Επειδή απάντησα στο πιο συγκεκριμένο ερώτημα σου (και δεν έχω κάποιο πρόβλημα για περαιτέρω αναλύσεις) πρέπει κι εσύ να απαντήσεις σ' αυτό.
Καλό είναι να τελειώνουμε το κρασί από τα μπουκάλια που ανοίγουμε, διάγουμε περίοδο λιτότητας.
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
Επειδή απάντησα στο πιο συγκεκριμένο ερώτημα σου (και δεν έχω κάποιο πρόβλημα για περαιτέρω αναλύσεις) πρέπει κι εσύ να απαντήσεις σ' αυτό.
Έχω ή δεν έχω "θεϊκά" οριστεί ως το αφεντικό των ζώων του πλανήτη με διακαίωμα ζωής και θανάτου πάνω τους;
ΓΑΛΗ έγραψε: ↑16 Αύγ 2020, 14:06Η συμμετοχή των θεών στο πεδίο της μάχης είναι διαχρονικό και όχι χριστιανικό φαινόμενο.Λοξίας έγραψε: ↑16 Αύγ 2020, 14:01Κόκκορας
Θέτεις πολλά επί μέρους θέματα στην απάντησή σου. Το κάθε ένα χρειάζεται την δική του, ξεχωριστή, απάντηση. Θα τις δούμε και αυτές.
Για να μην χαθούμε όμως σε γενικολογίες, ας πιάσουμε το κεντρικό του παραδείγματος (που εσύ έφερες), για το αλβανικό μέτωπο.
Η νίκη μας επί των Ιταλών, οφείλεται στην Παναγία;
Αν η Παναγία δεν βοηθούσε με όλες αυτές τις δεκάδες θαυματουργές επεμβάσεις (τις έχω μελετήσει όλες), θα νικούσαμε τους Ιταλούς ή όχι;
Όπως είναι απολύτως φυσική και η τάση του ασυνείδητου να δημιουργεί συμβολικές παραστάσεις.
Που ακριβώς είναι το περίεργο σ' αυτό το θέμα;
Και μετά της Greenpeace της έφταιγαν οι Ιάπωνες που κυνηγούσαν τις φάλαινες και τους καρχαρίεςΛοξίας έγραψε: ↑16 Αύγ 2020, 14:39Έχω ή δεν έχω "θεϊκά" οριστεί ως το αφεντικό των ζώων του πλανήτη με διακαίωμα ζωής και θανάτου πάνω τους;
Είμαι ή δεν είμαι, ως άνθρωπος, η κορωνίδα της δημιουργίας και ορισθείς (άνευ ψηφοφορίας), πρόεδρος και CEO της εταιρείας "Ζώα του Πλανήτη Γη";
Ε, θα τους "αυτώσω" τα "τέτοια". Και με την άδεια του χωροφύλακα βεβαίως βεβαίως...
Σωστά. Διαθρησκευτικό φαινόμενο, θα έλεγα.
Να απαντήσω σε τι; Αν μου "έρχεται καλά" το ότι μια ομάδα αθέων στήνει κρεατοπανήγυρι την Μεγάλη Παρασκευή;
Αυτο που εσυ ονομαζεις χρηματικη συναλλαγη (λες και εχει αναγκη μια αποκοσμη οντοτητα το Χ υλικο αγαθο) ο ευσεβης διαχρονικα ελληνικος λαος το ονομαζει ενδειξη ευγνωμοσυνης και αποδειξη πιστεως.Λοξίας έγραψε: ↑16 Αύγ 2020, 13:33Δηαλαδή κατ' εσέ, η "ευσέβειά" του λαού προϋποθέτει, και εγκρίνει, την χρηματική συναλλαγή (πεντόλιρο είναι αυτό!), με τους αγίους, αλλά και την Παναγία την ίδια. Εντάξει, αν αυτό πιστεύεις, το δέχομαι!
Η επιλεγμένα αποσπασματική απάντηση όμως, δεν είναι και η καλύτερη "άμυνα", αν θεωρείς πως βρίσκεσαι σε τέτοια.
Περιμένω λοιπόν και την θέη σου στο γιατί η Παναγία δεν επενέβη "θαυματουργικώς", στην επέλαση των Γερμανών, για να μας βοηθήσει να νικήσουμε και αυτούς.
Νταλαβερι και ψοφοδεης κουτοπονηριά είναι, αλλά δε βαριέσαιunder έγραψε: ↑16 Αύγ 2020, 15:49Αυτο που εσυ ονομαζεις χρηματικη συναλλαγη (λες και εχει αναγκη μια αποκοσμη οντοτητα το Χ υλικο αγαθο) ο ευσεβης διαχρονικα ελληνικος λαος το ονομαζει ενδειξη ευγνωμοσυνης και αποδειξη πιστεως.Λοξίας έγραψε: ↑16 Αύγ 2020, 13:33Δηαλαδή κατ' εσέ, η "ευσέβειά" του λαού προϋποθέτει, και εγκρίνει, την χρηματική συναλλαγή (πεντόλιρο είναι αυτό!), με τους αγίους, αλλά και την Παναγία την ίδια. Εντάξει, αν αυτό πιστεύεις, το δέχομαι!
Η επιλεγμένα αποσπασματική απάντηση όμως, δεν είναι και η καλύτερη "άμυνα", αν θεωρείς πως βρίσκεσαι σε τέτοια.
Περιμένω λοιπόν και την θέη σου στο γιατί η Παναγία δεν επενέβη "θαυματουργικώς", στην επέλαση των Γερμανών, για να μας βοηθήσει να νικήσουμε και αυτούς.
Τι νταλαβερι μπορει να κανει ο ανθρωπος με τον Θεο;
Δεν την πληρώσαμε αρκεταΛοξίας έγραψε: ↑16 Αύγ 2020, 13:33Δηαλαδή κατ' εσέ, η "ευσέβειά" του λαού προϋποθέτει, και εγκρίνει, την χρηματική συναλλαγή (πεντόλιρο είναι αυτό!), με τους αγίους, αλλά και την Παναγία την ίδια. Εντάξει, αν αυτό πιστεύεις, το δέχομαι!
Λοξία, σου διαφεύγει ότι εσύ επιχείρησες να με επαναφέρεις στην τάξη, αν και με "ξέρεις" όσο εγώ εσένα.Λοξίας έγραψε: ↑16 Αύγ 2020, 15:13Να απαντήσω σε τι; Αν μου "έρχεται καλά" το ότι μια ομάδα αθέων στήνει κρεατοπανήγυρι την Μεγάλη Παρασκευή;
Διότι κάτι τέτοιο με ρωτάς. Και περιμένεις απάντηση ε; Περιμένεις από τον Λοξία απάντηση σε ένα τέτοιο ερώτημα ε;
Να μην σου χαλάσω το χατήρι λοιπόν. Αθεϊστικές ταλιμπανικές μαλακίες είναι αυτά. Και γελάω με αυτές. Και τους "την λέω" όποτε μπορώ.
Εσύ θα πεις στους "δικούς" σου πως οι "θαυματουργές" εμφανίσεις της Παναγίας στα πεδία των μαχών, είναι συμβολικές παραστάσεις του ασυνειδήτου και όχι πραγματικά γεγονότα;
Όταν ασχολούμην με τα θεολογικά του χριστιανισμού (κακώς δεν το θυμάσαι ή το "ξεχνάς"), προτιμούσα, όχι αθεϊστικές σαχλαμπούχλες, αλλά αληθινά καίρια ερωτήματα όπως:
Που/πως επιβεβαιώνεται ο ισχυρισμός της Καινής για την όντως καταγωγή του Χριστού από την εξ αίματος γραμμή του Δαβίδ.
[Όχι επειδή το λέει ο Λουκάς ή ο Ματθαίος]...