Κουγκλ (ντούπλεξ) έη άη

Λογισμικό, λειτουργικά συστήματα, προγραμματισμός, hardware, δίκτυα, Internet
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Re: Κουγκλ (ντούπλεξ) έη άη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 30 Ιουν 2018, 02:41

Το ίδιο είναι, ρε συ. Όταν λέω ότι τα έχουν προγραμματίσει δεν εννοώ ότι έχουν πει «κάνε τώρα αυτό, μετά κάνε εκείνο».
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 30 Ιουν 2018, 02:43

hellegennes έγραψε:
30 Ιουν 2018, 02:41
Το ίδιο είναι, ρε συ. Όταν λέω ότι τα έχουν προγραμματίσει δεν εννοώ ότι έχουν πει «κάνε τώρα αυτό, μετά κάνε εκείνο».
Όχι δεν είναι το ίδιο, περίμενε ίσως βρω κάτι καλλίτερο να σου δώσω να καταλάβεις.

Λοιπόν, δεν μπορώ να βρω ένα πιο πρόσφατο αλλά πάρε αυτό προς το παρόν, έχει κι αυτό πολύ πλάκα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος sys3x την 30 Ιουν 2018, 02:50, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 30 Ιουν 2018, 02:49

Ρε, ξέρω πώς λειτουργεί ο πυρήνας του.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 30 Ιουν 2018, 02:59

hellegennes έγραψε:
30 Ιουν 2018, 02:49
μοιάζει να χάνεις την ιδέα πίσω από τα νευρωνικά δίκτυα, δεν είναι προγραμματισμός επιλογών πλέον, είναι συλλογή εμπειριών, όπως οι δικοί μας εγκέφαλοι, είναι μωρά ακόμα αλλά θα μεγαλώσουν μόνα τους :)

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 30 Ιουν 2018, 03:03

enaon έγραψε:
30 Ιουν 2018, 02:27
ST48410 έγραψε:
30 Ιουν 2018, 02:18
Θα υπέθετα ότι από άτομα που πάσχουν από ασθένειες πχ όγκους του εγκεφάλου ή εγκεφαλικά επεισόδια ή ατυχήματα που καταστρέφουν συγκεκριμένες περιοχές ότι υπάρχουν κάποια στοιχεία για το που "εδράζεται" η συνείδηση. Επίσης από την επίδραση φαρμάκων/ναρκωτικών κλπ.

Είμαστε σε τόσο βαθύ σκοτάδι;
δεν καταλαβαίνω αν κάνεις πλάκα στ, αλήθεια αρχίζει να μοιάζει με το αν υπάρχει Θεός η κουβέντα :)

τι εννοούμε παιδιά όταν λέμε συνείδηση;
Μάλλον ότι το σόφτγουερ που τρέχει μέσα μας μας επιτρέπει να έχουμε συνείδηση ότι έχουμε συνείδηση, το θέμα με τον θεούλη προκύπτει στην πορεία νομίζω, δηλαδή εφόσον έχεις ήδη συνειδητοποιήσει ότι υπάρχεις και έχεις συνείδηση αρχίζεις να αναρωτιέσαι αν κάποιος θεούλης ξέρω γω ή κάτι σε έχει φτιάξει, η πεποίθηση δημιουργείται στην συνέχεια είτε λόγω του φόβου ότι θα σταματήσεις να έχεις συνείδηση ότι υπάρχεις κάποια στιγμή είτε λόγω της συνειδητοποίσης της συμπαντικής αναπηρίας την οποία έχουμε κληρονομήσει.

.

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 30 Ιουν 2018, 03:05

enaon έγραψε:
30 Ιουν 2018, 02:59
hellegennes έγραψε:
μοιάζει να χάνεις την ιδέα πίσω από τα νευρωνικά δίκτυα, δεν είναι προγραμματισμός επιλογών πλέον, είναι συλλογή εμπειριών, όπως οι δικοί μας εγκέφαλοι, είναι μωρά ακόμα αλλά θα μεγαλώσουν μόνα τους :)
Ναι, σαν το γατάκι μου, έχει μάθει ήδη επίθεση, μόνο του.
(:

.

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 30 Ιουν 2018, 03:08

enaon έγραψε:
30 Ιουν 2018, 02:27
ST48410 έγραψε:
30 Ιουν 2018, 02:18
Θα υπέθετα ότι από άτομα που πάσχουν από ασθένειες πχ όγκους του εγκεφάλου ή εγκεφαλικά επεισόδια ή ατυχήματα που καταστρέφουν συγκεκριμένες περιοχές ότι υπάρχουν κάποια στοιχεία για το που "εδράζεται" η συνείδηση. Επίσης από την επίδραση φαρμάκων/ναρκωτικών κλπ.

Είμαστε σε τόσο βαθύ σκοτάδι;
δεν καταλαβαίνω αν κάνεις πλάκα στ, αλήθεια αρχίζει να μοιάζει με το αν υπάρχει Θεός η κουβέντα :)

τι εννοούμε παιδιά όταν λέμε συνείδηση;
Δεν κάνω πλάκα. Καταλαβαίνω ότι η έννοια είναι πολύ γενική και επιδέχεται ερμηνείες από διαφορετικές αφετηρίες (φιλοσοφικές, επιστημονικές κλπ) αλλά νόμιζα ότι όταν μιλάμε για "απώλεια συνείδησης" πχ σε κατάσταση ύπνου ή μέθης ότι μιλάμε για κάτι επιστημονικά προσδιορισμένο. Επίσης θεωρούσα ότι η αναπτυξιακή ψυχολογία και οι συναφείς κλάδοι έχουν μελετήσει τι είναι αυτό που δεν έχει αναπτύξει επαρκώς το βρέφος.
Μη δίνεις σημασία. Δεν γνωρίζω καθόλου το αντικείμενο.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 30 Ιουν 2018, 03:15

enaon έγραψε:
hellegennes έγραψε:
Δεν μίλησα για επιλογές. Είναι ο τρόπος που έχουν προγραμματίσει την συμπεριφορά του αλγόριθμου. Ο τρόπος που αναλύει τα δεδομένα το σύστημα. Ο δικός μας εγκέφαλος δουλεύει πολύ διαφορετικά από τον τρόπο που δουλεύει ένα εκπαιδευόμενο δίκτυο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 30 Ιουν 2018, 03:16

hellegennes έγραψε:
30 Ιουν 2018, 03:15
enaon έγραψε:
hellegennes έγραψε:
Δεν μίλησα για επιλογές. Είναι ο τρόπος που έχουν προγραμματίσει την συμπεριφορά του αλγόριθμου. Ο τρόπος που αναλύει τα δεδομένα το σύστημα. Ο δικός μας εγκέφαλος δουλεύει πολύ διαφορετικά από τον τρόπο που δουλεύει ένα εκπαιδευόμενο δίκτυο.
Οκ, το βρήκα, είναι μικρό, δες το.

.

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 30 Ιουν 2018, 03:29

hellegennes έγραψε:
enaon έγραψε:
hellegennes έγραψε:
Είναι διαφορετικός, απλά έτσι όπως φαίνεται το θέμα δεν είναι αν κάποτε καταφέρουμε να φτιάξουμε προγράμματα τα οποία θα φτιάξουνε μόνα τους προγράμματα τα οποία θα δουλεύουν όπως ή περίπου όπως δουλεύουν τα δικά μας νευρωνικά δίκτυα αλλά πότε. Όταν θα γίνει αυτό ο τρόπος που δουλεύουν οι δικοί μας εγκέφαλοι θα φαίνεται αστείος σε σχέση.

.

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 30 Ιουν 2018, 03:37

hellegennes έγραψε:
έχει αλλάξει αυτό χέλλη, ειναι νωρίς ακόμα αλλα έχει αλλάξει.
Artificial neural networks (ANNs) or connectionist systems are computing systems inspired by the biological neural networks that constitute animal brains. Such systems learn (progressively improve their ability) to do tasks by considering examples, generally without task-specific programming. For example, in image recognition, they might learn to identify images that contain cats by analyzing example images that have been manually labeled as "cat" or "no cat" and using the analytic results to identify cats in other images. They have found most use in applications difficult to express with a traditional computer algorithm using rule-based programming.
https://en.wikipedia.org/wiki/Deep_lear ... l_networks

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 30 Ιουν 2018, 04:07

sys3x έγραψε:
30 Ιουν 2018, 03:16
hellegennes έγραψε:
enaon έγραψε:

Τα είχαμε συζητήσει όλα αυτά κάποια στιγμή στο παλιό φόρουμ.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 30 Ιουν 2018, 04:09

hellegennes έγραψε:
30 Ιουν 2018, 04:07
sys3x έγραψε:
30 Ιουν 2018, 03:16
hellegennes έγραψε:

Τα είχαμε συζητήσει όλα αυτά κάποια στιγμή στο παλιό φόρουμ.
Και; που καταλήξαμε;

.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 30 Ιουν 2018, 04:20

enaon έγραψε:
30 Ιουν 2018, 03:37
hellegennes έγραψε:
έχει αλλάξει αυτό χέλλη, ειναι νωρίς ακόμα αλλα έχει αλλάξει.
Artificial neural networks (ANNs) or connectionist systems are computing systems inspired by the biological neural networks that constitute animal brains. Such systems learn (progressively improve their ability) to do tasks by considering examples, generally without task-specific programming. For example, in image recognition, they might learn to identify images that contain cats by analyzing example images that have been manually labeled as "cat" or "no cat" and using the analytic results to identify cats in other images. They have found most use in applications difficult to express with a traditional computer algorithm using rule-based programming.
https://en.wikipedia.org/wiki/Deep_lear ... l_networks
Ο τρόπος είναι διαφορετικός γιατί έχουμε DNA. Το DNA ορίζει τον τρόπο με τον οποίο μαθαίνουμε. Ο τρόπος αυτός διαφέρει π.χ. από τον άνθρωπο στην γάτα και διαφέρει αναλογικά με την απόσταση που έχουμε στο DNA μας. Ο εγκέφαλός μας είναι προ-προγραμματισμένος να δίνει έμφαση σε κάποια ερεθίσματα και να αναλύει με συγκεκριμένο τρόπο τα δεδομένα. Το θέμα είναι ότι δεν ξέρουμε ακριβώς την λειτουργία του, ξέρουμε όμως ότι συμβαίνει.

Οι αλγόριθμοι που βρίσκονται πίσω από τα δίκτυα που έχουμε σήμερα δουλεύουν αλλιώς και απλούστερα. Ίσως κάποια στιγμή στο μέλλον αλλάξει αυτό, αλλά δεν είμαστε ακόμα εκεί. Π.χ. ο τρόπος που μαθαίνουμε να αναπαράγουμε λόγο είναι σαφέστατα διαφορετικός. Καταλαβαίνουμε πρώτα context και μετά ήχους. Βασικά αξιοποιούμε όλες μας τις αισθήσεις προς αυτόν τον σκοπό. Αντιλαμβανόμαστε την έννοια πίσω από τους ήχους με την όραση, την ακοή, τον τρόπο που διαβάζουμε τις εκφράσεις στο πρόσωπο (το οποίο είναι προ-προγραμματισμένο από το DNA μας), το συναίσθημα που μας δημιουργούν, κτλ. Τα υπολογιστικά δίκτυα έχουν πολύ δρόμο μπροστά τους μέχρι να φτάσουν να συνδυάζουν όλες αυτές τις πληροφορίες μαζί.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 30 Ιουν 2018, 04:21

sys3x έγραψε:
30 Ιουν 2018, 04:09
Και; που καταλήξαμε;
Ότι οι τηλεφωνικές φάρσες που θα κάνουν τα παιδιά μας θα είναι πιο ενδιαφέρουσες ή πιο mean.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Απάντηση

Επιστροφή στο “Πληροφορική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών