιου.πριν βαλεις φαγητο δηλαδη

ενταξει εμεις ελαιολαδο βαζουμε βεβαια να μαι ειλικρινης(τουλαχιστονμην χρησιμοποιεις εξαιρετικα παρθενα κ.λπ ακομα πιο ανθεκτικα)
Όταν το καθαρίζω δεν βάζω ελαιόλαδο, αλλά Rapsöl. Στο ψήσιμο όμως, έβαλα ελαιόλαδο, έβαλα και σπορέλαιο. Ελαιοκράμβης, λέγεται, βλέπω.
Ordem e Progresso.

Άβαταρ μέλους
Αγις
Δημοσιεύσεις: 27949
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 00:09

Re: Άγι, τηγάνι.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις » 13 Ιουν 2020, 13:43

:e045:
ΖΗΝΗΔΕΩΣ

Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν
Δημοσιεύσεις: 15685
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 04:07
Τοποθεσία: HH

Re: Άγι, τηγάνι.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere » 13 Ιουν 2020, 20:41

Αγις έγραψε:
13 Ιουν 2020, 13:43
:e045:
Aφού στα βίντεο της Lοdge λένε όχι ελαιόλαδο.
Ordem e Progresso.

Άβαταρ μέλους
Αγις
Δημοσιεύσεις: 27949
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 00:09

Re: Άγι, τηγάνι.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις » 13 Ιουν 2020, 22:20

Cavaliere έγραψε:
13 Ιουν 2020, 20:41
Αγις έγραψε:
13 Ιουν 2020, 13:43
:e045:
Aφού στα βίντεο της Lοdge λένε όχι ελαιόλαδο.
μαγειρικο λινελαιο χρησιμοποιουμε για στρωσιμο - το εχω γραψει αρκετες φορες εδωσα κ λινκ που μονο ο Waldorf διαβασε τελικα :003:

δεν χρειαζοταν βεβαια - ερχεται στρωμενο εκτος αν οντως αγορασες τελικα Dodge :003:
ΖΗΝΗΔΕΩΣ

Άβαταρ μέλους
Κόκκορας
Δημοσιεύσεις: 21187
Εγγραφή: 03 Ιουν 2018, 17:20
Phorum.gr user: Κόκορας
Τοποθεσία: Συμβασιλεύουσα Πόλις

Re: Άγι, τηγάνι.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κόκκορας » 13 Ιουν 2020, 22:30

εννοειται στρωμενο ειναι το λεει και το link της εταιρειας πανω πανω
αλλα καλο ειναι να βαζει λιγο και στο καθαρισμα μετα

εγω βαζω και αφου καει μετα,πριν το μαγειρεμα

το seasoning αλλο ειναι,γινεται μια στο τοσο και οταν χρειαζεται.τα ξερετε

Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν
Δημοσιεύσεις: 15685
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 04:07
Τοποθεσία: HH

Re: Άγι, τηγάνι.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere » 14 Ιουν 2020, 01:20

Ρε σεις, Lodge πήρα made in USA. Το είχα γράψει στην αρχή λάθος επειδή είμαι Καράμπαμπας. Θα πάρω και λινέλαιο, άντε να δω τι θα μου κατσικώσετε ακόμα για να φάω μια μπριτζόλα. Χαλάλι σας, αγαπούλες.
Ordem e Progresso.

Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν
Δημοσιεύσεις: 15685
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 04:07
Τοποθεσία: HH

Re: Άγι, τηγάνι.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere » 14 Ιουν 2020, 01:20

Πάντως οι κιφτέδες της Γυναίκας ήταν καλοί, οπότε, εγώ φταίω.
Ordem e Progresso.

Άβαταρ μέλους
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
Δημοσιεύσεις: 9338
Εγγραφή: 12 Μάιος 2018, 23:44
Phorum.gr user: ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ

Re: Άγι, τηγάνι.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ » 16 Ιουν 2020, 14:40

Αγις έγραψε:
13 Ιουν 2020, 22:20
Cavaliere έγραψε:
13 Ιουν 2020, 20:41
Αγις έγραψε:
13 Ιουν 2020, 13:43
:e045:
Aφού στα βίντεο της Lοdge λένε όχι ελαιόλαδο.
μαγειρικο λινελαιο χρησιμοποιουμε για στρωσιμο - το εχω γραψει αρκετες φορες εδωσα κ λινκ που μονο ο Waldorf διαβασε τελικα :003:

δεν χρειαζοταν βεβαια - ερχεται στρωμενο εκτος αν οντως αγορασες τελικα Dodge :003:
.

Αρχηγέ....κοιτάω μιά Dodge μαντέμι μέ Επισμάλτωση λέει.....

Καλύτερη η όχι η επισμάλτωση ;;;

.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....

Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία

Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Μαγειρική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών