Ιωάννης Ειρηναίος έγραψε: ↑28 Ιουν 2018, 12:51
Μια χαρά ζωή σου δίνει. Παθαίνεις μια βαριά αρρώστια και χρειάζεσαι ΧΡΗΜΑΤΑ για την εγχείριση. Όλα τα κάνεις με το χρήμα αρκεί να κάνεις χρηστή διαχείριση. Αν πας και τα φας στο καζίνο, αυτό δε θεωρείται χρηστή διαχείριση αλλά σπατάλη.
Ακόμα και η ευθανασία χρήματα θέλει. Ούτε να πεθάνεις τσάμπα δεν μπορείς

Με το χρήμα κάνεις πολλά και ομορφαίνεις την ζωή σου, ειδικά αν δεν γεννηθείς με αυτό, για να το θεωρείς δεδομένο. Την ευτυχία πάντως που μπορείς να πάρεις, από τον έρωτα, την αγάπη, ακόμα και την φιλία, δεν μπορεί να στην δόσει.
Όχι πως εγω το έχω,αλλά θέλει balance η ζωή. Πολύ προτιμότερο να έχεις μια τυπικη μινιμουμ άνεση που να μην σε απασχολεί τι θα φας το μεσημέρι και που θα κοιμηθείς το βράδυ, αλλά να είσαι φουλ συναισθηματικά, παρά να είσαι φορτωμενος με μύρια και εντελώς λύκος. Το να πας σε σούπερ μαρκετ ενηλίκων στην Ασία να φορτώσεις ότι τραβά η ψυχή σου ή να καταναλώνεις αβέρτα υλικά αγαθά, είναι ίσως καλή φάση για ένα μικρό διάστημα,αλλά το πρόβλημα δεν το λύνουν,εκτός αν είσαι από πέτρα.
Από τα χέρια μου πέρασε όταν ήμουν νέος χρήμα, που ήρθε άκοπα(τι κρίμα τα νιάτα, να χαραμίζονται στα νιάτα). Το έκανα γιάχμα βλακωδώς, Ήταν ωραία η ανεμελιά που μου πρέσφερε,αλλά από τα λοιπά δεν έμεινε και κάτι,μόνο που κολλάς σε μια κατάσταση και δεν παίρνεις σοβαρή ικανοποίηση από τίποτα.
Κόσμο που είναι φορτωμενος, γνωρίζω πολύ. Δεν με έχω πιάσει ποτέ να ζηλεύω κανέναν, ούτε μπήκα σε τριπ ανταγωνισμού με αυτούς, δεν μου έδωσαν και το περιθώριο βέβαια, αφού άλλος πλακώνεται στα Ζαναξ για να βγάλει την μέρα, άλλος είναι αναιμική προσωπικότητα και όλοι τον βλέπουν σαν τσέπη, άλλος κουβαλάεί ένα κάρο εθισμούς και αποφεύγει ακόμα και την μάνα του , όπως και κάθε γυναίκα που δεν φέρει σαφή τιμοκατάλογο, μια και κάηκε πολλές φορές. Τους μόνους ανθρώπους που θαύμασα, είναι δυο περιπτώσεις, για τον ανιδιοτελή και ανεξίκακο χαρακτήρα τους. Θα μου άρεσε να είμαι τόσο γαλήνιος, αν και δεν είμαι σίγουρος αν θα ήθελα να είμαι τόσο απλοικός.
Τα γράφω γιατί μάλλον είσαι πιτσιρικάς και μπορεί τώρα να σου φαίνονται μαλακίες,πιθανόν και να είναι, ο καθένας διδάσκεται από την ζωή του, αλλά έχε τα ως μια πιθανότητα στο πίσω μέρος του μυαλόύ σου για να μην φας τον χρόνο που έχεις στην γη μονοθεματικα.
Τέλος μην φτιάχνεσαι να την σπας τόσο στους άλλους. Αν κάποιος παίρνει το ίδιο φτιάξιμο με ένα κερί που κοστίζει μισο ευρώ,όσο εσύ με γούστα αξίας 5 χιλιάδων, δες το σαν εναλλακτικό λαιφσταιλ. Και η ψευδαίσθηση μια μορφή πραγματικότητας είναι, ένας λόγος παραπάνω όταν την αλήθεια με σιγουριά δεν την ξέρει κανένας.