Αρχιλοχίας Πλεξίδα - Είδα την Παναγία και με έβγαλε από το ελικόπτερο που διαλύθηκε

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Re: Αρχιλοχίας Πλεξίδα - Είδα την Παναγία και με έβγαλε από το ελικόπτερο που διαλύθηκε

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 16 Αύγ 2020, 14:18

Και για να μην ξεχνιόμαστε.
Λοξίας έγραψε:
16 Αύγ 2020, 14:08

Και εσύ με ρωτάς αν διαβάζω βλακείες που γράφουν κάποιοι για την παρθενία της Παναγίας, μου έρχεται καλά!
Επειδή απάντησα στο πιο συγκεκριμένο ερώτημα σου (και δεν έχω κάποιο πρόβλημα για περαιτέρω αναλύσεις) πρέπει κι εσύ να απαντήσεις σ' αυτό.

Καλό είναι να τελειώνουμε το κρασί από τα μπουκάλια που ανοίγουμε, διάγουμε περίοδο λιτότητας.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Re: Αρχιλοχίας Πλεξίδα - Είδα την Παναγία και με έβγαλε από το ελικόπτερο που διαλύθηκε

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 16 Αύγ 2020, 14:27

Κι ένα μουσικό διάλειμμα μέχρι να τα ξαναπούμε.

https://www.greeklyrics.gr/stixoi/o-trugos/
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Λοξίας
Phorum.gr user: Δέλτα / Δέλτα-Λοξ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας » 16 Αύγ 2020, 14:34

sys3x έγραψε:
16 Αύγ 2020, 14:03
Λοξίας έγραψε:
16 Αύγ 2020, 13:34
sys3x έγραψε:
16 Αύγ 2020, 13:29
Γι αυτό έχομε πάντα δίπλα μας ένα καραφάκι ρακί, ελπίζω να προνόησες.
Τσίπουρο Αποστολάκη ρε... :vp15:
Κάποια στιγμή θα ωριμάσεις κι εσύ.
Το περιμένω πως και πως... :P

Άβαταρ μέλους
Λοξίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας » 16 Αύγ 2020, 14:39

Στύγιος έγραψε:
16 Αύγ 2020, 14:09
Λοξίας έγραψε:
16 Αύγ 2020, 13:40
Στύγιος έγραψε:
16 Αύγ 2020, 11:47
Σταμάτα ωρέ να τρως μπαρμπούνια. Έχεις αποδεκατίσει το μισό πληθυσμό του Αιγαίου ,λέπια θα βγάλεις στο τέλος. :lol:
Μένει ακόμα ο μισός... :P
Φτου σου παλιολοξία , έχεις σκοπό δηλαδή να γενοκτονήσεις και τον υπόλοιπο; :003:
Έχω ή δεν έχω "θεϊκά" οριστεί ως το αφεντικό των ζώων του πλανήτη με διακαίωμα ζωής και θανάτου πάνω τους;
Είμαι ή δεν είμαι, ως άνθρωπος, η κορωνίδα της δημιουργίας και ορισθείς (άνευ ψηφοφορίας), πρόεδρος και CEO της εταιρείας "Ζώα του Πλανήτη Γη";
Ε, θα τους "αυτώσω" τα "τέτοια". Και με την άδεια του χωροφύλακα βεβαίως βεβαίως... :smt005:

Άβαταρ μέλους
omg kai 3 lol

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από omg kai 3 lol » 16 Αύγ 2020, 14:43

ΓΑΛΗ έγραψε:
16 Αύγ 2020, 14:06
Λοξίας έγραψε:
16 Αύγ 2020, 14:01
Κόκκορας
Θέτεις πολλά επί μέρους θέματα στην απάντησή σου. Το κάθε ένα χρειάζεται την δική του, ξεχωριστή, απάντηση. Θα τις δούμε και αυτές.
Για να μην χαθούμε όμως σε γενικολογίες, ας πιάσουμε το κεντρικό του παραδείγματος (που εσύ έφερες), για το αλβανικό μέτωπο.

Η νίκη μας επί των Ιταλών, οφείλεται στην Παναγία;
Αν η Παναγία δεν βοηθούσε με όλες αυτές τις δεκάδες θαυματουργές επεμβάσεις (τις έχω μελετήσει όλες), θα νικούσαμε τους Ιταλούς ή όχι;
Η συμμετοχή των θεών στο πεδίο της μάχης είναι διαχρονικό και όχι χριστιανικό φαινόμενο.

Όπως είναι απολύτως φυσική και η τάση του ασυνείδητου να δημιουργεί συμβολικές παραστάσεις.

Που ακριβώς είναι το περίεργο σ' αυτό το θέμα;

Αυτό τωρα τι ακριβώς είναι, η επιστημονική απάντηση απέναντι στους πιστούς από μια συμπαθούσα προς αυτούς; :e045::lol:

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 16 Αύγ 2020, 14:45

Λοξίας έγραψε:
16 Αύγ 2020, 14:34
sys3x έγραψε:
16 Αύγ 2020, 14:03
Λοξίας έγραψε:
16 Αύγ 2020, 13:34

Τσίπουρο Αποστολάκη ρε... :vp15:
Κάποια στιγμή θα ωριμάσεις κι εσύ.
Το περιμένω πως και πως... :P
:lol:
:D
:wave:
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.

Στύγιος
Phorum.gr user: C'est fini

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύγιος » 16 Αύγ 2020, 14:46

Λοξίας έγραψε:
16 Αύγ 2020, 14:39
Στύγιος έγραψε:
16 Αύγ 2020, 14:09
Λοξίας έγραψε:
16 Αύγ 2020, 13:40

Μένει ακόμα ο μισός... :P
Φτου σου παλιολοξία , έχεις σκοπό δηλαδή να γενοκτονήσεις και τον υπόλοιπο; :003:
Έχω ή δεν έχω "θεϊκά" οριστεί ως το αφεντικό των ζώων του πλανήτη με διακαίωμα ζωής και θανάτου πάνω τους;
Είμαι ή δεν είμαι, ως άνθρωπος, η κορωνίδα της δημιουργίας και ορισθείς (άνευ ψηφοφορίας), πρόεδρος και CEO της εταιρείας "Ζώα του Πλανήτη Γη";
Ε, θα τους "αυτώσω" τα "τέτοια". Και με την άδεια του χωροφύλακα βεβαίως βεβαίως... :smt005:
Και μετά της Greenpeace της έφταιγαν οι Ιάπωνες που κυνηγούσαν τις φάλαινες και τους καρχαρίες :-?

Άβαταρ μέλους
Λοξίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας » 16 Αύγ 2020, 14:54

ΓΑΛΗ έγραψε:
16 Αύγ 2020, 14:06
Η συμμετοχή των θεών στο πεδίο της μάχης είναι διαχρονικό και όχι χριστιανικό φαινόμενο.

Όπως είναι απολύτως φυσική και η τάση του ασυνείδητου να δημιουργεί συμβολικές παραστάσεις.

Που ακριβώς είναι το περίεργο σ' αυτό το θέμα;
Σωστά. Διαθρησκευτικό φαινόμενο, θα έλεγα.
Όπως η αυτόβουλη συμμετοχή του Άρη στον Τρωϊκό πόλεμο και οι "ξυλιές" που έφαγε, επειδή συμμετείχε με το έτσι θέλω.

Το ίδιο διαχρονική είναι και η θέση της εκάστοτε τρέχουσας θρησκείας (και των πιστών της), να θεωρούν ως "αληθινή" την συμμετοχή αυτή.

Αλλά διαχρονική είναι επίσης η θέση της θρησκείας (και των πιστών της) που αναλαμβάνουν τα ηνία από την εκπεσούσα, να δογματίζουν ως ψευδείς και δαιμονικές τις συμμετοχές των θεών της προηγούμενης, αλλά απόλυτα πραγματικές τις δικές της.

Η μη κατανόηση και παραδοχή αυτών των, όντως, διαχρονικών θρησκευτικών φαινομένων, είναι το περίεργο.
Το να μην θέλεις να "θίξεις" της δικής σου θρησκείας τις συμμετοχές και να μην μπορείς/τολμάς να τις ονομάσεις "συμβολικές παραστάσεις του ασυνειδήτου" και όχι όντως πραγματικές.

Άβαταρ μέλους
Λοξίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας » 16 Αύγ 2020, 14:55

Στύγιος έγραψε:
16 Αύγ 2020, 14:46
Και μετά της Greenpeace της έφταιγαν οι Ιάπωνες που κυνηγούσαν τις φάλαινες και τους καρχαρίες :-?
Σκάσε ρε... :smt005:

Άβαταρ μέλους
Λοξίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας » 16 Αύγ 2020, 15:13

ΓΑΛΗ έγραψε:
16 Αύγ 2020, 14:18
Λοξίας έγραψε:
Και εσύ με ρωτάς αν διαβάζω βλακείες που γράφουν κάποιοι για την παρθενία της Παναγίας, μου έρχεται καλά!
Επειδή απάντησα στο πιο συγκεκριμένο ερώτημα σου (και δεν έχω κάποιο πρόβλημα για περαιτέρω αναλύσεις) πρέπει κι εσύ να απαντήσεις σ' αυτό.
Καλό είναι να τελειώνουμε το κρασί από τα μπουκάλια που ανοίγουμε, διάγουμε περίοδο λιτότητας.
Να απαντήσω σε τι; Αν μου "έρχεται καλά" το ότι μια ομάδα αθέων στήνει κρεατοπανήγυρι την Μεγάλη Παρασκευή;
Διότι κάτι τέτοιο με ρωτάς. Και περιμένεις απάντηση ε; Περιμένεις από τον Λοξία απάντηση σε ένα τέτοιο ερώτημα ε;
Να μην σου χαλάσω το χατήρι λοιπόν. Αθεϊστικές ταλιμπανικές μαλακίες είναι αυτά. Και γελάω με αυτές. Και τους "την λέω" όποτε μπορώ.

Εσύ θα πεις στους "δικούς" σου πως οι "θαυματουργές" εμφανίσεις της Παναγίας στα πεδία των μαχών, είναι συμβολικές παραστάσεις του ασυνειδήτου και όχι πραγματικά γεγονότα;

Όταν ασχολούμην με τα θεολογικά του χριστιανισμού (κακώς δεν το θυμάσαι ή το "ξεχνάς"), προτιμούσα, όχι αθεϊστικές σαχλαμπούχλες, αλλά αληθινά καίρια ερωτήματα όπως:

Που/πως επιβεβαιώνεται ο ισχυρισμός της Καινής για την όντως καταγωγή του Χριστού από την εξ αίματος γραμμή του Δαβίδ.

[Όχι επειδή το λέει ο Λουκάς ή ο Ματθαίος]...

Άβαταρ μέλους
under

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από under » 16 Αύγ 2020, 15:49

Λοξίας έγραψε:
16 Αύγ 2020, 13:33
under έγραψε:
16 Αύγ 2020, 11:54
Λοξίας έγραψε:
16 Αύγ 2020, 11:33
Δηλαδή δεν σας περνάει καθόλου από το μυαλό ότι μπορεί και να προσβάλλετε το θείον, αποδεχόμενοι πως η Παναγία λειτούργησε σαν φτηνιάρικη χρηματομεσίτρια, απαιτώντας να της δωθεί το πεντόλιρο για την μεσολάβησή της;
Οχι,δεν μας περναει απο το μυαλο.
Ο λαος μας ελεγε μην ταξεις σε αγιο κερι και σε παιδι κουλουρι.
Και δεν το ελεγε για να κοροιδεψει τους αγιους αφου ειμαστε διαχρονικα ευσεβης λαος.
Δηαλαδή κατ' εσέ, η "ευσέβειά" του λαού προϋποθέτει, και εγκρίνει, την χρηματική συναλλαγή (πεντόλιρο είναι αυτό!), με τους αγίους, αλλά και την Παναγία την ίδια. Εντάξει, αν αυτό πιστεύεις, το δέχομαι!

Η επιλεγμένα αποσπασματική απάντηση όμως, δεν είναι και η καλύτερη "άμυνα", αν θεωρείς πως βρίσκεσαι σε τέτοια.
Περιμένω λοιπόν και την θέη σου στο γιατί η Παναγία δεν επενέβη "θαυματουργικώς", στην επέλαση των Γερμανών, για να μας βοηθήσει να νικήσουμε και αυτούς.
Αυτο που εσυ ονομαζεις χρηματικη συναλλαγη (λες και εχει αναγκη μια αποκοσμη οντοτητα το Χ υλικο αγαθο) ο ευσεβης διαχρονικα ελληνικος λαος το ονομαζει ενδειξη ευγνωμοσυνης και αποδειξη πιστεως.
Δεν αποθνήσκουν οι θεοί. Η πίστις αποθνήσκει του αχαρίστου όχλου των θνητών.

Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria » 16 Αύγ 2020, 15:50

under έγραψε:
16 Αύγ 2020, 15:49
Λοξίας έγραψε:
under έγραψε:

Και δεν το ελεγε για να κοροιδεψει τους αγιους αφου ειμαστε διαχρονικα ευσεβης λαος.
Δηαλαδή κατ' εσέ, η "ευσέβειά" του λαού προϋποθέτει, και εγκρίνει, την χρηματική συναλλαγή (πεντόλιρο είναι αυτό!), με τους αγίους, αλλά και την Παναγία την ίδια. Εντάξει, αν αυτό πιστεύεις, το δέχομαι!

Η επιλεγμένα αποσπασματική απάντηση όμως, δεν είναι και η καλύτερη "άμυνα", αν θεωρείς πως βρίσκεσαι σε τέτοια.
Περιμένω λοιπόν και την θέη σου στο γιατί η Παναγία δεν επενέβη "θαυματουργικώς", στην επέλαση των Γερμανών, για να μας βοηθήσει να νικήσουμε και αυτούς.
Αυτο που εσυ ονομαζεις χρηματικη συναλλαγη (λες και εχει αναγκη μια αποκοσμη οντοτητα το Χ υλικο αγαθο) ο ευσεβης διαχρονικα ελληνικος λαος το ονομαζει ενδειξη ευγνωμοσυνης και αποδειξη πιστεως.
Νταλαβερι και ψοφοδεης κουτοπονηριά είναι, αλλά δε βαριέσαι
gassim έγραψε:
07 Σεπ 2021, 14:12
Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.

Άβαταρ μέλους
under

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από under » 16 Αύγ 2020, 15:54

Beria έγραψε:
16 Αύγ 2020, 15:50
Νταλαβερι και ψοφοδεης κουτοπονηριά είναι, αλλά δε βαριέσαι
Τι νταλαβερι μπορει να κανει ο ανθρωπος με τον Θεο;
Εσυ ως αθεος απαξιωνεις αυτο που εχει ο αλλος και δεν εχεις εσυ αλλα ο πιστος ξερει τις δυνατοτητες του.
Δεν αποθνήσκουν οι θεοί. Η πίστις αποθνήσκει του αχαρίστου όχλου των θνητών.

Gewponos90
Phorum.gr user: Gewponos90

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gewponos90 » 16 Αύγ 2020, 15:59

Λοξίας έγραψε:
under έγραψε:
Λοξίας έγραψε:
16 Αύγ 2020, 11:33
Δηλαδή δεν σας περνάει καθόλου από το μυαλό ότι μπορεί και να προσβάλλετε το θείον, αποδεχόμενοι πως η Παναγία λειτούργησε σαν φτηνιάρικη χρηματομεσίτρια, απαιτώντας να της δωθεί το πεντόλιρο για την μεσολάβησή της;

Δεν την πληρώσαμε αρκετα
dtri2020 έγραψε:
23 Οκτ 2021, 22:56
Ενώ, ας πούμε στα άλλα κόμματα αυτό σπανίζει.
Δήλωση για γνωστή υπόθεση παιδεραστίας

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 16 Αύγ 2020, 16:00

Λοξίας έγραψε:
16 Αύγ 2020, 15:13
ΓΑΛΗ έγραψε:
16 Αύγ 2020, 14:18
Λοξίας έγραψε:
Να απαντήσω σε τι; Αν μου "έρχεται καλά" το ότι μια ομάδα αθέων στήνει κρεατοπανήγυρι την Μεγάλη Παρασκευή;
Διότι κάτι τέτοιο με ρωτάς. Και περιμένεις απάντηση ε; Περιμένεις από τον Λοξία απάντηση σε ένα τέτοιο ερώτημα ε;
Να μην σου χαλάσω το χατήρι λοιπόν. Αθεϊστικές ταλιμπανικές μαλακίες είναι αυτά. Και γελάω με αυτές. Και τους "την λέω" όποτε μπορώ.

Εσύ θα πεις στους "δικούς" σου πως οι "θαυματουργές" εμφανίσεις της Παναγίας στα πεδία των μαχών, είναι συμβολικές παραστάσεις του ασυνειδήτου και όχι πραγματικά γεγονότα;

Όταν ασχολούμην με τα θεολογικά του χριστιανισμού (κακώς δεν το θυμάσαι ή το "ξεχνάς"), προτιμούσα, όχι αθεϊστικές σαχλαμπούχλες, αλλά αληθινά καίρια ερωτήματα όπως:

Που/πως επιβεβαιώνεται ο ισχυρισμός της Καινής για την όντως καταγωγή του Χριστού από την εξ αίματος γραμμή του Δαβίδ.

[Όχι επειδή το λέει ο Λουκάς ή ο Ματθαίος]...
Λοξία, σου διαφεύγει ότι εσύ επιχείρησες να με επαναφέρεις στην τάξη, αν και με "ξέρεις" όσο εγώ εσένα. :lol:

Και όχι, δεν προτίθεμαι να μπω σε θεολογικές ή ιστορικές αναλύσεις για την πραγματική καταγωγή του Ιησού για δύο βασικούς λόγους. Ο πρώτος είναι ότι δεν έχω τις θεολογικές/ιστορικές γνώσεις που απαιτούνται και ο δεύτερος ότι αντιλαμβάνομαι τις θρησκείες μέσω του συμβολικού τους πλαίσιου και βάσει αυτών κρίνω τη δυναμική τους και τις καλές ή κακές επιπτώσεις τους στην κοινωνία.
Και στα θέματα των συμβολισμών, των ομοιότητων, διαφορών, αλληλεπιδράσεων μεταξύ θρησκειών και ειδικώς στον τρόπο που αυτό φαίνεται στις λαϊκές παραδόσεις, έχω αναφερθεί πολλές φορές.

Σε κάθε περίπτωση όμως, βρίσκω απολύτως θλιβερή (και χρησιμοποιώ επαρκώς "απαλή" έκφραση) την προσπάθεια υποτίμησης της Παναγίας, γιατί τόσο θεολογικώς όσο και συμβολικώς είναι μια απολύτως θετική, τρυφερή και παρηγορητική εικόνα για τον οποιονδήποτε, χωρίς ούτε ένα στοιχείο επιθετικότητας, εγωϊσμού και εκδικητικότητας. Είναι η πιο βατή γέφυρα αν όχι προς το θείο, προς τον καλό εαυτό των ανθρώπων. Και ναι, αυτήν την εικόνα, σαφώς και θα την υποστηρίξω.

Αυτούς δε που θεωρούν ότι γράφουν προχώ εξυπνάδες για την παρθενία της Παναγίας (ακόμη και αυτές τις μέρες για να προσβάλλουν τους πιστούς) ενώ οι ίδιοι δεν έχουν καταφέρει ακόμη να χωνέψουν την ιδέα του ότι και η δική τους μάνα τους συνέλαβε μέσω σεξ και όχι μέσω κρίνου, θα συνεχίσω να τους θεωρώ προχωπαπάρες.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών