Θαύμα !

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Re: Θαύμα !

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk » 30 Ιουν 2018, 01:45

Σουβλίτσα έγραψε:
30 Ιουν 2018, 01:44
Eσύ φταις, εσύ με μπερδεύεις

Τεσπα, κάκαλα χάρτινα, έχεις? :P
σουβλίτσα είσαι τρολλίτσα.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα » 30 Ιουν 2018, 01:47

Σε αντίθεση με το 99% των χρηστών, είμαι καλοκάγαθη τρολλίτσα
...δι᾿ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι...

Άβαταρ μέλους
nik_killthemall

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nik_killthemall » 30 Ιουν 2018, 01:55

Δεν μίλησα πουθενα για ενδεδειγμένη μέθοδο της εκκλησίας, και ως εκ τούτου δεν βλέπω κανέναν λόγο να αντιπαρατεθώ με τον ψεύτικο αντίλογο που επινοείς και μου αποδίδεις.

Για συγκεκριμένη τακτική της Εκκλησίας μίλησε ο jpap (άρα ο ψεύτικος αντίλογος που μου φορτώνεις πάει σε αυτόν και αυτός βαρύνεται με την ενδεδειγμένη μέθοδο που καταλογίζεις).
Βασικά μπορεί να μην το καταλαβαίνεις, αλλά σε όσα γράφεις αδειάζεις τον jpap :smt005: αν κάποιος δεν έχει τη νοημοσύνη να καταλάβει πως "τα οποία αφορούν σε θεραπείες ανθρώπων και όχι σε δάκρυσμα κτλ εικόνας κτλ, το οποίο αν έχεις την στοιχειώδη νοημοσύνη δεν εξετάζεται με τον ίδιο τρόπο και σε ίδια χρονική διάρκεια με αυτό του άλλου παραδείγματος που εξετάσαμε " όπως γράφεις, τότε αυτός είναι ο jpap που σε ερώτηση για το πως θα εξακριβωθεί το θαύμα με το παιδάκι απάντησε με τη τακτική της εκκλησίας για το θαύμα με δακρύσματα και μυξούλες ... η αιτίασή σου και το θίξιμο της νοημοσύνης βαρύνει τον jpap, ζήτα του να σου απαντήσει παραυτα.

Εγώ το μόνο που απέδειξα με στοιχεία είναι πως η τακτική της εκκλησίας για την οποία μίλησε ο jpap, 1) ΔΕΝ είναι ΚΑΘΟΛΟΥ συγκεκριμένη και ίδια για ΟΛΑ τα θαύματα, όπως ισχυρίστηκε ο jpap 2) ΔΕΝ γίνεται πάντα ΠΡΑΞΗ λόγω ενδοχριστιανικών διαμαχων, πράγμα που απέκρυψε ο ο jpap ! Επ αυτών όπως βλέπω δεν διαθέτεις αντίλογο.

Τέλος ας δούμε τον σκεπτικισμό σου για το εν λόγω θαύμα σ'υμφωνα με αυτό που λες "Σκεπτικισμό για συγκεκριμένα θαύματα ναι" :
Σουβλίτσα έγραψε:
27 Ιουν 2018, 18:20
Τα ρεζίλια που κοροιδεύουν το Τίμιο Ξύλο και αυτό που συνέβη στο παιδάκι που στο τέλος κλαίει -εαν το πρόσεξε κανείς στα αλήθεια-είναι τα γνωστά ρεζίλια, οκ.

Επομένως : ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ συγκεκριμένη και ΙΔΙΑ τακτική εξακρίβωσης ΟΛΩΝ των θαυμάτων . -
jey_pap έγραψε:
30 Ιουν 2018, 01:16
Δε με διαβάζετε:
όταν κάποιοι που γνωρίζουν καλά κάτι ύποπτο σχετικά με τη «θεραπεία» και υποβάλλουν έγγραφες ενστάσεις και παράπονα (επώνυμα) στην Εκκλησία για περίπτωση εξαπάτησης, τότε έχει η Εκκλησία σπουδαίο λόγο κοινητοποίησης «μηχανισμού».
Δεν ξέρω αν το αντιλαμβάνεσαι αλλά αυτό σημαίνει πως ΔΕΝ ελέγχονται όλα τα θαύματα, αλλά μόνο αυτά για τα οποία κάποιοι (ποιοι είναι αυτοί οι κάποιοι ? είναι κάποιο επίσημο, πιστοποιημένο, εκπαιδευμένο και καταρτισμένο όργανο της εκκλησίας ή είναι ξέρω γω η σουβλίτσα ? ) υποβάλλουν ένσταση ενάντια στο υποψήφιο θαύμα ! Το αν κάτι λοιπόν ληφθεί ως θαύμα θα το προ-αποφασίσουν οι "κάποιοι" και όχι η έρευνα !

ΑΡΑ ΣΕ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ jpap ?
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nik_killthemall την 30 Ιουν 2018, 02:17, έχει επεξεργασθεί 5 φορές συνολικά.
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα » 30 Ιουν 2018, 01:57

Κάνε κομματάκια κομματάκια τις απαντήσεις σου και φερε και τα σημεια τα οποια ισχυριζεσαι οτι εχουν ως εχουν για να μπορεσω να σου απαντησω γιατι μαλλον μονο με αυτο το συστημα θα συνεννοηθουμε

Άβαταρ μέλους
nik_killthemall

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nik_killthemall » 30 Ιουν 2018, 02:00

Ναι οκ, θα φέρω και μια πατάτες όπως έρχομαι ... και ο τρόπος με τον οποίο απαντάς κι εσύ δεν με βολεύει αλλά δεν ξεκινάω να σου παραγγέλνω ... εκεί είναι διαβασέ τα. αν θέλεις απαντάς, αν όχι θα κάνω τη καρδιά μου πέτρα ...
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα » 30 Ιουν 2018, 02:03

Για όσο αφορά το δικό μου ποστάρισμα:
Τέλος ας δούμε τον σκεπτικισμό σου για το εν λόγω θαύμα σ'υμφωνα με αυτό που λες "Σκεπτικισμό για συγκεκριμένα θαύματα ναι" :
Σουβλίτσα έγραψε:
27 Ιουν 2018, 18:20
Τα ρεζίλια που κοροιδεύουν το Τίμιο Ξύλο και αυτό που συνέβη στο παιδάκι που στο τέλος κλαίει -εαν το πρόσεξε κανείς στα αλήθεια-είναι τα γνωστά ρεζίλια, οκ.
Μιλάω για το Τίμιο Ξύλο (το οποίο ως Χριστιανή αποδέχομαι και ως Σταυρό Αγιασμένο του Χριστού και ως Σταυρό Αγιασμένο αντικείμενο που δύναται να υπάρχει μέχρι τις ημέρες μας).
Επίσης μιλάω για ένα γεγονός με ενα ΠΑΙΔΙ στο οποίο συμβαίνει κάτι εξαιρετικό εκείνη την στιγμή το οποίο του προκαλεί μεγάλη συγκίνηση και κλάμα.

Απευθύνομαι σε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ, αν δεις ΠΟΤΕ έκανα το ποστ θα παρατηρήσεις οτι έχουν περάσει πολλά ποστ από το αρχικό της νηματοθέτριας, δεν έχω γράψει ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ και οταν φθάνω να σχολιάσω σχολιάζω αυτό ακριβώς:
οτι έχουν μπει οι γνωστοί θρασύδειλοι και γενικότερα και όχι απλώς ειδικότερα από τη μία υβρίζουν (πρόσεξε γενικότερα τα σχόλια και το πνεύμα των σχολίων) τον Τίμιο Σταυρό από την άλλη χλευάζουν και χαχανίζουν για ένα περιστατικό, με ένα παιδί που κλαίει, για το οποίο ΟΙ ΙΔΙΟΙ δεν είναι σε θέση να δώσουν ΚΑΜΙΑ ΣΑΦΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.

Νομίζω οτι έχω γίνει εξτρα καταονητή μέχρι εδώ.

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 30 Ιουν 2018, 02:05

Σουβλίτσα έγραψε:
30 Ιουν 2018, 01:36
¨Ηρθε και ο έτερος Καππαδόκης τώρα, μάλιστα

Για πες μας συσέξιε, τί τον έκανε τον... χρυσό που μάζεψε ο Παύλος?
Ο Πέτρος, αναγνώριζε τον Παύλο στον κύκλο των Αποστόλων?
Είναι αρκετά γνωστά αυτά, όσον αφορά τους Πέτρους ήταν λογοπαίγνιον.
(:
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα » 30 Ιουν 2018, 02:06

Πατάτες να μην φέρεις, έφαγα μόλις, ήλπιζα να με ξεκουράσεις από τα πολύλογα και περίτεχνα ποσταρίσματά σου αλλά αφού σε κουράζει θα κάνω εγώ τα μάτια μου πέτρα και θα απαντήσω (ελπίζω απόψε)

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα » 30 Ιουν 2018, 02:13

sys3x έγραψε:
30 Ιουν 2018, 02:05
Σουβλίτσα έγραψε:

(:
Τί να σου πω, εγώ θελω να μάθω τί απόγινε ο χρυσός, εσύ δεν μου λες, ποιός θα μου ανοίξει τα μάτια της πτωχής?

Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk » 30 Ιουν 2018, 02:16

Σουβλίτσα έγραψε:
30 Ιουν 2018, 02:03
......με ένα παιδί που κλαίει, για το οποίο ΟΙ ΙΔΙΟΙ δεν είναι σε θέση να δώσουν ΚΑΜΙΑ ΣΑΦΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.

το παιδί είναι εύκολο θύμα. τελεί υπό πίεση, έχει πείστει πως αν δεν το βοηθήσει μια υπέρτατη δύναμη, θα μείνει για πάντα κουλαμένο άσχετα αν πατάει γερά τα πόδια κάτω, όπως φαίνεται στο βίντεο. δεν είναι θαύμα ν' αφήσεις τα δεκανίκια όταν δεν τα χρειάζεσαι.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα » 30 Ιουν 2018, 02:23

nik_killthemall έγραψε:
30 Ιουν 2018, 01:55
Δεν μίλησα πουθενα για ενδεδειγμένη μέθοδο της εκκλησίας, και ως εκ τούτου δεν βλέπω κανέναν λόγο να αντιπαρατεθώ με τον ψεύτικο αντίλογο που επινοείς και μου αποδίδεις.

Για συγκεκριμένη τακτική της Εκκλησίας μίλησε ο jpap (άρα ο ψεύτικος αντίλογος που μου φορτώνεις πάει σε αυτόν και αυτός βαρύνεται με την ενδεδειγμένη μέθοδο που καταλογίζεις).
Βασικά μπορεί να μην το καταλαβαίνεις, αλλά σε όσα γράφεις αδειάζεις τον jpap :smt005: αν κάποιος δεν έχει τη νοημοσύνη να καταλάβει πως "τα οποία αφορούν σε θεραπείες ανθρώπων και όχι σε δάκρυσμα κτλ εικόνας κτλ, το οποίο αν έχεις την στοιχειώδη νοημοσύνη δεν εξετάζεται με τον ίδιο τρόπο και σε ίδια χρονική διάρκεια με αυτό του άλλου παραδείγματος που εξετάσαμε " όπως γράφεις, τότε αυτός είναι ο jpap που σε ερώτηση για το πως θα εξακριβωθεί το θαύμα με το παιδάκι απάντησε με τη τακτική της εκκλησίας για το θαύμα με δακρύσματα και μυξούλες ... η αιτίασή σου και το θίξιμο της νοημοσύνης βαρύνει τον jpap, ζήτα του να σου απαντήσει παραυτα.

Εγώ το μόνο που απέδειξα με στοιχεία είναι πως η τακτική της εκκλησίας για την οποία μίλησε ο jpap, ΔΕΝ είναι ΚΑΘΟΛΟΥ συγκεκριμένη και ίδια για ΟΛΑ τα θαύματα, όπως ισχυρίστηκε ο jpap ! Επ αυτού όπως βλέπω δεν διαθέτεις αντίλογο.

Επομένως : ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ συγκεκριμένη και ΙΔΙΑ τακτική εξακρίβωσης ΟΛΩΝ των θαυμάτων . -
jey_pap έγραψε:
30 Ιουν 2018, 01:16
Δε με διαβάζετε:
όταν κάποιοι που γνωρίζουν καλά κάτι ύποπτο σχετικά με τη «θεραπεία» και υποβάλλουν έγγραφες ενστάσεις και παράπονα (επώνυμα) στην Εκκλησία για περίπτωση εξαπάτησης, τότε έχει η Εκκλησία σπουδαίο λόγο κοινητοποίησης «μηχανισμού».
Δεν ξέρω αν το αντιλαμβάνεσαι αλλά αυτό σημαίνει πως ΔΕΝ ελέγχονται όλα τα θαύματα, αλλά μόνο αυτά για τα οποία κάποιοι (ποιοι είναι αυτοί οι κάποιοι ? είναι κάποιο επίσημο, πιστοποιημένο, εκπαιδευμένο και καταρτισμένο όργανο της εκκλησίας ή είναι ξέρω γω η σουβλίτσα ? ) υποβάλλουν ένσταση ενάντια στο υποψήφιο θαύμα ! Το αν κάτι λοιπόν ληφθεί ως θαύμα θα το προ-αποφασίσουν οι "κάποιοι" και όχι η έρευνα !

ΑΡΑ ΣΕ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ?
Απορώ αν με τις σοφιστείες αυτές που γράφεις καταφέρνεις να πείσεις και κανεναν

Πού γράφει ο jpap αυτά που ισχυρίζεσαι εσύ?

ο συγκεκριμένος χρήστης, πολύ τίμια, αναφέρει πως το οποιοδήποτε φερόμενο ως θαύμα εξετάζεται ή αν θες ελέγχεται από την Εκκλησία για την εγκυρότητά του, πρωτίστως θα σου συμπληρώσω εγώ για να διαφυλάξει την Πίστη και τους πιστούς από πλάνες, από ίντριγκες, από απάτες από ό,τι θες.
Και πολύ τίμια σου δίνει παράδειγμα πώς έχει ενεργήσει η Εκκλησία σε άλλη περίπτωση θαύματος ή "θαύματος".

Υπάρχει μια παλιά περίπτωση πάλι, το θυμάσαι βέβαια, με την γνωστή Αθανασία του Αιγάλεω.
Κι εκεί υπήρχε ισχυρισμός οτι γινόντουσαν θαύματα κτλ.

Ενήργησε εκεί η Εκκλησία?
Έχεις καμια απαίτηση η Εκκλησία σε ορισμένο κατα εσένα χρόνο να διενεργει προανακρισεις, ανακρισεις και σε συγκεκριμένο χρόνο για το ο,τιδήποτε να βγάζει συμπεράσματα? Έχεις πρόβλημα αντίληψης ή απλως πρόβλημα έκφρασης των σκέψεών σου?

Πιστεύεις οτι, παρα τις όποιες προσπάθειες που θα κάνει η Εκκλησία για οποιαδήποτε περίπτωση, θα έχεις αναφορά ιατροδικαστική στα χέρια σου με τον τρόπο που την ζητάς?

Πιστεύεις οτι η Εκκλησία μπορει να βρει όλους τους ανθρώπους οι οποίοι έχουν θεραπευθεί ή έχουν δηλώσει θεραπευμένοι κατα καιρούς και ιδιωτικώς σε συζητήσεις χωρίς να μαθευτεί στο Πανελλήνιο και να στους φέρεις στα πόδια σου να μαρτυρήσουν μήπως?

Πιστεύεις οτι γίνονται θαύματα θεραπείας στους ανθρώπους που μόνο εσύ τα γνωρίζεις ή τα ακούς?

Δεν ξέρω αν μου έχει ξεφύγει κάτι μέχρι εδώ, για να δούμε

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα » 30 Ιουν 2018, 02:25

Πού λοιπόν ισχυρίστηκε ο jpap οτι την ίδια τακτική που εφαρμόζουμε στην αιμορροούσα εικόνα εφαρμόζουμε και στο φαινόμενο της θεραπείας?????????????????/

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα » 30 Ιουν 2018, 02:27

Gherschaagk έγραψε:
30 Ιουν 2018, 02:16
Σουβλίτσα έγραψε:
30 Ιουν 2018, 02:03
......με ένα παιδί που κλαίει, για το οποίο ΟΙ ΙΔΙΟΙ δεν είναι σε θέση να δώσουν ΚΑΜΙΑ ΣΑΦΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.

το παιδί είναι εύκολο θύμα. τελεί υπό πίεση, έχει πείστει πως αν δεν το βοηθήσει μια υπέρτατη δύναμη, θα μείνει για πάντα κουλαμένο άσχετα αν πατάει γερά τα πόδια κάτω, όπως φαίνεται στο βίντεο. δεν είναι θαύμα ν' αφήσεις τα δεκανίκια όταν δεν τα χρειάζεσαι.
Αυτό είναι μια δική σου , σεβαστή και λογική εν πολλοίς κατα τα άλλα, ερμηνεία η οποία όμως δεν λαμβάνει υποψιν της πολλές παραμέτρους (δνε ξέρεις το ιστορικό του παιδιού, δεν ξέρεις από τί έπασχε, πόσο καιρό κτλ κτλ κτλ)

Αυτό όλο, βέβαια, δεν σου δίνει κανένα ηθικό δικαίωμα να ειρωνεύεσαι και να χλευάζεις

Άβαταρ μέλους
nik_killthemall

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nik_killthemall » 30 Ιουν 2018, 02:32

Πού λοιπόν ισχυρίστηκε ο jpap οτι την ίδια τακτική που εφαρμόζουμε στην αιμορροούσα εικόνα εφαρμόζουμε και στο φαινόμενο της θεραπείας?????????????????/
jey_pap έγραψε:
29 Ιουν 2018, 20:29
Ιωάννης Ειρηναίος έγραψε:
29 Ιουν 2018, 20:02
jey_pap έγραψε:
29 Ιουν 2018, 19:59
Πρέπει να περιμένουμε ειδικούς που θα αποφανθούν.
Εννοείς ότι το παιδί θα εξεταστεί από ιατρούς μετά το θαύμα; Τι ακριβώς εννοείς;
Aπ΄ όσα διαβάζω, τακτική της Εκκλησίας είναι να συστήνει επιτροπές για πιστοποίηση συμβάντων που κινουνται δυσδιάκριτα μεταξύ φυσικού και μεταφυσικού. Βλέπω κάπου ένα παράδειγμα: «Ο Μητροπολίτης κορίνθου υπογράμμισεπως το γεγονός αποτελεί αντικείμενο έρυνας από ειδικούς επιστήμονες ...» για υγρό που εκχέεται από το σώμα του Χριστού, από 25 Ιανουαρίου...» περισσότερα... http://fanpage.gr/%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE ... %8C%CF%81/
ο jpap θεωρεί δεδομένο πως το παιδί θα εξεταστεί ! (Ενώ ΔΕΝ θα εξεταστεί κρίνοντας απτο περσινό "θαύμα" που δεν εξετάστηκε ΠΟΤΕ) ! Επίσης ο jpap θεωρεί πως με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίστηκαν τα δάκρυα και οι μυξούλες (τακτική της Εκκλησίας είναι να συστήνει επιτροπές) θα αντιμετωπιστεί και το παραπληγικό παιδάκι ! Και τέλος ο jpap θεωρεί πως και το "θαύμα" με το παραπληγικό παιδάκι κινείται "δυσδιάκριτα μεταξύ φυσικού και μεταφυσικού" !

όλος ο αντίλογος σου βαρύνει τον jpap ! Όπως είπα τον jpap αδειάζεις κι ούτε καν που το καταλαβαίνεις !

Εγώ απλά ισχυρίστηκα ότι :

Η τακτική της εκκλησίας για την οποία μίλησε ο jpap,
1) ΔΕΝ είναι ΚΑΘΟΛΟΥ συγκεκριμένη και ίδια για ΟΛΑ τα θαύματα, όπως ισχυρίστηκε ο jpap και
2) ΔΕΝ γίνεται πάντα ΠΡΑΞΗ λόγω ενδοχριστιανικών διαμαχων, πράγμα που απέκρυψε ο ο jpap !

Επ αυτών ΔΕΝ διαθέτεις αντίλογο.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nik_killthemall την 30 Ιουν 2018, 02:43, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 30 Ιουν 2018, 02:33

Σουβλίτσα έγραψε:
30 Ιουν 2018, 02:13
sys3x έγραψε:
30 Ιουν 2018, 02:05
Σουβλίτσα έγραψε:

(:
Τί να σου πω, εγώ θελω να μάθω τί απόγινε ο χρυσός, εσύ δεν μου λες, ποιός θα μου ανοίξει τα μάτια της πτωχής?
Θρησκεία έγινε, το ποστ μου γιατί σβήστηκε; από θαύμα;
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών