Καλύτεροι πολεμιστές; ΧΑ! Από ΤΥΧΗ κέρδισαν
- hellegennes
Re: Καλύτεροι πολεμιστές; ΧΑ! Από ΤΥΧΗ κέρδισαν
1 εκατομμύριο βγαίνει με υποστήριξη για μικρό διάστημα και εκστρατεία από την Μ. Ασία στην Ελλάδα. Ιδιαίτερα αν δεν σε ενδιαφέρει πόσοι θα γυρίσουν ή μάλλον σε ενδιαφέρει να μην γυρίσουν και πάρα πολλοί, όπως ας πούμε ήταν το σκεπτικό του Ξέρξη. Απλά οι ιστορικοί δέχονται ότι μια καλύτερη εκτίμηση είναι περίπου 500 χιλιάδες.Rocco Siffredi έγραψε: ↑23 Ιούλ 2020, 13:40δεν παιζουν τετοια τρελα νουμερα
μονο και μονο το κοστος να ταισεις ολους αυτους τα ζωα τα πληρωματα κλπ δεν βγαινει
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
τι μωρέ; δεν έχω ιδέα πόσοι ήταν και αν όλα αυτά ήταν αλήθεια.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑23 Ιούλ 2020, 13:40Ναι, οι καημένοι.the comet the course the tail έγραψε: ↑23 Ιούλ 2020, 13:38500.000 στρατός; θα ποδοπατήθηκαν μεταξύ τους στα κατσάβραχα που εβγήκαν.

Κόψε λιγάκι!hellegennes έγραψε: ↑23 Ιούλ 2020, 13:35Στο σχολείο και στο πανεπιστήμιο διδασκόμαστε (...)stavmanr έγραψε: ↑23 Ιούλ 2020, 12:21Είχαμε αφήσει τη συζήτηση στη μέση:
Τελικά, ο Ηρόδοτος είχε δίκιο ή άδικο στον αριθμό που έδωσε, πόσο έξω έπεσε και πού αποδίδεις το όποιο πιθανό άδικό του;
Στη συνέχεια ίσως καταφέρουμε να δούμε και άλλους ιστορικούς της εποχής που έδωσαν επίσης φουσκωμένα, ως και μεγαλύτερα από τον Ηρόδοτο νούμερα και θα προσπαθήσουμε να καταλάβουμε γιατί έπεσαν τόσο έξω.

Θα παραπατήσεις πάνω σε κανένα πτυχίο...
Κάποιοι μπορεί να θεωρούν ακόμη και 25 εκατομμύρια! Μην το αποκρύπτεις!(...) τους σύγχρονους αριθμούς, που είναι 200 με 500 χιλιάδες και κάποιοι θεωρούν ότι μπορεί να ήταν ως 1 εκατομμύριο.

https://www.historyextra.com/period/anc ... -how-many/
300.000 είναι το μέγιστο νούμερο που μπορούν να δεχθούν τραβώντας την ιστορία από τα μαλλιά.
Ο Ηρόδοτος έδινε σχεδόν 2 εκατομμύρια
Κρυφή κάμερα μου έχεις βάλει ρε αθεόφοβε;Εσύ τώρα ανακάλυψες ότι ο Ηρόδοτος λέει 2,5 εκατομμύρια.
Αυτό γράφω από την αρχή του νήματος. Θα το είχες προσέξει αν δεν ήσουν τόσο αφοσιωμένος να τρολάρεις...Αν δεν κοιμόσουν στο σχολείο, ίσως μάθαινες ιστορία, ποιες είναι οι ιστορικές απόψεις και ποιες οι σύγχρονες, καθώς και ότι η αναλογία ήταν συντριπτικά υπέρ των Περσών, 1 προς 10.
stavmanr @ Καλύτεροι πολεμιστές; ΧΑ! Από ΤΥΧΗ κέρδισαν
Η αναλογία στην ουσία παίζει μεταξύ 1:7 κι 1:10. Φυσικά όχι αυτή του Ηροδότου που αγγίζει το 1:200 ...
Όμως κατά τη γνώμη σου γιατί ο Ηρόδοτος έπεσε τόσο έξω (υπερδεκαπλασίασε τα νούμερα) και πού το αποδίδεις;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stavmanr την 23 Ιούλ 2020, 13:55, έχει επεξεργασθεί 4 φορές συνολικά.
Παιδιά έχετε σταθεί στο ακριβές σημείο της μάχης; Ακόμα κι αν έχουν περάσει 2.500 χρόνια κι έχει φύγει η θάλασσα μακριά , αισθάνεσαι ένα δέος , και λες τώρα εγώ που πατώ ,από κάτω είναι τα κόκαλα των προγόνων μου κι ανατριχιάζεις..
- Antipnevma
Καταρχάς αν δεν υπήρχε ο Θεμιστοκλής οι Αθηναίοι θα τον είχαν πιεί στον πρώτο πόλεμο. Μη το ξεχνάμε αυτό.
Στο δεύτερο πόλεμο ο Ξέρξης έπρεπε να είχε στείλει κυρίως ελαφρύ και θωρακισμένο ιππικό, έμπειρους τοξότες, βαρύ πεζικό και μηχανικούς για πολιορκίες και κατασκευή οχυρών. Επίσης δεν υπήρχε κανένας στρατηγικός λόγος να ασχοληθεί με ναυμαχίες. Η νότια Ελλάδα μπορούσε να κατακτηθεί από χερσαίες δυνάμεις μόνο.
Στο δεύτερο πόλεμο ο Ξέρξης έπρεπε να είχε στείλει κυρίως ελαφρύ και θωρακισμένο ιππικό, έμπειρους τοξότες, βαρύ πεζικό και μηχανικούς για πολιορκίες και κατασκευή οχυρών. Επίσης δεν υπήρχε κανένας στρατηγικός λόγος να ασχοληθεί με ναυμαχίες. Η νότια Ελλάδα μπορούσε να κατακτηθεί από χερσαίες δυνάμεις μόνο.
αἰέν ἀριστεύειν
-
- Phorum.gr user: Jolly Roger
στον πρώτο πόλεμο Θεμιστοκλής; Μιλτιάδης μήπως;
-
Τα σκόπια δεν μπορούν να κάνουν πόλεμο ούτε με το Κόσοβοthe comet the course the tail έγραψε: ↑23 Ιούλ 2020, 13:56όπως εμείς με τους Τούρκους; λέτε η ιστορία να επαναληφθεί; και μετά να μας κατακτήσουν όλους τα Σκόπια;
το λες τώρα αυτό. αλλά ποτέ δεν ξέρεις και ποτέ δεν ξέρεις τι θα γραφτεί σαν ιστορία κάποτε.Δημοκράτης έγραψε: ↑23 Ιούλ 2020, 14:00Τα σκόπια δεν μπορούν να κάνουν πόλεμο ούτε με το Κόσοβοthe comet the course the tail έγραψε: ↑23 Ιούλ 2020, 13:56όπως εμείς με τους Τούρκους; λέτε η ιστορία να επαναληφθεί; και μετά να μας κατακτήσουν όλους τα Σκόπια;

Στύγιος το δ' εμόν όνομα , Στύγιον με κικλήσκουσιν.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑23 Ιούλ 2020, 13:47
- hellegennes
Πάλι καλά που έτυχε να βρεθεί εκεί.Antipnevma έγραψε: ↑23 Ιούλ 2020, 13:54Καταρχάς αν δεν υπήρχε ο Θεμιστοκλής οι Αθηναίοι θα τον είχαν πιεί στον πρώτο πόλεμο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
ΤιΓΑΛΗ έγραψε: ↑23 Ιούλ 2020, 13:47

Κατά τύχη νίκησαν, και αν δεν το πιστεύεις, ρώτα και τους άλλους τουρκόφιλους που έχουν "αποδείξει" πως ενώ ήταν καμιά 100στή παιδάκια που, από μόνα τους και εντελώς χωρίς υποστήριξη, προσπαθούσαν να περάσουν τον Έβρο, οι άθλιοι σημερινοί Ηρόδοτοι ανέβαζαν τον αριθμο σε μερικές χιλιάδες τζιχαντιστές που τους οργάνωναν, και με βοήθεια μάλιστα των όπλων, οι φιλήσυχοι γείτονες.
- Νταρνάκας
- Phorum.gr user: Νταρνάκας
Το μόνο συνταρακτικό που μπορεί να συμβεί στους Σκοπιανούς στο μέλλον είναι να τους καταπιούν οι Αλβανοί.the comet the course the tail έγραψε: ↑23 Ιούλ 2020, 14:04το λες τώρα αυτό. αλλά ποτέ δεν ξέρεις και ποτέ δεν ξέρεις τι θα γραφτεί σαν ιστορία κάποτε.Δημοκράτης έγραψε: ↑23 Ιούλ 2020, 14:00Τα σκόπια δεν μπορούν να κάνουν πόλεμο ούτε με το Κόσοβοthe comet the course the tail έγραψε: ↑23 Ιούλ 2020, 13:56
όπως εμείς με τους Τούρκους; λέτε η ιστορία να επαναληφθεί; και μετά να μας κατακτήσουν όλους τα Σκόπια;
Μοιρίδιοι κλωστῆρες, πανάφυκτον ἀνάγκῃ ζεῦγμ’ ἐπὶ δυστήνοις παισὶ βροτῶν θέμενοι, ἠγάγετο με ποτέ ἱμερτοῦ πρὸς φάος ἠελίου.
Διπλό ποστ ,αλλά νομίζω ότι αξίζει..
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Η χωρα οπου απο τυχη ζουμε ολοι.Ελεγχος κανένας πρόληψη καμία.Όλα στην τυχη τους.
από Μαδουραίος » 20 Αύγ 2024, 07:53 » σε Εσωτερική Πολιτική - 228 Απαντήσεις
- 4476 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ληστοσυμμορίτης
07 Μαρ 2025, 17:42
-
-
-
Νέα δημοσίευση Έλληνες εφοπλιστές: οι καλύτεροι φίλοι του Πούτιν
από Scouser » 18 Ιαν 2025, 15:54 » σε Διεθνής πολιτική - 120 Απαντήσεις
- 1881 Προβολές
-