Θαύμα !

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

bluerose

Re: Θαύμα !

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose » 28 Ιουν 2018, 13:14

YouOnlyLiveOnce έγραψε:
28 Ιουν 2018, 12:53
Gherschaagk έγραψε:
28 Ιουν 2018, 12:46

δεν είναι η πίστη στον Θεό που κάνει το θαύμα. είναι η έλλειψη πίστης στον εαυτό του που δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να γίνει το θαύμα.
Αυτο ακριβως πιστευω και εγω!
Απλα καποιοι συνηθισαν;εμαθαν; να πιστευουν σε κατι ανωτερο
οτι το καταφερνει αντι για αυτους.

Ε ναι...Εδω μου τα χαλασες :P

Συν Αθηνα και χειρα κινει

bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose » 28 Ιουν 2018, 13:18

Gherschaagk έγραψε:
28 Ιουν 2018, 13:12
bluerose έγραψε:
28 Ιουν 2018, 13:10
Εντωμεταξύ λεω τη κατερινα που πηγαμε μαζι
Αντε να του πεις κι εσυ

Α...οχι εγω απο μονη μου

Δεν θελει δλ

Ε τι θα πεις. Αυτο που θα το σκεφτοσουν σιγα μη το σκεφτοσουν για το καπνισμα....πακετο σου ηρθε ...ευκαιρια πεστο.

Εεεε αλλη φορα

Ε τι να πω. Δεν ηθελε
τον shrike τον έπιασα, εσένα σε χάνω.

ποια Κατερίνα, τι να πει, σε ποιον να πει;
Δε πηγε η φιλη πλεον συγχωριανη να πει για το καπνισμα
Πηγαμε να προσκυνησουμε

Οταν εγινε αυτο με την αλλη κοπέλα..με το καπνισμα...λεω πες το

Και δεν ηθελε. Σου λεει...αμα το πω μπορει να γινει και σε μενα θαυμα και να το κοψω

Δεν ηθελε

bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose » 28 Ιουν 2018, 13:19

Οταν θα εφτανε η σειρα της δλ για να τη σταυρωσει να το ελεγε

Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk » 28 Ιουν 2018, 13:27

α.... οκ.... είναι που είμαστε σε διαφορά φάσης ή εγώ δεν σε πιάνω, όπως έπιασα τον shrike.... χμ, τι να πω;
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.

Άβαταρ μέλους
YouOnlyLiveOnce

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από YouOnlyLiveOnce » 28 Ιουν 2018, 13:27

bluerose έγραψε:
28 Ιουν 2018, 13:14
YouOnlyLiveOnce έγραψε:
28 Ιουν 2018, 12:53
Gherschaagk έγραψε:
28 Ιουν 2018, 12:46

δεν είναι η πίστη στον Θεό που κάνει το θαύμα. είναι η έλλειψη πίστης στον εαυτό του που δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να γίνει το θαύμα.
Αυτο ακριβως πιστευω και εγω!
Απλα καποιοι συνηθισαν;εμαθαν; να πιστευουν σε κατι ανωτερο
οτι το καταφερνει αντι για αυτους.

Ε ναι...Εδω μου τα χαλασες :P

Συν Αθηνα και χειρα κινει
Γιατι βρε; :P Μια διαπιστωση εκανα.
Καποιος θεωρει οτι με την πιστη στον εαυτο του μπορει να κανει ''τα παντα''
Αλλος θεωρει οτι χρειαζεται και η βοηθεια,πιστη και καποιου ανωτερου
απο αυτον! Δεν εχω προβλημα με κανενα απο τα 2.Καλο ειναι να μπορει καποιος να παρει δυναμη απο οπου νομιζει.

Άβαταρ μέλους
omg kai 3 lol

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από omg kai 3 lol » 28 Ιουν 2018, 13:29

bluerose έγραψε:
28 Ιουν 2018, 13:18

Και δεν ηθελε. Σου λεει...αμα το πω μπορει να γινει και σε μενα θαυμα και να το κοψω

Δεν ηθελε

δηλαδη εκτος απο το "θαυμα" για να κοψει το τσιγαρο κατα τα αλλα ολα καλα;

καταλαβαινω οτι η φιλη σου ειναι λιγο μαζοχα και θελει να βασανιζεται αλλα

πιστο να περιμενει στην ουρα και να μη θελει θαυμα πρωτη φορα ακουω.. αυτες τις ευκαιριες δεν τις αφηνουν να περνανε ετσι..
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος omg kai 3 lol την 28 Ιουν 2018, 13:31, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.

bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose » 28 Ιουν 2018, 13:30

shrike έγραψε:
28 Ιουν 2018, 12:00

Είναι μεγάλη κουβέντα πάντως, το αν γίνονται ή όχι θαύματα.

Προσωπική μου άποψη; Όλα αυτά είναι χόκους-πόκους, που όταν αφορούν την "δική μας" θρησκεία είναι θαύματα, ενώ όταν τα βλέπουμε "στους άλλους" είναι απάτες/πράματα του διαβόλου/κοροϊδία κλπ. Το δε φαινόμενο πιστοί μιας θρησκείας που είναι τόοοοσο εναντίον της ειδωλολατρείας να λατρεύουν αντικείμενα όπως ξύλα, ζώνες, κόκκαλα κλπ, πιστεύω ότι είναι ο ορισμός της υποκρισίας.

Από την άλλη βέβαια, όταν βλέπεις ότι κάποιος πιστεύει πολύ σε κάτι και αυτό του προσφέρει... κάτι, δεν το θεωρείς θαύμα;
Προσωπικά, αυτό νομίζω ότι είναι όντως ένα είδος θαύματος. Το γεγονός δηλαδή, ότι κάποιοι ανακαλύπτουν "θαύματα" ακόμα κι εκεί που (εγώ λέω ότι) δεν υπάρχουν, αλλά φαίνεται αυτό να λειτουργεί θετικά για τους ίδιους. Από τη στιγμή μάλιστα που αυτό τους γεμίζει και νιώθουν ότι έχει γίνει το θαύμα που περιμένανε... γιατί όχι; Το αποτέλεσμα δεν είναι που μετράει;

Ενας παπάς εδω;;; Που ξερει απο Καινη διαθηκη;;;

Στα πεταχτα που διαβαζω...καπου μεσα λεει: Σ όσους θα δωσω το χάρισμα θα μπορει και το ιματιο τους κι οτι εχει σχεση μ αυτους που δινω το χαρισμα..να κάνει θαυμα

Και πολύ καλυτερα το γραφει...αλλα που να θυμαμε που ακριβως το διαβασα μεσα στη Καινη

Σχεδον σ ολες τις εικόνες ο Χριστος ειναι με τη διαθηκη
Μας αφησε τους λογους του ως διαθηκη
Για οσους θελουν να ειναι κοντα αυτο ειναι νομος. Οτι λεει εκει και κσποια που τα εξηγησαν μετεπειτα οι Πατερες. Πχ μεσω αυτων στη καινη...μίλαγε κι ο Παισιος

Αν φυγει για τα κυπαρρισια ενας πλουσιος συγγενής τρεχουμε να ανοιξουμε τη διαθήκη

Εδω ο Χριστος μας την αφησε κι ουτε την ανοιγουμε

Για αυτο δε ξερω που ειναι αυτο το κομματι το συγκεκριμενο

Ενας παπάς μια καλογραια;;; Ενας θεολόγος;;;Τιποτα;;

Που να το ψαχνω να σας το δειξω

Περσυ το διαβασα

bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose » 28 Ιουν 2018, 13:33

omg kai 3 lol έγραψε:
28 Ιουν 2018, 13:29
bluerose έγραψε:
28 Ιουν 2018, 13:18

Δεν ηθελε

δηλαδη εκτος απο το "θαυμα" για να κοψει το τσιγαρο κατα τα αλλα ολα καλα;

