Κας για ΑΟΖ Ελλάδος - Κύπρου

Συζητήσεις για τα εθνικά θέματα της Ελλάδας, τα στρατιωτικά ζητήματα και τις ένοπλες δυνάμεις.
Άβαταρ μέλους
Kauldron

Re: Κας για ΑΟΖ Ελλάδος - Κύπρου

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kauldron » 22 Ιουν 2020, 16:51

πατησιωτης έγραψε:
22 Ιουν 2020, 16:44
sys3x έγραψε:
22 Ιουν 2020, 16:40
πατησιωτης έγραψε:
22 Ιουν 2020, 16:33

Δεν είπα αυτό.Είπα ότι δεν θα γίνει αποδεκτό και εννοώ και τους Αιγυπτίους.Το άθροισμα των πληθυσμών των δύο χωρών αυτών είναι 200 εκατομμύρια,δηλαδή ένα εκατομμύριο φορές μεγαλύτερο από τον πληθυσμό του Καστελορίζου που είναι 200 άτομα σκέτα.
Το δδ της θάλασσας το λαμβάνει αυτό υπόψιν του;
Ρωτάω καθαρά διότι στην υποθετική περίπτωση συμφωνίας μόνο με την Κύπρο αν μία τέτοια συμφωνία θα ήταν σύννομη με το δδ.
Αυτό θα το κρινει το δικαστήριο της Χάγης εάν γίνει κοινή προσφυγή.Το ΔΔ δεν είναι κοινό δίκαιο διότι δεν έχει μηχανισμό επιβολής όμως.Ισχύει ο νόμος της ισχύος.
Ούτε η Χάγη έχει μηχανισμό επιβολής. Ακόμα και αν μας αναγνωρίσει τα πάντα, η Τουρκία απλά δε θα δεχτεί το αποτέλεσμα, όπως έκανε η Κίνα στην περιοχή της.
Η Ελλάδα άλλωστε είχε πάει στη Χάγη το 1976:
Το 1976, η Ελλάδα έφερε το θέμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας, λόγω της σοβαρότητάς του, και παράλληλα προσέφυγε μονομερώς στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Η Τουρκία δεν την ακολούθησε, επικαλούμενη τη μη αναγνώριση της δικαιοδοσίας του Δικαστηρίου από αυτήν. Το Δικαστήριο δεν υπεισήλθε στην ουσία του ζητήματος για τυπικούς λόγους, λόγω έλλειψης αρμοδιότητας.
https://www.mfa.gr/zitimata-ellinotourk ... pidas.html
Ο λέπο δεν είναι κουνουπίδι (σαν το άλλο το κουνουπίδι :003:) , φαίνεται έξυπνος άνθρωπος, αυτό δεν σημαίνει τίποτε παραπάνω και τίποτε λιγότερο.
Έξυπνος δεν ξέρω αν είναι, αλλά σίγουρα δεν είναι διατεθειμένος θα θυσιάσει το παραμικρό για την πατρίδα του.
SeaHawk έγραψε:
01 Φεβ 2025, 14:04
Βασικα δεν υπαρχει εκρηξη
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.

Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός » 22 Ιουν 2020, 16:55

Το νησάκι Σάσων απέναντι από την Αυλώνα της Αλβανίας ανήκε στα Επτάνησα, ήταν Ελληνικό και παραχωρήθηκε το 1914 στην Αλβανία.
Αν δεν το είχαμε παραχώρηση δεν θα μιλάγαμε μόνο για το Καστελόριζο αλλά και αυτό το νησάκι.

Το καλύτερο όμως είναι ότι αυτό το νησάκι μέτρησε για τον καθορισμό ΑΟΖ Αλβανίας Ιταλίας.
Και οι Αλβανοί κάνουν θέμα αν τα Ελληνικά Διαπόντια νησιά έχουν ΑΟΖ.

Και ο Πατησιώτης σας κρύβει ότι μέτρησαν την ΑΟΖ της Αλβανίας από το νησάκι Σάσων.

Άβαταρ μέλους
Leporello
Phorum.gr user: Leporello

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello » 22 Ιουν 2020, 16:59

πατησιωτης έγραψε:
22 Ιουν 2020, 16:44
sys3x έγραψε:
22 Ιουν 2020, 16:40
πατησιωτης έγραψε:
22 Ιουν 2020, 16:33
Δεν είπα αυτό.Είπα ότι δεν θα γίνει αποδεκτό και εννοώ και τους Αιγυπτίους.Το άθροισμα των πληθυσμών των δύο χωρών αυτών είναι 200 εκατομμύρια,δηλαδή ένα εκατομμύριο φορές μεγαλύτερο από τον πληθυσμό του Καστελορίζου που είναι 200 άτομα σκέτα.
Το δδ της θάλασσας το λαμβάνει αυτό υπόψιν του;
Ρωτάω καθαρά διότι στην υποθετική περίπτωση συμφωνίας μόνο με την Κύπρο αν μία τέτοια συμφωνία θα ήταν σύννομη με το δδ.
Αυτό θα το κρινει το δικαστήριο της Χάγης εάν γίνει κοινή προσφυγή.Το ΔΔ δεν είναι κοινό δίκαιο διότι δεν έχει μηχανισμό επιβολής όμως.Ισχύει ο νόμος της ισχύος.
Υπάρχει διαφορά μεταξύ υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ. Η υφαλοκρηπίδα υπάρχει ανεξάρτητα από το αν ανακηρυχθεί ή όχι. Αντιθέτως, η ΑΟΖ πρέπει να έχει ανακηρυχθεί γιά να ισχύει. Επίσης, πλην περιπτώσεων νησιών που είναι πιό κοντά σε ξένες ηπειρωτικές ακτές, μεταξύ υφαλοκρηπίδων είναι το πιθανότερο να υπάρχει κενός χώρος. Αντίθετα, οι ΑΟΖ σχεδόν πάντοτε εφάπτονται, εκτός περιπτώσεων ωκεανού που διαχωρίζει δύο χώρες. Η σημαντικότερη διαφορά όμως είναι πως οι δεδικασμένες περιπτώσεις που μοιάζουν με αυτή του Καστελορίζου δεν κατέληξαν σε αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που φαντάζονται ορισμένοι. Η πιό κοντινή είναι εκείνη μεταξύ Ιταλίας και Τυνησίας, όπου η μέση γραμμή χαράχθηκε μεταξύ Τυνησίας και Σικελίας (νησί) μεν, αλλά δεν ελήφθησαν υπ'όψη τα μικρά νησιά (σχετικά μικρά ακριβέστερα, καθώς έχουν πάνω από 10 φορές τον πληθυσμό του Καστελορίζου) Λαμπεντούζα και Παντελάρια.
1.
hellegennes έγραψε:
13 Οκτ 2022, 21:35
Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 22 Ιουν 2020, 17:03

Leporello έγραψε:
22 Ιουν 2020, 16:48
sys3x έγραψε:
22 Ιουν 2020, 16:31
Η αιτιολόγηση βρίσκεται ήδη στο κείμενο που έγραψες, λες ότι μία ανακύρηξη ΑΟΖ γίνεται για να αποφευχθεί μία σύγκρουση αλλά ταυτόχρονα να μην γίνει από την πλευρά μας για να μην γίνει σύγκρουση.
Εχεις δυσκολίες κατανόησης κειμένου. Λογικό είναι αυτό, δεν έχουν όλοι τις ίδιες δυνατότητες. Πάμε πάλι από την αρχή: Ναι, είπα ότι μία ανακήρυξη ΑΟΖ θα γινόταν γιά να αποφευχθεί μία σύγκρουση. Ομως φυσικά παραλείπεις να διαβάσεις την προηγούμενη παράγραφο όπου εξηγείται γιατί γίνεται αυτό:
2. Μου φαίνεται ιδιαίτερα χαζή ιδέα. Βασικά, γελάω και μόνο που κάποιος την βαφτίζει "ιδέα" λες και δεν την σκέφτηκε κάποιος πριν. Ο λόγος όμως που είναι χαζή, είναι ότι δεν επιφέρει κανένα όφελος και αντίθετα δημιουργεί κινδύνους. Αν επιτευχθεί συμφωνία γιά οριοθέτηση ΑΟΖ με την Αίγυπτο, το κέρδος είναι πως δημιουργούνται κοινά συμφέροντα με μία ισχυρή χώρα και έτσι δημιουργείται ακόμη ένα εμπόδιο στα σχέδια τής Τουρκίας. Με την Κύπρο, δεν δημιουργείται κανένα κοινό συμφέρον, αφού ούτως ή άλλως οι δύο χώρες είναι συνδεδεμένες σε όλα και η όποια άμυνα τής Κύπρου στηρίζεται στην Ελλάδα.
sys3x έγραψε:
Επίσης στρατό, ναυτικό και αεροπορία έχει η Ελλάδα και μάλιστα σε βαθμό να προκαλέσει τεράστιο πλήγμα ακόμη και απέναντι σε έναν στρατό σαν αυτό που έχει η Τουρκία στην παρούσα φάση, το παραβλέπεις όπως παραβλέπεις και την υφαλοκρηπίδα στο Καστελλόριζο και αυτό από όσο θυμάμαι το κάνεις ανέκαθεν.
Αν έχει στρατό, ναυτικό και αεροπορία η Ελλάδα και μάλιστα σε βαθμό να προκαλέσει τεράστιο πλήγμα ακόμη και απέναντι σε έναν στρατό σαν αυτό που έχει η Τουρκία, τότε τι το συζητάμε; Κανένα πρόβλημα δεν θα υπάρξει, αν τολμήσει η Τουρκία να πάει στο Καστελόριζο, βυθίζουμε όσα πλοία πάνε και το πρόβλημα λύνεται χωρίς ανακήρυξη ΑΟΖ.
sys3x έγραψε:
Όταν υποτιμάς τους συνομιλητές σου μην περιμένεις κανέναν σεβασμό διότι δείχνεις πόσο ανώριμος και κακομαθημένος είσαι παρόλα τα χρόνια που κουβαλάς στη πλάτη σου. Θα στα χουν πει και άλλοι εκτός φόρουμ και βάζω στοίχημα ότι θες και δεν έχω χάσει στοίχημα μέχρι στιγμής για κάποιον λόγο.
Δε ξέρω αν στο είπα αλλά στομπούτσο μου τι σκοπό είχες ε.
Ασφαλώς το ξέρεις ότι δεν σε έχω σε καμμία εκτίμηση, όπως κι'εγώ το ξέρω ότι τα αισθήματα είναι αμοιβαία. Εκείνο που δεν καταλαβαίνω είναι από που κι'ως που συμπέρανες ότι με απασχολεί η γνώμη ανθρώπων του επιπέδου σου γιά το πρόσωπό μου. Και βέβαια, η προσπάθειά σου να μαντέψεις τι κάνω εκτός φόρουμ σε κάνει να φαίνεσαι από λίγο ως πολύ γελοίος.
Κάποια πράγματα απλώς κάνουν μπαμ παλικαράκι μου, κουράγιο όμως, όχι σε σένα. :D
Τα υπόλοιπα στα εξήγησε με απλά λογάκια και ο πουθενάς, αντιφάσεις με αιτιολογίες του κώλου, όποιος θέλει ας κάτσει να στα εξηγήσει ένα ένα.
Ξεκίνησες όπως συνηθίζεις προσωπική επίθεση και απαξίωση σε συνομιλητή σου, αυτή τη φορά σε μένα, πήρες τα αρχίδια μου, πάμε παρακάτω.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.

Άβαταρ μέλους
Leporello

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello » 22 Ιουν 2020, 17:07

Μηχανικός έγραψε:
22 Ιουν 2020, 16:55
Το νησάκι Σάσων απέναντι από την Αυλώνα της Αλβανίας ανήκε στα Επτάνησα, ήταν Ελληνικό και παραχωρήθηκε το 1914 στην Αλβανία.
Αν δεν το είχαμε παραχώρηση δεν θα μιλάγαμε μόνο για το Καστελόριζο αλλά και αυτό το νησάκι.

Το καλύτερο όμως είναι ότι αυτό το νησάκι μέτρησε για τον καθορισμό ΑΟΖ Αλβανίας Ιταλίας.

Και ο Πατησιώτης σας κρύβει ότι μέτρησαν την ΑΟΖ της Αλβανίας από το νησάκι Σάσων.
Κατά πρώτον που το ξέρεις, έχεις κανένα link; Κατά δεύτερον, η νησίδα Σασων εκεί που βρίσκεται δεν επηρεάζει σχεδόν καθόλου την οριοθέτηση. Αποτελεί προέκταση μιάς χερσονήσου που κλείνει τον κόλπο τής Αυλώνας. Η οριοθέτηση γίνεται έτσι κι'αλλιώς με βάση την χερσόνησο.
1.
hellegennes έγραψε:
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.

Άβαταρ μέλους
Leporello

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello » 22 Ιουν 2020, 17:09

sys3x έγραψε:
22 Ιουν 2020, 17:03
Κάποια πράγματα απλώς κάνουν μπαμ παλικαράκι μου, κουράγιο όμως, όχι σε σένα. :D
Τα υπόλοιπα στα εξήγησε με απλά λογάκια και ο πουθενάς, αντιφάσεις με αιτιολογίες του κώλου, όποιος θέλει ας κάτσει να στα εξηγήσει ένα ένα.
Ξεκίνησες όπως συνηθίζεις προσωπική επίθεση και απαξίωση σε συνομιλητή σου, αυτή τη φορά σε μένα, πήρες τα αρχίδια μου, πάμε παρακάτω.
Εσύ ξεκίνησες λέγοντας πως αυτά που λέω είναι σαθρά και αντιφατικά. Πήρες αυτά που έσπειρες. Από εκεί και πέρα δεν με ενδιαφέρει τι κάνεις εσύ στον κόσμο σου.
1.
hellegennes έγραψε:

Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης » 22 Ιουν 2020, 17:10

Δύο είναι νομίζω αποφάσεις που θυμίζουν Καστελόριζο, το φιδονησι που δεν πήρε αοζ από τη Χάγη, και ένα άλλο που πήρε από το διεθνές δικαστήριο της θαλάσσης. Το θέμα έχουμε πει για το Καστελόριζο είναι πως ούτε οι σύμμαχοι σου συμφωνούν με την επήρεια του, ούτε έχεις τη δύναμη να προφυλάσσεις μια τόσο τεράστια περιοχή που θες να κολλήσει και με την Κύπρο έτσι με τον τσαμπουκά, αφού γενικα τέτοια ζητήματα λύνονται στα δικαστήρια, άρα δεν πρόκειται να έχεις κανέναν μαζί σου, όπως στην περίπτωση της Κρήτης ή της Ρόδου. Πρέπει να τα βρεις τους Αιγυπτίους σε αυτό το θέμα, όπως και να χει. Απλά δε γίνεται, επειδή ο ελληνικός λαός είμαι μαθήμενος στον εθνικιστικό λαϊκισμό, κι ας τρώει φάπες εδώ και έναν αιώνα συνέχεια από την Τουρκία.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.

Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης » 22 Ιουν 2020, 17:12

Μηχανικός έγραψε:

Το έδωσε γιατί η Ελλάδα ήταν λαρτζ τότε, δεν είχαμε όλα τα εθνικια με τις ελληνικές σημαίες στις χοντρόφάτσες τους και τα "καλή Τρίτη να έχετε" με τα ελληνοπρεπη μινιόνς να λένε τις παπαρες τους. Αν είχαμε δώσει και το Καστελόριζο θα είχαμε καθαρίσει. Άλλωστε ποιος αποκαλεί εκείνη την κυβέρνηση του 14 προδοτικη; ουδείς. Ουδείς ξέρει καν ποια είναι.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.

Άβαταρ μέλους
Leporello

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello » 22 Ιουν 2020, 17:22

Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε:
22 Ιουν 2020, 17:12
Μηχανικός έγραψε:

Το έδωσε γιατί η Ελλάδα ήταν λαρτζ τότε, δεν είχαμε όλα τα εθνικια με τις ελληνικές σημαίες στις χοντρόφάτσες τους και τα "καλή Τρίτη να έχετε" με τα ελληνοπρεπη μινιόνς να λένε τις παπαρες τους. Αν είχαμε δώσει και το Καστελόριζο θα είχαμε καθαρίσει. Άλλωστε ποιος αποκαλεί εκείνη την κυβέρνηση του 14 προδοτικη; ουδείς. Ουδείς ξέρει καν ποια είναι.
Το 1914 πρωθυπουργός ήταν ακόμη ο Βενιζέλος, ο οποίος έπεσε τον Φεβρουάριο του 1915. Προφανώς οι βλέψεις του Βενιζέλου ήταν τόσο μεγάλες που δεν μέτραγε καθόλου ένα ασήμαντο ακατοίκητο νησάκι μπροστά σ'αυτές.
1.
hellegennes έγραψε:

πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης » 22 Ιουν 2020, 17:23

sys3x έγραψε:
22 Ιουν 2020, 16:47
Ναι αυτήν την εντύπωση έχω και γω, να σε ρωτήσω τώρα, για ποιον λόγο πιστεύεις ότι δεν θα μας συνέφερε στην παρούσα φάση να προχωρήσουμε σε συμφωνία έστω με την Κύπρο; ή μήπως πιστεύεις ότι θα έπρεπε και για ποιον λόγο;
Διότι αμέσως τα τουρκικά γεωτρύπανα θα τρυπούσαν όλη την ΑΟΖ που θα ανακήρυσσες.Τι θα έκανες τότε;
Επί πλέον εάν πήγαινες στην Ευρώπη να πεις τι κάνουν αυτοί ενώ έστω στα λόγια στο λιβυκό είναι μαζι σου,σε αυτό θα σούλεγαν φίλε το παρακάνεις να θες να αποκλείσεις την επαφή Τουρκίας και Αιγύπτου και δεν ανακατευόμαστε.
Φαντάζομαι Διπλωματική Υπηρεσία ξέρει το κλίμα διεθνώς.

Άβαταρ μέλους
Leporello

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello » 22 Ιουν 2020, 17:29

Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε:
22 Ιουν 2020, 17:10
Δύο είναι νομίζω αποφάσεις που θυμίζουν Καστελόριζο, το φιδονησι που δεν πήρε αοζ από τη Χάγη, και ένα άλλο που πήρε από το διεθνές δικαστήριο της θαλάσσης. Το θέμα έχουμε πει για το Καστελόριζο είναι πως ούτε οι σύμμαχοι σου συμφωνούν με την επήρεια του, ούτε έχεις τη δύναμη να προφυλάσσεις μια τόσο τεράστια περιοχή που θες να κολλήσει και με την Κύπρο έτσι με τον τσαμπουκά, αφού γενικα τέτοια ζητήματα λύνονται στα δικαστήρια, άρα δεν πρόκειται να έχεις κανέναν μαζί σου, όπως στην περίπτωση της Κρήτης ή της Ρόδου. Πρέπει να τα βρεις τους Αιγυπτίους σε αυτό το θέμα, όπως και να χει. Απλά δε γίνεται, επειδή ο ελληνικός λαός είμαι μαθήμενος στον εθνικιστικό λαϊκισμό, κι ας τρώει φάπες εδώ και έναν αιώνα συνέχεια από την Τουρκία.
Το καλύτερο που έχεις να κάνεις με τους Αιγυπτίους είναι να οριοθετήσεις μέχρι την Ρόδο και οι δύο χώρες να πούν ότι δεν μπορούν παραπέρα γιατί εκεί υπεισέρχονται τα τουρκικά δικαιώματα και πρέπει να γίνει τριμερής οριοθέτηση (το ίδιο έγινε και με την Ιταλία. Ενα μικρό κομματάκι δεν οριοθετήθηκε γιατί εκεί μπαίνουν στην μέση και τα Αλβανικά δικαιώματα). Ετσι κερδίζεις δύο πράγματα:
- Ανακηρύσσεις μιά περιοχή που η Τουρκία δεν έχει δικαιώματα, αμφισβητώντας το τουρκολιβυκό μνημόνιο.
- Αφήνεις μία περιοχή χωρίς οριοθέτηση σεβόμενος τα δικαιώματα τής Τουρκίας, και διαψεύδοντας την προπαγάνδα ότι πάς να τα καταπατήσεις.

Το πρόβλημα είναι ότι εκεί που με την Αίγυπτο υπήρχε μόνο η διαφορά γιά το Καστελόριζο, τώρα κι'αυτή θέτει θέματα μικρότερης επιρροής κάποιων μεγάλων νησιών.
1.
hellegennes έγραψε:

jimdenin

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από jimdenin » 22 Ιουν 2020, 17:31

Ποιά είναι τα τουρκικά δικαιώματα και βάσει ποιού δικαίου ορίζονται;

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 22 Ιουν 2020, 17:34

Leporello έγραψε:
22 Ιουν 2020, 17:09
sys3x έγραψε:
22 Ιουν 2020, 17:03
Εσύ ξεκίνησες λέγοντας πως αυτά που λέω είναι σαθρά και αντιφατικά. Πήρες αυτά που έσπειρες. Από εκεί και πέρα δεν με ενδιαφέρει τι κάνεις εσύ στον κόσμο σου.
Ναι, εγώ είπα τα επιχειρήματα σου, τα λεγόμενα σου δηλαδή, όχι εσύ ο ίδιος, είναι σαθρά και αντιφατικά, και είναι στην τελική, εσύ όμως πρώτος πήγες να απαξιώσεις εμένα προσωπικά όχι τα λεγόμενα μου και πήρες φυσικά τα αρχίδια μου όπως σου έπρεπε.
Επίσης μην κάνεις το λάθος να υποθέτεις το οτιδήποτε για μένα και αν θες να με ακούσεις και για τους υπόλοιπους ανθρώπους, δεν είναι καθόλου αμοιβαία τα αισθήματα μωρό μου, εγώ θα εκτιμήσω οποιαδήποτε ευγενική ή καλοπροαίρετη συμπεριφορά από την πλευρά σου όπως και την νοημοσύνη σου και γενικά την υπόσταση σου, στο μέτρο που της πρέπει πάντα και σύμφωνα με όλο το υπόλοιπο κόντεξτ, δεν θα απορρίψω ποτέ κάποιον επειδή είναι ή τον θεωρώ οτιδήποτε. Νομίζω ότι αυτό το τρένο το έχασες αλλά δε πειράζει, σίγουρα όχι εμένα, κουράγιο σε αυτούς που τους χρειάζεται.
:D

.

πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης » 22 Ιουν 2020, 17:35

Leporello έγραψε:
22 Ιουν 2020, 17:22
Το 1914 πρωθυπουργός ήταν ακόμη ο Βενιζέλος, ο οποίος έπεσε τον Φεβρουάριο του 1915. Προφανώς οι βλέψεις του Βενιζέλου ήταν τόσο μεγάλες που δεν μέτραγε καθόλου ένα ασήμαντο ακατοίκητο νησάκι μπροστά σ'αυτές.
Το 1914 η Ιταλία απαιτούσε τη δημιουργία της Αλβανιας (με τη Βόρειο Ήπειρο και τη Σάσωνα) αλλιώς απειλούσε με στρατιωτική επέμβαση.
Ταυτόχρονα η Τουρκια δεν είχε αποδεχθεί την παραχώρηση των νήσων του Α.Αιγαίου στην Ελλάδα και είχε παραγγείλει δύο θωρηκτά ανώτερα του "Αβέρωφ" στα αγγλικά ναυπηγεία και περίμενε την παραλαβή τους για να τα επανακαταλάβει.
Στην Αθήνα γίνονταν αγωνιώδεις συσκέψεις για το τι θα συμβεί με τα επερχόμενα τουρκικά θωρηκτα.Ο επιτελάρχης Μεταξάς (ο γνωστός) κατήρτισε σχέδιο αιφνιδιαστικής επίθεσης στα Δαρδανέλλια για να πιάσουμε τους Τούρκους στον ύπνο πριν παραλάβουν τα θωρηκτά.Ο Βενιζέλος δίσταζε και ο χρόνος πέρναγε.
Κάτω από τις συνθήκες αυτές η βουλή των Ελλήνων με μεγάλη πλεοψηφία ψήφισε την παράδοση της Σάσωνος στην Αλβανία για να ησυχάσει από τους Ιταλούς.Ηταν το τελευταίο πράγμα που τους ένοιαζε.
Αιφνιδίως όμως δολοφονήθηκε ο διάδοχος της Αυστροουγγαρίας και τα τελεσίγραφα μεταξύ των ευρωπαικών κρατών κίνησαν τον μηχανισμό που οδήγησε στον α΄πσγκόσμιο πόλεμο.Οι Άγγλοι γνωρίζοντας ότι η Τουρκία θα ήταν με τους Γερμανούς κατέσχεσαν τα θωρηκτά που κατασκεύαζαν για λογαριασμό τους.
Και από εκεί και πέρα αρχίζουν άλλες περιπέτειες πολύ μεγαλύτερες.Πάντως εάν η κυβέρνηση τότε ήξερε ότι σε ένα μήνα θα έλθει ο κατακλυσμός δεν θα παρέδιδε την Σάσωνα.Δεν το ήξερε όμως.

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 22 Ιουν 2020, 17:42

πατησιωτης έγραψε:
22 Ιουν 2020, 17:23
sys3x έγραψε:
22 Ιουν 2020, 16:47
Ναι αυτήν την εντύπωση έχω και γω, να σε ρωτήσω τώρα, για ποιον λόγο πιστεύεις ότι δεν θα μας συνέφερε στην παρούσα φάση να προχωρήσουμε σε συμφωνία έστω με την Κύπρο; ή μήπως πιστεύεις ότι θα έπρεπε και για ποιον λόγο;
Διότι αμέσως τα τουρκικά γεωτρύπανα θα τρυπούσαν όλη την ΑΟΖ που θα ανακήρυσσες.Τι θα έκανες τότε;
Επί πλέον εάν πήγαινες στην Ευρώπη να πεις τι κάνουν αυτοί ενώ έστω στα λόγια στο λιβυκό είναι μαζι σου,σε αυτό θα σούλεγαν φίλε το παρακάνεις να θες να αποκλείσεις την επαφή Τουρκίας και Αιγύπτου και δεν ανακατευόμαστε.
Φαντάζομαι Διπλωματική Υπηρεσία ξέρει το κλίμα διεθνώς.
Γιατί τώρα που δεν έχουμε επίσημα ανακυρήξει κανένα νομικό έρεισμα τι θα κάνεις;
Θέλω να πω, μία η άλλη όσον αφορά τις βλέψεις των Τούρκων, είτε με συμφωνία με Κύπρο είτε χωρίς αυτό δεν κάνουν;
Αν ισχύει αυτό το σκεπτικό επίσης, που νομίζω ότι θα συμφωνήσεις ότι μάλλον ισχύει παρά ότι δεν, τότε τι θα ήταν καλύτερο, να έχουμε έστω και ένα τυπικό νομικό έρεισμα για όχι;

.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εθνικά Θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών