Αν εξαιρέσεις ότι διαφωνώ λίγο με τον διαχωρισμό ισορροπημένου vs πιστού, σε γενικές γραμμές συμφωνώ.omg kai 3 lol έγραψε: ↑28 Ιουν 2018, 12:30shrike έγραψε: ↑28 Ιουν 2018, 12:00
Από την άλλη βέβαια, όταν βλέπεις ότι κάποιος πιστεύει πολύ σε κάτι και αυτό του προσφέρει... κάτι, δεν το θεωρείς θαύμα;
Προσωπικά, αυτό νομίζω ότι είναι όντως ένα είδος θαύματος. Το γεγονός δηλαδή, ότι κάποιοι ανακαλύπτουν "θαύματα" ακόμα κι εκεί που (εγώ λέω ότι) δεν υπάρχουν, αλλά φαίνεται αυτό να λειτουργεί θετικά για τους ίδιους. Από τη στιγμή μάλιστα που αυτό τους γεμίζει και νιώθουν ότι έχει γίνει το θαύμα που περιμένανε... γιατί όχι; Το αποτέλεσμα δεν είναι που μετράει;
ενας ισορροπημενος ανθρωπος δεν χρειαζεται κανενος ειδους θαυμα για να επιβεβαιωθει και να νιωσει γεματος γιατι την πληροτητα την εχει μεσα του καλλιεργοντας την καθημερινα
δεν περιμενει ενα τυχαιο γεγονος για να πιστεψει και να του αλλαξει τη ζωη οποτε και αν του λαχει... αυτα ειναι για τους πιστους απο τα lidl
Αλλά εγώ δεν είπα αυτό. Είπα ότι αφού τον άλλον τον γεμίζει αυτό το πράγμα, με γεια του με χαρά του. Μπορεί την ισορροπία που βρήκες εσύ (κι εγώ και πολλοί άλλοι) στον ορθολογισμό και στην εκλογίκευση των πάντων, αυτός να την βρήκε κάπου αλλού. Δεν είναι κακό, είναι απλά άλλος τρόπος αντιμετώπισης, ας μην το καταδικάζουμε σαν μέθοδο. Εγώ καταδικάζω μόνο την εκμετάλλευση από άλλους, που συνήθως το συνοδεύει αυτό.
Να σου πω μάλιστα και κάτι που μου είπε πριν λίγο καιρό κάποιος. Αποδεδειγμένα βάσει στατιστικών (μού είπε, δεν κάθισα να το ψάξω), οι πιστοί αναρρώνουν πιο γρήγορα μετά από εγχειρήσεις κλπ. Ισχύει; Δεν έχω ιδέα, απλά μού το είπε άνθρωπος σχετικός με το θέμα (ψυχίατρος) και απ' όσο ξέρω άθεος.