πιστο να περιμενει στην ουρα και να μη θελει θαυμα πρωτη φορα ακουω..
Πας απο αγαπη....απο φοβο..απο σεβασμο...για ευχαριστία που εχεις δει μικρά θαυματα
Πας για αλλους που δε μπορουν κι ουτο κεθεξις

Άβαταρ μέλους
Ιωάννης Ειρηναίος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ιωάννης Ειρηναίος » 28 Ιουν 2018, 13:47

bluerose έγραψε:
28 Ιουν 2018, 13:30

Ενας παπάς εδω;;; Που ξερει απο Καινη διαθηκη;;;...

...

Περσυ το διαβασα
χαχαχα
Ο παλαιός των ημερών...

Άβαταρ μέλους
Υπερκουλτουριάρης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Υπερκουλτουριάρης » 28 Ιουν 2018, 13:49

Ιωάννης Ειρηναίος έγραψε:
28 Ιουν 2018, 12:51

Μια χαρά ζωή σου δίνει. Παθαίνεις μια βαριά αρρώστια και χρειάζεσαι ΧΡΗΜΑΤΑ για την εγχείριση. Όλα τα κάνεις με το χρήμα αρκεί να κάνεις χρηστή διαχείριση. Αν πας και τα φας στο καζίνο, αυτό δε θεωρείται χρηστή διαχείριση αλλά σπατάλη.

Ακόμα και η ευθανασία χρήματα θέλει. Ούτε να πεθάνεις τσάμπα δεν μπορείς :lol::lol::lol:
Με το χρήμα κάνεις πολλά και ομορφαίνεις την ζωή σου, ειδικά αν δεν γεννηθείς με αυτό, για να το θεωρείς δεδομένο. Την ευτυχία πάντως που μπορείς να πάρεις, από τον έρωτα, την αγάπη, ακόμα και την φιλία, δεν μπορεί να στην δόσει.
Όχι πως εγω το έχω,αλλά θέλει balance η ζωή. Πολύ προτιμότερο να έχεις μια τυπικη μινιμουμ άνεση που να μην σε απασχολεί τι θα φας το μεσημέρι και που θα κοιμηθείς το βράδυ, αλλά να είσαι φουλ συναισθηματικά, παρά να είσαι φορτωμενος με μύρια και εντελώς λύκος. Το να πας σε σούπερ μαρκετ ενηλίκων στην Ασία να φορτώσεις ότι τραβά η ψυχή σου ή να καταναλώνεις αβέρτα υλικά αγαθά, είναι ίσως καλή φάση για ένα μικρό διάστημα,αλλά το πρόβλημα δεν το λύνουν,εκτός αν είσαι από πέτρα.
Από τα χέρια μου πέρασε όταν ήμουν νέος χρήμα, που ήρθε άκοπα(τι κρίμα τα νιάτα, να χαραμίζονται στα νιάτα). Το έκανα γιάχμα βλακωδώς, Ήταν ωραία η ανεμελιά που μου πρέσφερε,αλλά από τα λοιπά δεν έμεινε και κάτι,μόνο που κολλάς σε μια κατάσταση και δεν παίρνεις σοβαρή ικανοποίηση από τίποτα.
Κόσμο που είναι φορτωμενος, γνωρίζω πολύ. Δεν με έχω πιάσει ποτέ να ζηλεύω κανέναν, ούτε μπήκα σε τριπ ανταγωνισμού με αυτούς, δεν μου έδωσαν και το περιθώριο βέβαια, αφού άλλος πλακώνεται στα Ζαναξ για να βγάλει την μέρα, άλλος είναι αναιμική προσωπικότητα και όλοι τον βλέπουν σαν τσέπη, άλλος κουβαλάεί ένα κάρο εθισμούς και αποφεύγει ακόμα και την μάνα του , όπως και κάθε γυναίκα που δεν φέρει σαφή τιμοκατάλογο, μια και κάηκε πολλές φορές. Τους μόνους ανθρώπους που θαύμασα, είναι δυο περιπτώσεις, για τον ανιδιοτελή και ανεξίκακο χαρακτήρα τους. Θα μου άρεσε να είμαι τόσο γαλήνιος, αν και δεν είμαι σίγουρος αν θα ήθελα να είμαι τόσο απλοικός.
Τα γράφω γιατί μάλλον είσαι πιτσιρικάς και μπορεί τώρα να σου φαίνονται μαλακίες,πιθανόν και να είναι, ο καθένας διδάσκεται από την ζωή του, αλλά έχε τα ως μια πιθανότητα στο πίσω μέρος του μυαλόύ σου για να μην φας τον χρόνο που έχεις στην γη μονοθεματικα.
Τέλος μην φτιάχνεσαι να την σπας τόσο στους άλλους. Αν κάποιος παίρνει το ίδιο φτιάξιμο με ένα κερί που κοστίζει μισο ευρώ,όσο εσύ με γούστα αξίας 5 χιλιάδων, δες το σαν εναλλακτικό λαιφσταιλ. Και η ψευδαίσθηση μια μορφή πραγματικότητας είναι, ένας λόγος παραπάνω όταν την αλήθεια με σιγουριά δεν την ξέρει κανένας.

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα » 28 Ιουν 2018, 13:56

bluerose έγραψε:
28 Ιουν 2018, 13:30
shrike έγραψε:
28 Ιουν 2018, 12:00

Είναι μεγάλη κουβέντα πάντως, το αν γίνονται ή όχι θαύματα.

Προσωπική μου άποψη; Όλα αυτά είναι χόκους-πόκους, που όταν αφορούν την "δική μας" θρησκεία είναι θαύματα, ενώ όταν τα βλέπουμε "στους άλλους" είναι απάτες/πράματα του διαβόλου/κοροϊδία κλπ. Το δε φαινόμενο πιστοί μιας θρησκείας που είναι τόοοοσο εναντίον της ειδωλολατρείας να λατρεύουν αντικείμενα όπως ξύλα, ζώνες, κόκκαλα κλπ, πιστεύω ότι είναι ο ορισμός της υποκρισίας.

Από την άλλη βέβαια, όταν βλέπεις ότι κάποιος πιστεύει πολύ σε κάτι και αυτό του προσφέρει... κάτι, δεν το θεωρείς θαύμα;
Προσωπικά, αυτό νομίζω ότι είναι όντως ένα είδος θαύματος. Το γεγονός δηλαδή, ότι κάποιοι ανακαλύπτουν "θαύματα" ακόμα κι εκεί που (εγώ λέω ότι) δεν υπάρχουν, αλλά φαίνεται αυτό να λειτουργεί θετικά για τους ίδιους. Από τη στιγμή μάλιστα που αυτό τους γεμίζει και νιώθουν ότι έχει γίνει το θαύμα που περιμένανε... γιατί όχι; Το αποτέλεσμα δεν είναι που μετράει;

Ενας παπάς εδω;;; Που ξερει απο Καινη διαθηκη;;;

Στα πεταχτα που διαβαζω...καπου μεσα λεει: Σ όσους θα δωσω το χάρισμα θα μπορει και το ιματιο τους κι οτι εχει σχεση μ αυτους που δινω το χαρισμα..να κάνει θαυμα

Και πολύ καλυτερα το γραφει...αλλα που να θυμαμε που ακριβως το διαβασα μεσα στη Καινη

Σχεδον σ ολες τις εικόνες ο Χριστος ειναι με τη διαθηκη
Μας αφησε τους λογους του ως διαθηκη
Για οσους θελουν να ειναι κοντα αυτο ειναι νομος. Οτι λεει εκει και κσποια που τα εξηγησαν μετεπειτα οι Πατερες. Πχ μεσω αυτων στη καινη...μίλαγε κι ο Παισιος

Αν φυγει για τα κυπαρρισια ενας πλουσιος συγγενής τρεχουμε να ανοιξουμε τη διαθήκη

Εδω ο Χριστος μας την αφησε κι ουτε την ανοιγουμε

Για αυτο δε ξερω που ειναι αυτο το κομματι το συγκεκριμενο

Περσυ το διαβασα
Αυτά που αναφέρειο shrike περι ειδωλολατρίας είναι χιλιοαπαντημένα και για όποιον πραγματικά ενδιαφέρεται, ευκολότατα πλέον να βρει τις θεολογικές (δεν λέμε τώρα για τις εμπειρικές) απαντήσεις.
ΓΙα όποιον ενδιαφέρεται είπαμε.

Εδώ γίνεται ρεκόρ τρολαρίσματος για την Πίστη και τις μαρτυρίες συγκεκριμένων ανθρώπων (εμένα χέσε μου, βλέπετε την Μπλου, άλλο αν η Μπλου είναι καλοπροαίρετο άτομομ) από χάσκες (ναι, πρέπει να είσαι χάσκας φίλε ή να τραβάς τρελά ζόρια με την πάρτη σου για να φθάνεις στο σημείο να κάνεις σαν εγκεφαλικά πειραγμένο σε νήματα θρησκειολογίας. κι ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα εσύ που τρολάρεις με το "γάντι"...) και απλά ο συντονισμός τονμπαίζει, το προβλημά τους μετά ήταν ο Γιαννόπουλος και το... πρόβλημα της ηθικής του παρουσίας στον χώρο..

Εντάξει, σε αυτήν την κοινωνία ζούμε το ξέρω αλλά δεν πιστεύω να σας ξινίζει να σας τα χώνουν κι όλας καποιοι για τα καραγκιοζιλίκια, ναι?

Δεν ξέρω, είναι πολιτικά ορθόν να γίνει καμια δίωξη ποινική για συγκεκριμένα γραπτά? Ας μας πουν οι προγκρεσιβικοί :lol:
...δι᾿ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι...

Άβαταρ μέλους
Ιωάννης Ειρηναίος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ιωάννης Ειρηναίος » 28 Ιουν 2018, 14:01

Υπερκουλτουριάρης έγραψε:
28 Ιουν 2018, 13:49
Με το χρήμα κάνεις πολλά και ομορφαίνεις την ζωή σου, ειδικά αν δεν γεννηθείς με αυτό, για να το θεωρείς δεδομένο. Την ευτυχία πάντως που μπορείς να πάρεις, από τον έρωτα, την αγάπη, ακόμα και την φιλία, δεν μπορεί να στην δόσει
Εκτός αν δεν έχει ζήσει κάποιος αυτά και τον νοιάζει μόνο το χρήμα.
Όχι πως εγω το έχω,αλλά θέλει balance η ζωή. Πολύ προτιμότερο να έχεις μια τυπικη μινιμουμ άνεση που να μην σε απασχολεί τι θα φας το μεσημέρι και που θα κοιμηθείς το βράδυ, αλλά να είσαι φουλ συναισθηματικά, παρά να είσαι φορτωμενος με μύρια και εντελώς λύκος.
Μα το να κερδίσεις το τζόκερ και να κάνεις χρηστή διαχείριση αυτό σημαίνει. Έχεις λύσει το οικονομικό σου πρόβλημα και ζεις ανέμελα και άνετα τη ζωή.
Από τα χέρια μου πέρασε όταν ήμουν νέος χρήμα, που ήρθε άκοπα(τι κρίμα τα νιάτα, να χαραμίζονται στα νιάτα). Το έκανα γιάχμα βλακωδώς, Ήταν ωραία η ανεμελιά που μου πρέσφερε,αλλά από τα λοιπά δεν έμεινε και κάτι,μόνο που κολλάς σε μια κατάσταση και δεν παίρνεις σοβαρή ικανοποίηση από τίποτα.
Εσύ ξέρεις, εσύ έζησες με πολύ χρήμα, όχι εγώ.
Κόσμο που είναι φορτωμενος, γνωρίζω πολύ. Δεν με έχω πιάσει ποτέ να ζηλεύω κανέναν, ούτε μπήκα σε τριπ ανταγωνισμού με αυτούς, δεν μου έδωσαν και το περιθώριο βέβαια, αφού άλλος πλακώνεται στα Ζαναξ για να βγάλει την μέρα, άλλος είναι αναιμική προσωπικότητα και όλοι τον βλέπουν σαν τσέπη, άλλος κουβαλάεί ένα κάρο εθισμούς και αποφεύγει ακόμα και την μάνα του , όπως και κάθε γυναίκα που δεν φέρει σαφή τιμοκατάλογο, μια και κάηκε πολλές φορές. Τους μόνους ανθρώπους που θαύμασα, είναι δυο περιπτώσεις, για τον ανιδιοτελή και ανεξίκακο χαρακτήρα τους. Θα μου άρεσε να είμαι τόσο γαλήνιος, αν και δεν είμαι σίγουρος αν θα ήθελα να είμαι τόσο απλοικός.
Εξήγησέ μου πως γίνεται και συνέχεια το χρήμα το έχουν όλο λάθος άνθρωποι. Γιατί το δίνει όλο εκεί ο Θεός ή η τύχη ή σε ό,τι πιστεύεις;; Γιατί εγώ να δουλεύω για 300-400 ευρώ και ο κάθε καραγκιόζης να έχει άπλετο χρήμα;;
Τα γράφω γιατί μάλλον είσαι πιτσιρικάς και μπορεί τώρα να σου φαίνονται μαλακίες,πιθανόν και να είναι, ο καθένας διδάσκεται από την ζωή του, αλλά έχε τα ως μια πιθανότητα στο πίσω μέρος του μυαλόύ σου για να μην φας τον χρόνο που έχεις στην γη μονοθεματικα.
Δεν δίνω καμία σημασία στη ζωή. Η κοινωνική ανισότητα, η αδικία και το κακό στον κόσμο με έχουν διδάξει.
Τέλος μην φτιάχνεσαι να την σπας τόσο στους άλλους. Αν κάποιος παίρνει το ίδιο φτιάξιμο με ένα κερί που κοστίζει μισο ευρώ,όσο εσύ με γούστα αξίας 5 χιλιάδων, δες το σαν εναλλακτικό λαιφσταιλ. Και η ψευδαίσθηση μια μορφή πραγματικότητας είναι, ένας λόγος παραπάνω όταν την αλήθεια με σιγουριά δεν την ξέρει κανένας.
Δεν φτιάχνομαι να την σπάω στους άλλους.
Ο παλαιός των ημερών...

stergiosbik

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stergiosbik » 28 Ιουν 2018, 14:12

Η λογικη του Ειρηναιου ειναι οτι αφου δεν γινεται το θαυμα να κερδισει το Τζοκερ τοτε δεν υπαρχει Θεος.

Άβαταρ μέλους
YouOnlyLiveOnce

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από YouOnlyLiveOnce » 28 Ιουν 2018, 14:15

Αν ενοχλησε το θεμα τοσο πολυ την Σουβλιτσα κλειδωστε το η διαγραψτε το.
Πραγματικα δεν εχω κανενα προβλημα αληθεια.
Μονο να μην ξανα δημιουργηθει θεμα στο φορουμ και στον συντονισμο.

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα » 28 Ιουν 2018, 14:16

YouOnlyLiveOnce έγραψε:
28 Ιουν 2018, 14:15
Αν ενοχλησε το θεμα τοσο πολυ την Σουβλιτσα κλειδωστε το η διαγραψτε το.
Πραγματικα δεν εχω κανενα προβλημα αληθεια.
Μονο να μην ξανα δημιουργηθει θεμα στο φορουμ και στον συντονισμο.
Σώπα ρε! :lol:
...δι᾿ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι...

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών